ИСТИНАТА ЗА РАКА

Информация за здравословен начин на живот.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

ИСТИНАТА ЗА РАКА

Мнение от ivangp »

Това са извадки на най-важните неща от 9-те епизода на поредицата от филми "Истината за рака". (http://www.thetruthaboutcancer.com)
Публикувам ги тук за тези, които на говорят английски и няма как да разберат тази изключително важна информация. А и когато нещата са опростени и синтезирани е по-лесно да се разберат и запомнят.
Всяко от следващите извлечения е с огромна стойност и е надълго и нашироко обяснено, подкрепено с доказателства и обосновано във филмите от поредицата.

1. Съществува световна конспирация срещу здравето, която е финансирана и създадена от богатите фамилии Рокефелер и Карнеги в началото на 20-ти век (1910-та година).
Създадена е с цел монопол над здравните институции и печалби, чрез манипулиране на образованието и държане на масите в неведение за истинските природни лечебни методи. Основава се на потискане на симптомите на заболяванията с химически създадени лекарства, които не лекуват, а само подобряват временно състоянието на индивида и които, за разлика от природните лекарства, могат да бъдат патентовани, и по този начин монополизирани.

2. Ракът не може да се развие при силна имунна система.
Химио и лъчетерапията сриват и без това слабата имунна система на болните от рак и така не само не лекуват, а допринасят за създаването на нови ракови образувания - метастази. Официалната статистика, (доклад публикуван 2004г. в Journal of Clinical Oncology - реномирано медицинско издание) показва, че химио и лъчетерапията са ефективни само в 2,7% от случаите. Това означава, че , според този доклад, само 3% от хората, които са преживели повече от 5 години след лечението на рак, са успели да оцелеят заради химио и лъчетерапията, на която са се подложили. Всички останали хора са успели да оцелеят поради други фактори.
Мамограмите не само откриват рака на гърдата в много късен стадий, но и натискът упражняван върху гърдата при тях често пука раковото образувание и води до метастази. А вредното им лъчение потиска имунитета на организма и също способства за развитие на рака. Химическата субстанция Томоксифин се използва широко от ортодоксалната медицина за борба с рака на гърдата, а тя е призната от същата тази медицина за канцерогенна субстанция, която причинява рак на матката и пикочния мехур.

3. Само стволовите клетки могат да се превръщат в ракови клетки.
Химио и лъчетарапията убива всички клетки в организма освен стволовите. Намаленият имунитет и влошените функции на организма, както и повишената интоксикация от разпадащите се умрели клетки се явяват предпоставка за израждане на стволовите клетки в ракови. По този начин химио и лъчетерапията не само не премахват рака, ами и подпомагат новата му поява.
Обикновено 6 до 9 месеца след химио и лъчетарапия ракът се завръща и то в доста по-мощна форма. Но това е скриван от пациентите факт.

4. 90% от лекарите предписващи химио и лъчетерапия на пациентите си признават, че ако имат рак в семейството, не биха препоръчали химио или лъчетерапия на роднините си, нито сами биха се подложили на тези процедури.
Коагато вашият лекар ви каже за някакво ново лекарство, което има невероятен ефект попитайте го:
"Какви са шансовете, че това лекарство ще ме излекува? Не че ще ми облегчи състоянието, а че ще ме излекува напълно?"

Обикновено следва смущение в лицето на лекаря и най-вероятният отговор е:
"За повечето пациенти с това заболяване (този вид рак) изходът ще е фатален, но това лекарство ще удължи живота ти с ...Х ... месеца."

Това ли искате? Да удължите живота си с няколко месеца или да оздравеете напълно?
Ако е второто, няма химическо лекарство, което да ви го даде.
Питайте за страничните ефекти! (често функцията на сърцето и дробовете са нарушени невъзстановимо от химио и лъчетерапията).

Питайте какъв е процентът на смъртни случаи след приемане на това лекарство или тази химио и лъчетерапия! (2-10% от пациентите умират от химио и лъчетерапията или са принудени да я спрат защото тя влошава състоянието им до степен в която са на ръба на смъртта).
И наблюдавйте, как лицето на "добрият и загрижен" чичо доктор се опва и маниерите му се променят.
Задавайте неудобни въпроси! Вие имате правото да бъдете информирани за да вземете най-правилното за вас решение. Става въпрос за вашия живот.

5. В САЩ хората са преследвани и принуждавани да прилагат химио и лъчетерапия на децата си болни от рак.
Ако откажат, децата им са отнемани от социалните служби и насилствено са подлагани на химио и лъчетерапия, което в над 90% от случаите води до смъртта им в следващите 5 години.

6. Всички алтернативни практики за лечение на рак са преследвани и смазвани жестоко от фармацевтичната индустрия и платените й поддръжници в държавните институции и управляващите партии на развитите държави.

7. Но въпреки преследванията, терора и погрома алтернативните форми на лечение оцеляват поради изключително високият си процент на успеваемост.
Да ги открие и да реши кои от тях да използва остава задача на всеки болен. Трябва да се разбере, че здравето е право и лична отговорност на всеки индивид и че не може да се разчита на лекарите и здравните институции. Те или са корумпирани или в най-добрият случай са подвеждани и жестоко лъгани от системата, която ги създава, обучава и лицензира.

8. В основата на всяко лечение е правилното хранене и детоксификацията на организма.
Правилното хранене се състои в ядене само на истинска, природна, немодифицирана и непакетирана храна. Максимално количество зеленчуци с богата цветова окраска. Много зелени листни зеленчуци. За предпочитане сурови. Препоръчва се и пиенето на зеленчукови сокове, които задължително да включват зелени листни зеленчуци. Един от най-добрите сокове е сокът от пшенични кълнове. Трите основни зеленчука, които се използват за борба с рака са моркови, цвекло и зеле.
Детоксификация се постига с билки, гладуване, клизми и т.н (в интернет има много информация по въпроса).
Задължително е да се яде истинска храна, която е природно оцветена във всички цветове на дъгата.

