Накратко ще се представя и ще помоля за насоки от къде точно да започна.
Прочетох книгата два пъти, тесах някой страхове и има резултат.
Сега ще започна с травматичните събития от далеч.
Баща и майка ми починаха от цироза на черния дроб.
Баща ми преди 4 години,а майка ми преди 3 месеца,нямам братя и сестри.
След смъртта на баща ми,аз се държах твърдо за да давам на мама упора и кураж, имам и детенце и съпруг,който ми дават сили.
След смъртта на мама ми се появи постояннен страх от смъртта и мисли,че остарявам и че някога ще дойде и моят ред .
Това го преодолях като проблем,но преди месец ми се случи нещо друго,което буквално ме довърши психически.
Бях на работа и си бях взела хамбургер и бързах да ям,защото имаше хора.
В бързината не знам как успях и глътнах несдъвкано парче домат. Засегадна ми в гърлото,получих задух и помислих,че умирам.
С вода успях да го преглътна,обаче от тогава започнаха същинските ми проблеми.
Първото и най-голямото беше страхът да се храня и да преглътна храната.
Спрях да ям и седмица и половина карах на кисело мляко.При опит да хапна имах усещането,че ми засяда и спирах.
Тогава дойде моят кошмар,постоянно мислене за това,че не мога да се храня,остлабнах 5 килограма за 2 седмици.
Започнаха болки в стомаха,постоянно оригване,парене и стягане в гърдите и страшно много киселини.Още повече се уплаших и отидох на гастроентерелог,сложи ми диагноза герб, изписа ми лекарства.Имаше подобрение и си позволих да пия три дни кафе с мляко и хоп на ново,но и работата ми е напрегната и постоянно работя с хора.Като се ядосам и изнервя се усилват още повече.
99,9% съм сигурна,че всички симптоми са на нервна почва,защото преди тази случка със задавянето,не съм имала проблеми.
С нормално телосложение съм, ям от всичко и в умерени количества,но това най ми тежи,че не мога да ям каквото искам ,а само картофи и ориз без да получа киселини.Сега пак съм съв в криза с киселините.
Проблема със страха от хранене го преодолях с ТЕС още при получаването на книгата.
Обаче стомашните болки и киселини все още не съм открила какво точно ги провокира.Имам много травми за тесане,но първо искам да оправя тези проблеми ,за да мога да се храня нормално, а не постоянно да мисля,че трябва да ям картофи и ориз.Чувствам се изтощена,от това че не се храня нормално.
Моля по запознатите да ме насочах къде точно да търся корена на проблема за да успокоя стомаха и киселините.
Разбрах,че определени болки и усещания са свързани с роднинските връзки или чувства и емоции.Ако ми помогнете,ще ви бъда страшно благодарна.
От утре ще започна и предизвикателството.
Рефлукс
Re: Моля за съвет и насоки
Чистете случки!
Случката, когат ви е заседнал домата.
Случката когато са се появили киселините.
Случката когато се е повило паренето.
Случката когато сте пила кафе с мляко и т.н.
Направете си един дълъг списък със случки на проява на всеки от изброените проблеми с храна и храносмилане и ги изчистете!
След това пак пишете какво е положението!
Случката, когат ви е заседнал домата.
Случката когато са се появили киселините.
Случката когато се е повило паренето.
Случката когато сте пила кафе с мляко и т.н.
Направете си един дълъг списък със случки на проява на всеки от изброените проблеми с храна и храносмилане и ги изчистете!
След това пак пишете какво е положението!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Благодаря за отговора.
В главата ми все още е каша.С нетърпение очаквам понеделник да дойде втората ми книга " Емоционална психотерапия" в нея по подробно е описано за работата със случки доколкото разбрах.
Аз като човек,който не споделя чувствата си,а само ги складира имам проблем с определянето на емоциите.
Случи ли ми се нещо лошо и хоп "слагам го в килера" и спирам да говоря за него,което е по-лошия вариант и сега го осъзнавам. 32 години само складирам и кой знае каква помия ще излезе от там.
Хубавото ми е,че реша ли че искам нещо го постигам.
Вместо да се отказвам и да приема диагнозата ГЕРБ( преди това не съм имала абсолютно никакви проблеми) ,това ме накара да търся алтернативи и така търсейки стигнах до ТЕС.
