Бърз резултат от ТЕС при 3 годишно дете

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Бърз резултат от ТЕС при 3 годишно дете

Мнение от alex_JI »

Здравейте!
Не знам дали е за тук темата, но ще помоля Иван, ако не - да я премести.
Искам да опиша какво се случи тази вечер в къщи.
Имахме гости и децата си играеха доста кротко в детската стая. По едно време се чу писък, аз отивам и виждам, че малкият ми син /почти на 3 г./ плаче много силно, истерично, с писъци. Разбрах от кака му, че го е държала и като го слагала на земята, той си подхлъзнал крачето, паднал напред и така . . . изглеждаше безобидно падане! Явно го е навехнал или "пресрещнал" крачето си! Той въобще не реве като се удари, обикновено казва "няма нищо" :lol: или ревва за секунди!
Сега - такива кански писъци от него не бях чувала! :roll: Държеше крачето свито, като го слагам да стъпи на земята, го вдига все едно на огън стъпва! Всички се притесниха, казваха, че може да е счупено! Крачето се зачерви /долу ниско на пухкавата част над пръстите, горната част, не стъпалото/ и леко, много леко се поду. Писъците продължаваха, гушкам го, целувам го, а той само реве и пищи, вика не искам на доктор, боли крачето и . . . ужас!
Изведнъж се сетих за Прокси! Правила съм няколко пъти на децата, но нямам виден опит! Започнах пред хората, единият от приятелите пита "главата ли си удари?", после се преместих в спалнята.
Може да не съм го направила както трябва, но каквото се сетих :roll:
Декларацията беше "Въпреки, че ме боли дясното краче и не мога да стъпя на него, аз съм добро и силно момче! Всички ме обичат и харесват!
Това ми се стори много общо и реших да бъда по конкретна. Продължих с "Въпреки, че изпитвам ужасни, зверски болки в дясното краче, които ме докарват до истерични писъци и ми пронизват мозъка :oops: , и не мога да стъпя на земята, аз съм добро и силно момче! Всички ми се радват и ме обичат! Междувременно детето почти веднага спря да плаче и се поуспокои.
Правих по точките Техника на избора-зверски ме боли крачето, аз съм добро и силно момче и т.н. редувах.
На моменти детето заспиваше, на моменти се усмихваше! Сложих го на спалнята, помислих, че е заспал от болката, която го е изтощила! Станах да отида при гостите, той отвори очи и каза, че иска да дойде с мен! Протегна ръчички - явно го е страх да стъпи на крачето. Занесох го при гостите, седя на дивана, хили се, игра си с другите деца, кара ги да му носят разни неща. Сякаш използваше хитрецът му малък, това, че го боли/боляло крачето. Така и не стъпи на крачето, сложих до легне, каза, че не го боли. :D
Но се чудя, защо го е страх да стъпи на крачето, ако не го боли? Освен сега докато спи, да отида да го ТЕСам с "Въпреки, че ме е страх да стъпя на крачето си . . ."
Ох, знам, че няма как сега да ми дадете съвет! Но ще се радвам утре някой да ме насочи.
Само да добавя, че преди да започна с Прокси, аз НЕ изчистих себе си, защото се чувствах адски спокойна, не се притесних въобще от нищо, знаех, че не може да е счупено. Направо доста дебилно поведение от моя страна, но наистина въобще не се притесних. Дори все още не бях се сетила за ТЕС!
Когато влязох при гостите с вече спрялото да плаче и успокоено дете, моята приятелка, която знае за ТЕС, ми каза, че все едно съм довела в стаята съвсем друго дете! :lol: Това мнение от страни беше голяма награда за мен!
Всичко, което описах общо се състоя за около 20-30 минути! Правих ОР няколко пъти, 9Г и въобще каквото се сетих. Тази Техника на избора не помня дали ставаше при Прокси! Общо взето правих това, което ми идваше от вътре и въпреки краткия ми и плах опит с ТЕС се оказа, че се справих доста добре и успях да помогна на детето си! Поне на момента! Пък за утре - ще видим.
Благодаря още веднъж на Иван, че ми показа тази магия!
Иване, благодаря ти!
Утре се надявам малкият да е добре и искам да попитам дали да продължа и утре с Прокси?
Понеже стана много дълго и обяснително, искам да подчертая, че след като го удари, детето не поиска да стъпи повече на крачето си! Дали това е страх или нещо друго?
Запазих много от детското в себе си! Аз вярвам в чудеса!
След "идването" на децата ми, ТЕС е другото голямо чудо, което ми се случи!
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Според мен си е просто инстинкт, може би не знае, че вече не го боли ;)
Как е днес?
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Arethuse, благодаря!
Сутринта като се събуди, се изправи на колене в креватчето, стъпи на крачето и каза-боли ме крачето, мамо гушни и така. Спокоен е, не плаче, но не стъпва на крачето. Няма подуто, няма червено. Днес педиатърът ще мине през нас да го види. Днес не ми дава да му правя ТЕС! :roll: Казва: мамо, не ми прави така и ми бута ръката! Аз правя Прокси като почуквам моите точки, но въобще не ми изглежда така ефективно, както когато почуквах неговите.
Запазих много от детското в себе си! Аз вярвам в чудеса!
След "идването" на децата ми, ТЕС е другото голямо чудо, което ми се случи!
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Защото е юнак :D

