Майка ми ми е на гости. Откакто е тук, прогресивно започвам да усещам как се напрягам до степен да живея в постоянно напрежение. Причините не са битови.
Майка ми има "вкостяване на хрущяла на коленете", в резултат на което й е болезнено да ходи. Запознах я с ТЕС отдавна, в началото, когато го правихме заедно имаше ефект, но познайте дали го практикува

(макар че й написах най-подробни инструкции). Когато дойде (преди около месец и нещо) започнах да се опитвам да се занимаваме всяка вечер, белким стигне донякъде. Забравих да кажа, че преди няколко месеца й изпратих книгата си, с надеждата да й помогна. Тя каза, че я е прочела и много й харесала (?!) Когато дойдоха констатирах, че тя дори не знае кои са точките (?!) Както и да е, направих й няколко фрази и и казах да ги прави по няколко пъти на ден. Тя твърди, че ги прави. Ефект - няма. Няколко пъти започнах да се опитвам да й подсказвам и да я питам за емоционалните корени на пролема, какво се е случило в ивота й, когато са се появили болките и т.н. и стигнахме до - смятам, че е от възрастта, като след една дълга сесия за всякакви неща в живота й, които биха могли (според мен) да имат връзка с това, аз се разболях

В крайна сметка ясно е, че тя няма нито желание, нито намерение да се опита дори да направи нещо за себе си. Проблемът е, че на мен това ми причинява уажсен дискомфорт непрекъснато, което е състояние, в което не съм свикнала да живея и се чувствам ужасно. Тесах "Въпреки, че дразня ужасно, че майка ми... " и разни такива вариации, и не мога да кажа, че постигнах много, макар че има подобрение в нивото. Нядявам се като прочета това, което написах да ми изникнат фрази и да изчистя проблема, защото нямам намерение да си вгорчавам живота заради нечия немарливост, пък била тя и на майка ми.