paraboloid :
С какво твоите постове биха били полезни на други хора? Или на теб самия?
За полезността - /чети внимателно/ - да, задължително е да си полезен; ако не на другите, то поне на теб самия. Иначе защо е всичко?
За полезността , Паби
Всеки сам си определя кое и как и колко му е полезно, според мен
След холотропната сесия , в която се оказах зародиш на няколко седмици, който искаха да абортират, щото ще им пречи и която доизТЕСвах не помня колко време вече след това имах един доста интересен ТЕС, свързан точно с тази тема
Говорех по телефона с една приятелка, и по някое време тя отнесено, по-скоро на себе си, отколкото на мен промълви" бе знаеш ли, тука имам една саксийка розмарин, и отдолу има ... ПЛЕВЕЛ детелинка..и детелинката е цъфнала с много красиви розови цветове..ти да видиш, уж е плевел, пък толкова красиво цъфти..."
Ей тези няколко думи, казани съвсем от сърце , казани по-скоро в опит тя да обясни нещо на себе си , отколкото да ми каже нещо на мен...тези думи ме запратиха обратно в измененото състояние по време на дишането...Аз чух само думичката ПЛЕВЕЛ тогава...за нея се хванах...разплаках се още на телефона" И за тебе ли съм плевел, за всички съм плевел, за всички за нищо не ставам, за целия свят съм нещо ненужно , нещо безполезно..." Затворих, ревнах със все глас ...и както обикновено като рева започвам яростно да ТЕСам. Не ме питайте за декларации, просто нареждам , което мога на глас, защото повечето неща по онова време не успявах да ги изкажа, камо ли да си съставя декларация като хората, ревах нареждах виках докато се почуквах, май и точките не спазвах точно , ама кой да помни....по някое време след 15-20 минути се поуспокоих...и ...изведнъж, доста рязко и изненадващо за момента попаднах на един много ярък спомен-буквално бях на нивата на село - в Родопите - с баба...С баба сме, тя ще плеви картофите.Бях някъде на 10 години...оглеждах поляните наоколо..и слушах баба, докато коси бурените как нарежда на лободата и троскота разни попържни..що?! щото са плевели, и щото пречат на картофите, дето ги е посяла...и докато се оглеждах зашеметена...изведнъж осъзнах, че не само лободата и троскота са плевели..и мащерката и жълтия кантарион между картофите и белия равнец...всичко там освен картофите, дето ги беше посадила баба- е всъщност всичкото са все плевели!!!
Всъщност кое на този свят е полезно и кое е безполезно?! кой го определя това?! И кое е по-полезно - картофите или жълтия кантарион...и за кого?! И защо да е задължително да е полезно...за кого е задължително?! И въобще- кой?! кой определя ползата?! че и степента на полезност...и ако нещо днес е безполезно някой може ли да гарантира че утре няма да стане най-полезното нещо...като тученицата да речем
И защо пък това да не е сцената на Limitless?! това пречи ли на някого?! на кого пречи?! и защо?!