Мая май беше споделяла, че нейното дете веднъж не искало да му прави тес за някакво навяхване, защото искало да е герой или нещо подобно...

Дано му мине по-бързо...
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

"Въпреки, че ме е страх да стъпя на крачето си . . ."
е добра идея.
Също покажи му по някакъв начин, че няма да му се слугува и обръща повече внимание докато го боли крачето, така че по-бързо да оздравява.
Предложи му да отидете някъде където много иска да отиде или да играете на нещо което много харесва, но което е само за деца със здрави крака.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Arethuse, като го гледам калпазанинът, повече отива към глезльо, отколкото към юнак! :lol:
Страхотно спокойно се държеше днес през целия ден, но вечерта като се прибраха баща му и кака му, коренно си промени поведението. Явно публиката се увеличи и искаше доста повече да го разнасяме и да разиграва, предимно баща си! :evil:
Педиатърът каза, че е разтегнал сухожилие и че това много боли, особено на другия ден, след като кракът е бил в покой и не е раздвижван! Нашият хлапак, въобще не изглеждаше да го боли! Хм!

Иване, отново си прав - харесва му да му се слугува, като писне - всичко му се дава, не ходи на ясла - въобще само ползи е извлякъл малкият Лисан! :wink:
А може би е имал нужда от повече внимание. Аз смятам, че той получава достатъчно внимание, дори за сметка на кака му! Или колкото повече, толкова повече! :roll:

Иване, мерси за хитрата идейка. Дребният веднага се хвана! Предложих му, утре да отидем да ядем сладолед в една "тайна сладкарница", но само ако крачето оздравее, защото там пускат само здрави деца, със здрави крачета!
Той започна да се смее и да казва и здрави мечета . . . айде, каченце да ти минава! :lol: :lol: :lol:
Преди да легне ми позволи да му правя ТЕС, като той успоредно правеше на мен :wink: и като чу да повтарям "Боли ме дясното краче!", започна да казва: Мамо, не ме боли крачето! :lol:
Утре очаквам нови номера от волната програма и ще се радвам пак на помощта, която получавам винаги тук!
Запазих много от детското в себе си! Аз вярвам в чудеса!
След "идването" на децата ми, ТЕС е другото голямо чудо, което ми се случи!
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Да, Кирчо искаше да е юнак и затова не даваше веднъж да го тесам.

Той Кирчо никак не обича да го тесам, освен ако той самият не е на зор. И то пак предпочита да му правя прокси. Бебето също не обича да й потупвам точките, особено когато се приспива или събужда. Затова стигнах до едно ново "потупване". Все едно потупвам, но не докосвам точките. Само правя махови движения. Така успокоявам нощно време болките от растенето на зъбите при Яна. Също и Кирчо, когато се разплаче насън от кошмар.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Можете също така да масажирате точките или просто да ги докосвате за няколко секунди, обикновено всяка точка се докосва или масажира докато се вдиша и издиша.

