Квантова Синхронизация (КС)
Да мисля че не мога да изляза от ума! Тренирал съм много години бойни изкуства. Там редовно ми се случваше подобна ситуация. Един от треньорите ми беше говворил , че в един момент човек има усещането че цикли, но всъщност не е съвсем така, проста така се усеща. Не правя никаква аналогия между нещата просто споменавам. А за ПО-та усещам ,че имам но такъв е живота, лека по лека понамаляват. Бих казал че се дразня повече от това, че усещам че не усещам техниките, както искам. 

"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Ники, пробвай след като осъзнаеш мисълта, т.е., "че си в ума" да кажеш на ума: "Следващата, моля!" и наблюдавай как мисълта си отива /нещо като края на слайдчетата, където се разпръскват, преди да дойде следващия кадър/. След това очаквай следващата. В помеждутъка, ще бъдеш извън ума. Този помеждутък може да бъде безкрайно голямnikimm написа:Да мисля че не мога да изляза от ума!

Per aspera ad astra!
Напоследък правя КС за себе си и мисля, че се получава изключително успешно.
По-точно си прявя експерименти, като вместо произволни точки, ползвам точки от ТЕС. Вчера ползвах двете точки под ключицата, продължителност - 10 минути. Уверявам ви, резултатът е удивителен. Много бързодействаща техника!
По-точно си прявя експерименти, като вместо произволни точки, ползвам точки от ТЕС. Вчера ползвах двете точки под ключицата, продължителност - 10 минути. Уверявам ви, резултатът е удивителен. Много бързодействаща техника!
Per aspera ad astra!
-
- Активен
Да, наистина дишането става почти неуловимо. Това е съвсем нормално. Приеми го така и ще спре да ти пречи.vqra написа:MagicWoman, как стои въпроса с дишането повреме на ЧО. На мене по някакъв начин ми пречи. По време на наблюдаване на триъгълника ми се ще дишането ми да спре. То става повърностно, накъсано, но едва ли така трябва. В книгата също нищо не намирам нищо по въпроса.
При мен обаче се получава следното: След като дишането почти изчезне и получа ЕЧ изпитвам желание да поемам дълбоко въздух и с издишването да отдавам това блаженство към партньора визуализирайки го като светлина. Това го правя интуитивно и засилва ЕЧ.

