Един човек си пожелал: "Господи, моля те, отвори сърцето ми!"
Минало известно време и човека получил сериозен проблем, който налагал да му се направи сърдечна операция!
След операцията той си спомнил за желанието си и се смял на себе какво точно си е пожелал. Но все пак оценил, това, което му се е случило с благодарност: "Господи, благодаря ти, че ми изпълни желанието, но следващия път, моля те, бъди по-мил!" А на себе си обещал да внимава какво си пожелава и как си го пожелава.
----------------------------------
В контекста на тези неща ще ви разкажа и какво ми се случи вчера. Напоследък семейството ми има сериозни финансови затруднения. Доста трудно се справяме, а миналата седмица трябваше да получа пари, които се забавиха много време. Вчера с надежда отново проверих дали по някаква случайност не са ги изпратили, като си визуализирах, как си набирам пин-кода и на екрана се появява сумата... Вкарвам си картата, избирам теглене на 50 лв, набирам си кода... и ми изписва "недостатъчно наличност - салдо 43 лв". Аз се изненадах малко, защото не точно тази сума очаквах, но викам си няма да ги връщам. Тоя път си избирам да изтегля 40 лв и пак същото "недостатъчно наличност - салдо 33 лв". Тогава нещо ми засмърдя цялата работа и цъкнах не на теглене на сума, а на наличност, където ми показа реалното състояние на сметката ми, на която имаше 5-6 лв.
Отначало се ядосах, но после ми стана смешно, защото... получих това, което си пожелах!