Общо взето аз стискам палци и съм напълно убеден в теб, че можеш да се справиш.
Преди бях чувал, че невъзможността да се разделяме с миналото води до запек

А това за Предизвикателство:Въпреки, че съм заседнала в положение, в което не съм щастлива, а нямам смелостта/изпитвам страх/ изпитвам страх и несигурност да направя необходимата крачка напред, което на физическо ниво се проявява като силни болки в стъпалата и петите, аз напълно... НФ сега се освобождавам от страха и несигурността и тяхната физическа проява като болки в стъпалата.
Lucky64Въпреки че изпитвам тея непоносими,ограничаващи движението ми болки в стъпалата, които чувствам горещи, като възпалени и набити, и остри шишове промушват петите ми, аз .. и сега се освобождавам на всички нива от тея нетърпими, измъчващи ме, ограничаващи болки в стъпалата и пробождащите като от натрошени кости болки в петите.
НФ- казвам всяко едно от тея усещания / всичко след сега се освобождавам / на всяка точка. = Или пък да си казвам /изреждам всички симптоми, ама не всички на една и съща точка, а просто потупвайки надолу по ред да казвам по 2-3 симптома на точка и което където се случи докато изредя всички симптоми и почна отначало
ДА.Въпроса ми за тоя вариант е- всичко, което изреждам прави изреченията много дълги, и уморителни. Може ли при НФ да казвам само - освобождавам се на всички нива от тея болки във всичките им варианти на усещания?? Или нешо такова ??
Ама в ТЕС това точно помага!Аз май го ударих на анализи и поезия
.Не искам да вземам Celebrex,или каквито и да са други противовъзпалителни, защото става въпрос за доживотно лечение, ако разчитам на лекарства
Браво, супер! Вървиш на горе!Освен това напоследък тъжните ми чувства , като вина, мъка, самосъжаление и безпомощтност все повече намаляват в ежедневието (има ги, но не са доминанта )се заменят с гняв, избухливост и нетърпеливост. До преди да почна ТЕС си мислех, че мъжа ми ме е "заразил" със сприхавия си, гневен характер и затова съм се променила.. ама сега май се замислям дали това(само това) е причината, или аз изкарвам на яве емоции, които са били подтискани старателно цял живот, и то така, че даже не знаех за съществуването им ??
Изнедах се от това образно описание, направо го видах и усетихТ.е. представяш си как блъскаш главата на някого в стената, например, докато мозъкът му се размазва по стените и кръвта му се разлива по пода и едновременно потупваш по точките докато това ти стане смешно или безсмислено или ненужно.
Това може да се разглежда просто като старял модел, убеждение , което подлежи на промяна посредством работа върху себе си.А както съм писал и преди, аз съм на мнение, че не опре ли ножа до кокала, човек няма необходимата мотивация да премине през болката и неудобството от промяната.
е защото ножът всъщност все още не е опрял в кокала при теб.Lucky64 написа:Аз лично и се възхищавам, благородно завиждам, и се чудя защо аз нямам нейната упоритост и всеотдайност/жажда за качествен живот.
Амииии,тук ме хвана на тясно !! А сега де- каква е моята мотиваия ?? Та ето една полза от това видео- твоя въпрос!! Честно- до сега не се бях замисляла над това кое ме мотивира, нито пък кое повече от другото ?? Ако нямам друга полза от това видео, то поне твоя въпрос ми отвори нова тема за размисъл и действие.Lucky, теб кое те мотивира повече болката или надеждата?
Дали видеото ме е мотивирало ?? Определено не е само то !! Но то подсили желанието и вярата ми да успея !! Ако беше само видеото- гледала съм и други неща на тема самопомощ, чела съм книги на тая тема, много постове във форума на успели хора.. но тези нещя сами по себе си не ме мотивираха достатъчно, че да почувствам вътрешно решение/убеждение/хъс , че почна да работя върху себе си без съмнение в крайния резултат.Ето имаш тази жена, която олицетворява плюса, надеждата, обещанието за спасение. Като я гледаш колко си мотивирана да работиш върху себе си[
От друга страна имаш болката, болестта, ниското си самочувствие, проблемите в живота си. Когато мислиш за тях и чувстваш болката, колко си мотивирана?
Нито едното, нито другото ме накараха да действам до сега.Ако си в застой и не правиш нищо по въпроса, кое би те изкарало от застоя според теб, болка в крака и невъзможност да се движиш или това видео?
Мотивират ме и болките в стъпалата,и много постове във форума, и видеото за успеха на тая млада жена... но най-вече желанието да реконструирам, изградя себе си отново, по нов, по-полезен за мен начин, колкото мога по-добре, преди да е станало твърде късно.От друга страна имаш болката, болестта, ниското си самочувствие, проблемите в живота си. Когато мислиш за тях и чувстваш болката, колко си мотивирана?
Ако си в застой и не правиш нищо по въпроса, кое би те изкарало от застоя според теб, болка в крака и невъзможност да се движиш или това видео?
Колкото до ножа... не знам ?? Може и да си прав?? За мен зависи кога и как ножа е пробил тъканта ?? дали е влезъл рязко в здрава тъкан и е предизвикал бърза защитна реакция на организма, дали е предизвикал непоносима болка, или е навлизал бавно и постепенно, докато в един момент е станал част от съществуването на човек, и е започнал да бъде приеман като гаден, но съществуващ факт, по навик ??е защото ножът всъщност все още не е опрял в кокала при теб.
Както виждаш тя е била в много по-лошо състояние.
Има накъде да се движи още този нож.
И така е не само при теб.