Рефлукс

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
desi929
Участник

Рефлукс

Мнение от desi929 »

Накратко ще се представя и ще помоля за насоки от къде точно да започна.
Прочетох книгата два пъти, тесах някой страхове и има резултат.
Сега ще започна с травматичните събития от далеч.
Баща и майка ми починаха от цироза на черния дроб.
Баща ми преди 4 години,а майка ми преди 3 месеца,нямам братя и сестри.
След смъртта на баща ми,аз се държах твърдо за да давам на мама упора и кураж, имам и детенце и съпруг,който ми дават сили.
След смъртта на мама ми се появи постояннен страх от смъртта и мисли,че остарявам и че някога ще дойде и моят ред .
Това го преодолях като проблем,но преди месец ми се случи нещо друго,което буквално ме довърши психически.
Бях на работа и си бях взела хамбургер и бързах да ям,защото имаше хора.
В бързината не знам как успях и глътнах несдъвкано парче домат. Засегадна ми в гърлото,получих задух и помислих,че умирам.
С вода успях да го преглътна,обаче от тогава започнаха същинските ми проблеми.
Първото и най-голямото беше страхът да се храня и да преглътна храната.
Спрях да ям и седмица и половина карах на кисело мляко.При опит да хапна имах усещането,че ми засяда и спирах.
Тогава дойде моят кошмар,постоянно мислене за това,че не мога да се храня,остлабнах 5 килограма за 2 седмици.
Започнаха болки в стомаха,постоянно оригване,парене и стягане в гърдите и страшно много киселини.Още повече се уплаших и отидох на гастроентерелог,сложи ми диагноза герб, изписа ми лекарства.Имаше подобрение и си позволих да пия три дни кафе с мляко и хоп на ново,но и работата ми е напрегната и постоянно работя с хора.Като се ядосам и изнервя се усилват още повече.
99,9% съм сигурна,че всички симптоми са на нервна почва,защото преди тази случка със задавянето,не съм имала проблеми.
С нормално телосложение съм, ям от всичко и в умерени количества,но това най ми тежи,че не мога да ям каквото искам ,а само картофи и ориз без да получа киселини.Сега пак съм съв в криза с киселините.
Проблема със страха от хранене го преодолях с ТЕС още при получаването на книгата.
Обаче стомашните болки и киселини все още не съм открила какво точно ги провокира.Имам много травми за тесане,но първо искам да оправя тези проблеми ,за да мога да се храня нормално, а не постоянно да мисля,че трябва да ям картофи и ориз.Чувствам се изтощена,от това че не се храня нормално.
Моля по запознатите да ме насочах къде точно да търся корена на проблема за да успокоя стомаха и киселините.
Разбрах,че определени болки и усещания са свързани с роднинските връзки или чувства и емоции.Ако ми помогнете,ще ви бъда страшно благодарна.
От утре ще започна и предизвикателството.
Последно промяна от desi929 на 04 Сеп 2024 22:10, променено общо 1 път.
ivangp
Site Admin

Re: Моля за съвет и насоки

Мнение от ivangp »

Чистете случки!
Случката, когат ви е заседнал домата.
Случката когато са се появили киселините.
Случката когато се е повило паренето.
Случката когато сте пила кафе с мляко и т.н.
Направете си един дълъг списък със случки на проява на всеки от изброените проблеми с храна и храносмилане и ги изчистете!
След това пак пишете какво е положението!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desi929
Участник

Мнение от desi929 »

Благодаря за отговора.
В главата ми все още е каша.С нетърпение очаквам понеделник да дойде втората ми книга " Емоционална психотерапия" в нея по подробно е описано за работата със случки доколкото разбрах.
Аз като човек,който не споделя чувствата си,а само ги складира имам проблем с определянето на емоциите.
Случи ли ми се нещо лошо и хоп "слагам го в килера" и спирам да говоря за него,което е по-лошия вариант и сега го осъзнавам. 32 години само складирам и кой знае каква помия ще излезе от там.
Хубавото ми е,че реша ли че искам нещо го постигам.
Вместо да се отказвам и да приема диагнозата ГЕРБ( преди това не съм имала абсолютно никакви проблеми) ,това ме накара да търся алтернативи и така търсейки стигнах до ТЕС.
Възприемам го като знак,че трябва да променя живота си и да се освободя от всички негативи в живота си.Няма да се отказвам просто трябва да се науча да работя с емоциите си. Ще ви държа в течение
desi929
Участник

Re: Рефлукс

Мнение от desi929 »

Пак се включвам да кажа какво свърших до тук.
Реших да опитам невро-химична трансформация,но не зная дали я правя правилно,тук Иван ще се включи да каже.
Реших да се върна в спомена,когато ми се обадиха,че мама е починала и след това и в спомена от погребението.
При погребението беше много интересно,защото изплуваха толкова много емоции и сиптоми.
Докато си го спомних плаках,а там не го направих,защото бях стегната.В спомена изпитах такива емоции,които реално мислех,че не съм защото на самото погребение имах чувството,че съм скована и безчувствена така да го кажа.
Така върнах се в спомена и виждах всичко през мойте очи,виждах и хора,абсолютно всичко.
Фокусирах се върху самото преживяване и емоциите станаха толкова силни,че чак се стреснах,но продължих.
Имах чувстовото,че се задушавам все едно някой ме е стиснал за гърлото и ме души,беше ми трудно да преглътна,ужасно стягане в гърдите,свиване на стомаха,гърлото ми изгаряше(това сега не знам как да го тълкувам,защото преди това имах леки киселини,а по време на сеанса станаха много силни).Не знам дали е правилно ,че докато визуализирах ,ми се появиха и мисли ,които съм имала тогава(това не е тя,не прилича не нея,но после я погледнах в ръцете и видях,че е тя,защото имаше артрит).Казвах на глас какво изитвам,напримен боли ме,тъжно ми е, гърдите ми се стягат,задушавам се и т.н.
Приключих процедурата и пробвах втори път,обаче не можах да визуализирам с картина.
И сега тук въпросите ми са:
- ако не мога да визуализирам с картина,но примерно мога да се върна в случката мислено,това значи ли,че не е изчистена?
-Техника ще важи ли ако само се фокусирам върху усещането и повторя процедурата,или да пробвам да ги изтесам?
Междудругото след това изпитах голямо облекчение,много се прозявах и бързо ми се доспа и спах спокойно.
Ще се включа пак,че ще закъснея за работа :D
desi929
Участник

