Дете с вродена бъбречна аномалия

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
raniya
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 17 Окт 2009 21:58

Дете с вродена бъбречна аномалия

Мнение от raniya »

Здравей, Иване!
Пиша ти от Варна, бях на семинара, който организира скоро - радвам се, че присъствах, беше ми полезно! Аз се занимавам с ТЕС съвсем отскоро - имам си много емоционални негативи да чистя, фобии и страхове. Имам идея за себе си откъде да започна. Проблемът е, че синът ми (на 1г.2м.) се роди с хидронефроза - разширено легенче на бъбречето, поради проблем с оттичането на бъбрека. До момента го наблюдават редовно - стойностите са на границата му, ако се покачат веднага ще го оперират. Скоро разбрахме, че има такъв проблем и на другото бъбрече, но в по-лека форма. И не зная откъде да я започна...Чувствам се начинаеща в ТЕС, все още нямам опит и може би е добре първо да тесам някои свои проблеми, за да добия увереност. НО в същото време проблемът на детето ми е много по-сериозен и не ми дава мира просто да бездействам. Имаш ли наблюдения с подобни проблеми - аномалии по рождение, ТЕС има ли резултат в такива случаи. Неговите точки ли да потупвам или моите? И как да формулирам проблема, като не зная какво изпитва детенцето - той няма видими симптоми и е в отлично здраве. Самонадеяно ли е да започна с него?
Благодаря предварително за всякакви отговори, коментари и съвети! :) :)
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Има една майка, която започна да работи с проблем по бебето още по време на бременността и имаше резултат - http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=339

Можеш да оправиш бъбреците на детето. Виждам, че си всеотдайна - това ще ти помогне. Тъй като нямаш време да експериментираш по себе си, прочети колкото можеш повече от форумите тук. Ако си с англиски, прочети и по света какво става. Дори и да не се обсъжда твоя проблем, чети темите. Начинът на работа е сходен. Ще добиеш нужната увереност.
raniya
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 17 Окт 2009 21:58

Мнение от raniya »

Благодаря ти, Мая! Ако зацикля си запазвам правото да се обръщам към теб :)
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

ОК
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Преди да правиш Прокси за бебето задължително чисти себе си от негативните емоции свързани с неговия проблем (страхове, тревоги, отчаяние) и т.н.
Потупвай му и на него по точките докато казваш каквото казваш от негово име.
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде! :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
raniya
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 17 Окт 2009 21:58

Мнение от raniya »

Благодаря ти, Иване! Правилно ли разбрах - казвам го от негово име (прокси)и потупвам и моите, и неговите точки?В каква последователност?
И относно визуализацията - представям си, че аз съм Той и си представям моите бъбреци здрави, или си представям неговите бъбреци, като страничен наблюдател?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

При някои от приложенията на ТЕС потупвай само неговоте точки, при други само твоите.
Визуализация - ти говориш с доктора му, който ти показва снимка на неговоте бъбреци, която е перфектна, казва ти, че вече всичко е наред и на теб ти иде да правиш салта от радост. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Енита
Участник
Мнения: 24
Регистриран на: 25 Юли 2010 17:59

Мнение от Енита »

Провалих се, дъщеря ми , на 3, е с вродено разширение на единия уретер. Откриха го преди година и половина, когато направи пиелонефрит. От тогава поех риска и я лекувам с хомеопатия само, 1 път годишно я наблюдава един от индийците, които идват за лекции тук. Година и половина се справяхме добре с хомеопатия, тесала съм я за други неща , не и за този проблем, просто не го смятах за проблем вече или поне съм разчитала на хомеопатията В петък направи 41 градуса, опитвах основно с хомеопатия, пет дни в непрекъсната връзка с хомеопата и от скалата 40 градуса-38,5 и отново нагоре, тесах , отначало само по неините точки, после тя беше раздразнена и не даваше, опитах се да правя прокси, но нямах време да чистя нищо, тесах само температурата ( а итогава не знаехме още дали е вирусно или този нефрологичен проблем) с фрази като Въпреки, че високата температура ме изгаря, аз обичам телцето си, Избирам да се освободя сега от високата температура ... Опитах се да и правя и рейки _почнала съм първо ниво и все още работя по това... Не се получи, нищо, във вторник ни приех в болница с диагноза пиелонефрит, и сега отново сме пред дилемата да направим цветна снимка и след това - дали да правим операция. Приемам това като личен проблем, а и провал, защото като й откриха рефлукса беще 4 степен, за една година само с хомеопатия намаля до 2ра степен, работила съм с визуализация как нефрологката е удивена - истината е, че не съм признавала какво лечение предприемам, знам, че няма да го приемат... Сигурна съм, че няма да изляза на глава с мъжа ми и да продължим с хомеопатията, ще трябва да я оставя на лекарства докато минат изследваниата. Какво да тесам дотогава, имам вероятно около 3 седмици до снимката и евентуалното препоръчване на операция, какво сбърках?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

ТЕСай себе си, вина, страхове, отчаяние, безпомощност и т.н.
Все повече техники и метходи на алтернативно лечение осъзнават и препоръчват неутралност на лечителя спрямо проблема на пациента и липса на търсене на конкретен резултат.
Парадоксално изглежда, но статистически много повече хора получават желаните резултати когато не ги търсят трескаво.
Ти в момента трескаво желаеш конкретен резултат и това вероятно влияе на ефективността на прилаганите от теб техники/подходи. Изчисти себе си. Приеми и себе си и ситуацията такива каквито сте. Осъзнай, че всяко нещо е двойнствено. Дори и в момента да ни е трудно да видим доказателства за това и в неудачите и неуспехите и провалите има плюсове. Какви са те само бъдещето ще покаже.
Изобщо поработи върху себе си.
Когато премахнеш неутралните емоции, може пак да поработиш върху дъщеря си с идеята, че става не това което ти смяташ за най-добро в момента, а това което е най-добро в глобален аспект и че има неподозирани от теб варианти и възможности за всички замесени.
Благодари на висшето си Аз, Бог, Вселената, зависи в какво вярваш, за това, че ти предоставят тази възможност да се учиш и развиваш.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

Визуализирай здрав бъбрек. Заливай го със светлина. Нека тя да го изчисти и обнови.
Утвърждавай "Виждам те в Светлина. Виждам те в Здраве"
Енита
Участник
Мнения: 24
Регистриран на: 25 Юли 2010 17:59

Мнение от Енита »

Благодаря ви, ще се опитам да се отдалеча от трескавото търсене на резултат, въпреки, че нямам идея как да го постигна, да взема да тесам точно това май... Предполагам, че се случва най-доброто, но от предполагането до убедеността има доста път. А и ми е трудно да не гледам на това, което се случва, като на личен провал, защото този провал засяга детето ми. :oops:
Публикувай отговор