Ключично дишане
Ключично дишане
Иване, има ли значение при ключичното дишане дали се потупваш точно 7 пъти? Че и без това с тия две потупващи ръце малко трудно се координирам ако трябва и да броя...
Също трябва ли първо да дишам/издишам и после да потупвам или може едновременно?
Също трябва ли първо да дишам/издишам и после да потупвам или може едновременно?
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
И аз имам въпроси за ключичното.
Има ли практика да се ползва просто за усилване на ефекта от ТЕС? Ако да, то Предизвикателството може да се допълни с по едно ключично на ден.
И усилва ли се ефекта, ако по време на потупванията се повтаря напомнящата фраза?
Иване, ще се радвам и ако дадеш малко повече разяснения. До тук връзвам единствено това, че се ползва точката на белия дроб и се правят вдишвания. Но защо това помага, когато ТЕС не върви?
Има ли практика да се ползва просто за усилване на ефекта от ТЕС? Ако да, то Предизвикателството може да се допълни с по едно ключично на ден.
И усилва ли се ефекта, ако по време на потупванията се повтаря напомнящата фраза?
Иване, ще се радвам и ако дадеш малко повече разяснения. До тук връзвам единствено това, че се ползва точката на белия дроб и се правят вдишвания. Но защо това помага, когато ТЕС не върви?
Не знам точният отговор на въпросите ти и за това мога само да те посъветвам да пробваш и да пишеш за резултатите.
Точният механизъм на действие на КД както и на ТЕС не ми е известен, а и едва ли е известен на някой друг. Има няколко теории, но те не са доказани научно. Просто от практиката се знае, че действа. Гари Крейг нищо не казва по въпроса за КД и защо точно така се прави.
Аз изключително рядко го ползвам. Най-често, ако нещата не вървят, разковничето е другаде, а именно в в адресирането на проблема. (казвам най-често, а не винаги!!!).
При всички случаи както и да го правиш няма да ти навреди.
Така че експериментирай на воля!
Точният механизъм на действие на КД както и на ТЕС не ми е известен, а и едва ли е известен на някой друг. Има няколко теории, но те не са доказани научно. Просто от практиката се знае, че действа. Гари Крейг нищо не казва по въпроса за КД и защо точно така се прави.
Аз изключително рядко го ползвам. Най-често, ако нещата не вървят, разковничето е другаде, а именно в в адресирането на проблема. (казвам най-често, а не винаги!!!).
При всички случаи както и да го правиш няма да ти навреди.
Така че експериментирай на воля!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
-
- Участник
ключичното дишане оправя поляритета-затова има вдишване докато прустите на ръката са върху точките и после докато кокалчетата на ръката са върху точките-опакото и дланта на ръката са с различна полярност\не знам дали точно така е терминът\ На мен тази техника доста ми е помагала може би съм била с як ПО
Абе всъщност вие докато правите ключично представяте ли си проблема или само докато тесате че това не си спомням как беше обеснено
Абе всъщност вие докато правите ключично представяте ли си проблема или само докато тесате че това не си спомням как беше обеснено
"Most people spend their entire lives on a fantasy island called 'Someday I'll.'" -- Denis Waitley
Че оправя поляритета, оправя го, но как точно не е ясно. Ако си сложиш опакото на дланта на върха на главата това всъщност ще ти разстрои поляритета. Така, че механизма не е съвсем ясен.
При КД нищо не се казва само се диша и потупва.
При КД нищо не се казва само се диша и потупва.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
имам и друг въпрос към иван,това за разстройването на поляритета,примерно аз съм си слагал ръката с опакото на главата,да речем че нещо се е объркало,как може да се оправи и изобщо,защо е толкова лесно човек да си обърне поляритета по този начин, не би ли трябвало да е само за определено време така?