Възприемам го като знак,че трябва да променя живота си и да се освободя от всички негативи в живота си.Няма да се отказвам просто трябва да се науча да работя с емоциите си. Ще ви държа в течение
В главата ми все още е каша.С нетърпение очаквам понеделник да дойде втората ми книга " Емоционална психотерапия" в нея по подробно е описано за работата със случки доколкото разбрах.
Аз като човек,който не споделя чувствата си,а само ги складира имам проблем с определянето на емоциите.
Случи ли ми се нещо лошо и хоп "слагам го в килера" и спирам да говоря за него,което е по-лошия вариант и сега го осъзнавам. 32 години само складирам и кой знае каква помия ще излезе от там.
Хубавото ми е,че реша ли че искам нещо го постигам.
Вместо да се отказвам и да приема диагнозата ГЕРБ( преди това не съм имала абсолютно никакви проблеми) ,това ме накара да търся алтернативи и така търсейки стигнах до ТЕС.
Възприемам го като знак,че трябва да променя живота си и да се освободя от всички негативи в живота си.Няма да се отказвам просто трябва да се науча да работя с емоциите си. Ще ви държа в течение
Re: Рефлукс
Пак се включвам да кажа какво свърших до тук.
Реших да опитам невро-химична трансформация,но не зная дали я правя правилно,тук Иван ще се включи да каже.
Реших да се върна в спомена,когато ми се обадиха,че мама е починала и след това и в спомена от погребението.
При погребението беше много интересно,защото изплуваха толкова много емоции и сиптоми.
Докато си го спомних плаках,а там не го направих,защото бях стегната.В спомена изпитах такива емоции,които реално мислех,че не съм защото на самото погребение имах чувството,че съм скована и безчувствена така да го кажа.
Така върнах се в спомена и виждах всичко през мойте очи,виждах и хора,абсолютно всичко.
Фокусирах се върху самото преживяване и емоциите станаха толкова силни,че чак се стреснах,но продължих.
Имах чувстовото,че се задушавам все едно някой ме е стиснал за гърлото и ме души,беше ми трудно да преглътна,ужасно стягане в гърдите,свиване на стомаха,гърлото ми изгаряше(това сега не знам как да го тълкувам,защото преди това имах леки киселини,а по време на сеанса станаха много силни).Не знам дали е правилно ,че докато визуализирах ,ми се появиха и мисли ,които съм имала тогава(това не е тя,не прилича не нея,но после я погледнах в ръцете и видях,че е тя,защото имаше артрит).Казвах на глас какво изитвам,напримен боли ме,тъжно ми е, гърдите ми се стягат,задушавам се и т.н.
Приключих процедурата и пробвах втори път,обаче не можах да визуализирам с картина.
И сега тук въпросите ми са:
- ако не мога да визуализирам с картина,но примерно мога да се върна в случката мислено,това значи ли,че не е изчистена?
-Техника ще важи ли ако само се фокусирам върху усещането и повторя процедурата,или да пробвам да ги изтесам?
Междудругото след това изпитах голямо облекчение,много се прозявах и бързо ми се доспа и спах спокойно.
Ще се включа пак,че ще закъснея за работа
Реших да опитам невро-химична трансформация,но не зная дали я правя правилно,тук Иван ще се включи да каже.
Реших да се върна в спомена,когато ми се обадиха,че мама е починала и след това и в спомена от погребението.
При погребението беше много интересно,защото изплуваха толкова много емоции и сиптоми.
Докато си го спомних плаках,а там не го направих,защото бях стегната.В спомена изпитах такива емоции,които реално мислех,че не съм защото на самото погребение имах чувството,че съм скована и безчувствена така да го кажа.
Така върнах се в спомена и виждах всичко през мойте очи,виждах и хора,абсолютно всичко.
Фокусирах се върху самото преживяване и емоциите станаха толкова силни,че чак се стреснах,но продължих.
Имах чувстовото,че се задушавам все едно някой ме е стиснал за гърлото и ме души,беше ми трудно да преглътна,ужасно стягане в гърдите,свиване на стомаха,гърлото ми изгаряше(това сега не знам как да го тълкувам,защото преди това имах леки киселини,а по време на сеанса станаха много силни).Не знам дали е правилно ,че докато визуализирах ,ми се появиха и мисли ,които съм имала тогава(това не е тя,не прилича не нея,но после я погледнах в ръцете и видях,че е тя,защото имаше артрит).Казвах на глас какво изитвам,напримен боли ме,тъжно ми е, гърдите ми се стягат,задушавам се и т.н.
Приключих процедурата и пробвах втори път,обаче не можах да визуализирам с картина.
