проблем със сърцето на бебето

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

проблем със сърцето на бебето

Мнение от galia nh »

Здравейте! Съвсем отскоро научих за ТЕС, даже още не съм изчела докрай книгата. Но ще гледам да напредвам с бързи темпове, защото в 21-ва седмица от бременността ми /сега/ поставиха диагноза на бебето порок на сърцето или по-точно тетралогия на ФАЛО. Едно от конкретните неща е, че има стеснение на белодробната артерия /артерията на сърцето, която отвежда кислород до белите дробове/. За щастие се запознах с Мая, която ме посъветва да тесвам първо негативните емоции от съобщаването на диагнозата. Обаче имам още въпроси:
1. Как да практикувам ТЕС за неродено дете?
2. Добре ли е формулирането на проблема да е нещо като "Въпреки, че има голямо стеснение на белодробната артерия..."
3. Друг вариант - "Въпреки, че лекарите твърдят, че бебето има порок на сърцето и нещата само ще се влошават..."
Моля ви, дайте съвет!
А и ако имате съвети за други полезни техники, ще съм ви много благодарна!
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Здравей, Галя.

Формулировките за детето се правят в първо лице, като правиш прокси на бебето. И ще са нещо от сорта на "Въпреки, че имам порок на сърцето..." или "Въпреки, че имам тетралогия на ФАЛО..." или "Въпреки, че имам стеснение на белодробната артерия..."

Но преди това изчисти себе си от всякакви негативни емоции, свързани със ситуацията. Пиши как върви.

След като прочетеш книгата, ще е добре да се запознаеш и с
Техника на избора
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

Благодаря! Започнах от днес. Продължавам :)
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Задължително съчетай ТЕС със визуализация на здрава, перфектна аорта и сърце на бебето. По 15 мин преди сън и след събуждане е минимума за визуализации на ден. Също допълнително можеш да визуализираш как си на преглед и лекарят/ката ти казва, че сърцето на бебето и аортата му са перфектни и напълно здрави.
За визуализациите виж Дневника на Мая за предизивикателството. Аи тя може да ти даде допълнителни съвети за визуализации тук.

Наскоро на бебето, за което писахме вече в друга тема, че имам косвен принос в зачеването, му откриха някакво разстояние между прешлените, което означавало, че ще е със синдром на Даун.
Не знам дали е било наистина така, знам какво ми каза майката, която ми се обади в абсолютна паника и отчаяние. Успокоих я, че не всяка диагноза е окончателна, че и лекарите са хора и че и те грешат и я посъветвах да визуализира перфектно бебе и да ТЕСа всички негативни чувства и страхове. Точно преди Коледа ми се обадиха бъдещите родители за да ми кажат, че са ходили при друг лекар, който бил светило в областта и който е потвърдил, че бебето е абсолютно здраво и нищо му няма.
Дали се е оправило между двата прегледа или в началото е имало грешна диагноза, дали ТЕС е помогнала или визуализациите или и двете, един господ знае.
Важното е, че има желания резултат - здраво бебе и спокойни и щастливи родители.
Дерзай, няма непоправими неща. Силата на човешката мисъл все още не е осъзната от съвремената медицина.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

Сърдечно благодаря за съветите! Започнах и визуализации, като много ми помогна с примерите, защото и досега правих нещо такова, но по-общо. Незнам какво ще се случи оттук-нататък, но най-хубавото в момента е, че при визуализациите имам един нов, много пълноценен контакт с бебето и е нещо чудесно - връзка, за която не съм подозирала, че съществува! Вярвам, че ТЕС ще помогне, а за мен сега важното е, че правя нещо, че се опитвам да му помогна и наистина ще направя всичко възможно. Трябваше да съм на преглед днес, но малко ще отложа, защото съм съвсем в началото на работата си по проблема и не искам да ми влияят някакви песимистични лекари и наново да трябва да поправям нагласата си към нещата. След като мина на преглед през януари, ще пиша за резултатите.
Благодаря отново! И към Мая - къде мога да видя този дневник на предизвикателството?
Пожелавам ви хубави, светли, радостни дни!
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

Леле, колко много работа си свършила! Чак днес го прочетох докрая, нещо все ме спираше до едно място. Сега си наложих и "преминах" нататък и... голям рев падна. На това място
"За нещо се чувстваш виновна и се наказваш. Помисли по въпроса!
Може да правиш ТЕС и с: "Въпреки че сама си причинявам този проблем със щитоводната жлеза защото се обвинявам и наказавам за еди какво си (ако знаеш за какво) или за нещо си (ако не знаеш/подозираш за какво е)............" и т.н. в този дух.
А също и с: "Въпреки че се самонаказвам за .....еди какво си/нещо...., аз избирам да си простя сега. Осъзнавам, че във всеки един момент аз, както и всеки друг, съм правила и проължавам да правя най-доброто на което съм способна според знанията и уменията си."
Напомняща фраза:
Прощавам си, правех и продължавам да правя най-доброто на което съм способна!

