ДРОГИРАНЕТО НА ДЕЦАТА СЪСИПВА ЖИВОТА ИМ

Информация за истината за ситуацията с болниците, лекарите, здравната ни система, лъжи и митове с които сме закърмени. Как да отглеждаме здрави, умни, талантливи и отговорни деца. Както и за приложения на ТЕС в тази връзка.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

ДРОГИРАНЕТО НА ДЕЦАТА СЪСИПВА ЖИВОТА ИМ

Мнение от ivangp »

Даването на лекарства за успокояване на децата, "предотвратяване" и "лечение" на синдром на хиперактивност и липса на концентрация се превръща за съжаление в масова практика, както у нас, така и в ред други развити страни по света.
Родителите бягат от отговорност. Търсят лесния път И предпочитат да си имат в къщи дрогирани зомбита, докато самите те се зомбират пред телевизора или вестника.

Предлагам превод на една актуална статия от сайта на http://www.kmr.nu Комитет по Човешките Права (КЧП)

Психиатрична пропаганда, що се касае до деца и образование, е вербувала както родители, желаещи доброто на децата си, така и учители и политици, по такъв начин, че това, което, фактически е напълно нормално за малките деца - вече не се смята за нормално, ами за психическа "болест" или "увреждане"

- Йон Ийстгейт, международен председател на Комитета по Човешките Права.

ЗАРЯЗВАНЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА

Вестникарските статии често лансират съвремените "чудеса" на психо-фармакологията при лечение на проблемите при учене и емоционалните "проблеми" и "неспособности" у малки деца.

Те ни се струват разумни. Те ни се струват убедителни. За сетен път науката побеждава материалния свят в служба на човечеството. И кой ли би имал нещо против да даде на тези със затруднена в живота един нормален живот?

Да, родителите на Дониел и на Кори! Те щяха да се аргументират против същата тази "наука" яростно и гневно! По груби изчисления има 17 милиона деца в училищна възраст по света, за които се твърди, че страдат от психически отклонения. Което поражда нуждата да ги държат в един вид химическа ризница на усмирението, състояща се от тежки и променящи личността психиатрически дроги.

Кои са Дониел и Кори? И защо протестират техните родители? Ами, те са деца, на които заради между другото така наречените "наркотици-чудо", им е открадната възможността да живеят един нормален живот. Заради същите тези "наркотици-чудо", за съжаление те вече не са между живите.

Моля да анализирате горното малко по-обстойно!

Разсъждавайте малко над някои от думите и как те се използват. Вземете така например думата "нормално".
Ти имаш най-вероятно собствено мнение за това, какво означава воденето на един нормален живот. Съдържа ли твоето мнение консумацията на предизвикващи зависимост, променящи личността и потенциоално опасни наркотици?
Съдържа ли то тотална зависимост от тези наркотици за да си останеш нормален?

А какво да кажем за думата "лекарство"?
В по-добро настроение ли ставаш сутрин, ако с магическа пръчка извикаш картината на благотворно лекарство против кашлица, изписано от едно добро Джи Пи? Нищо не е по-далече от истината. Психиатричните лекарства са много силни дроги, предизвикващи зависимост.

Терминът "научен" се използва често от психиатрите, за да легализира техните изказвания.
Според World Book Dictionary той означава "систематично, точно".

Науката няма нищо общо с психиатрията, и фактически, нищо общо дори с нейния братовчед, психологията.

Проблемът е, че тяхната международна пропаганда, що се касае до децата и образованието, е завербувала, желаещи доброто на децата си родители, политици и учители, по такъв начин, че това, което е абсолютно нормално поведение при малките деца, вече не се счита за нормално, ами за една психическа "болест" или "увреждане". И по-нататъка твърдят, че "увреденото" дете вероятно може да се справи с трудностите единствено чрез помощта на тежко дрогиране с лекарства от най-ранна детска възраст.