9. Лекарите не знаят нищо за правилното природосъобразно хранене.
В тяхното 5 годишно основно обучение и няколко годишна специализация те имат в най-добрия случай между 1 и 10 часа обучение по хранене, което застъпва основно наличието на макро (мазнини, белтъчини и въглехидрати) и микронутриентите (витамини, минерали, ензими) в храната. Т.е. абсолютно недостатъчно е. И това е целенасочена политика.

10. Редица билки и подправки, като куркума, къри, черен пипер, лют червен пипер и т.н. имат антиканцерогенно действие.
Те не само убиват раковите клетки и потискат развитието им, а и подсилват организма и повишават съпротивителните му сили.

11. Някои растения от семейството на беладоната(кучешкото грозде) имат силно изразено антикнцерогенно действие.
Такива са патладжаните, зелените чушки, дяволската ябълка (австралийско растение) и други. Те съдържат съставки наречени соласидинови глюкозиди, които унищожават раковите клетки, но не засягат здравите клетки. Открити са от Бил Едвард Чем (Bill Edward Cham), който ги нарича на себе си - BEC5.
Има крем с BEC5 - Curaderm - който има над 80% успех при лечение на рак на кожата. Ракът на кожата е най-широко разпространеният вид рак. В Австралия над 70 000 човека са излекували рак на кожата с този крем. Кремът се е продавал свободно, без рецепта. Но след като дерматолозите научават за ефекта му, Австрало-азиатското сдружение на дерматолозите принуждава Администрацията на Терапевтични Стоки да забрани свободната му продажба и кремът да бъде продаван само с рецепта. След което, почти всички дерматолози спират да го предписват. Т.е. задушават разпространението му в зародиш. Но той все още може да бъде купен по интернет.

12. Етеричните масла от различни растения са полезни при всякакви заболявания.
Те имат огромна лечебна сила - хармонизират и балансират хормоните в организма. Чрез аромата си те въздействат моментално на различни центрове в мозъка. А през кожата навлизат много бързо в кръвния поток. Използването им е равносилно на интравенозно вливане на лечебни вещества.
Честотите на трептене на есенциалните масла са едни от най-високите честоти познати на човека и са няколко пъти по-високи от тези на храните и билките. Здравото тяло обикновено има честота между 62 и 78 Мхц. Болестите започват да се проявяват, когато тзи честота падне под 58 Мхц. Честотата на раковите образувания е 42 Мхц. Провеждани са експерименти за способността на маслата да повишават честотата на трептене на клетките в човешкото тяло. Установено е, че само държането на чаша кафе намалява честотата на тялото под 58Мхц след 3 секунди. Изпиването на кафето я сваля още повече. Необходими са 3 дни за да се върне честотта до здавословни нива. Държането на цигара понижава честотата на здравото тяло до 48 Мхц, а изпушването й я сваля до 42 Мхц. Вдишването на аромата на чисто есенциално масло вдига честотата до 66 Мхц след 21 секунди.

Особено ефективни са маслата от тамян (frankincence oil), смирна (мирта) (mуrrh oil), куркума (turmeric oil). Тамянът използван по следния начин е помогнал на много хора да се излекуват от рак. Капва се една капка на върха на езика на всеки два часа и езикът се допира до небцето. Тамянът е изключително полезен при рак на мозъка, тъй като преминава кръвно-мозъчната бариера, която химиотерапията не може да преодолее.
Тамянът е наричан течно злато. В миналото той е разменян грам тамян за грам злато.
Миртата е наричана златна билка. Тя е много полезна за черния дроб и мозъка.
Добре е гореизброените масла да се смесят с кокосово, какаово, бадемово масло или масло от карите (базови масла) и да се втрият в кожата на тялото, особено на тила, под ушите и на раменете за да може те не само да бъдат усвоявани през кожата а и да се вдишват изпаренията им.
Важно е да се разбере, че няма етерични масла, които са със строго специфично действие и е добре да се използват само за определени болести. Всички етерични масла действат хармонизиращо и балансиращо на организма и всички те имат антиканцерогенно действие. Всяко атакува раковите клетки по различен начин, но все пак всяко ги атакува, неутрализира и унищожава.
Добре е да се сменят етеричните масла, които се използват, всяка седмица за да не свиква организма с въздействието им. Иначе има вероятност силата на действието им да намалее за даденият индивид. Обикновено след седмица почивка силата на действието им отново се увеличава.

13. Генно-модифицираните храни са бич за храносмилателната и имунната система на човека и трябва да бъдат абсолютно изключени от консумация.
А те са във всички пакетирани храни. Да не се яде нищо пакетирано. Само истинска храна, във вид и състояние, в което съществува в природата, е годна за консумация и подпомага зравето.

Най-често генно модифицираните култури са соя, пшеница и царевица.Соята във всяка форма трябва да се избягва. Тя е пълна с токсини и нежелани хормони.
Същото се отнася за пшеницата и царевицата.

14. Глутаматите във всякаква форма способстват за наднормено тегло, убиват мозъчните клетки и ускоряват размножаването на раковите клетки.
Най-разпространена форма на прием е моносодиевият глутамат (MSG). Той е изполван основно в китайската кухня за подсилване вкуса на храната. Но също така е широко използван във всички консервирани и овкусени храни, като бульончета и сосове "Маги", "Пикантина", "Вегета", "Кнор" и т.н. Често глутаматите се прикриват в етикетите под названието хидролизиран протеин, соев протеин концентрат или изолат, изолат и концентрат на мая, казеинат и т.н. Има над 200 други наименования, създадени с цел скриването на наличието му от потребителите. Въпреки, че на етикета може да пише, че продукта не съдържа моно-содиев глутамат, той може да съдържа други форми на глутамати. Най-лесно и просто решение за избягване на глутаматите е не да се четат етикети, а да не се консумира нищо в опаковки и буркани. Глутаматите ви правят дебели, болни и тъпи.

Глутаматите в организма се преработват от специален ензим и се превръщат в глутамини. Глюкозата и глутамините хранят раковите клетки. Глутамините са по-лоши от захарта. Те хранят туморите много повече от глюкозата.
Всяка клетка в човешкото тяло има рецептори за глутамати. Блокирането на глутаматовите рецептори води до свиване (намаляване на размера) на раковите образувания (тумори).

Природни блокери на глутаминовите рецептори се явяват вещества като куркумин, куерцитин, елагова киселина, ресвератрол, антицианиди. Те се намират в ярко оцветените зеленчуци и подправки.
Храни като соя и черен боб съдържат много глутамин и е добре да се избягват.

15. Захарта (става въпрос за рафинирана захар, която се продава в пакети, включително кафява захар) потиска имунната система, не позволява на клетките да поемат витамин Ц, храни раковите клетки и способства за създаването на метастази.
Това в голяма степен се отнася и за меда и всички рафинирани въглехидрати като брашно, тестени продукти, сладкиши, бонбони и т.н.
Плодове могат и е добре да се ядат, но само добре узрели. И то цели, а не във форма на сок.
Почти всички плодове на пазара са брани зелени за да не се развалят докато бъдат транспортитани.
Най-добрите плодове са тези, които сам си откъснал от дървото. Следващите са от бабите на село и на пазара.

16. Аспартам и всички други подладители (ОСВЕН СТЕВИЯ и КСИЛИТОЛ) са канцерогенни. Стевия и Ксилитол са допустими.

17. Изключително полезно е яденето на кълнове (зелени стръкове) от всякакъв вид.
Най-лесно се правят кълнове от слънчогледови семки. Те са 20 пъти по наситени с витмини, минерали, ензими и микронутриенти от зеленчуците от пазара. Кълновете от пшеница (пшенични стръкове) са изключително полезни. 30мл сок от такива кълнове е равен на изяждането на половин килограм зеленчуци.

Съществува продукт, който съдържа в себе си всички необходими елементи за храненето на здравите клетки. Той се нарича Живо Гориво (Living Fuel): https://www.livingfuel.com
Препоръчва се за възстановяване на изтощен от болести оргнизъм, както и за поддържане на оптимално здраве.

18. Има алтернативни форми на лечение на рака при които раковите клетки са атакувани с електро-магнитни импулси, кислород и инфрачервени лъчи, хипертермия, промяна на атмосферното налягане в барокамери, пулсиращи електро-магнитни полета(РЕМF) и т.н.

Тези форми на лечение могат да купят време на пациентите, но не адресират корените на проблема. А корените на проблема са в начина на живот, храненето и мисленето на индивида. Без промяна в тях, всяка друга форма на лечение ще е временна или в най-добрия случай поддържаща терапия. Т.е. ще трябва да бъде използвана до края на живота.
Промяната в начина на живот, хранене и мислене също ще трябва да бъдат поддържани до края на живота на човека, но струват доста по-евтино от гореизброените терапии и човекът не е зависим от лекари и машини, които да го поддържат жив.

При някои хора обаче, които са в напреднал стадий на болестта, тези терапии могат да се окажат животоспасяващи и да дадат време на болния за да направи промени в начина си на хранене, мислене и светоглед. Барокамери с повишено съдържание на кислород например спасяват ампутация на крайници при хора с напредала форма на диабет в над 90% от случаите.

19. Състоянието на гръбначния стълб е изключително важно за здравето на индивида. Разместването на прешлени и дискове, води до прищипване на нерви. Нервната система управлява функциите на организма и в частност на имунната система. Всеки проблем с нервната система се отразява негативно на имунната система и увеличава вероятността за създаване на тумори. Затова е нужно гръбначният стълб да бъде поддържан в добро състояние, чрез движение, упражнения, наместване, разтягане, изправена стойка, правилно хранене и намаляване на стреса.

20. Друг важен фактор за здравето е състоянието на зъбите.
Всеки зъб е свързан с вътрешен орган и всяка промяна в състоянието на зъба се отразява на функцията на вътрешният орган, с който той е свързан. Това се случва независимо от това дали зъбът е изваден или е на мястото си. В тази връка една от най опасните зъболекарски практики е умъртвяването на зъбите, чрез изваждане на нервите и запълване на кореновите канали. Това води до образуване на среда за развитие на бактерии в основата на умъртвените зъби. Съществуват терапии за борба с тези бактерии. Те се наричат кислород-окислителни терапии и използват озон или кислородна вода за унищожаване на бактериите. Нишата в денталната медицина, в която такива зъболекари работят, се нарича Холистична Био-Дентална медицина. Ако имате умъртвени зъби, потърсете такива зъболекари за консултация. Хроничните възпаления в организма много често започват от зъбите и трябва да бъдат адресирани.

21. Друг голям проблем със зъбите са амалгамните пломби.
Те са постоянен източник на замърсяване на организма с живак. Живакът е тежък метал, който е изключително отровен. Сменете амалгамните си пломби с композитни (бели)!

22. Флуорът в пастите за зъби също е токсичен и трябва да се избягва.
Мийте зъбите си с пасти, които не го съдържат или най-добре със сапун за зъби.

23. Йодът помага да се изведат тежките метали от организма.
Повечето хора нямат достатъчно йод в организма. Приемът на детоксифициран йод (10000 - 20000 микро гр. на ден) се препоръчва за болните от рак. Проблеми с щитовидна жлеза, яйчници, панкреас са пряко свързани с липсата на йод в организма. Йодът спира развитието и размножаването на раковите клетки.

24. Ваксините са друг източник на тежки метали (живак, алуминий) и други отровни и канцерогенни вещества (формалдехид, моносодиев глутамат).
Ваксинирането носи 100-тици пъти повече вреди отколкото ползи. Задължителното ваксиниране е престъпление срещу човечеството. След втората световна война двама от лекарите ръководили масовите изтребления в немските концентрационните лагери - Фриц Тер Меер и Карл Крауч, са назначени на ръководни длъжности в компаниите BAER и BASF (основни производители на ваксини). Замислете се на какви хора се доверявате за здравето си и здравето на децата си! Помислете много хубаво и съберете информация от интернет за ползите и вредите от ваксините преди да се ваксинирате и преди да ваксинирате децата си!

Забележка: Когато търсите информация в интернет, не вярвайте на написаното в Wikipedia. Тя е финансирана от големите фармацевтични компании.

Ако вече сте ваксинирани, вземете мерки за извеждане на тежките метали от организма си! В България има клиники които предлагат различни процедури за детоксификация, включително на тежки метали. Яденето на пектин и приемането на ММС (виж темата във форума) помагат на организма да ги изхвърли по естествен начин. Не използвайте козметика, кремове против изгаряне, дезедоранти или препарати против изпотяване. Те са пълни с вредни химикали и тежки метали. Ако искате да изглеждате и миришете добре, обърнете внимание на храната и начина си на живот. Станете приятел със слънцето и не се излагайте на изгарящите му лъчи през най-горещата част от деня! Не пушете!

25. Детоксификацията е в основата на лечението на всяко заболяване, включително рак.
Има три основни органа , които трябв да се прочистят - Дебело черво, Бъбреци, Черен дроб.

Дебелото черво най-добре се почиства чрез клизми с алое вера, ММС или кафе, както и с ред билки. Освен прочистване на дебелото черво е важно то да бъде поддържано в добро здраве. Това става с приемане на пробиотици (реколонизация с добри бактерии) и ядене на храна богата на целулоза, както и сприемане на продукти от целулоза, като овесени трици.

Бъбреците се чистят най-добре с пиене на много чиста вода (най-добре чешмяна, филтирана през многостепенни филтри. Бутилирана в пластмасови бутилки вода да се избягва). И чрез ядене на богати на вода плодове, като диня и пъпеш и пиене на зеленчукови, прясно изцедени сокове.

Черен дроб се прочиства най-добре с клизми с кафе, или с прием на чаша захтин и сок от един лимон (потърси в интернет информция за цялата процедура)
За нея е нужна подготовка от няколко дни през които се ядат само плодове, салати от зеленчуци със зехтин и лимон и да се пият зеленчукови сокове от ябълки, цвекло, моркови, целина и магданоз.

При прочистването може да има кратко но силно влошаване на състоянието, умора, повръщане, диария, болки в тялото и органите и т.н.

26. Стегнатите сутиени с метална основа способстват за рак на гърдата.
При проведено изследване е установено, че 6 часовото носене на стегнати сутиени увеличава риска от рак на гърдата с 25%, 12 часовото с 50% и 24 часовото със 75%.
Носете само спортни сутиени, без метал в тях и такива, които не спират кръвообръщението и свободното движение на лимфа в гърдите.

Високочестотните електромагнитни лъчения от компютри, телевизори и най-вече от мобилни телефони са изключително вредни.
Доказано е, че тези лъчения допринасят за развитие на рак на мозъка. Използвайте устройства, които неутрализират влиянието им. Има много такива на пазара. По принцип по-скъпите са по-ефективни.

27. Прочистване от паразити също се препоръчва.
То трябва да продължава поне 6 седмици, защото това е цикълът на рамножаване на паразитите. Вижте протоколи за чистене на паразити в интернет. ММС-ът е много полезен за всякакъв вид прочиствания.

28. Фундаментална причина за отключване на рака и ред хронични болести в оргнизма са емоционалните конфликти в съзнанието на индивида. По този въпрос е говорено много в този форум. И са обсъждани различни методи и техники за преодоляване на този проблем, намаляване на хроничния стрес, промяна на мисленето и т.н.

29. Основната емоция с която трябва да се справи всеки болен от рак е СТРАХЪТ.
Познайте обаче, каква емоция ще предизвика у вас лекарят, когото смятате за авторитет(т.е. знаещ), когато ви погледне в очите и ви каже:
"Веднага трябва да се оперираш и да започнеш химиотерапия или няма да живееш повече от 3 месеца!"
Тази присъда създава хроничен стрес, породен от страх, който е много трудно да бъде елиминиран.

30. Важно е да се разбере, че ракът не се развива бързо в организма.
За да бъде открит от конвенционалната медицина един тумор той трябва да е поне 0.5 сантиметра в диаметър. А за да се развие до такава степен на него са му нужни поне 2 години. Т.е. туморът, който са ви открили се е развивал години наред. И е много малко вероятно той да ви убие в следващите няколко месеца. Имате време за търсене на алтернативни терапии и взимане на информирани решения. Но лекарят ви или не знае това, или не иска да ви го каже. Защото от алтернативните терапии нито той, нито фармацевтичните гиганти ще направят пари.

31. Хроничните мисли, емоции и отношение към света могат да ви разболеят, но по същия начин имат силата и да ви излекуват. Всичко зависи от това къде ги фокусирате.

Една минута гняв потиска имунната система за 6 часа. Една минута смях усилва имунната система за 24 часа.

Леката и приятнa музика, която гали ухото, успокоява и отпуска има силен лечебен ефект и неутрализира стреса.

Плацебо ефектът е способността на ума ви да излекува тялото, когато вярва, че нещо е лековито.
Ноцебо ефектът е способността на ума ви да ви разболее и дори да ви убие, ако вярва, че нещо е болестотворно или смъртоносно.

Когато лекарят, когото смятате за авторитет, ви каже , че имате само няколко дни или седмици живот, за повечето хора това е равнозначно на света и непоклатима истина. В случая имаме включен в действие мощен Ноцебо ефект.
Дори думите на лекаря да не са истина, само вярата в тяхната истинност ще доведе до прогнозирания край. Вместо това защо лекарите, които знаят много добре за плацебо ефекта, не го използват за да лекуват пациентите си. Нали основното предназначение на лекаря е да лекува, а не да убива. Нали се е клел да не причинява зло на пациентите си.

Не вярвайте на всичко което ви казват лекарите! Те са хора като вас. И те грешат. Те не знаят всичко за заболяването ви, нито за всички форми на възможно лечение. Търсете решения докато ги намерите. И вярвайте, че можете да се излекувате, стига достатъчно силно да го искате и достатъчно упорито да търсите алтернативи. Използвайте силата на плацебо ефекта. Лекарите се страхуват от нея. Пациентите трябва да я приветстват с широко отворени обятия.

32. Хомеопатията може да е много полезна за адресиране на емоционалните корени на всяко заболяване, включително рак.

33. За хората, които вече са се подложили на химио и лъчетерапия, колкото и зловредни да са те, също има надежда за пълно излекуване.
Те задължително трябва да приемат лечебни гъби, чага, рейши, шитаки, майтаки, пуешка опашка, кордицепс. Кордицепсът повишава нивото на кислород в клетките с 40%. А раковите клетки не могат да живеят в аеробна(нацитена с кислород) среда. Кордицепсът повишава нивото на имунните клетки-убийци на рака с 400%. Медицинските гъби, изброени по-горе съдържат полизахариди, линоленова киселина, и голямо количество бета-глюкан. Бета-глюканът повишава нивото на белите кръвни телца и нормализира имунната система при хора, които са я сринали с химиотерапия. Богат на бета-глюкани е и астрагалът. Също така е добре да се приемат храни, които са богати на антиоксиданти. Най-препоръчваните са черно, синьо, лилаво грозде, зеле (особено сокът от зеле, както и киселото домашно зеле - то е мощен пробиотик), карфиол, броколи (кълновете на броколи имат 20 пъти по мощно действие от зеленчуците), чесън, куркумин (съчетан с черен пипер и зехтин е още по-мощен антиоксидант), зелен чай и чист (без мляко) черен шоколад (още по-добре сурово какао), джинджифил.

Друг метод за подсилване на имунната система е приемането на натурално, домашно заквасено кисело мляко. Млякото, което се заквасва, трябва да е сурово (непастьоризирано и нехомогенизирано) и да е от животни, които са хранени само с трева и не са били инжектирани с антибиотици. Съществува продукт, който съдържа над 40 различни полезни бактерии и с който може да се заквасва домашно кисело мляко. Този продукт се казва "Браво Пробиотик" (http://www.bravo-europe.com)

34. Един от методите за лечение на рак се основва на тезата, че всички хронични дегенеративни болести се дължат на натрупване на липси на микронутриенти, като минерали, витамини, аминокиселини, мастни киселини и т.н.
Липсата им води до нарушаване на правилната функция на органи и жлези с вътрешна секреция. Когато тези липси бъдат премахнати организмът сам се лекува. Това е холистична терапия, т.е. не се лекува отделната болест или вид рак, а цялото тяло и психика. Основни микронутриенти, които блокират размножаването на раковите клетки, спират разпространението им в тялото и ги унищожават са: Витамин "Ц", Лизин, Цистеин, EGCG (съставка на зеления чай), Куерцитин, Куркумин, Резвиратрол, Елагова Киселина, Мед(метал), Селен и други микро-елементи.Повече за тази система може да се разбере от книгата "Victory Over Cancer" (http://www.victory-over-cancer.org)(безплатна е). Хиляди пациенти са били излекувани с тази ситема.

35. Друга алтернативна система за лечение на рака е системата на др. Стнислав Бурзински (Stanislaw Burzynski).
Тя е изключително ефективна при лечение на рак на мозъчния ствол. Ракът на мозъчния ствол, както и ракът на мозъка, не се повлияват от химиотерапията. Системата на Др Бурзински е ефективна и при всички други видове рак. Тя е основана на работа с анти-неопластони. Анти-неопластоните са елементи, които осигуряват разлагането на протеините на аминокиселини.

36. Терапията на Герсон (The Gerson Therapy) е също високо ефективна
Тя се основава на пиене на големи количества прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци, основно ябълки и моркови. Те алкализират организма и му доставят максимално количество енергия и вода за детоксификация. Освен плодово-зеленчуковите сокове в таи терапия се приема и сок от суров телешки дроб. Той доставя необходими аминокисели и мастно-разтворими витамини на организма в максимално бързо усвоима форма. Герсон въвежда и клизмите с кафе, които са най-добрият начин да се прочисти черният дроб. При терапията на Герсон се пият по 3-4 литра сок на ден и се правят по 3 клизми с кафе на ден. Кафето е специално обработено (много леко изпечено) за да се запазят ценните му елементи и да се освободят от топлината.

37. Един от доказаните методи за убиване на ракови клетки е пиенето на ESSIAC TEA. (Вид чай)(shop.cancercrackdown.org/product-tag/essiac-tea)
Той трябва да се приема постоянно. При спирането му рака се завръща. Т.е това е поддържаща терапия.

38. Друг доказан метод, който е одобрен от държавата и е официално въведен в употреба в лечебните заведения в Латвия, е приема на LATVIR (вирус, който убива раковите клетки). Вирусът е открит от латвийски учен(жена) и името му е съкращение от Латвия и Вирус. (Жалко, че в България не одобриха антираковият препарат на Продан Христов - Антималигноцит).
Ефективността на този вирус при прием в ранен стадий на рака е над 90%, а в късен стадий около 60%. Сравенете това с 3% ефективността на химио и лъчетерапията!
Знае ли вашият лекар за това? И ако знае, каза ли ви за тази алтернативна възможност?

39. Маслото от цветове на коноп (http://www.vaksini.eu/books/natures-ans ... cancer.pdf) лекува всички видове рак.
Хиляди хора са се излекували от рак чрез приемане на масло от коноп (Hemp Oil).
В някои щати в САЩ конопът е официално одобрен за използване при ред заболявания.
Маслото от цветове на коноп лекува всички видове дегенеративни и хронични заболявания. Особено ефективно е при епилепсия.

40. Диетата на Др. Будвиг също е помогнала на много пациенти да се излекуват от рак. Основните принципи при нея са избягване на ядене на месо. Прием на студено пресовано, органично ленено масло съчетано с прясно сирене, извара, кефир или кисело мляко, няколко пъти на ден и ядене на много зеленчуци. Тази диета също веднъж започната не бива да бъде спирана, защото в противен случай ракът се завръща и не може да бъде спрян дори при повторно започване на диетата. Др Будвиг докладва за над 90% успеваемост при лечение на всякакъв вид рак.

41. Витамин Б-17 (Лаетрил) също е използван успешно за ликвидиране на тумори.
Той се съдържа в големи количества в кайсиевите ядки. Може да се използва като екстракт за орална или интравенозна употреба. Или пък просто да се приема чрез ядене на поне 40 грама кайсиеви ядки на ден.

42. Др. Реймънд Хилу е основател на "Институт Хилу" в Испания (http://www.faim.org/the-hilu-institute), в който използват ред холистични терапии за лечение на всякакви хронични заболявания.
Уникалното при Др. Хилу е специален микроскоп, разработен специално за него, който увеличава 65000 пъти изображението на клетките и му позволява да вижда дори какво се случва вътре в тях. С този микроскоп др. Хилу разглежда няколко капки кръв от пациента и е в състояние да предскаже появата на рак в самия му зародиш. Другите диагностични средства откриват рака след като той се е развивал в продължение на години. За лечение на рак и други хронични заболявания Др. Хилу използва детоксификация, хранителни режими (голям почитател е на диетата на др. Будвиг), билки, витамин Б-17 (лаетрил), хомеопатия и сециални машини за стимулиране на акупунктурните точки и отпушване на меридианите. При ранно откриване на рака Др. Хилу има над 95% успех в третирането му. Сравнете това с 3% успеваемост на химио и лъчетерапията! Освен това неговият подход няма никакви негативни странични ефекти. Докато химио и лъчетерапията имат неизброими негативни странични ефекти, един от които е смърт!


43. Друго средство, което е изключително ефективно при борбата с рака, е Хокси тоникът.(http://www.hoxseybiomedical.com). Той включва различни билкови екстракти, витамини и минерали, които атакуват само раковите клетки, но не засягат здравите клетки. Особенно ценното при използването на този тоник е, че той може да се приема в къщи. Не е нужно пациентът да стои в клиниката. И е един от най-евтините методи за лечение на рак. Приемът на тоника се съчетава с други билкови формули, както и със специална диета, която не е особено трудно да се спазва. Предлага се само в една клиника в Тихуана, Мексико. Обикновено е нужно само едно посещение на клиниката за провеждане на различни тестове. Тази визита и всички тестове отнемат само един ден. След което пациентът се изпраща в къщи с препоръки за диета, прием на тоника и т.н. Прогресът и състоянието на пациента се проверява на 3-6-12 месеца.

44. Дълготрайното лечение на рака е свързано с възстановяването на нормалната работа на имунната система.
Здравият организъм създава ракови клетки всеки ден, но оптимално работещата имунна система ги открива и унищожава. Когато работата на имунната система е нарушена раковите клетки оцеляват, започват да се делят и да образуват тумори. Затова основна задача на всяко лечение е да се възстанови имунната система. Правилното хранене с естестена, цяла, натурална, органична храна е това, което дава енергия и материали на имунната система, както и на всяка друга система в организма, да работят правилно. Химио и лъчетерапията сриват имунната система. Да се борите с рака без имунна система е все едно да водите битка без армия. Да се борите с рака без правилно хранене е все едно да водите битка с голи ръце срещу въоръжена армия.
Да се храните с органична храна е мног по-евтино от това да плащате за скъпи лекарства, които ви тровят.

45. Гладуването убива раковите клетки и помага на здравите клетки да се очистят от натрупаните токсини.

46. Пиенето на чиста изворна вода или на пречистена и структурирана чешмяна вода е много важен фактор в лечението на всички заболявания и в очистването на организма от отрови.
Бутилирана в пластмасови бутилки вода трябва да се избягва. Пластмасата на тези бутилки отделя вещества, които наподобяват женски хормони и разстройва хормонния баланс в организма. Това способства за развитие на рак на гърдата.

47. Слънчевите лъчи също лекуват, стига да се използват в частта от деня, когато те галят, а не изгарят.
В Австралия, страната с най-много кожен рак на глава от населението, който се смята, че е причинен от озоновата дупка там, лекуват кожният рак със слънчеви бани!!!!

Ултравиолетовата светлина убива всякакви болестотворни вируси, гъбички и бактерии. излагането на голото тяло на слънце поне по 30 минути на ден води до образуване на витамин Д в организма. Над 99% от хората имат недостиг на витамин Д. А нормалните нива на витамин Д водят до намялване на раковите образувания с над 50%. Използването на кремове против изгаряне не позволяват на оргнизма да произвежда витамин Д и по този начин не предапзват, а увеличават риска от рак на кожата. Витамин Д може да се приема и орално (Вигантол), но най-добре е в топлите дни да се позволи на тялото само да го призвежда, като се оставят слънчевите лъчи да галят голата кожа.

48. Ежедневното движение на чист въздух, особено ходене, бавно бягане или подскачане на малък трамплин са много полезни, тъй като активират и задвижват лимфната ситема и внасят повече кислород в клетките.

49. Ходенето бос, къпането в естествени водоеми и лежането гол върху гола земя или пясък помагат на организма да провежда правилно електричеството, зареждат го с енергия и помагат да се очисти от натрупани отрицателни енергии.
Много хора са излекували хронични боести с такава терапия.
Др. Будвиг включва в терапията си не само диета, а и ежедневно ходене бос и излагане на слънце. Тя е третирала лично със своите протоколи над 2500 пациенти с над 90% успех.

Забележка от Иван: Напоследък се появи информация в интернет, която опровергава ползата от етеричните масла, извлеците от лечебни растения и тяхната ефективност при лечение на дадени заболявания. Например има информация, че тамянът(смолата) е ефективна при лечение на рак, но не и маслото от тамян. Също така има информация, че куркумата е полезна, но не и куркуминът.
Моето лично мнение, след като над 30 години се занимавам с алтернативна медицина, е че цялото е по-добро от съставните му части. Т.е. че растенията, билките, подправките, семената, кълновете, плодовете, зеленчуците и т.н. са много по-полезни от извлеците от тях.
Всички извлеци, като активни вещества, масла и т.н. са създадени на базата на която е изградена трдиционната медицина. А тя е изградена на принципа на дедукция и разделяне на съставни части, което според мен е грешно.

Холистичната медицина разглежда организма, природата като неделимо цяло и не се стреми да разделя и третира само отделни части от тях, а целия организъм в пълната му съвкупност от елементи. В този смисъл е много по-добре, според мен, да се храним с цели храни, а не с извлеци от тях. Да приемаме билки, а не само синтезираните им активни вещества. Да подправяме с подправки храната си, а не със състваните им части. Да дишаме чист въздъх, а не обогатена с кислород смес в изолирана камера. Да излагаме голата си кожа на естествени слънчеви лъчи, а не на изкуствена светлина. Да стъпваме по голата земя с боси ходила, а не да си купуваме заземяващи устройства.
Технологията, колкото и да се старае да наподоби и да подобри природата, никога няма да достигне комплексното й въздействие.
Има хиляди съставки на билките, растенията, минералите, слънчевата светлина, свежия въздух, които науката все още не е открила. Но всички те работят в симбиоза и действат синергично на телата и психиката ни.
Пак повтарям, че това е мое лично мнение. какво да прави за собственото си здраве и със собствения си живот решава всеки сам.

Тук са изброени само няколко от съществуващите клиники и методи за лечение на рак. Има много други. Пълен лист с информация за тях можете да намерите тук: http://www.cancertutor.com/clinics/

Общото между тях е, че те всички включват и изискват детоксификация, подсилване на имунната система, промяна в храненето, мисленето и начина на живот на пациента, адресиране на емоционалните конфликти. Без да бъде предприет този комбиниран подход или ако бъде пропусната дори една негова съставка, всяка интервенция би имала или никакъв, или в най-добрия случай само временен ефект.

Избягването на химио и лъчетерапията увеличават шансовете за пълно излекуване на всеки болен 100-кратно.

Огромна част от болните от рак биват убити не от самия рак, а от химио и лъчетерпията, на която се подлагат.

50. Ти можеш да победиш рака.

Дори да сте отписани от официалната медицина и да са ви дали няколко дни живот, шансовете ви за оцеляване и пълно излекуване, чрез алтернативни методи, са над 90%.
Ако някой от органите ви е засегнат от рака, но все още функционира, дори и на минимален процент, той може да бъде спасен и работата му възстановена с алтернативни терапии, без да се налага да бъде премахван по хирургичен начин.


Но трябва да поемете отговорността за здравето си в свои ръце и да спрете да се осланяте на лекарите и на "системата за здравеопазване" да свършат необходимата за това работата вместо вас.

Няма магически хапчета, методи и протоколи. Комбинираният и индивидуален подход към лечението на всеки човек е най-ефективният начин за постигане на успех.

51. Който търси - намира!
Един намира начини, друг извинения.
Извинения се намират много по-лесно от начини.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ИСТИНАТА ЗА РАКА

Мнение от ivangp »

Как да победиш рака без да си ипотекираш апартамента, да продаваш семейните бижутата и да молиш роднините си за пари за скъпи операции и лечения в чужбина.

5-те ключа

1. Прочистване
Eлиминирай токсините – една от основните причини за рака − от тялото си и от обкръжаващата те среда! Не замърсявай организма си с химически и ума си с психически отрови!

2. Хранене
Направи храната свое главно оръжие в борбата с рака и основно лекарство. Всеки път когато поставяш нещо в устата си си задавай въпроса: "Това лекува ли ме или ме убива?"!

3. Начин на живот
Изгради и поддържай силна имунна система, чрез хранене освновно с цели сурови растителни храни, движение на чист въздух, общуване с природата, благоприятна социална среда, светли мисли и чисти дела!

4. Емоционална Свобода
Използвай ТЕС, медитация, йога и спортуване за изчистване на емоционални конфликти, елиминиране на стреса и постигане на хармония с вселената, и мир със себе си.

5. Мироглед
Обичай ближния! Не завиждай! Прости! Бъди благодарен! Мисли позитивно!


21 елемента

1. Приемай няколко пъти на ден антиканцерогенната смес на др. Будвиг (супена лъжица студено-пресовано ленено масло добре разбито в две лъжици нискомаслена извара или прясно сирене)
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... 1949741127

2. Най-силните антиканцерогенни храни са: тъмно грозде, чесън, лук, кайсиеви ядки, орехи, горски плодове (малини, къпини, ягоди, боровинки и т.н.), зеле (броколи, брюкселско зеле и т.н.), листни зеленчуци (особено магданоз), моркови, цвекло, целина, семена (ленено семе , чия, слънчогледови и тиквени семки), люти чушки, лют червен пипер и джинджифил. Яж ги сурови и ги яж редовно, в колкото може по-големи количества! Други лечебни храни, които е добре да се ядат редовно, но сготвени на ниска температура, са гъби, бобови растения, куркума,

3. Храната ти да е основно съставена от сурови зеленчуци, включващи много зеле, зелени листни зеленчуци и сурови сезонни местни плодове! Най-добрата антиканцерогенна диета е съставена от 80% зеленчуци и 20% сместта на др. Будвиг плюс 2-3 цели сурови плода на ден.

4. Пий ежедневно прясно изцедени зеленчукови сокове от гореизброените зеленчуци и към тях добавяй гореизброените антиканцерогенни подправки.
Минимумът е 1 литър сок на ден. Максимумът е колкото можеш да понесеш.

5. Не яж нищо пакетирано, индустриално произведено или преработено до неузнаваемост!
Т.е. не си купувй нищо от магазина, освен студено-пресовано ленено масло.

6. Приемай по няколко пъти на ден лъжичка куркума заедно с малко черен пипер и студено-пресовано масло! Идеално се съчетава приема на куркума с яденето на сместта на др. Будвиг.

7. Пий чай ЕСИАК (http://bezrak.com/лечение/алтернативни- ... чай-есиак/), чай от магарешки бодил или приемай билков екстракт от него за здрав черен дроб!

8. Прочисти дебелото черво и черния дроб преди да започнеш какъвто и да е антиканцерогенен протокол и продължавай да ги прочистваш периодично!

9. До пълното изчезване на рака прави клизми с кафе всеки ден!
http://biopogled.com/клизми-с-кафе-ключ ... токсикация

10. Яж много магданоз и/или ябълков пектин за елиминиране на тежките метали от организма!

11. Всеки ден излагай колкото е възможно по-голяма част от голата си кожа на слънчеви лъчи! Избягвай слънчеви изгаряния! Позволи на слънчевата светлина да влиза свободно в очите ти! Не носи слънчеви очила! Слънчевата светлина влияе благотворно на хипофизата и регулира множество хормони в организма. Липсата й води до депресия и ред други хронични неразположения и заболявания.

12. Екстрактът от олеандър е мощен антиканцероген и имунен модулатор. Приемай го ежедневно!
http://anticancer-bg.com/news/anvizrel

13. Движи се поне 30 минути на чист въздух сред природата всеки ден! Ходене или леко бягане са абсолютно достатъчни, безплатни и достъпни за всеки.

14. Пий много чиста изворна вода или пречистена чешмяна вода! Не пий вода от пластмасови бутилки! Носи и съхранявай вода само в стъклени бутилки и съдове!

15. Стъпвай всеки ден по гола земя! Прегръщай дървета с голи ръце! Къпи се в естествени водоеми (море, езеро, река)! Лягай гол на плажа или на някоя поляна! Това ще балансира био-електрическите потоци в тялото ти.

16. Приемай допълнителни имуно-стимулатори като йод, селен, колоидално сребро, лечебни гъби и т.н.!

18. Използвай ТЕС ежедневно за елиминиране на емоционални конфликти! Медитирай и практикувай йога на открито за регулиране на стреса и постигане на душевен мир и хармония!

18. Прости на всички за злото, което са ти сторили! Злобата, гнева, завистта и жаждата за мъст са отрови по-разрушителни от химията и радиацията. Стореното не може да бъде върнато или променено. Но да носиш в себе си тези опустошителни емоции е равносилно на това да се самонараняваш с надеждата, че другият ще го заболи.

19. Прости най-вече на себе си!
Никой не е съвършен. Всеки от нас прави най-доброто, на което е способен с информацията, способностите и ресурсите, с които разполага в дадения момент. Това се отнася както за другите, така и за теб самият. Прошката е велико лечебно средство.

20. Ако вярваш в Бог или в някаква друга висша сила, моли се ежедневно да ти помогне да се излекуваш!
И веднъж стъпил на пътя към изцелението ѝ благодари всеки ден за даровете, които ти поднася!
Благодарността за това, което ти е дадено, е мощно целебно средство.

21. Мисли позитивно!
Единственито, което можеш да контролираш във всеки един момент са мислите ти. Ти избираш къде да ги фокусираш. Върху болест или върху здраве. Върху това, което нямаш или върху това, което имаш. Върху проблеми или върху цели. Върху отчаяние или върху благодарност.

Помни! - Твоите повтарящи се мисли се превръщат в твоя реалност.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ИСТИНАТА ЗА РАКА

Мнение от ivangp »

Ето историята на един човек отказал операция, химио и лъчетерапия и победил рака с гладолечение по системата на Рудолф Бройс:
http://www.btv.bg/video/shows/tazi-nede ... gelov.html

Информация за Системата на Рудолф Бройс виж тук:
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.bg ... -cure.html
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ИСТИНАТА ЗА РАКА

Мнение от ivangp »

Панацея за всички видове рак е маслото от цветове на коноп.

Цитат от книгата "Природен лек за Рака". - автор Рик Симпсън


"Съдейки по тези, на които съм давал маслото, досега не знам някакъв вид рак, който 
да  не  се  е  повлиял  ефективно  от  лечението.  За  мен  всички  форми  на  рак  са  лечими,  без значение  къде  се  появи  туморът  в  тялото.  Колкото  по‐малко  е  увреден  пациентът  от 
медицинска  система (лекарства, химио и лъчетерапия),  толкова  по‐добри  са  шансове  му  за  възстановяване. 
Така че според мен тези, които искат да излекуват рака си, следва да използват този доказан 
естествен и абсолютно безвреден метод."


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Маслото може  да  се  използва  заедно  с  химиотерапия  и  лъчетерапия. 
Нямам  никакво  съмнение,  че използването на това масло ще бъде много полезно и 
ще даде по‐добър шанс за оцеляване след нанесените вреди от тези "лечения". 

И все пак, кой със здрав разум дори би си помислил 
да се подложи на химиотерапия или лъчетерапия?
Химиотерапията и лъчетерапията не лекуват рака, те го причиняват.
 

И в миналото,отказвах да давам маслото на хора, които  планира да се подложат на такива 
т.нар. процедури.
Защо да рискувам да вляза в затвора и да давам масло на някой, който планира да се лекува от 
медицинската система? 
Ако човек реши да се подложи на химиотерапия или лъчетерапия, с всички възможни средства,  това е негов  избор. 
Но аз смятам, че би било глупаво да предлагам лечение, ако тези хора са решили да позволят на 
медицинска система да ги трови. Това е все едно да биеш противоотрова, докато помпаш отрова 
във вените на пациента.
В миналото съм предоставял това лекарство на пациенти, които искат ефективно 
лечение, което не вреди и им дава много добър шанс да оцелеят. 
Но смятам, че повечето от това, което медицинската система предоставя може 
по‐скоро  да  бъде  наречено предумишлено убийство, отколкото лекарство.
 
Това е причината, поради, която казвам на хората със сериозни заболявания да вземат маслото 
и да стоят настрана от медицинската система и нейните лекари.

Освен, ако медицинските специалисти не започнат да се отнасят разумно  към 
лечението на рака, вярвам, че пациентът е по‐добре да не търси съветите им. 
Това, което медицинската система прави в края обикновено нанася много 
повече вреда, отколкото полза и намалява шанса на пациента за оцеляване. 
Щетите, от химиотерапия и лъчетерапия в повечето случаи довеждат до смъртта 
на пациента, освен ако не се поемат големи количества масло,
което  да  го  избави  от  отровите. 

По-голямата част от хората, които се подлагат на химиотерапия и лъчетерапия, 
умират от последиците от тези процедури, а не от рака, който лекуват.


Както казах вече, от моя опит, изглежда, че маслото действа на всички видове рак.
Но съм имал няколко души, които се подложиха на лечението, след което се отказаха. 
Мога да си обясня поведението им само с нежеланието да скъсат с медицинска система. 
Има само няколко пациента, които постъпиха така и доколкото ми е известно, в края на
краищата  всички те починаха. Искаше ми се да мога да обясня защо хората правят 
нещата, които правят, и защо са толкова безотговорни към живота си. Но, ако самите те 
не са готови да се образоват за това, което медицинската система им причинява, 
очаквам, това положение да продължи."


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Цялата книга на български ще намерите тук:
(http://www.vaksini.eu/books/natures-ans ... cancer.pdf)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор