Кърмене и ТЕС?

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
NellyVarna
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Авг 2010 06:58

Кърмене и ТЕС?

Мнение от NellyVarna »

Здравейте,
Наскоро попаднах случайно на този сайт, купих си книгата и много се впечатлих. Много ми се иска да се пробвам с тази техника, но се притеснявам при изхвърлянето на токсини от организма да не предам с кърмата на бебето си, което е на 5 мес. и до момента е изцяло само на кърма.
Тъй като съм правила диетата на д-р Емилова и съм се чувствала много добре, преди известно време звъннах в клиниката и да попитам мога ли да направя гладуването в момент, когато кърмя, след като започна да захранвам бебето си (имам екземи по ръцете, причинени от стрес и исках да ги туширам с тази диета), но там ми отговориха, че не ми препоръчват, тъй като при прочистването на организма, токсини се отделят и в кърмата.
Тази техника много ми допада, но се притеснявам да не би и тук да има подобна опасност :(
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Не съм забелязала ТЕС да се отразява негативно на порастналото ми вече "бебе" на 19 месеца. Правих ТЕС през цялата бременност и началните месеци на кърменето и сега, разбира се, и още се кърмим :)

При ТЕС се отделят по-скоро "енергийни" токсини, за това човек се прозява, ожаднява, спи му се... Не се притеснявай, тесай спокойно. :wink:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
NellyVarna
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Авг 2010 06:58

Мнение от NellyVarna »

Благодаря, имах нужда от подкрепа, ще се пробвам :D
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Можеш да ТЕСаш и притесненията си за отделяне на токсини в кърмата. Например:
Въпреки че се страхувам да прилагам ТЕС докато кърмя, защото при това мога да отделя токсини в кърмата си, аз..................и избирам кърмата ми да е чиста от токсини.

Възможностите на съзнанието ни да управлява процесите протичащи в тялото са неизучени все още.
ако вярваш, че кърмата ти ще се замърси с токсини, то тя вероятно ще се замърси. ако вярваш в обратното, то може да отделяш тонове токсини ежедневно през всички останали органи но не и в кърмата.

Скоро четох за един феноменален случай на жена болна от рак, която е провеждала тежка химиотерапия без да има абсолютно никакви симптоми обикновено асоциирани с химиотерапевтичен курс. Когато лекарите я попитали какво прави за да го постигне, тя отговорила, че преди всяка химиотрапия си представя и си повтаря, че химията която й вкарват ще отида само в раковите клетки и няма да засегне здравите клетки.
:idea: :)

Колко просто, а?
"Ум царува, ум робува, ум приятели пасе!"
Народна поговорка
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
NellyVarna
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Авг 2010 06:58

Мнение от NellyVarna »

Сигурно си прав, вярвам ти защото, когато бях дете, баща ми често ми повтаряше, че човешкият мозък има много голям потенциал и че ние използваме съвсем малък % от него.
Започнах вече и мисля след ТЕС за притесненията за токсини в кърмата първо да приложа прокси на бебето и другото си дете, за да започна с разрешаване на техните проблеми. Въпреки, че не съм сигурна, че е правилно, може би първо трябва да натрупам малко опит върху себе си. Но на бебето ми му се появи обрив по тялото и педиатърката иска да му давам Фенистил капки за пиене и мъжът ми настоява, а за мен това е равносилно да му давам отрова, той е само на 5 месеца.
Започнах вече, благодаря ти за рецептата, дано успея да се справя :D
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Първо изчисти себе си от чувствата, които предизвикват техните проблеми (в теб). И после прокси. Успех!
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
NellyVarna
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Авг 2010 06:58

Мнение от NellyVarna »

Ще споделя впечатленията си до момента: ТЕС-ах си притесненията за токсини в кърмата и спрях да се притеснявам. Дори пробвах да направя една кратка разтоварваща диета на плодове и чайове, но след първия ден бях много отпаднала (въпреки, че имам доста кила за сваляне), бебето си беше добре, но кърмата ми намаля и се изнерви, така че ги отложих диетите за по нататък. Планувам да поработя доста върху себе си, но за момента нямам време, правя главно прокси на децата си. Не мисля, че е едната от болестите да правим ТЕС на всички останали, но не и на себе си, просто сега ми е натоварено, след известно време ще ми намалеят малко ангажиментите и ще се позанимая и със себе си. Интересно, че в момента правя прокси много успешно на децата си, най-вече на бебето, той често е хремав, понякога кашля и прокси много му помага . Дори съм започвала с хомеопатия, давам гранули няколко дни без резултат, спирам, започвам с прокси и се оправя още същия ден (само за един много голям обрив не можах да му помогна, изпаднах в голяма паника, не ми издържаха нервите и го мазах с едни кремчета с кортикостероиди). Дори мъжът ми, който е много скептичен за такива неща, започна да гледа сериозно на това, но за момента не иска да гледа как се прави, за да не ми отвлича вниманието. При мен техниката има много по-малък и по-бавен резултат. Планувам скоро да направя една едномесечна диета на Лидия Ковачева, за да се прочистя добре и тогава съм сигурна в добрия резултат и за себе си.
Радвам се, че тук има много хора с позитивно мислене, които са отзивчиви и дават съвети :)
Публикувай отговор