ПЕАТ - (Първични Енергии Активиране и Трансформация)

Записване за семинари и дати за провеждането им.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

ПЕАТ - (Първични Енергии Активиране и Трансформация)

Мнение от ivangp »

Организирам семинар за ПЕАТ Процесори (Базов ПЕАТ, Дълбок ПЕАТ, ДП-2 и ДП-4) и Техника - На върха на пръста ( за екстремно бързо освобождаване от психически травми).
Аз съм единственият в България Инструктор по Духовни Технологии, упълномощен от създателя на тези техники - Живорад Славински да провежда подобни семинари и да издава сертификати.

Следващият семинар в ще се състои когато тук, в тази тема се запишат поне 6 сигурни участника за даден град.
Семинарът ще се проведе Събота и Неделя от 09:00 до 20:00ч. ( в това време са включени няколко почивки)
Дати ще уточня след като имам необходимия брой участници.

На участниците ще бъдат издадени официални сертификати.

Цена 500лв.

Можете да намерите повече информация за техниките на:

Български - https://jivnali.net/%D1%82%D0%B5%D1%85% ... %B0%D1%82/

Орзиви от преминали обучението ще намерите тук:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=855
Последно промяна от ivangp на 11 Дек 2011 22:31, променено общо 10 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ПЕАТ - (Първични Енергии Активиране и Трансформация)

Мнение от ivangp »

Представяне на ПЕАТ и нейната история

Има две основни възможности за нас, като съзнателни човешки същества: Раздвоено и Обединено съзнание. Повечето хора живеят предимно в състояние на раздвоение, в което те виждат, чувстват и изживяват всичко като противоположности. За тях предметите, събитията, хората, обстоятелствата са винаги добри или лоши. Процесите са:
Съзидание или Унищожение: Възход или Падение: Напредък или Оттегляне: Свобода или Робство: Любов или Омраза: Живот или Смърт.
И изборът в живота се свежда до: Да бъда или да не бъда, Аз или Ти.....и т.н. без край.

Свързана с това раздвоение на съзнанието е една уникална теза, а именно че:
Всеки един от нас има един фундаментален проблем в живота.
Духовните учители твърдят, че ако не разрешим този проблем, ние ще се връщаме отново и отново в следващи животи да работим върху него.
Сега използвайки ПЕАТ е възможно да разрешите този проблем веднъж изавинаги и да се освободите от кармичната си обремененост.

През 1999г. Живорад Славински (сръбски психолог) създава PEAT=ПЕАТ (съкращание на Primordial Energy Activation and Transcendence = Първични Енергии - Активиране и Трансформация), черпейки от различни системи на Енергийната Психология, Акупресурата и най-вече от собствените му техники Gnostic Intensive и Alternative Technique.

ПEAT е жива система, която се е развивала през тези годините. Така че сега тя е доста различна от това, което е била в момента на създаването си. Скоро след създаването й Живорад прави един есенциален, съзидателен пробив, който дава възможност на всеки индивид да премине отвъд раздвоението на съзнанието и едновремено с това да разреши сериозни свои проблеми. Най-важното е, че чрез ПЕАТ може да се реши изначалният, първородният проблем на всеки индивид.

Живорад Славински е провел много семинари в САЩ, Канада, Русия, Украйна, Босна, Англия, Италия, Словения, Унгария, Хърватска, Македония, Турция и България.

Системата ПEAT има 4 нива: Базов ПЕАТ, Дълбок ПEAT, ДП-2 и ДП-4

ДП-4 е същата техника, като нейният предшественик - ДП-3, но с използване на акупресурни точки. Тя е по-бърза и ефективна от ДП-3.
С нея могат да се неутрализират предварително избрани противоположности.
Приложенията й в ежедневието са неизброими.
Най-често използвана е за промяна на убеждения и за промяна на личностни качества. Както и за по-бързо постигане на цели.

ДП-2 се използва основно за "трудни случаи" - силно интелектуални личности, които имат проблем с диференцирането между чувства и мисли.

Базовият ПEAT, е подобен на други техники от Енергийната Психология, но се различава от другите техники в Енергийната Психология по няколко признака. Той включва докосване на само 3 точки около окото, концентрация върху проблема, драматизацията му и Алтернативна Техника. Според Живорад Славински, този подход е по-бърз и ефективен от от другите подходи в Енергийната Психология.

В Дълбокият ПЕАТ (коронната техника в разработките на Живорад Славински) ние работим с някакъв сериозен проблем и в процеса на работа разкриваме все по-дълбоко и различно съдържание от това, с което сме започнали. Движейки се по веригата от нови мисли и емоции, които разкриваме, ние стигаме до основната причина (основното противоречие), в което се корени проблема.
Или, ако предпочитате, можем да кажем, че достигаме не до най-дълбоката, а до най-висшата му причина. Една сесия обикновено продължава от 10 - 60 минути (средно 20-45 минути).
Когато открием най-дълбокото противоречие (корена на проблема) и го разрешим проблемът изчезва завинаги.
Най-важното е, че в 1-3 сесии Дълбок ПEAT вие ще откриете, осъзнаете и неутрализирате вашите Първични Полярности (ПП) (или Праймс - жаргон; те също така се наричат и Лични Кодове).
Най-често това се случва още на първата сесия.
Когато откриете и неутрализирате вашите ПП, между тях се извършва интеграция. Вие ще сте в състояние да видите и изпитате едната противоположност в другата и обратно. Те се съединяват и стават едно неделимо цяло.

Неутрализирането на вашите ПП решава фундаменталният ви жизнен проблем завинаги.
Ако следвате процедурата правилно, вие не можете да избегнете тази интеграция на полярностите, дори и да искате.
Точно преди момента на интеграция човек често се чувства за кратко замаян и дезориентиран. Това е нормално, разбира се и се дължи на промяната във възприемането на това, което до този момент сте наричали действителност и което сте приемали за неизменна даденост. Полето върху което сте играли игрите на живота внезапно изчезва и правилата на играта вече не са валидни. Този момент може да се оприличи на изчезването на стените на затвор, в който сте прекарали целия си живот.

ПП са много прости и основни. Ето няколко примера за ПП:
Съзидание и Разрушение; Приближаване и Отдалечаване; Светлина и Тъмнина; Болка и Радост; Любов и Омраза; Потенциал и Ограничение; Активност и Пасивност; Аз и Другите; Малък и Голям; Сила и Безсилие; Материално и Божествено; Твърдо и Меко; Материя и Енергия и т.н.

Каква е ползата от този процес?
Възторгът не продължава много дълго, това е истина. Но важната част от живота ви се изяснява. Осъзнавате играта, която сте играли досега в различни варианти през живота си, несъзнателно и по принуда. Ще бъдете освободени от основните си пристрастия. Ще можете да продължите да играете същите игри, но сега вече ще ги играете осъзнато, ще можете съзнателно да избирате нови игри, като и да променяте правилата на тези, които вече играете. С други думи ще придобиете свобода ОТ........ и свобода ДА.........
Освен това, след като откриете и неутрализирате вашите ПП, вие ще осъзнаете по нов начин старите си проблеми и евентуалните бъдещи такива и ще можете да ги решавата много по-бързо. Тяхната структура често отразява основнната тема на играта, която сте играли досега в живота си в различни вариации и с различни нюанси. Сега вие ще можете много бързо и лесно да откривате тези прилики, да осъзнавате нюансите на играта и да ги неутрализирате, ако желаете.
Процесът на неутрализация и интеграция на ПП освобождава човешкото същество от смъртоносната хватка на фундаменталните сили на двойнствеността.
Досега много малко хора по света са били посветени във важността на процеса на обединение и неутрализация на полярностите. И това е разбираемо.
Неутрализацията на ПП е била пазена в тайна и пренасяна през вековете в системи като Таро, Средновековната Алхимия, Окултизъм, Таоизъм, Зен и други. В Кабала основният стремеж е към неутрализация на противоположности. Вие трябва да неутрализирате Първичните си Полярности и да доведете съзнанието си до тяхното обединение, наречено Среден Стълб.
В своята квинтесенция алхимията също се отнася до неутрализация на полярности.
Това е голямата тайна на Духовните учения.
Адвайта Веданта - една най-дълбоките системи на практическата философия - говори основно за достигане на НЕдвойнственост. Адвайта означава НЕдвойнственост.

Откакто Живорад Славински създава ПЕАТ, достигането на недвойнственост, обединяването на противоположностите и неутрализацията на Личните Кодове не е привилегия само на избраните малцина. И за постигането на това състояние на съзнанието не е нужно да се откъсвате от обществото и да медитирате с години в някой манастир или планинска пещера.

До днешна дата няколко хиляди души са открили и неутрализирали своите Лични Кодове и са се освободили от основните си, неосъзнати и импулсивни проблеми в живота. ( а и в други предишни и следващи животи). Промените в мирогледа им са окачествени от самите тях като удивителни, проникновени и дълбоки.


Теоретичното обяснение на Първичните Полярности е в ранна фаза на развитие.
То вероятно също ще търпи промени.
Но ето какво е разбирането на Живорад Славински, съгласувано с множеството духовни системи за развитие, които той е изучавал и изпитал лично:
В първичният момент на преминаване на Духовната същност от Нематериалния свят (Празнотата, Брама, Сунята, Тао......) в Материалния свят, изграден от твърди частици, енергия, време и пространство, Духовната Същност поставя два енергийни стълба на входа- това са нейните първични Ин и Ян.
Тези два стълба ( противоположности) определят игралното поле на тази същност. От този момент нататък Духовната същност в материална форма играе своите жизнени игри между тези два стълба.
Първичните Полярности са най-висшите цели на Същността, които тя се опитва да достига отново и отново. Те са нейните полюси, които я привличат с неудържима сила. Различни Същности могат да имат еднакви или различни Първични Полярности. Принципна характеристика на фундаменталната игра на живота за различните хора е, че тази игра е неосъзната и импулсивна.
Неосъзнатите Първичните Полярности правят живота на всеки един от нас пътуване с екстремно влакче. Ние се мятаме от възторг към ужас и пак към възторг и пак към ужас в една безкрайна въртележка, от която сякаш няма измъкване. Важно е да се разбере, че ПП не са фиксирани стойности с непроменливо значение. Те са като променлив електрически ток. За известен период от време едната Полярност изглежда примамлива и бива оценена като позитивна и желана.
(Същността се стреми да я постигне с всички средства и на всяка цена).
А другата е негативна, нежелана. (Същността се стреми с всички средства да я избегне).
Но след известно време стойността (значението което им придава Същността) се променя.
Нежеланата става желана и обратно.

Есенциално за Духовното развитие на всеки индивид, а и за ежедневния му живот е да осъзнае че,
не може да разреши фундаменталния си проблем в живота докато не постигне интеграция и неутрализация на Първичните си Полярности.
Практикувайки различни духовни дисциплини вие можете временно да се откъснете от проблема или да го подтиснете, да станете за кратко безчувствени към него - един вид - но рано или късно той ще изплува отново.
Когато го адресирате с Дълбок ПЕАТ вие ще можете да осъзнаете как в досегашното си поведение сте се разкъсвали между тези две противоположности и се мятали от едната към другата.
Разбира се еднократният процес на откритие и Интеграция на вашите Първични Полярности няма да разреши всичките ви проблеми. А само Фундаменталният.
Има много други проблеми базирани на противоположности, но те ще бъдат решени много по-лесно и бързо с повторение на същия този процес - Дълбок ПЕАТ.

Неутрализацията на Първичните Полярности не е краят на нашето пътуване и приключения с Духовните технологии на Живорад Славински.
След неутрализация на ПП някои от нас ще отворят съзнанието си за неподозираните възможности скрити в така нареченото Необятно Пространство, Квантов Вакуум, Празнота, Източникът, Тао, ....... и коридори към паралелни светове. Ние не можем да твърдим нищо сигурно за тях. Ние просто седим на брега и се опитваме да усетим какво ни очаква отвъд безкрайният океан на вечността.Ето връзки към интервю с Живорад Славински, в което той обяснява какво са Духовните Технологии.
Една от тези Духовни Технологии е ПЕАТ.

Различните връзки съдържат субтитри на различни езици.
Руски:
http://www.youtube.com/watch?v=M4NKAkAp ... ZHIoTRY8tw

Английски:
http://www.youtube.com/watch?v=Q-n9xB1h ... ZHIoTRY8tw
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор