Първа помощ при Инсулт

Информация за здравословен начин на живот.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Първа помощ при Инсулт

Мнение от ivangp »

Китайски метод за първа помощ при мозъчен удар

С игла може да се спаси живота на пациента от последствията от инсулт. Този съвет е от един китайски професор.

Съхранявайте в къщата си игла или игла от спринцовката. Това е един невероятен и нетрадиционен начин за спасение на човека от последствията от инсулт. Прочетете го и го разпространете, за да може този съвет да помогне на някой да оцелее!
"Баща ми беше парализиран и по-късно почина от инсулт. Съжалявам, че не знаех за този метод тогава.
Когато се получи инсулт - капилярите на мозъка постепенно се разкъсват. Необходима е почивка и спешна помощ. Но е необходима помощ точно тук, където е бил срива /удара/.
Тези съвети може да ви помогнат да спасите нечий живот!

Запазете спокойствие!
Независимо от това къде се намира пострадалия, не го премествайте /движете/. Защото, ако преместите болния, капилярите могат да се спукат, и ще има кръвоизлив в мозъка! Помогнете на пострадалия да седне, за да се предотврати повторното падане на земята, а след това може да започне това, за което говорим тук - самостоятелно кръвопускане.
Ако в дома си имате игла от спринцовка, това ще бъде супер, в противен случай шевни игли или други игли също ще свършат работа.

1). Задръжте иглата - острието над огъня /на запалка или свещ/, за да се стерилизира и след това да се използва за пробиване на върха на всичките 10 пръста.

2). Няма специфични акупунктурни точки, само убождане няколко милиметра от върха на нокътя.

3). Убодете така, така, че кръвта да потече.

4). Ако кръв не започне да капе, стиснете около пробива с пръстите си.

5). Когато всички 10 пръста кървят по малко, изчакайте няколко минути - ще видите, че жертвата ще се съвземе!

6). Ако устата на жертвата е изкривена в спазъм – дръпнете и масажирайте ушите му, докато те станат червени. Това показва, че към тях, към тях приижда кръв

7). Тогава убодете всяко ухо в меката част два пъти, по две капки кръв от всяко лобче. Няколко минути по-късно устата му вече няма да е изкривена в спазъм и жертвата ще дойде на себе си..

Изчакайте, докато човекът се върне към нормалното си състояние, без никакви необичайни симптоми, а след това го изпратете в болницата. Ако той/тя, бъде откаран в болница с линейка на бърза помощ преди тези процедури, - от друсането, при пътуването капилярите в мозъка на жертвата ще се разкъсат.

Ако човек вече може да върви сам,, той ще благодари на Бога, че е спасен!

Научих за кръвопускането за да спасението на живота от специалист по традиционна китайска медицина лекар Ха Тин Бу, който живее в Сан-Джук.

Също така, имах практически опит с този метод, така че мога да кажа, че този метод е 100% ефективен.

През 1979 г. бях на обучение в Фунг-GAAP колеж в Тай Чунг.
Бях в клас, когато друг учител дотича в моята класна стая и каза развълнувано: "Г-жа Лиу, елате по-бързо, нашият лидер е с инсулт!".

Веднага отидох на третия етаж. Когато видях нашия ръководител, г-н Чен Фу Тиан, той бе блед, речта му бе неясна, устата му беше изкривена - всички симптоми на инсулт. Аз веднага помолих един от студентите стажанти да отиде до аптеката и да купи спринцовка с игла, която след това използвах да пробода всичките 10 пръста на г-н Чен. След няколко минути, когато от всичките 10 пръста почна кървене (всеки с капка кръв голяма колкото грахово зърно), лицето на г-н Чен възстанови, цвят и чувствителност се появи в очите му. Но устата му беше все още изкривена. Така че издърпах ушите му, за да се напълнят с кръв.

Когато ушите му станаха червени, аз убодох меката част на дясното ухо и пуснах от две места кръв. Когато и двете лобчета на ушите бяха пронизани и кръвта направени малки топчета- стана едно чудо. За 3-5 минути форма на устата се върна към нормалното, и речта му стана ясна. Ние му позволихме да се отпусне малко и дори чаша горещ чай да изпие, а след това му помогнахме надолу по стълбите и го заведохме в болницата. Той лежа там една нощ и бе освободен на следващия ден да се върне в училище и да преподава! Чувстваше се добре. Не е имал абреакции, въпреки че обикновено жертвите на инсулта страдат от непоправими разкъсвания на капилярите на мозъка по пътя към болницата.


Инсулта е втората най-честата причина за смърт. Щастливците, дори да оцелеят, може да бъдат парализирани за цял живот. Такова ужасно нещо не трябва да се случи в живота на човек.

Ако всички ние помним това кръвопускане като метод и започнем процеса на спасяване веднага, за кратко време, жертвите ще бъдат върнати до 100% нормална дейност и живот."

Наталия Котелникова
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор