Духовен резонанс - Джасмухин

Информация за здравословен начин на живот.
daromi

Духовен резонанс - Джасмухин

Мнение от daromi »

Духовен резонанс - Джасмухин - За авторката

Джасмухин е уникална жена, която вече 12 години не яде нищо. Хора като нея наричат слънцееди. Оказва се, че такива има доста по Земята, но данните за техния брой са различни. Според някои на Земята живеят между 8000 и 10000 слънцеяди. Според други техният брой е около 20000, като при това става въпрос само за тези, които не скриват начина си на живот от околните.

Австрийската писателка Джасмухин (в превод името означава аромат) е основателка на движението “бретарианизъм” – начин на живот, при който цялата храна се получава от праната във въздуха – храненето е като дишането или божествената светлина.

Джасмухин не се храни в общоприетия смисъл от 1993 г. Преди да получи „просветление", в продължение на 20 години била вегетарианка. Посветила е много години на развитието на своята духовност и интуиция. По време на дълбоки медитации твърди, че вижда ангели и духовни наставници, вече приключили своя жизнен път на Земята.

Джасмухин твърди, че нейната философия е основана на практиката на поста, практикуван от тибетските монаси. По нейните думи, „с помощта на този вид хранене ние се освобождаваме от основния си първобитен страх, че ако не ядем, ще умрем".

Джасмухин е начело на международното “Движение на пробудилото се общество на доброто”. Тя постоянно пътува по света, изнася лекции и води семинари. Като своя особена задача е приела борбата с глада. Като алтернатива тя предлага храненето с прана или хранене със слънчева светлина. Написала е няколко книги на духовна тематика, от които най-известни са “Духовният резонанс”, “Храната на Боговете”, “Праническо хранене”, “Законът на любовта”, “Хармоничното изцеление”.

Търсят се преводачи-доброволци за превод на книгите й от руски език.
Източник: http://www.spiralata.net/kratko/article ... =bg&pg=590
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Искам да направя един коментар по тази тема.
Не знам дали е възможно или не човек да живее по този начин, т.е. хранейки се само с енергия от въздуха, слънцето и т.н.
Може би е възможно, а може би не.
Аз лично не познавам такъв човек.
Чел съм за няколко които твърдят, че могат, но това, че твърдят, не означава, че могат. Както и не означава, че не могат.
Също така съм чел, че в САЩ има милиардер който дава няколко милиона долара на всеки който докаже, че това е възможно в контролиран от него експеримент.
До сега никой не е успял.
Докато живях в Австралия по вестниците писаха за последователи на въпросната Джасмухин които си бяха нанесли сериозни вреди върху здравето следвайки съветите й.
Това е просто едно предупреждение към читателите - "Дръжте ума си отворен за възможностите, но и критичен."

Всеки решава сам за себе си.

Аз лично смятам, че наличието на храносмилателни органи в тялото ми не е случайно. А също и че, поне на този етап от живота си, не желая да се лиша от удоволствието от естествената храна.
Всичко е в главата, ако решиш че за да си "духовно извисен" трябва да се храниш еди как си и да правиш еди какво си, така и ще бъде за теб. Но по този начин се поставяш в зависимост от начина на хранене и действие.
Да се поставиш в каквато и да е зависимост е също твое право.
Аз например съзнателно се поставям в зависимост от получаването на удоволствие от храната например.
Всеки избор е правилен за този който прави избора, стига да е осъзнат.
Не е важно какво избираш, а защо избираш имено това.
Ако искаш да живееш от прана - живей от прана!
Но го направи защото така искаш (интересно ти е да видиш какво е възможно, къде са границите на способностите ти и т.н.), а не защото някой друг е казал, че така трябва, т.е. така е най-правилно, най-духовно, най-възвишено, най-здравословно и т.н.

Според моите наблюдения и жизнен опит хората които минават на диети от всякакъв вид ( в случая на диета от прана), гладуват и т.н. търсят външни източници за решаване на някакви проблеми, най-често здравословни.
Вместо да се обърнат навътре и да осъзнаят, че мисленето им създава проблемите, а не храната или външните дразнители.
Вместо да поемат отговорност за собственото си състояние те предпочитат да прехвърлят отговорността върху нещо извън тях - храна, обстоятелствата, хората с които взаимодействат, правителството и т.н.
Промени мисленето си и ще решиш проблемите си.
Всичките ти проблеми са създадени на ниво сегашното ти мислене и не могат да бъдат решени на това ниво.
Променяки мисленето си, променяш нивото (образно казано) и решаваш проблемите си.

Освободи ума си, т.е. осъзнай правото си на избор и всичко останало ще си дойде на мястото! :)
Избери здраве, щастие и споделена любов и ще имаш здраве, щастие и споделена любов!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
orlica7
Участник
Мнения: 23
Регистриран на: 24 Май 2009 12:57

Мнение от orlica7 »

За пръв път чета за тази жена и за този начин на живот.
Всъщност, преди много години ми се случи нещо подобно. Не беше нарочно - просто така се получи. За повече от месец бях изяла една ябълка и две бисквити, като можех и да не ги ям, но хората край мене настояваха, притеснени за здравословното ми състояние.
И за да не се приемат думите ми като насърчение към водене на такъв живот, ще кажа, че за цялото това време не бях отслабнала нито грам. Мисля, че най-важното беше, че се чувствах щастлива и бях с много, много високо ниво на енергия.
Не знам как подобно състояние би могло да продължи по-дълго време (години!), особено ако водиш активен социален живот (ходиш на работа, имаш семейство, срещаш се с приятели и други подобни). Много е трудно да поддържаш непрестанно високо ниво на вибрация.
Каква стана тя - пак опряхме до емоциите :wink:
magito023
Участник
Мнения: 21
Регистриран на: 30 Апр 2011 20:08
Обратна връзка:

Мнение от magito023 »

И аз за пръв път чета и наистина е интересно.
Здраве, информация за здравни проблеми и полезни препоръки

Здраве и енергия информативен здравен уеб портал
Публикувай отговор