Квантова Синхронизация (КС)

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
Публикувай отговор
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Ачо,защо насочваш вниманието си и споменаваш най-вече мен и оборваш с поста си на тема Реканекшън,а не това което Иван е споменал за случката с детето на 14г и човек,който явно има доста повече практика с тази техника и неговите коментари относно техниките и крайните резултати? :roll:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
Angel_K
Напреднал
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

гената написа:Ачо,защо насочваш вниманието си и споменаваш най-вече мен и оборваш с поста си на тема Реканекшън,а не това което Иван е споменал за случката с детето на 14г и човек,който явно има доста повече практика с тази техника и неговите коментари относно техниките и крайните резултати? :roll:
Ахаха , бях сигурен ,че първи ще ми отговориш :lol:
Не оборвам никого , споделям мойте "опити" с техниката;-)
А това за дългите ти писаници бе приятелска закачка към Теб. :lol:
Ако съм те обидил с това Извинявай. :?
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Намирам шегата ти за неуместна.Аз лично споделих мнение от някакъв опит,а от това което сподели пък Иван е хубаво да се замисли човек,дали от едно прочитане на книга и разбиране на техниката за себе си,дали да започва да прави семинари без някаква практика и опит,където хората отиват с големи надежди и очаквания,а ако се разочароват всеки си дава сметка какво се случва!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Иван написа:
Философия = Система от възгледи, концепции, убеждения; мироглед.
Иване, много ми се насъбра напоследък да мисля по този въпрос. Може и да си прав, не знам. Това което си мисля, че концепциите и идеите си ги раждаме ние. Каквито и да са те, те произлизат от нашето естество, т.е. ние сме способни на всякакви мисли и чувства щом можем да ги изпитаме и за нас понякога те стават реалност. Въпросът обаче пак се върти около това, което и друг път сме коментирали тук във форума. Дали не заменяме една матрица с друга, която по-ни се нрави. Свободата по смисъла на думите, които използвам, означава според мен да мога свободно и непривързващо да изпитвам всичко, което някак си ми се случва да изпитвам в момента. В противен случай ми се струва, че винаги трябва да поддържам енергично арсенал от убеждения и вярвания, които да ми отглеждат радост например.
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
MagicWoman
Активен

Мнение от MagicWoman »