~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
Диана,
Отдавна ми се иска да попитам нещо, но все забравям.
Знаеш ли нещо във връзка с това на каква честота функционира мозъка по време на ЧО? Много ще ми е интересно да направя паралел от тази гледна точка между престоя в алфа, в сън (тета и делта) и в ЧО.
Знам, че алфа вълните са с честота 7-14 херца/сек., тета вълните – с честота 4-7 херца/сек., а делта вълните – 0,5-4 херца/сек.
Отдавна ми се иска да попитам нещо, но все забравям.
Знаеш ли нещо във връзка с това на каква честота функционира мозъка по време на ЧО? Много ще ми е интересно да направя паралел от тази гледна точка между престоя в алфа, в сън (тета и делта) и в ЧО.
Знам, че алфа вълните са с честота 7-14 херца/сек., тета вълните – с честота 4-7 херца/сек., а делта вълните – 0,5-4 херца/сек.
-
- Активен
Алфа приближаваща се към Тета.
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
Дааа ...., появи ми се този въпрос, защото „пристрастяващото” (аз така си го определям) чувство, което изпитвам и при престой в алфа, и по време на ЧО ми се струва еднакво, макар, че в двете състояния влизам по различен начин.
Освен това и в двете състояния ми се появяват картинки, свързани с намерението, което съм заявила и вече бях започнала да си мисля, че всъщност както и да влизам, аз влизам само и винаги в алфа, понеже вече така съм се дресирала, че не съм в състояние да направя нещо различно. Сега пък започнах да се питам дали не съм влизала още от край време винаги в ЧО ... макар че дали има кой-знае какво значение ...?
Освен това и в двете състояния ми се появяват картинки, свързани с намерението, което съм заявила и вече бях започнала да си мисля, че всъщност както и да влизам, аз влизам само и винаги в алфа, понеже вече така съм се дресирала, че не съм в състояние да направя нещо различно. Сега пък започнах да се питам дали не съм влизала още от край време винаги в ЧО ... макар че дали има кой-знае какво значение ...?
Та сега имам повече време да кажа какви ги върша в алфа, или в ЧО, или ... някъде там.
Най-често задавам въпроси (в нещо като намерение, макар че то с моето подсъзнание да разговаряш с думи е все едно да си говориш с радиото), после влизам там където влизам и обикновено отговора идва като картинка, която аз трябва да разтълкува (къде успея, къде не). Като не успея тесам – понякога по-късно по един или друг начин идва отговора, а понякога не. Въпроси задавам и на тета и делта (програмирам сън), и от там ми отговарят понякога, понякога не. Когато ми отговорят, понякога успявам да разтълкувам, понякога не.
Другото, за което експлоатирам алфа е следното:
Изчистила съм ситуация (от миналото, от настоящето, няма значение) и вече съм индиферентна към нея, но не ми е достатъчно да съм индиферентна, искам да усетя положителното в нея. Значи изграждам визуализация на това, което бих искала да се е случилo в положителен вариант. След това заявявам намерение, макар че мисля, че е безсмислено, защото подсъзнанието ми още по време на визуализацията е разбрало какво се опитвам да направя. После влизам в алфа (или там където влизам) и ... тук е малко трудно да опиша, но има картинки от визуализацията и хубави чувства, пак от нея, но усилени сякаш доста. При всички случаи ЕЧ е много по-силно, а на два пъти до сега ми се случва да изтече визуализацията като филмче, почти цялата, заедно с всички чувства в нея, усилени. След като свърша се чувствам доообре (с много о-та), не еуфорично, а добре, много отпусната, спокойна, сякаш съм била на СПА, и наистина вярвам, че това има позитивен ефект върху бъдещи мой преживявания от характера на това, което съм обработвала, както и върху погледа ми над миналото, и мисля, че не само вярвам, а наистина е така.
Случвало ми се е и след като изградя визуализацията нищо да не тръгне в алфа. Тогава си правя извода, че в ситуацията има нещо недоизчистено. Тогава се връщам към визуализацията, пускам я отново или я доразвивам още, като търся да усетя евентуални съпротивления. Когато ги изчистя и в алфа нещата тръгват.
Правя и други неща, но за сега те са само експерименти със съмнителен резултат.
Е, къде влизам, в алфа или в ЧО
?
Най-често задавам въпроси (в нещо като намерение, макар че то с моето подсъзнание да разговаряш с думи е все едно да си говориш с радиото), после влизам там където влизам и обикновено отговора идва като картинка, която аз трябва да разтълкува (къде успея, къде не). Като не успея тесам – понякога по-късно по един или друг начин идва отговора, а понякога не. Въпроси задавам и на тета и делта (програмирам сън), и от там ми отговарят понякога, понякога не. Когато ми отговорят, понякога успявам да разтълкувам, понякога не.
Другото, за което експлоатирам алфа е следното:
Изчистила съм ситуация (от миналото, от настоящето, няма значение) и вече съм индиферентна към нея, но не ми е достатъчно да съм индиферентна, искам да усетя положителното в нея. Значи изграждам визуализация на това, което бих искала да се е случилo в положителен вариант. След това заявявам намерение, макар че мисля, че е безсмислено, защото подсъзнанието ми още по време на визуализацията е разбрало какво се опитвам да направя. После влизам в алфа (или там където влизам) и ... тук е малко трудно да опиша, но има картинки от визуализацията и хубави чувства, пак от нея, но усилени сякаш доста. При всички случаи ЕЧ е много по-силно, а на два пъти до сега ми се случва да изтече визуализацията като филмче, почти цялата, заедно с всички чувства в нея, усилени. След като свърша се чувствам доообре (с много о-та), не еуфорично, а добре, много отпусната, спокойна, сякаш съм била на СПА, и наистина вярвам, че това има позитивен ефект върху бъдещи мой преживявания от характера на това, което съм обработвала, както и върху погледа ми над миналото, и мисля, че не само вярвам, а наистина е така.
Случвало ми се е и след като изградя визуализацията нищо да не тръгне в алфа. Тогава си правя извода, че в ситуацията има нещо недоизчистено. Тогава се връщам към визуализацията, пускам я отново или я доразвивам още, като търся да усетя евентуални съпротивления. Когато ги изчистя и в алфа нещата тръгват.
Правя и други неща, но за сега те са само експерименти със съмнителен резултат.
Е, къде влизам, в алфа или в ЧО

Ния, много е интересно това, което разказваш. Особено последното:
В метода Силва има описани такива работи със задаване на въпрос и получаване на отговор по време на сън.
Ще взема да пробвам и аз подобни работи.Случвало ми се е и след като изградя визуализацията нищо да не тръгне в алфа. Тогава си правя извода, че в ситуацията има нещо недоизчистено. Тогава се връщам към визуализацията, пускам я отново или я доразвивам още, като търся да усетя евентуални съпротивления. Когато ги изчистя и в алфа нещата тръгват.
В метода Силва има описани такива работи със задаване на въпрос и получаване на отговор по време на сън.
Диана, благодаря за отговора. Има и нещо друго, което не ми е ясно. Франк Кинслоу говори за елементите на намерението: настояще, прецизност, положителност. "Настояще" - означавало веднага, в този момент, "Прецизност" означавало да определиш точно какво изцеляваш и "Положителност" било да подходиш към заболяването така, сякаш вече е излекувано.
Относно Прецизността, за която говори Кинслоу:
Според него, трябва да включим точно какво изцеляваме. Ако проблема е физически - например навехнат глезен, формулировката: "Нормално функциониращ глезен, свободен от болка и подуване" . Тук думите в синьо изразяват точно какво изцеляваш. Въпросът ми е как се формулира намерението /по-точно частта "Прецизност"/ при емоционални проблеми. Би ли дала пример как би формулирала намерение за емоционален проблем, какъвто и да е!
Благодаря за съветите и всичките ти постове.
Относно Прецизността, за която говори Кинслоу:
Според него, трябва да включим точно какво изцеляваме. Ако проблема е физически - например навехнат глезен, формулировката: "Нормално функциониращ глезен, свободен от болка и подуване" . Тук думите в синьо изразяват точно какво изцеляваш. Въпросът ми е как се формулира намерението /по-точно частта "Прецизност"/ при емоционални проблеми. Би ли дала пример как би формулирала намерение за емоционален проблем, какъвто и да е!
Благодаря за съветите и всичките ти постове.