Правих ТЕС с тази Напомняща фраза и в началото беше просто невъзможно, заради неудържимия плач. Успокоих се, измих си лицето, пих вода и продължих. Сега го правя по-спокойно, но все още със силно вълнение.
Иначе досега /от 23-ти декември/ правех ТЕС за бебето с "Въпреки че имам стеснена белодробна артерия и голям междукамерен дефект на сърцето, аз обичам и безусловно приемам себе си и избирам да се родя здраво бебе, със здраво и хармонично развито сърце с широка белодробна артерия". Правех го с постоянство, защото така ми беше спокойно, че правя НЕЩО. Но вълнение не изпитвах, а и често се чудех дали ВСЕ ОЩЕ има проблем или това просто си е един добър начин да отделям време за връзката си с бебето.
Сега обаче ще се окаже, че проблемът е в моето необичане! Проверих метафизичните обяснение за проблеми със сърцето и съветът е "Обичай се!". Обичане, приемане, това е!
Продължавам с ТЕС за мен, в понеделник съм на преглед.
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

Обаче имам въпроси
1. Колко пъти да ТЕСвам странични появили се проблеми? Докато се почувствам спокойна и изчистена? възможно ли е да преминат за по-кратко време, например за ден?
Например след няколко пъти ТЕС за това, че се самонаказвам с проблема със сърцето на бебето и избирам да си простя, вече се чувствам мнооого по-спокойна и обичаща се. Трябва ли да продължавам и с ТЕС за това + ТЕС за бебето или мога да продължа само с ТЕС за бебето?
2. Когато установя друг проблем за ТЕСване мога ли веднага след едната практика да започна нов ТЕС за новопоявилия се проблем?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Първо браво за свършената работа и упоритостта.

Отговор на първия въпрос - слушай интуицията си. Ако тя ти подсказва да правиш и за себе си и за бебето, прави така! Ако не, прави само за бебето. Никой не знае по-добре от теб.
В момента то е все още част от теб, така че всички твои емоции и проблеми го засягат по един или друг начин. Аз бих правил и за двамата. При всички случаи няма как да си или му навредиш с ТЕС. Единственото което може да те спре да правиш ТЕС и за двамата е добре познатият на всички ни мързел.:wink:
Отговор на втория въпрос - Може. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

Нямам време за никакъв мързел сега, все пак крайният срок е твърде скоро - през април:)):))
Така че - продължавам.
И наистина ми е много добре да знам, че има кой да ми отговаря на въпросите! Помага ми, а и се чувствам сигурна и не сама. Благодаря!
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

Последното развитие на нещата:
На прегледа вчера се установи, че все още диагнозата е същата-тревожна. ОБАЧЕ на 22 декември белодробната артерия е била широка 2 мм, а сега е 2, 8!!! Е, не е толкова добре, защото всичко под 3 мм се смята за стеснена. Има разширение и на аортата от дясната камера - била е 4,5, а сега е 5,7 мм.
Прогнозата все още е много мрачна - посиняване, кувьоз, реанимация, много операции без 100% гаранция за живота на бебето.
Всичко това бях подготвена да го чуя, обаче въпросът, който упорито ми задават лекарите - "Сигурна ли сте, че искате да продължите тази бременност" пак ме разстройва. Ще го използвам като ключ за определяне на емоционалния проблем, за да го ТЕСвам. Почти стигнах до конкретната случка, сега работя върху нея.
И сега въпросите, няма как:))
Досега правих прокси за бебето и техника на избора, после включих и ТЕС за мен с Настройката "Въпреки, че сама си причинявам...., защото се обвинявам и наказвама, за това, че..., аз избирам да си простя сега и да имам здраво бебе със здраво и хармонично развито сърце". Напомняща фраза - "Прощавам си, избирам да имам здраво бебе със здраво и хармонично развито сърце". И за бебето, и за мен не правя ТЕхника на избора, а класическия кръг по точките+9Г+кръг по точките. Установих, че с положителна Напомняща фраза ми е мнооого по-добре. Трябва ли задължително Напомнящата фраза да е проблема, може ли както го правя аз - с положителното твърдение?
Освен това включих и визуализации за обливане със златна светлина, нещо като това, което описва Мая, много е добре :D
Обаче - сега трябва да работя и за другите 3 проблема на сърцето на бебето /понеже е тетралогия на ФАЛО - който и да е той :D /, стеснението на белодробната артерия е само единият от проблемите.
Другите са:
дефект на междукамерната преграда-това е отвор в преградата между двете камери и така кръвта в тях се смесва.
стеноза на пулмоналната клапа-незнам какво е стеноза!
хипертрофия на дясната камера - това е стеснението
декстропозиция на аортата- промяна на излизането на белодробната артерия и аортата от противоположни физиологични сърдечни кухини- един вид обърнати са
, разменени
И сега голямото ми чудене - как да ТЕСвам всичко това?? Особено това с разменените /обърнати/ белодробна артерия и аорта? И това със стенозата, която пък изобщо незнам какво значи? Опитвам се да разучавам устройството на сърцето, обаче е прекалено сложно, а като си представям просто ЗДРАВО СЪРЦЕ не е ли прекалено общо?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Не е прекалено общо. Напротив. Представяй си здраво бебе със здраво сърце.
ТЕСай си страховете, вината и притесненията, а не конкретните проблеми които са диагностицирали лекарите. Може да правиш ТЕС и с положителни фрази, щом така повече ти хресва.
Но задължително си ТЕСай негативните емоции спрямо бремеността, раждането отношението и прогнозите на лекарите и т.н.
ТЕСай всички негативни емоции породени от проблема, ане самият проблем/проблеми.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