Мнение от desi929 »

Само да допълня,че след Невро-химичната трансформиция чувствах разни неща физически например:
- болка на различни места
-затопляне
- пулсации в тялото
-някакви тръпки,знам ли и аз като протичане на енергия
Но мисля,че това са нормални неща.
П.с. поне знам,че вие няма да кажете,че съм луда :D
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

desi929 написа: 30 Авг 2024 15:29 Аз като човек,който не споделя чувствата си,а само ги складира имам проблем с определянето на емоциите.
Случи ли ми се нещо лошо и хоп "слагам го в килера" и спирам да говоря за него,което е по-лошия вариант и сега го осъзнавам. 32 години само складирам и кой знае каква помия ще излезе от там.
Чудесни осъзнавания
Хубавото ми е,че реша ли че искам нещо го постигам.
Само така!
Вместо да се отказвам и да приема диагнозата ГЕРБ( преди това не съм имала абсолютно никакви проблеми) ,това ме накара да търся алтернативи и така търсейки стигнах до ТЕС.
Възприемам го като знак,че трябва да променя живота си и да се освободя от всички негативи в живота си.Няма да се отказвам просто трябва да се науча да работя с емоциите си. Ще ви държа в течение
Браво! Това е начинът.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

desi929 написа: 05 Сеп 2024 07:41 Пак се включвам да кажа какво свърших до тук.
Реших да опитам невро-химична трансформация,но не зная дали я правя правилно,тук Иван ще се включи да каже.
Реших да се върна в спомена,когато ми се обадиха,че мама е починала и след това и в спомена от погребението.
При погребението беше много интересно,защото изплуваха толкова много емоции и сиптоми.
Докато си го спомних плаках,а там не го направих,защото бях стегната.В спомена изпитах такива емоции,които реално мислех,че не съм защото на самото погребение имах чувството,че съм скована и безчувствена така да го кажа.
Така върнах се в спомена и виждах всичко през мойте очи,виждах и хора,абсолютно всичко.
Фокусирах се върху самото преживяване и емоциите станаха толкова силни,че чак се стреснах,но продължих.
Правилно е всичко, което сте направила, щом са ви изплували силни емоции.
Имах чувстовото,че се задушавам все едно някой ме е стиснал за гърлото и ме души,беше ми трудно да преглътна,ужасно стягане в гърдите,свиване на стомаха,гърлото ми изгаряше(това сега не знам как да го тълкувам,защото преди това имах леки киселини,а по време на сеанса станаха много силни).Не знам дали е правилно ,че докато визуализирах ,ми се появиха и мисли ,които съм имала тогава(това не е тя,не прилича не нея,но после я погледнах в ръцете и видях,че е тя,защото имаше артрит).
Нормално е да има мисли свързани с емоциите и спомена.
Казвах на глас какво изитвам,напримен боли ме,тъжно ми е, гърдите ми се стягат,задушавам се и т.н.
Това не е нужно, но ако на вас ви помага е ОК.
Приключих процедурата и пробвах втори път,обаче не можах да визуализирам с картина.
И сега тук въпросите ми са:
- ако не мога да визуализирам с картина,но примерно мога да се върна в случката мислено,това значи ли,че не е изчистена?
Докато има емоции и физ. усещания, случката не е изчистена.
-Техника ще важи ли ако само се фокусирам върху усещането и повторя процедурата,или да пробвам да ги изтесам?
Ще важи
Междудругото след това изпитах голямо облекчение,много се прозявах и бързо ми се доспа и спах спокойно.
Това е нормално и е добър знак.
ВСИЧКИ СПОМЕНИ ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТЯТ ДО НУЛА.
Т.е. до пълна липса на нежелани емоции и физ. усещания!!!
desi929
Участник

Мнение от desi929 »

Здравей,
Как може да организираме един личен сеанс ,защото нещо не се справям сама с проблема с храненето,който мислех,че съм преодоляла.
Снощи бях на рожден ден и само при вида на храната ,усетих тежест в гърдите и стягане в гърлото,опитах малко от салатата,но нещо ме стягаше.
Имаше салата с краставици и домати,пържоли ,хапки и т.н, а аз нищо не ядох.
Искам да ям,но нещо ме спира и не мога да определя какво или ако може да ме насочиш към кого да се обърна за допълнителна помощ.Искам да се нахраня като нормален човек
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

A прави ли ТЕС за тежестта в гърдите и стягането в гърлото, в момента в който ги усети? Вероятно не. Ако ги беше ТЕСала и изчистила или намалила до поносими нива, най-вероятно щеше да можеш да ядеш без проблеми.
Обади ми се на 0885934670.
Публикувай отговор