При нас, когато дъщеря ми (на 1г. и 10м.) види майка й или аз да се потупваме обикновено започва да ни имитира. Също така изобщо не протестира да я потупваме докато майка й я кърми.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

И Ники (1г) не обича да го потупвам. Особено като стигна до точките под и над устните. Аз правя прокси в повечето случаи. При нас кърменето е свързано с такива маймунджелъци, че потупване по време на кърмене е невъзможно :lol:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
tonita
Участник
Мнения: 26
Регистриран на: 26 Сеп 2009 14:58

Мнение от tonita »

здравейте, да се похваля за моето детенце - на 11 месеца, имаше хрема преди 3,4 дни ,не можеше да спи спокойно ,постоянно му се запушваше нослето , естествено не може да го издуха. Пръскахме само физиологичен разтвор и онзи ден му направих Прокси ,веднага усетих ,че диша по-леко и заспа спокойно.По-късно имаче мноооого по-малко секрети и -пак Прокси, вчера трети път и сега може да се каже че нищо му няма,
а отделно го потупвам него ,но не позволява много ,колкото успея........
поздрави и хубав ден на всички !
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Браво, tonita! При децата явно действа много бързо!
Той, Иван сигурно го е обяснил някъде, но аз не си спомням! :oops:
Сигурно нямат ПО-та дребните?!?

Да се отчета и аз!
Малкият е добре, нищо му няма! Вчера и днес повтаря - не ме боли крачето! :D само сутрин докато го раздвижи стъпва по леко и страхливо! Явно си спомня болката!
Но . . . номерата от волната му програма продължиха, дори след като крачето му мина!
Вчера, като дойде баба му и той, "горкият", както си играеше, започна да лази и тръгна към нея лазейки! Ах, да го ожалиш! Естествено на нея очите и се просълзиха! :lol:
Вчера, също обърках крачето и му масажирах лявото, вместо дясното /болното/ и той взе да охка и да прави муцуни. Аз продължих по-внимателно и забелязах, че ме гледа странно и тогава разбрах, че съм сбъркала! Започна да се хили, направо си умря от смях, манипулаторчето малко!
Большой театър е направо нищо в сравение с него! :lol: :lol: :lol:

Arethuse, и на мен там не ми дава да го потупвам /точно на тези точки/. А на точката под мишницата започва да се киска, свива се и умира от смях! То от ТЕС преминава в боричкане! :lol:

Иване, благодаря. Ще пробвам с масажирането, но предполагам, че пак ще му е смешно!
Запазих много от детското в себе си! Аз вярвам в чудеса!
След "идването" на децата ми, ТЕС е другото голямо чудо, което ми се случи!
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Може би тук е моментът да споделя моя опит с детенце на 3 годишна възраст. След като почнах да правя ТЕС на себе си и детето на няколко пъти стана свидетел на това, после ТЕС на други хора около него, то все гледаше с интерес и все искаше да стане част от заниманията на големите. Пита ме какво е това и аз му отговорих-маймунска гимнастика . Реакцията беше. искам и аз Правих му маймунската гимнастика като аз го потупвам по неговите точки (темата беше" хич не ми се спи, искам да си играя"- за следобедния сън ) и като му направих едно кръгче, включително и на пръстите, детето си протегна и другата ръка и каза "искам сега и на тази". Така че направих едно пълно кръгче и от другата страна на глава, тяло и ръка. Приятно му е и си хихика на точката под мишницата, цупи си муцунката и си източва вратлето при потупване по лицето и се забавлява. Имаше и резултат От тогава съм му правила ТЕС и при уплаха от нещо конкретно и при разболяване и винаги има резултат. Просто го питам "Искаш ли да правим маймунската гимнастика" и ако иска-правим я, ако не- ПРОКСИ и пак става каквото трябва, но по-хубаво е когато иска. Освен това ми казва "не искам повече", или направо се врътка и тръгва на някъде, което за мен значи че ТЕС си е свършил работата, пък и последващия ефект го доказва.
_________________
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Публикувай отговор