Сама си правя контра...

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
Megi
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Авг 2008 12:21

Сама си правя контра...

Мнение от Megi »

Привет!
Приди около седмица-две за пръв чух за ТЕС от Мая. Постарах се да запомня точките и ги запомних, но формулировките ми бягат. Порових се малко из нета и освен да се убедя в ползите, до друго не стигнах.
Та, имам нужда от малко насоки.
Ние от два дни се каним да се раждаме. Казвам "каним се", защото бебето още преди седмица даваше сигнали, а аз го възпирах докато приключим с всички ремонти, пранета, чистенета и пр. И когато приключихме, си казахме "хайде". Ама точно тогава на бебето явно хич не му беше до това. Пък и съвпадна периода с новолунието точно.. Вчера следобед обаче нещата се раздвижиха след една стремглава разходка в парка. Леки контракции през половин час - чудно :) Прибрахме се и зачакахме и явно се изнервихме, а контракциите спряха. Към 7 се отказахме да насилваме нещата и се отпуснахме. В 10:30 процесът започна отново, този път със значително по-силни (но не и болезнени!) контракции и ясно усещане за придвижването на бебето. Сменях позиции, разхождах се из къщата и чаках. Към 12 обаче ми се доспа. Поредната контракция изкарах в леглото и казах на бебето, че ми се спи... И после се събудих чак в 2, вече нямаше и помен от контракциите. Помотах се малко, почаках да видя дали няма пак да започнат, но пак ми се доспа.... Междувременно съвсем спонтанно постигнах своебразен личен рекорд в очистването на тялото - 7 дефекации за 24 часа! Бях чувала, че раждането е моного силно очистващ момент за тялото на жената, но не очаквах точно така да започне...
Тази сутрин имаше епизоди с много силни контракции, и други без контракции изобщо. Бебето се наместваше. Чудех се дали да не излезем пак за една бърза разходка, но от време на време ми е просто невъзможно да ходя.
Не ми се иска да го призная, но съм сигурна, че аз сама си слагам контра. Не е страх от раждането, напротив. По-скоро подозирам, че са някакви въпроси с контрола. Много е хубаво и успокояващо да знае човек, че стига да се грижи добре за физическото и емоционално тяло през бременноста, детето ще получи най-доброто. Но когато дойде моментът това дете да се отдели от тази проста, но много ефективна системна грижа... Подозирам че именно тук се крие разковничето; че след като се роди вече няма да ми е така лесно да се грижа за него по най-добрия възможен начин... Подозирам и че има връзка с толкова дълго визуализирания момент на раждането - винаги нощем. И сега явно подсъзнателно възпирам процеса да се случи през деня...
Ако някой има идея за утвърждения, нека я сподели...
А аз междувриминно, ще се пробвам и с други известни ми техники, да разреша това положение.
Бебето много точно разпознава кога желанията ми са искрени (като онова за съня и другото да изчака майсторите да приключат) и кога се опитвам просто да манипулирам нещата (като да се роди днес или утре, за да избегна непрекъснатите обаждания от сурията нетърпеливи роднини)...
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Ами аз на първо четене се сещам, че можеш да теснеш точно този страх - Въпреки, че се страхувам, че след като бебето ми се роди, аз вече няма да мога да се грижа толкова добре за него...
Или
Въпреки, че не знам точно защо сама блокирам раждането на бебето...

и виж какво ще изникне и тесвай всичко по пътя.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Сама си правя контра...

Мнение от ivangp »

Съветите на Аретюз са добри.
Megi написа:Не ми се иска да го призная, но съм сигурна, че аз сама си слагам контра.
Аз би направил ТЕС и със следното:
"Въпреки че сама си слагам контра за раждане на бебето ми аз избирам да се успокоя и отпусна и моля бебето ми излезе тази нощ по естествен и лесен начин на бял свят за да могат мама и татко които много го обичат да се запознаят с него и да му се радват. "

НФ:
слагам си контра -1ви кръг
страхувам се да родя - 2ри кръг
време ми е да родя - 3ти кръг
готова съм -4ти кръг
избирам да родя тази нощ - 5ти кръг
аз съм прекрасна майка - 6ти кръг
нямам търпение вече - 7ми кръг

Използвай в кръговете задължително и точките от вътрешната страна на подбедриците 4 пръста над кокалчето на глезена. Потупвай там с цяла длан. Това подпомага контракциите.
Забележка - тези точки да не се използват от бременни жени преди термина защото може да предизвикат помятане.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Megi
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Авг 2008 12:21

Мнение от Megi »

Много благодаря! :D
Надявам се утре да мога да се похваля с бебе :)
Megi
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Авг 2008 12:21

Мнение от Megi »

Междувременно си поговорих с бебето. Реших да се концентрирам в раждането, а не какво ще бъде след това. Все пак на дневен ред е именно да се родим. И нещата тръгнаха :):):) Преди половин час изгубихме запушалката. Може би ще сме на бял свят малко след полунощ :):):)
Megi
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Авг 2008 12:21

Мнение от Megi »

Синът ни се роди тази сутрин в 6:25 :)
С контрата се справих без ТЕС, просто трябваше да си "врътна бушона" в главата. Тесвах обаче някои дискомфортни, които протакаха раждането. Една неприятна болка в таза например, която се подобри значително, че и на моменти съвсем я нямаше след няколко завъртания на предложения от Иван модел. (вместо "контрата" сложих "Въпреки болката в таза" и после "боли ме таза")
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Меги, за пореден път честито :)
Съжалявам, че не съм преглеждала форума тия дни и не съм видяла темата ти навреме. Добре че Аретюз и Иван са били тук :)

Добре дошла сред тесащите :)
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Меги, поздравления!
Да ви е жив и здрав и да ви носи много радост!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор