САЛАМ НАРОДЕН или знаеш ли какво ядеш?

Информация за здравословен начин на живот.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

САЛАМ НАРОДЕН или знаеш ли какво ядеш?

Мнение от ivangp »

ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО - МНОГО, АМА МНОГО Е ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ!
Субстанцията "кръв на прах" се нарича "суха кръв". Тя се внася в България повече от двайсет години. България е най-големият вносител на "суха кръв" в Европа. "Сухата кръв" е отпаден продукт от кланиците и се е пакетира и заравя в специални септични ями. Но за българските престъпници това е идеален начин да забогатеят, като предложили на собствениците на кланициите вместо да харчат пари да копаят ями да дават този отпаден и отровен продукт да бъде товарен за внос в България. "Сухата кръв" реагира при химични проби на белтъчина т.е. "месо". Тестват салам или "пържолен" продукт - 30% белтъчина. Ама особено при саламите е, че тия 30% са само "суха кръв", която се калкулира като цена на месо. Във всяко месо има и мазнина. В "сухата кръв" няма. Затова ще вкараме и "мазнина". България е най-големия вносител на свинска мас на "прах". Тя се вкарва не само в саламите, но и в кашкавалите, сиренето, млякото, шоколадите, сладоледите.. При тестване на саламите тая мазнина е около 30%. И така, 30% "суха кръв", 30% свинска мас на прах и другото основно е ЧИСТА вода, дори не и чешмяна! Сега на тоя бъркоч трябва да му се даде обем, защото няма как да подлъжат народа да му продават течен салам. Та, затова в бъркоча се влага едно химикалче наречено "карагенан",той се използва много, но за онагледяване, ще кажа, че се влага и в сапуните и геловете - желира ги, дава им що годе неразпадащ се обем. За сведение, 1% карагенан "заддържа" 50% вода. Още едно далавелско-престъпно Бинго! Карагенан се вкарва чрез "шприцоване" в пилета, пържоли - и затова те "набъбват" двойно и тройно, за сметка на водата, която се продава на цената на месото. А когато ги готвите обемите им намаляват с толкова, защото водата се изпарява, но за вас остава карагена. Той е толкова хранителен, колкото и ако ядете сапун и гел. Е, разбира се, химическата промишленост предлага голямо
разнообразие от оцветители на салами, овкусители, ароматизатори и прочия. Има такова предприятие в Горубляне, което не може да смогне на поръчките на така наречената "хранителна" индустрия в България. Ами направете си извода, една шприц-машина за карагенанова субстванция, която е 30-40 хиляди евра, се изплаща за три дни от длаверата с карагенана и водата, след това започва да работи само за престъпното благоденствието на собственика, и същевременно ще даде бизнес и на "Здравеопазването" и на погребалните бюра...
Източник:
Григорий Жорж Кьосев
0878-69-18-64
0882-40-73-64
0895-75-46-28
[email protected]

Не яжте нищо преработено до неузнаваемост, чиито съставки не можете да определите само като го гледате!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Marginal
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Мар 2013 23:51

От къде е текста?

Мнение от Marginal »

Боже Господи какво доживях, не знам дали все пак е истина де.
Sylvia
Участник
Мнения: 97
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Това със сухата кръв е малко преувеличено според мен , но не мога да твърдя , че е съвсем невярно за всички производители . Лично аз с очите си съм видяла в предприятието , в което съм работила като контролен орган , че в колбасите НЕ се влага ни суха , ни " мокра " кръв ( понеже предприятието е с кланица и разполагат с прясна кръв от закланите животни , та не е нужно да се суши или прочие ) , освен в случаите , когато животното не е добре обезкървено и някакво количество , но минимално остане в кръвоносната система на закланото животно . Ако се смели кайма от месото на такова животно , в нея се виждат малки съсиреци , но това е рядко явление , което се допуска от неопитни или недобросъвестни колячи .
По отношение на химията , която се влага в месните продукти , карагенана , фосфатите , нитратите и прочие оцветители , овкусители , хората си нямат и бегла представа колко разновидности от тях ядат и то ежедневно , доброволно и без много да му мислят . Но такава си ни е културата ( а и толкова ни е плитък джобът ! ) , рядко някой чете кво яде , защото поне сега по закон се обявяват на етикета Е-тата и всичко що се влага . Всеки един траен колбас съдържа поне нитрати , ама никой не му пука за тях и народът като види червеникав салам - купува , щото е близо до "истинския "цвят . Я да се появи някой тъмен виолетов шпек - никой няма да го купи , щото ще мисли , че е развален , а всъщност пигмента на кръвта няма как да остане същия след смъртта без добавки . Човекът като се пореже кръвта отначало е ярка , после става по-тъмна и накрая съвсем тъмна нали , ама саламът не може да е тъмен !
И месните продукти според мен не са най-страшната химия , все има и по нещо истинско в тях , а я погледнете сладкарската индустрия ! Тя е направо химическа лаборатория ! Вижте какво има в една обикновена вафла или в сладките - почти нищо натурално . Дори яйцата вече са на прах , а не цели .
Влезте в една от големите вериги магазини и се опитайте да си купите нещо истинско - 90 % от храната е боклук ! Ама предприятията дето правеха истински неща се затвориха , щото на евросъюза му трябваше кошче за свръхбоклуците дето бълва и това кошче сме ние , разбира се !
Това е , а има и продължение , понеже животновъдството и селското ни стопанство продължават да се рушат , благодарение на абсурдните " закони " и изисквания , които пак Общността ни " налага " и благодарение на преданите алчни и некадърни " властраздаващи " дето се продадоха " в полза роду ".
Marginal
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Мар 2013 23:51

Мнение от Marginal »

Дано си права Силвия, онова с кръвта и кръвта на прах и водата която не е питейна не ме кефи, ма въобще ...
Sylvia
Участник
Мнения: 97
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Проблемът не е в кръвта , а в това , че някой се опитва да я представи за друго и по този начин заблуждава потребителя .
Честно казано ако трябва да се избира аз лично предпочитам кръвта пред химикалите , оцветителите и прочие други неща . Поне е истинска и нетолкова токсична :)
А колкото до водата , в предприятията за производство на храни има програма за контрол на качеството на водата . Тя се изследва по определени показатели , въпреки че идва най-често от водопровода . Честно казано и водопроводната " питейна " вода е като толкова добра колкото всичко останало , което е продукт на нашата цивилизация , но да не размивам темата .
Яжте възможно най-непреработени неща ! Всичко , което е красиво опаковано , страшно вкусно и изкусително , па и се продава в голямата верига , не добро ....
igochev
Участник
Мнения: 11
Регистриран на: 10 Дек 2012 20:16

Писано е...

Мнение от igochev »

Писано е: "3 Всичко живо, що се движи ще ви бъде за храна; давам ви всичко също, както дадох зелената трева.
4 Месо обаче с живота му, то ест, с кръвта му, да не ядете."
Лично аз, до преди 10-на години почти не можех без месо на масата. Постепенно, покрай жена ми, неусетно се откъснах почти на 100% от месото. Тя не е вегетарианка, но се ограничава силно с месото, та покрай нея и аз. Сега се сещам за месо веднъж на месец-два, три... понякога и повече. Но преди всичко - месо, а не колбаси, каквито и да са. Един приятел беше началник производство във водеща месопреработвателно фирма. И от него знам, че абсолютно нищо естествено не се слага в колбасите, вкл сухите, освен малко сланина. След толкова време без тези изкуствени храни, сега дори съвсем малко да хапна от тях, веднага усещам химията и киселинообразуването от нея. Месото не ми пречи, но все пак значително повече 'натежава' на тялото от растителните храни. С две думи - всичко е допустимо, С МЯРКА! Разбира се, в това всичко не включвам тези изкуствени боклуци. Има предостатъчно варианти, дори да не ви се занимава с правене на домашни сухи колбаси, да си поръчате на вече доказани производители. И на вкус, и на каквото и да било няма нищо общо с боклуците, серийно производство, по магазините. И в Европата е подобно положението - изходните материали са химии, които мастити учени ни уверяват, че не са вредни. А когато дойде вредата вече е късно за повечето от нас....
Marginal
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Мар 2013 23:51

Ето по въпроса ...

Мнение от Marginal »

lucky64

салам народен

Мнение от lucky64 »

http://youtu.be/zaHZzsiBMsc

http://www.youtube.com/watch?v=4IGtDPG4 ... FC98F001C1

http://www.youtube.com/watch?v=mYyDXH1a ... FC98F001C1

Намерих тая и още много информация за това какъв е пълнежа на саламите,и много други храни.
optimeon
Участник
Мнения: 80
Регистриран на: 27 Юни 2020 20:11

Re: САЛАМ НАРОДЕН или знаеш ли какво ядеш?

Мнение от optimeon »

само боклуци продават по магазините, затова се опитвам да си отглеждам повечето неща, които консумирам
офис столове,бебешки обувки,почивки в Гърция,крем за белези
Публикувай отговор