Бенки

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Бенки

Мнение от Arethuse »

Здравейте, хора!

Така се оплучава, че напоследък не влизам много във форума, а колко интересни неща се случват!

От известно време забелязвам истински дух на общност, което много ме радва :)

Сега да си кажа и аз - Моето детенце, което след 3 седмици навършва 2 годинки му се появиха бенки.

Първата - на пишлето. Не знам кога точно се появи, след като тръгнах на работа преди няколко месеца ще да е било. Преди седмица-две забелязахме с баща му и още една - точно където свършва коремчето и започват гениталиите, над единия тестис. Сутринта видях още една от вътрешната страна на едната бузка на дупето.

Баща му се притеснява. Аз не точлкова, но започнах да размишлям какво ли ги провокира да се появят, и то точно на тези места?

Аз самата имам бенки от много малка, и имам две от двете страни на слабините, и честно казано никога не съм мислила за тях, но сега като мъжа ми вика, че не било нормалн от малък да има бенки и то точно на тези места (какво пък им е на местата :))...

Сигурно ако правя тес ще започна с мъжа ми...

Между другото, самият той (мъжа ми) напоследък има нещо като обриви по гърба и дупето, получават се когато е влажно и се опре някъде, но досега все си е било влажно лятото, а пък не съм го виждала така да почервенява...

Детето също много се чеше тук и там, и го свързвам с отсъствието ми от къщи и като цяло съм малко по-напрегната напоследък от допустимото...

Нямам представа дали сърбежите - неговите и на баща му са свързани с бенките, но май като цяло една семейна тес терапия ще ни дойде добре :)

Междувременно приемам мнения и съвети за ситуацията, и ако някой знае нещо за бенките извън обичайните неща, които вече прочетох из Интернета, господ здраве да му дава :lol:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Дъщеря ми има бенки по рождение. не ме притесняват изобщо.
Принципно бенките може да са повод за притеснение по отношение на слънцето. Ако се излага много на слънце, можеби трябва да го пазите повече. Slip, slop slap :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Това сигурно е някакъв слоган за мазане, от тези, които аз упорито избягвам :)

Излага се умерено на слънце, не по точно пишката и дупето обаче :lol:

Може да се потесаме малко с мъжа ми :)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 16:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

На Калоян му се появиха още първите месеци след раждането. Даже и доктора при някои от консултациите ме беше питал дали има бенки и къде. Не знам дали той ми беше казвал или го бях чувала по телевизията при Гала, но имам някакъв спомен, че до определена годишна възраст е нормално да се появяват бенки. Защото много майки са се притеснявали за дечицата си. Сега, защо точно на тези места, вече не знам. Ние общо взето имаме навсякъде. На Калоян му се появи на ръчичката първата бенка.
Публикувай отговор