Започнах с един разговор от днес и без особено усилие минах през няколко случки, направо скоростно преминаване и стигам до родилното. Майка ми малко след раждането ми в болничната стая. Аз плача, а тя отчаяно-изнервено ми се сопва "За какво ревеш пък сега? Не са минали още три часа откакто яде." Тя седнала в леглото, аз в някакво кошче откъм краката на леглото и се дера от рев.
Започнах да потупвам бебешкото си ехо. То беше объркано защо не му обръщат внимание и не го разбират, че е гладно и има нужда от гушкане. След това се прехвърлих на майка ми, потупвах я. Тя заобяснява, че не знаела какво да го прави това бебе, че ако направела нещо "против правилата" щели да ѝ се карат, че не е сигурна как да се научи да го разбира и някакви такива. Аз ѝ обясних, че бебетата имат нужда от много гушкане и че ако не знае какво му е няма да сбърка, ако го гушне и му предложи да суче. Ако не е това, което иска, че ще ѝ покаже и разни такива неща... Картината се промени. Майка ми седнала в леглото гушнала бебе Яна и още някакво мое ехо на около 10 години някъде. И трите сияеха.
Върнах се назад през случките, някои се бяха променили.
Много скоростно и динамична беше сесията и супер много се разсейвах. Намесваха се други неща, които съм работила тия дни, но успях да запазя фокуса върху този проблем, от което съм много доволна.
Смъкнах от 90% на 70%, което го намирам за добър успех, предвид, че си е доста крупен проблем, който имам (усещането, че не ме разбират).