Идеята на Предизвикателството е да изкара конкретните емоции, причиняващи проблема, а ти да ги изчистиш до 1-0. Аз мисля, че трябва или да си избереш една от формулировките (или някоя нова) и да направиш Предизвикателство с нея (както и в книгата е описано, че се работи с хронични проблеми), или пък ако си наясно с конкретните емоции (събития), които са ти причинили заболяването, да работиш директно с тях, като ги изчистваш напълно. При всички положения когато не се прави Предизвикателство се работи с конкретни емоции, чието ниво се мери, а не с общи фрази, на които няма какво да измериш. Освен това според мен използването на визуализации поне месец е изключително важно при хронични проблеми.
Изследвания е по-добре да си правиш когато имаш усещането, че си постигнала целта си – в останалите случаи те няма с какво да ти помогнат, а напротив, ефекта е много вероятно да е обратния. Съдейки от по-долното, ти все още нямаш такова усещане.
Това усещане че си се справила ще започне да идва на база изчистени конкретни емоции от миналото ти, които евентуално са предизвикали заболяването, на база усещане, че емоционалния багаж от миналото ти е намалял, олекнал.Последният път когато жлезата ме стягаше бях вдигнала много стойността на хормона и за това сега си мисля, че нещата се повтарят.
Аз бих направила едно предизвикателство + отделно успоредно тесане на всички конкретни емоции, спомени за случки, сънища, мисли, които ще изскочат по време на него и едва тогава бих си правила изследвания. На база резултатите от изследванията бих обмислила евентуално сваляне или махане на лекарството.
Можеш да си направиш своя тема и да пишеш какво се случва – ние ще ти помагаме. Желая ти успех!