nikimm написа:Иван написа:
Философия = Система от възгледи, концепции, убеждения; мироглед.
Иване, много ми се насъбра напоследък да мисля по този въпрос. Може и да си прав, не знам. Това което си мисля, че концепциите и идеите си ги раждаме ние. Каквито и да са те, те произлизат от нашето естество, т.е. ние сме способни на всякакви мисли и чувства щом можем да ги изпитаме и за нас понякога те стават реалност. Въпросът обаче пак се върти около това, което и друг път сме коментирали тук във форума. Дали не заменяме една матрица с друга, която по-ни се нрави. Свободата по смисъла на думите, които използвам, означава според мен да мога свободно и непривързващо да изпитвам всичко, което някак си ми се случва да изпитвам в момента. В противен случай ми се струва, че винаги трябва да поддържам енергично арсенал от убеждения и вярвания, които да ми отглеждат радост например.
Ники, според мен, мислите и чувствата винаги стават реалност, но понякога това става осъзнато, а в повечето пъти - не. Освен това, мислите и чувствата са винаги свързани с нашите убеждения, така че те са тези, които определят колко свободно ще изпитваш разни неща. Така, че ако за теб е без значение какви точно чувства ще изпитваш, няма никаква причина да правиш нещо за промяната на убежденията си. В противен случай - това е необходимо. Например, ако убежденията ти включват това, че всички сме Едно и други няма /хо'опонопоно/ това ще те насочи към работа върху себе си, а не към промяна на външните обстоятелства към съответствие на твоите убеждения за "правилно". Според мен, работата върху промяната на външния свят хаби неимоверно повече енергия, отколкото обратното. :)
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Да предположим, че сме се оказали на необитаем и негостоприемен остров. Нямаме нито жилище, нито облекло, нито огън. Ние сме само биологични същества, притежаващи биологично съзнание, за пръв път осъзнали, че съществуваме. Светът, в който живеем, е студен, жесток и безкрайно враждебен. Затова самосъхранението диктува едно: борба за съществуване. Това е фундаментален закон на природата и ние не можем да го избегнем.
Въз основа на този фундаментален закон постепенно започва да се развива ментално съзнание. Развитието му започва с паметта, в която се вписват всички негативни резултати от борбата за съществуване. Целта е на основата на натрупания в паметта опит да се построи такава менталност, с помощта на която отрицателните последствия от борбата за съществуване да бъдат превърнати в положителни. Всеки участва в надпреварата за постигане на положителни резултати в природата на смъртта – това е заложено в нашите биологични потребности и, на първо място, в активността на главния мозък.
Ние създаваме в ума си план за самосъхранение. Ако продължаваме да работим упорито над тази ментална концепция, тя ще расте в нашето дихателно поле и неминуемо ще започне да ни овладява. Тогава ние ставаме обсебени от своя план. По този начин ние създаваме архонта, природния бог. В съответствие с определена формула, лъчите на природното електромагнитно поле частично се трансформират в определен електромагнитен принцип, намиращ се в микрокосмоса. Така се ражда личният природен бог!
Ако този план за самосъхранение се споделя от други хора, всички те заедно създават огромен природен бог. Така възниква голямо трансформирано електромагнитно поле със значително по-голяма сила от тази на индивидуалните архонти. С помощта на такава нарастнала сила сега може да бъде частично реализиран плана за самосъхранение. Успехът се приписва на природния бог, архонта, и по-нататък планът се развива по три направления: започва поклонение на архонта, за неговата поддръжка възниква религиозно изкуство и се заражда наука, тъй като първоначалните резултати са успешни само отчасти. Хората се посвещават на усъвършенстване на плана. От това се вижда как от първичното биологично самосъхранение възникват изкуството, науката и религията. На това откритие хората могат да реагират по два начина: да вярват или да не вярват. Но тези две гледни точки са само различия във вкусовете: всички харесват един архонт, а аз – друг; вие вярвате само във вашия архонт, а не в моя.
Да разгледаме поведението на еоните. Вследствие огромното и динамично ментално подхранване, те растат невероятно бързо. Съществува природно- научен закон: подобното привлича подобно, дори ако те са враждебни едно на друго. Електромагнитните принципи, които ви описахме, ще бъдат обединени на по-високо ниво при сходност на вибрациите им. Енергетичните принципи се обединяват, образувайки концентрации от енергия, т.е. архонтите се обединяват и образуват еони. Еоните са облаци от архонти със сходни вибрации. И ако ние считаме архонта за малък природен бог от планетарен мащаб, то е ясно, че еонът е природен бог от вселенски мащаб, с други думи, междукосмичен бог.
По този начин от биологичните инстинкти, страсти и потребности на диалектичното човечество, при наличие на достатъчно време, цялата вселена се оказва населена от могъщи сили, които управляват природата с помощта на антиприродата. Антиприрода? Точно така! Тъй като всички тези архонти и еони са причина за огромните страдания и толкова жалкото състояние, в което се намира човечеството."
Анатол Франс
MagicWoman
Активен

Мнение от MagicWoman »

Гена, от кого е този цитат, както и другите цитати, които често слагаш?
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
Аватар
Angel_K
Напреднал
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

гената написа:Намирам шегата ти за неуместна.Аз лично споделих мнение от някакъв опит,а от това което сподели пък Иван е хубаво да се замисли човек,дали от едно прочитане на книга и разбиране на техниката за себе си,дали да започва да прави семинари без някаква практика и опит,където хората отиват с големи надежди и очаквания,а ако се разочароват всеки си дава сметка какво се случва!
Гена, май Извинявай не значи нищо за Теб :?
Всеки сам решава за какво да се замисли и за кое не.
Колкото до това кой прави семинар и кой избира да ходи пак е лично решение.
Някой книги се прочитат веднъж , други 2-3 пъти , зависи кой кое му е на сърце.
Аз например книгата за КС , я четох 2 пъти и все не ми се получаваше;-)
А онзи ден с едно обяснение и ми :idea: къде бъркам и взе ,че се получи. :!:
Не се чуствай длъжен да ми отговаряш МОЛЯ! :?
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Диана,уж случайно търсех нещо в гугъла тази сутрин и попаднах на интересни хора.От различни места са цитатите/фейсбук,форум и личен сайт на един човек/
Анатол Франс
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Angel_K написа: Аз например книгата за КС , я четох 2 пъти и все не ми се получаваше;-)
А онзи ден с едно обяснение и ми :idea: къде бъркам и взе ,че се получи. :!:
И къде бъркаше? Сподели, моля те. За много хора ще е полезно.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Понеже няколко човека ме питаха какво имам предвид под промяната в психиката е необходима, а осъзнаването не, пускам това обяснение.

Това което влагам в промяната в психиката е нужна, а осъзнаването не е задължително е следната:
За да осъзная, че съм се променил или за да осъзная каквото и да е, ми трябва база за сравнение.

Ако нямам база за сравнение, няма да осъзная нищо, включително и всяка промяна и в частност тази на психиката си.

Пример - сляп съм и съм с бяла кожа, придобивам тен, има промяна, но няма осъзнаване на промяната, тъй като не мога да я видя, за да я сравня с предишно състояние. Същото би важало и ако не съм осъзнавал предишното си състояние. Т.е. в горния пример, ако изведнъж прогледна и се видя с тен, няма да знам, че съм се променил, защото няма да знам, че преди това съм бил различен.

Ако приемем, че тен ми е нужен за да не изгарям от слънцето и придобиването му е нужната промяна за да избегна болката от изгарянето, а виждането на цвета на кожата ми е осъзнаването, то промяната на тена може да стане неосъзнато, но въпреки това е нужна за да не ме боли.

Заменете цвят на кожата с психика и виждане с осъзнаване и ще получите аналогия на горния пример и илюстрация на това, което имам предвид.
Последно промяна от ivangp на 04 Май 2012 14:50, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Иване,мисля че те разбирам. Много се говори за осъзнаване и това поражда стремеж към него, което пак пък поражда отношение.
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

Nikimm:
Това което си мисля, че концепциите и идеите си ги раждаме ние. Каквито и да са те, те произлизат от нашето естество, т.е. ние сме способни на всякакви мисли и чувства щом можем да ги изпитаме и за нас понякога те стават реалност. Въпросът обаче пак се върти около това, което и друг път сме коментирали тук във форума. Дали не заменяме една матрица с друга, която по-ни се нрави. Свободата по смисъла на думите, които използвам, означава според мен да мога свободно и непривързващо да изпитвам всичко, което някак си ми се случва да изпитвам в момента. В противен случай ми се струва, че винаги трябва да поддържам енергично арсенал от убеждения и вярвания, които да ми отглеждат радост например.
Ники, наскоро попаднах на една "мъдра мисъл" дето ме разсмя, не помня на кого е,ама .. не мога и да я цитирам точно, но беше нещо от сорта:"Същността на духовното развитие всъщност се изразява в излизането ни от една заблуда и попадането ни на друга такава, по-голяма, като най-голямата от всичките е , че се развиваме"
Смях се, ама има истина ,а?!Или , както ти често си питал-променяме се, променяме се и доколко всъщност можем да се променим?!А за "свободното и непривързващо изпитване на всичко" съм съгласна с теб.Но това значи ли че няма да имам отношение?!В смисъл, според мен смисъла не е да нямам отношение, а аз да избирам отношението.Поне според мен, на този етап.
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Изходът от един лабиринт,може да се окаже входът към друг! :wink:
Анатол Франс
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

Гената:
Изходът от един лабиринт,може да се окаже входът към друг!
Е и!?..да си обикаляме в първия, щото в следващия може да е същото..или по-страшно?!
Напред!Към следващия лабиринт!!! :wink:
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Публикувай отговор