ДИАГРАМА
(Следва една ДИАГРАМА, която за съжаление, цензурата не ми позволява да поместя тук. Но ще ви я преведа)
Диаграмата сравнява 4 държави: Швеция, Германия, Великобритания и Франция.
Тя сравнява "количеството деца, на които бива давани стимулиращи централната нервна система, лекарствени средства".

За Швеция от 1990 до 2000 г. важи едно повишение с 1000%!

За Германия са сравнени годините 1990 и 1999 г. И тогава тия лекарства са освен това "изписвани по рецепта".
Завишението е с 25 000 000 деца.

За Великобритания са сравнени годините 1992 и 2000 г.
Завишението е с 9210%.

За Франция са сравнени годините 1989 г. и 1996 г. при преброяване на децата, смятани за "хиперактивни". Завишението е с 600%!

Противно на разпространеното становище в психиатрията, децата не са "опитни животни", те са човешки същества, които в силата на младостта си имат правото да очакват закрила, грижи и възможност да достигнат своя пълен потенциал. Това не може да им се отказва, посредством "принудителната ризница" на изразите и принудата, налагани от психиатричните диагнози и дроги.

Kомитетът по Човешките Ппава предлага информация, която иначе не е леснодостъпна за родителите и за другите пострадали. Децата са нашето бъдеще. Не по-малко от цялото ни бъдеще се залага на карта тук.

"Детските психиатри са едни от най-опасните врагове, не само на децата, но и на възрастните... Те трябва да бъдат премахнати".
Доктор Thomas Szasz, професор емеритус по психиатрия, 1997 г.

ПРЕПОРЪКИТЕ НА KЧП:
1. Вие имате право да откажете да оставите детето ви да бъде подлагано на психологически или психиатрически формуляри-въпросници, тестове или оценки в училището.

2. Ако детето Ви е било предмет на психологическо или психиатрическо проучване, без Вашето знание, или ако е било дрогирано или са му нанесени поражения по принуда, консултирайте се с юрист за да проучите възможността за съдебно обжалване или да внесете една молба за съдопроизводство. Съдете инициаторите на въпросника, и ако те са психолози и психиатри, съдете и институциите и сдруженията, които ги обучават.

3. Настоявайте всички психиатри и психолози да бъдат разграничени от всички системи на обучение на децата ни и техните принудителни и не работещи методи да не се финансират с всеобщи средства
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Даването на лекарства за успокояване на децата, "предотвратяване" и "лечение" на синдром на хиперактивност и липса на концентрация се превръща за съжаление в масова практика, както у нас, така и в ред други развити страни по света.
Да допълня, че това са "симптоми", за новото поколение деца индиго. Има много литература вече, по въпроса.Това не е психично отклонение, а нова вълна от развитието на човешките способности, проявяваща се така, заради старите обществени условия, в които са в дисонанс и идващи, да ни подпомогнат в развитието ни, като човечество. "Приспивайки" тези деца, ние приспиваме собственото си развитие, като личности, в частност и като човечество, като цяло.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4565
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Alisa написа: Да допълня, че това са "симптоми", за новото поколение деца индиго
Аз пък да уточня, че няма как да знаем дали това са симптоми за ново поколение. Вярно, че има много литература по въпроса. И много се спекулира с тези термини - "Индиго деца", "Индиго хора" и т.н. Пак някой се опитва да ни вкара в някакви категории. Дали ще му повярваме и ще се причислим към тези категории зависи единствено от нас самите.

Много хора харесват идеята за "индиго" децата и смятат, че децата им са "индиго" защото им е продадена идеята, че да си "индиго" означава, че си по някакви показатели по-добър от другите, по-издигнат, по-напредничав. Което си е отново промиване на мозъци, според мен.
След което естествено се продават книги и семинари за това как да се свързваме по-добре с "индиго" децата си или как ние самите да станем "индиго". Защото само "индиго" хората щели да оцелеят след 2012 и т.н.

Като чуя думата "индиго" все се сещам за едно комично перефразиране на стих от "Балада за Комуниста" от Веселин Андреев.

"Девет дена го били, додето станал лилав."
Според мен точно това заслужават разпространителите на идеята за "индиговците".

Пак се всява страх в хората, чувство за малоценност и идея за единствен начин за спасение - причисляване към дадена група, в случая тази на "индиговите". Или както аз им викам - лилавите.

Размисли на един семинарист, след семинар за това как да стане "индиго"! И то семинар 1ва степен. А има още няколко степени след тази. :roll:
Последно промяна от ivangp на 06 Юли 2011 18:22, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Много хора харесват идеята за "индиго" децата и смятат, че децата им са "индиго" защото им е продадена идеята, че да си "индиго" означава, че си по някакви показатели по-добър от другите, по-издигнат, по-напредничав. Което си е отново промиване на мозъци, според мен.
И аз подкрепям това мнение,да не говорим че за 2012г вече има няколко версии какво ще се случи,а за 2011г тя и все още не е минала,четох че именно тези деца индиго ще ни спасят,но от какво кой да ти каже:).
Колко му трябва да човек да кажат нещо в някоя медия,да се чуе или прочете и се приема за вярно,както наскоро четох една книга,всичко от телевизията се приема за истина!:)
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Хм! Аз не гледам на "индигото" по този начин.Приемам ги, като хора с по-широка употреба на потенциала, които и ние носим, но в случая ние го развиваме с ТЕС (или чистим пречките и спирачките, да сме това, което ни е заложено), а те са с няколко крачки напред в употребата му. Нещо такова. :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

"Девет дена го били, додето станал лилав."
Размисли на един семинарист, след семинар за това как да стане "индиго"! И то семинар 1ва степен. А има още няколко степени след тази.
Ееее :) , явно девет дена бой и един семинар не са достатъчни, за да станеш лилав...а може би си бил поначало по-индигов от преподавателите. :wink:
Като първокласник, дето го учат на буквите ,пък той от преди година пише в гугъл и намира всякаква информация за съчинението на кака си, примерно.
Съвсем случайно попаднах на тази книга в спиралата, днес я дочетох и не мисля че пропагандира спекулации, страх или чувство за малоценност или обратното.Напротив, стори ми се като, че е писана от търсещи .И на моменти говори същите неща като теб.На мен ми беше полезна.Има интересни тези, въпроси и дискусии - по доста въпроси, включително за децата и психотропните лекарства.И да си я чел може на някой друг да му е интересна.

http://www.spiralata.net/s.php?SearchTy ... 4%E8%E3%EE
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Една моя много близка приятелка е казала на нейна позната по повод буйното й дете "Тя вече ти е на 3 години. Защо не започнш да й даваш ... (някакво успокоително)?" Шашанах се :shock: :shock: :shock: , когато ми изклюкариха тези нейни думи. Не мога да повярвам, че и в България се мисли така. За Америка е ясно отдавна, но тук... :roll:
biscuit
Участник
Мнения: 63
Регистриран на: 09 Яну 2010 14:51

Мнение от biscuit »

И моите наблюдения са такива :(. Лекарства и опиати не знам дали дават, но масово родителите поощряват децата си да гледат телевизия или да играят на компютъра, само и само да не се занимават с тях.

А за лекарствата по принцип (не само за успокоителните) мисля, че действат изключително негативно на детския организъм (и на зрелия също ). Имаше период, в който пуснах дъщеря ми на ясли и започна да боледува. След първия антибиотик в живота и здравето и се срина тотално, озовахме се омагьосан кръг. В последствие се научих да се доверявам на себе си, особено след като теснах страха си за нейното здраве и откакто не давам лекарства, нещата коренно се промениха. Но като кажа на някой, че я оставям сама да се излекува, ме гледат като извънземно. Хеле пък ако спомена ТЕС :roll: . Създавам впечатление за супер безотговорна майка :twisted:

За теорията "деца индиго" съм настроена по-скоро скептично... В безценната библиотека на майка ми :) има една книга за индиготата, като и дойде реда, ще я прочета. :!:
Публикувай отговор