Разширение=Любов
Изживяваш все по-добри "себе си-та"

WinKam написа:Обикновено го гледаме като стечение на съдбата и това е доста ограничено, защото съдба няма.
Цялостната картина е когато разберем че през различните си прераждания сме имали различни връзки с хората с които се срещаме сега. Връзката в сегашният ни живот се корени в предишен. ... Говоря за кармични натрупвания.
Дали нещо е добро или лошо, по-добро или по-лошо решва единствено отделния индивид.Дени написа:чрез изживяването ти не просто осъзнаваш себе си(величието си),а Развиваш себе си.Развиваш се поради прилагането на свободен избор-в най-добрия случай той е проява на обич,на все повече добро.
Разширение=Любов
Изживяваш все по-добри "себе си-та"
Попитах го и той ми отговори:WinKam написа:Питай Бога. Може на теб да ти даде някое по-логично обяснение!
Да обичаш някого и да се страдаш за него са 2 несъвместими ... всъщност взаимоизключващи се нещаBasted написа:Здравейте всичкиОбръщам се към всички вас ,а най-вече и към Иван и въпросът ми е следния :Когато обичаме и страдаме за някой,трябва ли да притъпяваме болката с тес?И ако да,тогава къде остава жизнения опит,който трябва да натрупаме чрез това страдание?Редно ли е да притъпяваме чувствата си към някой с тес?Всичко това не би ли било набъркване във висшия замисъл на съдбата?
източникискаше ми се да ги пусна като "Мисъл на деня", но понеже тези дни и особено тази сутрин излизат на конвеер - нека потечат тук:
- Или действаме от позицията на Любовта, или действаме от позицията на Страха.
- Страхът е отсъствие на Любов.
- Всяко чудо - за три дни.
- Ако направим нещо, което е ново и ни радва и в същото време сме добронамерени (защото Доброто е единственият начин да бъдем щастливи) - то определено сме на на правилна пътека.
Ние сме тук, за да:
- се Развиваме
- сме Щастливи
- сме все по-Свободни от множеството Убеждения и Вярвания (Дон Мигел Руис ги нарича "Споразумения"), които сме приели след раждането си посредством Семейство, близки, училище, общество и т.н.
Необходимо условие за изброените до тук е да се намират в контекста на:
- Любовта
- Съзиданието (сътворяването)
Тези двете са фона, те са основата - върху тази основа се разполагат и израстват горните 3!
И един цитат от книгата на Руиз ("Четирите споразумения"):
"Почиващите върху страха изискват изразходване на много енергия, докато почиващите върху любовта ни позволяват да съхраним енергията си и дори да я увеличим"
.....
Всичко .. света, случките обстоятелствата, ние, вие .. те ... всичко е само една илюзия. Един сън. И ако сънят е филм - вие сте режисьорът.
Ако нещо се случва и ви се струва, че това, което се случва е не хубаво - задайте си въпроса: "Обичам ли?"
Обичам ли, наистина?
Не кой, не какво - а просто - обичам ли?
Отговорите са 2 - да или не. Бъдете честни - задавате въпроса на себе си и отговаряте единствено и само пред себе си.
Когато си отговорите ще знаете, защо ви се случва това, което ви се случва .. както и ще знаете какво да направите, за да ви се случи нещо друго :good:
Обичайте! :wub:
Точно тия дни разсъждавах по тия въпроси...Thai написа:
притеснения = страх
А страхът е отсъствие на Любов
А защо да му пречи, а не да му помага? Още един пример за това как едно нещо може да бъде погледнато/интерпретирано по различен начин.lbid написа:имах предвид, че колкото и амбициозен в "развитието" си да е човека, той все пак ще има някаква съвест, която да му пречи.
За съжаление хирурзите в огромната си част не подозират дори за съществуването на ТЕС и ГНМ. Докато не узнаят не се знае как ще реагират. Ако ти наистина би реагирала по гореописания начин, това си е твое решение. Но не е валидно за всеки и всички други. Няма как да знаем какво мислят и как биха действали другите.Ако бях хирург например щях да използвам следната настройка: Въпреки, че знам за ТЕС и ГНМ и др. методи, аз напълно и безрезервно приемам себе си и избирам да манипулирам хората и да режа наред.