- ако не мога да визуализирам с картина,но примерно мога да се върна в случката мислено,това значи ли,че не е изчистена?
-Техника ще важи ли ако само се фокусирам върху усещането и повторя процедурата,или да пробвам да ги изтесам?
Междудругото след това изпитах голямо облекчение,много се прозявах и бързо ми се доспа и спах спокойно.
Ще се включа пак,че ще закъснея за работа
Само да допълня,че след Невро-химичната трансформиция чувствах разни неща физически например:
- болка на различни места
-затопляне
- пулсации в тялото
-някакви тръпки,знам ли и аз като протичане на енергия
Но мисля,че това са нормални неща.
П.с. поне знам,че вие няма да кажете,че съм луда
- болка на различни места
-затопляне
- пулсации в тялото
-някакви тръпки,знам ли и аз като протичане на енергия
Но мисля,че това са нормални неща.
П.с. поне знам,че вие няма да кажете,че съм луда
Чудесни осъзнаванияdesi929 написа: ↑30 Авг 2024 15:29 Аз като човек,който не споделя чувствата си,а само ги складира имам проблем с определянето на емоциите.
Само така!Хубавото ми е,че реша ли че искам нещо го постигам.
Браво! Това е начинът.Вместо да се отказвам и да приема диагнозата ГЕРБ( преди това не съм имала абсолютно никакви проблеми) ,това ме накара да търся алтернативи и така търсейки стигнах до ТЕС.
Правилно е всичко, което сте направила, щом са ви изплували силни емоции.desi929 написа: ↑05 Сеп 2024 07:41 Пак се включвам да кажа какво свърших до тук.
Нормално е да има мисли свързани с емоциите и спомена.Имах чувстовото,че се задушавам все едно някой ме е стиснал за гърлото и ме души,беше ми трудно да преглътна,ужасно стягане в гърдите,свиване на стомаха,гърлото ми изгаряше(това сега не знам как да го тълкувам,защото преди това имах леки киселини,а по време на сеанса станаха много силни).Не знам дали е правилно ,че докато визуализирах ,ми се появиха и мисли ,които съм имала тогава(това не е тя,не прилича не нея,но после я погледнах в ръцете и видях,че е тя,защото имаше артрит).
Това не е нужно, но ако на вас ви помага е ОК.Казвах на глас какво изитвам,напримен боли ме,тъжно ми е, гърдите ми се стягат,задушавам се и т.н.
Докато има емоции и физ. усещания, случката не е изчистена.Приключих процедурата и пробвах втори път,обаче не можах да визуализирам с картина.
Ще важи-Техника ще важи ли ако само се фокусирам върху усещането и повторя процедурата,или да пробвам да ги изтесам?
Това е нормално и е добър знак.Междудругото след това изпитах голямо облекчение,много се прозявах и бързо ми се доспа и спах спокойно.
ВСИЧКИ СПОМЕНИ ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТЯТ ДО НУЛА.
Т.е. до пълна липса на нежелани емоции и физ. усещания!!!
Здравей,
Как може да организираме един личен сеанс ,защото нещо не се справям сама с проблема с храненето,който мислех,че съм преодоляла.
Снощи бях на рожден ден и само при вида на храната ,усетих тежест в гърдите и стягане в гърлото,опитах малко от салатата,но нещо ме стягаше.
Имаше салата с краставици и домати,пържоли ,хапки и т.н, а аз нищо не ядох.
Искам да ям,но нещо ме спира и не мога да определя какво или ако може да ме насочиш към кого да се обърна за допълнителна помощ.Искам да се нахраня като нормален човек
Как може да организираме един личен сеанс ,защото нещо не се справям сама с проблема с храненето,който мислех,че съм преодоляла.
Снощи бях на рожден ден и само при вида на храната ,усетих тежест в гърдите и стягане в гърлото,опитах малко от салатата,но нещо ме стягаше.
Имаше салата с краставици и домати,пържоли ,хапки и т.н, а аз нищо не ядох.
Искам да ям,но нещо ме спира и не мога да определя какво или ако може да ме насочиш към кого да се обърна за допълнителна помощ.Искам да се нахраня като нормален човек
A прави ли ТЕС за тежестта в гърдите и стягането в гърлото, в момента в който ги усети? Вероятно не. Ако ги беше ТЕСала и изчистила или намалила до поносими нива, най-вероятно щеше да можеш да ядеш без проблеми.
Обади ми се на 0885934670.
Обади ми се на 0885934670.