4. За пръв път ми излязоха повече пъпки, когато бях на 19 г. Тогава имах едно гадже, което се опитваше да ме моделира по свой образ и подобие и много зле влияеше на самочувствието ми. Често правеше шеговити намеци за външния ми вид.
Ето разковничето на положението.Още тогава си се блокирала.Пъпките са резултат от страха да се срещаш с хора. Това е бариерата и предтекста да не излезеш и така се получава омагьосан кръг.Не излизам защото имам пъпки и имам пъпки зашото не искам да изляза.
Как да излезеш от този омагьосан кръг ,могат да помогнат хора, които са по навътре в материята.
Пожелавам ти успех и повече самочувствие.
Иване, не съм забелязала да има връзка между храненето и кожата ми. Аз от много време си следвам една моя си "диета" или по-скоро начин на хранене: ям пилешко, много зеленчуци, пълнозърнест хляб, кисело мляко, ядки. Вафли, чипсове, полуфабрикати, junk food и т.н. не вкусвам. Много вода. Обичам вкуса на кафето, но дори не го пия всеки ден. Така че не вярвам да е от храненето.
Basted, аз наистина не се харесвам. И аз не знам защо, не съм имала проблеми с отсрещния пол, полагам грижи за себе си и реално погледнато, знам, че не изглеждам зле и все пак самочувствието липсва. Лошото е, че на моята възраст човек би трябвало вече да е приключил с пубертетските лутания и да се е приел такъв, какъвто е.
Sneji, много си права за омагьосания кръг. И аз си го мисля това от известно време, но никога не съм си мислела, че може да е било заради този човек. Той толкова много ме подтискаше и след края на връзката ни се чувствах толкова изцедена емоционално, а бях само на 20 години. Сега като се връщам назад, мисля, че той самият беше изключително комплексиран и компенсираше комплексите си с поведение тип "аз съм нещо много повече от останалите, но те не са дорасли да ме разберат и приемат."
Всички проблеми са ни от недостатъчната ни любов към самите себеси ,а тя пак повтарям е вкоренена от детството,колкото и някои хора да отричат това.И да ти кажа ,че трябва да започнеш да се харесваш, това е ясно че няма да стане заради самото''трябва'',а ще стане само когато''изчистиш''всички неприятни спомени свързани с с външността ти и с каквото друго се сещаш.Винаги когато получиш нещо неприятно свързано със здравето си задавай въпроса ''КОГА ЗАПОЧНА ТО И КАКВО СЕ СЛУЧВАШЕ ТОГАВА?''.Няма как да свържеш съзнателно проблема с пъпките с момчето,защото този механизъм е ПОДСЪЗНАТЕЛЕН!Нелепо е също да мислиш че с възрастта психологическите проблеми се разрешават,защото за подсъзнанието НЯМА ВРЕМЕ И ВЪЗРАСТ,то е един безкрайно огромен резервоар от спомени,комплекси и асоциации,то няма начало и край.На фона на него съзнанието е една капчица в океан,и това описание не е пресилено.Само 10% от човешките действия се контролират от съзнанието!Според мен почни да тесваш тази тема-''не се харесвам'',и всичко,което ти дойде наум свързано с нея като спомени и случки.Ако говоря неясно питай,няма да се изморя да ти отговарям