Страница 1 от 1

Необоснован страх от микроби и бактерии

Публикувано на: 28 Мар 2020 23:07
от Спиридон Петров
Отново ми е нужен един съвет.Един от най-неотложните проблеми, пред които съм изправен е страхът от микроби и бактерии, който ме принуждава непрекъснато да си мия ръцете, с причини и без причини. Той обаче не се дължи на грижа за здравето, а на перфекционизъм, свързан със загриженост за уредите, с които работя – лаптоп, таблет и т.н. Преди хранене обикновено не си мия ръцете, освен ако не съм давал храна на кучето. Преди да се появи сегашния проблем най-напред се почувствах застрашен, че мога да се превърна в компютърен маниак. След като се отървах от последната заплаха, се появи перфекционизмът и стремежа да запазя устройствата, с които работя идеално чисти. Литературата, която съм прочел за ТЕС не ме прави достатъчно уверен, че ще мога да намеря най-правилното решение, без да ползвам съветите на компетентен специалист.
Вторият проблем пред който съм изправен е свързан с това, че през следващите един-два месеца в Бюрото по труда предстои да се обявят едни доста атрактивни и добре платени работни места. Аз обаче се притеснявам да отида там и да се регистрирам отново, тъй като при първата ми регистрация такива места не се обявиха и аз впоследствие я прекратих. Сега мога да се регистрирам като работещ, който иска да си смени работата, но предпочитам да отида, след като преодолея чувството си за притеснение, за което споменах преди малко.
И в двата случая не съм сигурен дали ще мога да избера най-правилната декларация, а оттам и съответната напомняща фраза.

Re: Необоснован страх от микроби и бактерии

Публикувано на: 01 Апр 2020 22:14
от ivangp
Най-добре работи с ТЕС специалист. Изпрати съобщение на Alisa от форума. Ползвай търсачката горе вдясно = напиши Alisa в нея. Алиса ще ти помогне и за двата проблема.

Re: Необоснован страх от микроби и бактерии

Публикувано на: 05 Май 2020 20:28
от Alisa
Аз помагам, безплатно, но на човекът явно и това не му е достатъчно и заряза всичко, още в самото начало.

Re: Необоснован страх от микроби и бактерии

Публикувано на: 08 Май 2020 11:40
от ivangp
Всеки има път да извърви и уроци да научи.