Локален кожен обрив при дете

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 19:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Локален кожен обрив при дете

Мнение от mimiska »

Дъщеря ми на 3 год. и 4 месеца от 4-5 дена има някакъв обрив по брадичката. Правя й ТЕС, но очевидно недостатъчно интензивно. :oops: Не я е виждал лекар, но по телефона педиатърката препоръча да я мажа с т.н. багрила - силно антисептични мазила. Нещо не ми се ще да го правя и я мажа със сребърна вода и безобидни кремове от типа на "Здраве". Не се влошава, но и не минава... Бяха ситни червени пъпчици. Сега са по-скоро подкожни. Не я сърбят, защото не се оплаква и не се чеше. Много се облизва обаче.

Настройката, която ползвам, е "въпреки, че брадичката ми се е обринала с малки червени пъпчици, аз съм най-доброто дете на света и всички ме обичат".

Нямам точен спомен кога са избили и никаква идея за някакво емоционално преживяване, което да е довело до обрива. От 2,5 месеца ходи на детска градина, харесва й там и няма(ше) адаптационни проблеми. По принцип е много придирчива към храната и не яде непознати за нея храни, а и не всички от познатите й. Досега не е имала кожни проблеми и като цяло не е болнаво дете.

Ако някой има идеи, предложения и/или подобен опит, ще съм благодарна.
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Питай я според нея на какво се дължат тези пъпчици и иска ли да ги махне и работи с това което ти каже!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 19:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Мерси за съвета. Попитах я. Отговори ми "от отговорност". :shock: Помолих я да ми обясни и с насочващи въпроси се оказа, че смята, че "не е била отговорна към пъпките". :roll:

Същевременно я заведох да я види педиатърката, която каза, че пъпцичите са от облизване. Както бях писала в предишния си пост, детето много се облизваше, не знам на какво се дължеше това. Сега го прави по-рядко. Дали защото е почти постоянно намазана с крем или й е омръзнало, не знам.

Интересно е обаче, че може да се направи паралел между "не съм отговорна към пъпките" (съгласно трактовката на детето) и "сама съм си ги докарала чрез постоянно облизване" (според мнението на лекарката).

Мисля да й правя ТЕС със следната настройка: "въпреки, че много си облизвам устните, от което брадичката ми се покрива със ситни пъпчици, аз съм най-доброто дете на света и всички ме обичат" (или каквато вариация тя предложи ;-) ).

Поздрави и още веднъж благодаря!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
Публикувай отговор