Ето завършека на моята история с „малкия тиран”. Всъщност първо трябва да разкажа малко предистория, откъдето тръгна цялата му гадория на този тип. Преди 2 години ми възложиха доста отговорен и важен проект. В този проект участваха около 20 човека, аз отговарях за цялата организация, документация и изпълнение на задачите. Тиранинът ми /ще го наричам Т/, който по начало се изживява като гений и по-велик от него няма на света, в този проект имаше някаква незабележима функция. Аз улисана в работата, която ми отнемаше понякога по 20 часа на ден изобщо не забелязах, че Т.се държи странно, присмехулно и саркастично на моменти – просто не ми беше до неговите настроения и простотии. Един ден в разгара на проекта или по-скоро, когато работата клонеше към приключване, големият шеф ме извика и ми каза, че пристига проверка от регулиращия ни орган и да се оправям. Това ми дойде малко неочаквано. По време на проверката стана ясно, че тя е предизвикана вследствие на множество доноси и „анонимни” сигнали от същия този Т. Слава Богу аз и колегите ми успяхме да докажем, че всичко с проекта е ОК. Вярно е,че тогава бях в прединфарктно състояние, защото проектът наистина беше изключително сериозен. След проверката получихме протокол, в който пишеше само хубави неща за работата ни с малки препоръки. Дълго време след цялата история се надявах този Т. да бъде наказан, да бъде най-малкото понижен от ръководството. Междувременно ръководството на организацията се смени, а Т си е все още на същата длъжност и с тенденции към повишение - успя да се внедри под кожата и на новото ръководство. Както писах по-горе, многократно ТЕС-ах омразата си към този човек, невъзможността да му простя гадостите, които и след този случай продължиха, гнусното му поведение не само към мен, а и към повечето колеги, подлизурството му към висшестоящите и нагаждачеството...накрая взех решение да напусна и то не толкова заради него, а защото след онзи голям проект, който завършихме все пак успешно, просто нямах повече перспектива там. Преди 4 месеца започнах да се настройвам за промяна, да ТЕС-ам всички страхове, свързани с нея, всяко негативно чувство, същевременно продължих да ТЕС-ам и да правя ДП-4 на всички гадни случки с Т - стари и нови. Разпратих си сивито в различни фирми и зачаках спокойно, защото вътрешно бях убедена, че промяната е неминуема. Точно 2 месеца след това ми се обадиха от най-добрата от всички възможности. Съвсем „случайно” сивито ми беше попаднало в ръцете на един от инспекторите, които участваха в проверката, предизвикана от Т.!!! Сега той беше преминал на друга работа на по-висока длъжност, но ме помнеше и явно оценяваше работата ми. Предложи ми страхотна длъжност с много по-висока заплата от предишната. Естествено приех и знам, че го заслужавам. Сега вече съм в новата фирма и с удоволствие ходя на работа, очаквайки нови предизвикателства

)) А Т. ....просто не ме интересува, вярвам, че връзката ми с него приключи завинаги!