Била съм при много дерматолози, без някой да ми даде задоволителен отговор или да ми постави точна диагноза. Реакцията обикновено е: "Ще се оправи с възрастта!" Да, но аз съм вече на 30! Вярно, че изглеждам доста по-млада (последно бяха питали мъжа ми дали не съм твърде малка за него, защото ме бяха оприличили на 22-годишна...това, за да си погъделичкам малко самочувствието

Не знам дали остана козметика, която да не съм ползвала, също безрезултатно. А преди 4 години кожата ми си беше ОК, без никога да е била прекрасна, но поне сравнително безпроблемна. Дори като тийнейджърка акнето ме подмина.
Имам чувството, че кожните проблеми са причинени от стрес в резултат на редица проблеми: Имам много властна майка, заради която съм прекарала доста рестриктивно детство и юношество...дори и сега иска да определя какво да правя. Много я обичам и не искам да я наскърбявам, затова гледам да избягвам конфликти с нея, но това ми се отразява зле, тъй като в много случаи действам против разбиранията си и не съм в хармония със себе си. Страдам от чувство за вина заради една провалена дългогодишна връзка. Винаги съм страдала от много ниско самочувствие и ужасна срамежливост. С възрастта положението малко се подобри, но все още много трудно установявам контакт с нови хора. Не се развих професионално, както се очакваше от мен и не мога да се отърся от мисълта, че родителите ми са ужасно разочаровани от мен. Нямам много приятели.
Мога да продължавам още, но може би по-нататък. Много искам да опитам с ТЕС да подобря както състоянието на кожата си, така и емоционалното си равновесие.
Днес започнах да работя върху кожния проблем.
"Въпреки че кожата на лицето и гърдите ми е покрита с пъпки, ранички и петънца, аз НАПЪЛНО И БЕЗРЕЗЕРВНО ОБИЧАМ И ПРИЕМАМ СЕБЕ СИ, ТАКАВА КАКВАТО СЪМ."
Напомнящи фрази: пъпки, ранички, петънца, възпалена и зачервена кожа
След това кръг по точките с положителна настройка:
Избирам да чувствам увереност и високо самочувствие.
Избирам да се чувствам красива въпреки козметичните недостатъци.
Избирам да се освободя от напрежението, което вреди на кожата ми.
Избирам да позволя на кожата си да се излекува и възстанови напълно.
Не знам дали подхождам правилно, както и не знам дали трябва първо да работя върху кожния проблем и след това върху останалите проблеми, които според мен са причинители на кожния. Но ми се струва, че ако подхвана всички наведнъж, ще му изгубя края, затова засега мисля засега да се концентрирам върху кожата. Какво бихте ме посъветвали?