Per aspera ad astra!
Да, аз по Силва си действам Майче, обаче откакто открих темата на Диана, пробвах по нейните инструкции, но при мен сякаш все едно и също се получава и започнах да се питам Силва ли ми пречи да вляза в ЧО или аз още откакто познавам Силва съм си била все в ЧОВ метода Силва има описани такива работи със задаване на въпрос и получаване на отговор по време на сън.

Аз Кинслоу не съм го чела (за разлика от любознателната Вяра, Вярче, как си, нещо се покри?

Книгата е написана малко като за да отидеш на семинар, в смисъл дадени са упражнения (обратно броене) за влизане в алфа, но няма дори и загатване какво точно да очакваш като усещане там, как да разбереш, че си вътре. И аз, макар и да не съм от най-работливите, минах по принуда най-съвестно през всички тренировки по простата причина, че все си мислех, че ще навляза още по-дълбоко ако направя всичко търпеливо и както е описано. Макар че, погледнато от сега, мисля че още на втория ден си бях толкова на дълбоко, колкото влизам и сега, но нямаше как да знам, нямаше с кого да говоря (беше преди около година и половина – писах тук, но явно никой друг не се вълнуваше от това). Прекаляването с обратното броене с очи, гледащи леко нагоре (така трябва) води до заспиване, но аз си мислех, че точно тренировките ще ме научат да не заспивам. Както и да е, осъзнах се в един момент, че няма къде повече да отида.
След като вече само 3-2-1 ми бяха достатъчни осъзнах, че и само да си представя трите цвята, с които свързвам тези числа (от малка имам цветово усещане за числата до 10) ми е достатъчно и даже е по-добре. Карах известно време така, докато един ден (бях в самолет), си представих как се смалявам, отласквам се лекичко от земята и се понасям бавно нагоре и бях вътре (така приключих с цифрите и броенето). От време на време обаче изпадах от нивото и затова прибавих към визуализацията една длан, върху която се покачвах и след това се оттласквах, а дланта оставаше под мен – мисля че ми помогна, чисто като внушение, да се науча да се задържам по-дълго в нивото. И до днес използвам това.
В началото при по-дълъг престой в алфа губех контрол над очите си (отиваха неусетно доста нагоре) и имах усещане, че имам пясък в тях, от което се насълзяваха, но това минава.
Та общо взето това е с влизането, макар че в книгата заема 100-тина страници, другото е различни техники за използване на алфа. Почти всичко съм пробвала, но повечето неща не си ги спомням или вече така съм ги видоизменила, че едва ли мога да дам пример с тях. Силва като цяло по-скоро ми даде по-ясен поглед над подсъзнанието, картинките, сънищата и визуализациите (обща култура). Попрочети и ако искаш ще обсъждаме. Много се радвам, че ще има с кого да си говоря на тази тема
.
След като вече само 3-2-1 ми бяха достатъчни осъзнах, че и само да си представя трите цвята, с които свързвам тези числа (от малка имам цветово усещане за числата до 10) ми е достатъчно и даже е по-добре. Карах известно време така, докато един ден (бях в самолет), си представих как се смалявам, отласквам се лекичко от земята и се понасям бавно нагоре и бях вътре (така приключих с цифрите и броенето). От време на време обаче изпадах от нивото и затова прибавих към визуализацията една длан, върху която се покачвах и след това се оттласквах, а дланта оставаше под мен – мисля че ми помогна, чисто като внушение, да се науча да се задържам по-дълго в нивото. И до днес използвам това.
В началото при по-дълъг престой в алфа губех контрол над очите си (отиваха неусетно доста нагоре) и имах усещане, че имам пясък в тях, от което се насълзяваха, но това минава.
Та общо взето това е с влизането, макар че в книгата заема 100-тина страници, другото е различни техники за използване на алфа. Почти всичко съм пробвала, но повечето неща не си ги спомням или вече така съм ги видоизменила, че едва ли мога да дам пример с тях. Силва като цяло по-скоро ми даде по-ясен поглед над подсъзнанието, картинките, сънищата и визуализациите (обща култура). Попрочети и ако искаш ще обсъждаме. Много се радвам, че ще има с кого да си говоря на тази тема