Ясно, схванах. Усеща се и по практикуването - когато ТЕСвам върху емоцията изпитвам вълнение, различни неща откривам /най-често още проблемчета за изчистване:))/ в себе си и определено е емоционално, а след това всичко става по-лесно.
А когато ТЕСвам само върху някакви конкретни факти - като диагнозата например - не се усеща нищо.
Хубавото е, че след ТЕС и визуализациите се получават по-лесно. Досега не можех и не можех да си представя реакцията на лекарката, която вижда, че бебето има здраво сърце и е ужасно изненадана. А сега става много лесно - даже мога да го моделирам във всякакви нюанси на настроението й:))
А и моята убеденост, че всичко е наред е толкова категорична, че не мога да се позная!
Продължавам!
galia nh
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 25 Дек 2008 18:41

Мнение от galia nh »

След отработването на това с вината /"Въпреки че сама причинявам този проблем, защото се обвинявам и наказвам.."/ някакси не можех да намеря нова емоция за ТЕСване. Пробвах с какво ли не, но никаква емоция не изпитвах, нищо! Установих само най-общо, че е някакъв вид СТРАХ. И дотам. Няколко дена зацикляне и ето на какво попаднах - стъпки за определяне на проблема. Пиша го, защото може да помогне и на други. Аз бях шокирана от това, което открих, ще видим дали ще мога да го споделя тук. Но поне схемата:
Да не забравя да учотня, че е от книгата "Твоето тяло казва: "Обичай се", автор Лиз Бурбо.
Тръгвате от физическия проблем, при мен - увреденото сърце на бебето.
Задавате си следните въпроси:
1. ФИЗИЧЕСКО БЛОКИРАНЕ
Кои определения най-добре могат да опишат това, което изпитвам физически и психически?
Отговорът представлява това, което преживяваш по отношение на човека или ситуацията, която предизвиква болката/проблема
2. ЕМОЦИОНАЛНО БЛОКИРАНЕ
а)На какво в живота ми пречи това неразположение, болест, проблем?
Отговорите на този въпрос представляват блокираното желание или желания
б)След това: отговорът ти на предишния въпрос какво ти пречи да БЪДЕШ в своя живот?
3. УМСТВЕНО БЛОКИРАНЕ
"Ако обикновено в моя живот си позволявах да бъда.../повтаряш отговора на предишния въпрос/..., какво неприятно или неприемливо би могло да се случи И как ще се преценя или как другите ще ме преценят?
Отговорът съответства на неблагоприятната представа, която блокира желание или желания и пречи на твоите нужди да бъдат задоволени, като по този начин създава физическия проблем.
4. ДУХОВНО БЛОКИРАНЕ
Отговорът на въпрос 2б ти показва основателна нужда на твоето СЪЩЕСТВО и тази нужда е блокирана от представата, която току-що откри

И така за мен голямата изненада беше, че основателната ми нужда да бъда МАЙКА е блокирана от представата, че да бъдеш майка означава да се откажеш от мечтите си...
Просто съм ужасена! Никога нямаше да го повярвам това. Никак не ми е лесно да правя каквото и да било с това "откритие" и за ТЕСване не ми е лесно, изобщо не мога цялото да го кажа.
Обаче започвам.
И въпроса:
Добре ли е изречението да е
"Въпреки че се страхувам да бъда майка, защото смятам, че трябва да се откажа от мечтите и развитието си, аз обичам и напълно приемам себе си и си разрешавам да бъда майка."
или
"Въпреки тази представа, скрита подсъзнателно вътре в мен, че да си майка означава да се откажеш от мечтите си и да спреш да се развиваш, аз избирам да се освободя от тази представа сега и си разрешавам да бъда майка."
Абе нещо накрая не ми звучи, дайте съвет!

А, да - и ако ще правите това "проучване" по тези въпроси, не забравяйте като откриете какво си блокирате с някаква програма, да си простите! и на ситуацията или човека, който ви я е създал също!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Страхотна публикация. Браво за свършената работа!

Добре е така както си написала Настройките, но ако на теб не ти звучат достатъчно точно, променяй ги докато ти харесат НА ТЕБ.
Никой друг не знае по-добре от теб какво чувстваш и мислиш.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор