Депресия

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Депресия

Мнение от ivangp »

От Кристин Хайнс

Наскоро получих дълго писмо от клиент с когото проведохме 6 сесии.
Последната ни сесия бе миналият Декември. Това е жена която бе страдала дълги години от депресия и е изпила тонове антидепресанти. През това време тя също така бе имала опит зьа самоубийство. Имаше много затормозяващи страни от живота й.
Тъй като спяхме да се срещаме миналият Декември (преди 4 месеца), тя ми обеща да ми пише как се справя сега сама с живота.
Следното е откъс от писмото й и го пиша тук с нейно разрешение:

"Най-вече аз не мога да повярвам на разликата в себе си. Аз съм щастлива. Смея се през цялото време.Спя добре. Няммам никакви проблеми в контактите си с хората и просто се чувствам страхотно, сякаш съм нов човек. Самочувствието ми и способността ми да се справям с нещата са на ново ниво.

През всички тези години, когато страдах от депресия и тревожност имаше много моменти когато ми идваше да се откажа от всичко. Никога не ми е харесвало да взимам антидепресанти, те не ме правеха по-щастлива и аз реших, че те повече няма да са част от моя живот.
Изчетох много книги за себепомощ и пробвах много терапии но, въпреки че нещата които те учеха изглеждаха логични и разбираеми, те не успяха да ми помогнат.

ТЕС е най-доброто средство в кутията ми с инструменти за себепомощ.
Аз мога да я използвам когато и където се наложи и знам, че работи.
Ние имаме способността да направим живота си такъв какъвто бихме искали да бъде. Всичко от което имаме нужда е правилното средство, което да ни върши работа.

Ако ТЕС имаше цвят, той щеше да бъде ярко жълт, като слънцето, или разкошно зелен, като тучна ливада, или светло син, като безоблачно небе в прекрасен летен ден. ТЕС е всички тези неща и дори повече.

Благодаря за помощта ти! "


Вярвам, че тези думи събират в себе си значението на ТЕС в живота ни и показват какъв прекрасен дар е тя за всички нас.

С най-топли чувства.

Кристин Хайнс

Бележка от Иван: Има много случаи на хора излекували се от депресия чрез ТЕС на сайта на Гари Крейг http://www.emofree.com
ако английският ви е добър, посетете сайта му напишете depression в търсачката в горния десен ъгъл на сайта му и ще ги можете да ги прочетете.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия

Мнение от ivangp »

Публикувам едно много полезно и интересно изследване на ефекта на ТЕС върху депресивни състояния.
Публикацията е на английски ще преведа само най-важните моменти.
http://www.explorejournal.com/article/S ... 9/fulltext

Заключение:
1. ТЕС е високо ефективна в намаляване симптомите на депресия в разнородни популации, региони и условия.
2. ТЕС е по-ефективна от антидепресантите и ефекта й се е запазва над 90 дни след края на ТЕС терапията.
3. Няма съществена разлика между ефекта от ТЕС и EMDR.
4. ТЕС е по-ефективна от обичайната психотерапия на депресия и от дълбокото диафрагмено дишане.

Друго скорошно изследване установи, че едночасова ТЕС сесия намалява кортизола (основния стрес хормон) средно с 24.39%, тревожността с 58.34% и депресията с 49.33%.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
maria magdalena
Участник
Мнения: 30
Регистриран на: 22 Ное 2011 08:58

Re: Депресия

Мнение от maria magdalena »

Здравейте не знам тук ли да пиша като въпрос по темата?
Брат ми има БАР -или редуващи се периоди на депресия и еуфория.
Той отказва сам да ползва ТЕС,а пък аз се изморявам да му правя ТЕС от разстояние,освен това чувствам вина,че не ми се занимава постоянно с неговите състояния
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия

Мнение от ivangp »

Ами премахни си с ТЕС вината и всички други емоции спрямо проблема на брат си и го остави да живее както си иска. Всеки има право да боледува, колкото пожелае.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Cath
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Дек 2019 11:11

Re: Депресия

Мнение от Cath »

Здравейте, нападат ме депресивни състояния от доста години. Понякога след няколко месеца мъчение изчезват. После ненадейно след като имам някои проблеми и притеснения пак се появяват. Изразяват се в един страх, топка в гърлото, стомаха или слънчевия сплит. Понижено настроение, нежелание и даже страх да правя ежедневните неща, безапетитие, безмислие, ниско самочувствие и още куп неприятни симптоми. Опитвам с тес - помага донякъде, но не напълно. Не знам как да определя проблема - напомнящата фраза. Казвам горните неща, но сякаш са много общи. Какво мога да предприема за подобрение. Това състояние много ми пречи на нормалния живот.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия

Мнение от ivangp »

Купи си последното издание на книгата ми за ТЕС - с бели корици.
Прочети я няколко пъти.
Прави процедурата В МИР СЪС СЕБЕ СИ!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Dimova95
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Апр 2023 23:29

Re: Депресия

Мнение от Dimova95 »

Здравейте! Страдам от депресия от около 4 години, като през последната година и половина положението доста се утежни. Редувам периоди на тъга, безсилие, отчаяние и мъка, с периоди, в които съм гневна, ядосана, раздразнена на себе си, че не мога да се взема в ръце и да се вкарам в правия път. Понякога в един и същи ден мога да имам и от двата периода. На лекар не съм ходила, антидепресанти не съм пила, нямам и намерение да го правя. Когато започнах да чета книгата (имам последното издание) пробвах няколко пъти да тесам за моментни състояния (които не са свързани с депресията), и веднага се убедих в невроятния ефект на техниката. Затова съм сигурна, че ще ми помогне и че този път съм открила правилния начин. Но съм леко объркана и не знам какво точно да направя. За тъгата ли да тесам, или за гнева? Или за двете едновременно? Или да ги редувам? Много ще съм благодарна, ако някой ми даде съвет. Бъдете здрави!
Любов
Участник
Мнения: 98
Регистриран на: 12 Авг 2015 20:56

Re: Депресия

Мнение от Любов »

Здравей, Dimova95! Аз се включвам да те окуража. Всички негативни емоции, които изпитваш ги изтесвай.. тъга, гняв, разочарование,безсилие, мъка... Като в декларацията си определяш и в тялото къде я изпитваш и усещаш самата емоция. И Тесаш докато нивото й спадне до нула. Депресията не се решава и минава бързо, нужно е много упоритост, работа и търпение. Проблемите ни, които са отдавна наистина искат много работа и тесане. :) Както и Иван другото, което ни препоръчва и наистина е много добро, работа със случки. Виж процедурата "Мир със себе си". Аз книгата си я препрочитам често, както и преглеждам форума, някои неща вече ги знам наизуст. Но ми дават подкрепа някаква, когато не ми се теса.
Dimova95
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Апр 2023 23:29

Re: Депресия

Мнение от Dimova95 »

Благодаря ти много, Любов! Започнах да препрочитам книгата, ще започна работа и по "В мир със себе си". И ще тесам всички емоции поотделно. Благодаря ти за хубавите думи, наистина ме окуражи, че ще успея да изляза от това състояние. С пожелание за много здраве и успехи! <3
Публикувай отговор