ОСЪЗНАТИ И ОТГОВОРНИ

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

ОСЪЗНАТИ И ОТГОВОРНИ

Мнение от ivangp »

Какво значи да сме осъзнати и отговорни, не само родители, а личности?
Според мен много хора не осмислят това което вършат.
Т.е. вършат нещата по навик или защото вярват, че понеже всички правят така, това е и най-добрият начин.
Не си задават въпроси, а приемат, че щом нещо е написано в книга или вестник например и/или под написаното стои името на някой "учен" или с много титли "знаещ", то това е абсолютната, непоклатима и единствена истина.
По този начин много лъжи и митове се превръщат в дълбоки убеждения които по-късно неминуемо нанасят своята вреда в живота на тези хора.

Всяка истина е относителна и няма една истина за всеки и всички.(включително и тази) :)

Никой не знае всичко.


Дори най-голямото светило в дадена област на науката не знае всичко за материята която изучава и/или преподава. Постоянно се откриват нови неща които променят и често коренно преобръщат теориите, представите ни и дори основите върху които градим заключения и определяме кое е добро и зло, кое е възможно и невъзможно и кое е истина и кое лъжа.
Затова бъдете критични, задавайте си въпроси, мислете със собствените си глави, информирайте се и правете самостоятелни заключения. Но не забравяйте, че те са верни за вас, споделяйте ги, но не ги натрапвайте на другите като единствената и непоклатима истина.
След горе казаното искам да допълня, че всичко написано тук е мое мнение и вие сте свободни да го приемете или отхвърлите.
И особено важно е да осъзнаете, че вие носите отговорност за решенията си и последиците от тях. (т.е. за всичко което ви се случва)

ОСЪЗНАТИ означава съзнаващи собствената си роля и значимост в живота си, както и в живота на околните.

ОТГОВОРНИ означава силни и решителни, готови да поемат отговорност за мислите и делата си и последствията от тях.


Аз вярвам, че ние ковем собствените си съдби с мислите и постъпките си.
Че нищо не е абсолютно предопределено и че в живота няма грешки, а само уроци.
Уроците се повтарят в един или друг вид докато ги научим.
Променяйки мислите и поведението си ние можем да променим това което ни се случва.
Заобикалящата ни действителност е изградена от съвкупност от множество взаимодействащи си енергийни мисловни потоци на различните живи същества, както и от енергийни програми закодирани в неживата материя.
Поради това ние не винаги можем абсолютно да контролираме всяка отделна ситуация, но абсолютно винаги можем да контролираме отношението и реакцията си към случващото се.
И дори да ви се струва странно и нелогично пробвайте и ще видите че работи точно по този начин - търсете във всяка ситуация положителното, ако трябва измисляйте положителни страни на ситуацията и така ще започнат да ви се случват все по-често и повече хубави неща.

Разбира се нищо и никой не е идеален и живота не може да е изтъкан само от прекрасни събития и щастливи моменти. Трябва да има и малко болка и тъга за баланс, а също и дори само за да можем да осъзнаем разликата между хубавото и лошото и да оценим и се насладим в по-голяма степен на щастливите моменти.

Но съумем ли да променим отношението си към нежеланите събития и да намерим положителното в тях, ще съумем и да прекроим заобикалящата ни действителност към по-добро.

Отношението към събитията се гради от нашите убеждения и ценностна система, а те от своя страна са изградени от нашите повтарящи се мисли.

Един от начините да променим дадено убеждение е да си потаряме продължително дадена положителна мисъл=утвърждение.
Другият по-бърз начин е просто да ТЕСнем даденото убеждение докато то вече не ни се струва истина и да го заместим с противоположно такова.

За това как се променят Убеждения с ТЕС ще поговрим по-подробно в друга тема. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

If you encourage your children to stay connected to Source Energy, they will remain clear-minded; they will remain optimistic; they will remain enthusiastic. They will remain balanced; they will remain flexible. They will remain in a state of grace. They will remain in a state of Well-Being. And they will make wonderful choices.

--- Abraham
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Публикувай отговор