Освобождаване от страхове и принципи на Инелия Бенц

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Освобождаване от страхове и принципи на Инелия Бенц

Мнение от Alisa »

Първо да благодаря на eliste, за този превод, заимстван от http://dreamland-bg.com/index.php?topic=1152.15, за което също благодаря !

Упражнение за преобразуване на страха

Може да правите това упражнение по всяко време, когато почувствате страх.

За да получите най-добри резултати, е добре да се прави на тихо и уединено място, като предварително запишете на лист страховете, които искате да обработите.Седнете или легнете удобно, (гърбът е изправен) и затворете очи.
Вдишайте дълбоко и бавно (с корема), издишайте толкова бързо, колкото можете.
Повторете, бавно вдишване, бързо издишване.
И още веднъж, вдишайте бавно, бавно, издишайте бързо.
Сега продължете да си дишате, както си го правите нормално

Сканирайте физическото си тяло от главата до пръстите на краката, за да откриете енергията на страха. Търсете страха. Ако не можете да го откриете, прочетете една точка от списъка ви със страхове и отново сканирайте тялото си.

Когато откриете страха във вашето тяло, просто го погледнете.
Не го анализирайте, просто го наблюдавайте.
Позволете му да бъде там.
Позволете му да съществува.
Позволете му да се развие и да бъде.

Може да го усетите като физически дискомфорт, например възел, болка, натрупване на енергия, мисъл или спомен, или просто емоцията страх.
Само го гледайте.
Наблюдавайте го.
Почувствайте го.
Позволете му да бъде там.

И му кажете „страх, добре си дошъл”
Приветствайте страха и му разрешете да порасне
Нека да става все по-голям и по-голям
Разрешете му да расте колкото може

Нека да стане голям колкото е възможно

Позволете му да изрази себе си пред вас.
Но не го анализирайте.
Просто наблюдавайте какво идва.
Дали мисли, думи, спомени,
Проследете го дали се промени в друга емоция
Или променя мястото си в тялото ви.

Каквото и да се случи, приветствайте новото изразяване „ти си добре дошла тук, мисъл... или … ти си добре дошло тук, чувство/ думи/ спомени... ти си добре дошъл тук, страх”.

Ти си добре дошъл тук.

Наблюдавайте го.
Изследвайте го.


Сега си позволете да се приближите и да прегърнете страха, независимо какво изразяване си е избрал.
Изпратете му светлина и любов и му позволете да съществува.
Благодарете му за работата, която е свършил за вас, за това, че е бил с вас толкова дълго.

Сега го пуснете в Единството. Разрешете му да се върне при Източника.
Дишайте дълбоко.

Вдишайте любов и светлина. Издишайте тази любов и светлина и запълнете мястото, където е бил страха.

Сега просто дишайте дълбоко и бавно.

Вдишайте любов и светлина. Издишайте и позволете на тази любов и светлина да се разпрострат и изпълнят тялото ви и излязат извън него.

Сега, сканирайте тялото си и проверете дали някъде все още има останал от този страх. Ако да, повторете упражнението веднага. Ако не, може да продължите със следващия страх от списъка или да приключите като отворите очи и се протегнете.

Повтаряйте това упражнение всеки ден, докато се освободите напълно от страховете в живота си.


Превод за Дриймленд от английски - eliste
Последно промяна от Alisa на 24 Ное 2011 16:14, променено общо 1 път.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Ето как някои неща ми идват точно на време,като по поръчка след като имам известни финансови притеснения:

Как да подновим връзката ни с парите


Забелязала съм , че работниците на Светлината или хората, които откриват духовността са… бедни. Те имат много проблеми с привличането на парите в живота си.
Очевидно не с всеки е така, но все пак има нещо като шаблон измежду лечители, медиуми и други възнесени работници. Няма да навлизам в подробности защо това е така, защото не е важно.

Както и да е, сега искам да отбележа, че вие ще трябва да преработите личните си блокажи, които са причинили този специфичен проблем във вашия живот, както и упражнението, което ще направим малко по-късно ще ви помогне да идентифицирате точно какъв е проблемът ви и да го поправите/излекувате. След като разучите упражнението е необходимо да го правите един или два пъти на ден, за предпочитане след медитация.

Най-важното, което трябва да разберете за парите е, че те са енергия, те са живи.Мислете за тях като за Елементал, много мощен, много важен Елементал.
Бих могла даже да кажа, че това е може би най-важният Елементал в живота ви днес. Това се дължи на спецификата на света, в който живеем. Особено ако живеете в страна, където просто трябва да имате пари, за да оцелеете.

Парите ви позволяват да правите най-основни неща като например да пиете прясна вода, да има къде да живеете, да имате дрехи на гърба си, да изразите твореца в себе си, да се храните всеки ден. Най-основните неща в живота ви идват срещу пари и зreenатова те са изключително важни.

Другото, което искам да разберете за парите е, че те не са зло. Някои хора ги използват по негативен начин, но самите пари като цяло нямат нищо негативно в тях. Това и сами ще го разберете след като се свържете с енергията им. Няма нищо отрицателно в парите. Те съдържат всичко, те са творчество, те са прехрана, те са топли, те са прекрасни. И искам вие да си разрешите да преживеете това.

За това упражнение ще ви трябват малко пари. Банкнотите са за предпочитане пред монетите, но ако нямате банкноти в момента, може да го направите и с монети. Но за следващия път опитайте да си осигурите банкноти, колкото по-голям номинал, толкова по-добре.


Поставете банкнотата между дланите си, спокойно да си почива между тях (не я стискайте). Нека изглежда все едно се молите, но ръцете ви просто да си почиват пред вас и да се чувствате комфортно.

Много е важно докато правите упражнението да не молите за вещи. Забелязах, че има тенденция при някои хора, които щом се свържат или усетят, че започват да се свързват с парите, започват да молят за вещи и разни неща. От типа на „О, искам нова кола, искам нова работа, искам пари за храна, искам каквото и да е”, нали разбирате? Не правете така.
Мислете за парите сякаш се срещате или запознавате с нов приятел защото когато се сприятелявате с някого, вие не започвате веднага да му искате разни неща.

Това, което ще направим е да се запознаем с енергията на парите. След това ще и разрешим да се изрази в нашето енергийно поле. Това е всичко, което сега ще направим.

Така че дръжте парите между дланите си и изчистете ума си.

Следващото е да почувстваме банкнотата. Просто я почувствайте. Чувствайте я между дланите си. Позволете и да бъде там.

Ще усетите затопляне. Това е една чудесна топлина, идваща от парите. Това е първия знак, че започвате да се отъждествявате с парите. Топло е. Искам да им кажете „здравей” и да им кажете, че им разрешавате да се разкрият пред вас.
След това просто слушайте.
Изчистете ума си и слушайте
Вижте дали някакви картини или мисли ви се явяват и им позволете да се явят.

Първия път, когато правих това упражнение, видях майка ми дърпаща банкнота от мен, по-точно издърпваща я от устата ми, завлече ме до банята и миейки устата ми, говореше колко са мръсни парите и как никога не трябва да слагам пари в устата си и, че винаги трябва да мия ръцете си след като съм пипала пари.
Очевидно е, че това ме е шокирало и е причинило огромен блокаж, защото не можех да разреша на парите да присъстват в живота ми, нали не трябваше да им разрешавам да ме докосват защото са мръсни.

Всъщност бях доста изненадана от това видение, тоест аз напълно го бях забравила, Така че му благодарих и го освободих.

И вие, ако видите някакви такива негативни спомени, когато правите това упражнение, това е всичко, което трябва да направите – просто благодарете на картината, чувството, блокажа и ги пуснете. Те затова и са дошли, да ги освободите.

Отне ми няколко седмици да работя с различни такива блокажи и чак тогава можех просто да седна и да позволя на парите да се разкрият пред мен.

И следващия етап е да им разрешите да навлязат във вашето енергийно поле. Вашето енергийно поле е вашият живот, това сте вие, това е вашето тяло, това са вашите мисли, вашите емоции, вашата реалност.

Така че след като вече имате добра, позитивна обратна връзка от парите и сте им позволили да ви се разкрият напълно и изцяло, искам да ги поканите във вашия живот. Да дойдат в енергийното ви поле.

И мога да ви кажа, че те ще бъдат изключително щастливи да го направят, защото парите не харесват нищо повече от това да бъдат в изобилие във вашия живот. Това е единствения начин, по който те могат да се изразят – да бъдат в изобилие, да присъстват във всеки един аспект от живота ви.


Ето и самото упражнение на практика:

Поставяте банкнота между дланите си, спокойно да си почива между тях (не я стискате). Нека изглежда все едно се молите, но ръцете ви просто да си почиват пред вас и да се чувствате комфортно. Позволявате на банкнотата да се затопли, нека дори да стане гореща. И разрешавате на тази топлина да расте, да ви обкръжи, да навлезе в живота ви. Поздравете я, прегърнете я.
След като го направите, благодарете на Елементала на парите, че се е изразил напълно пред вас. Отворете очи (ако сте ги затворили по време на експеримента) и пуснете парите настрани.


http://ascension101.com


Превод за Дриймленд от английски - eliste
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Да продължа...намирам много общо между техниката на Гари Крейк- ТЕС (ЕТ, МММ...), техниката на Живорад Славински- ПЕАТ,Тапас- ТАТ ...сигурно и много други такива, и подхода който ни дава Инелия Бенц. Разликата може би е само в това, че отпада физическата стимулация на енергийните точки посредством потупкване или докосване и се ползва директно насочване на вниманието ни към енергията, в нас или извън нас и свързването с нея, съпроводено от намерение и погледнато с вътрешното ни зрение плюс определен начин на дишане. При Инелия Бенц има и т.н. махане на Стена- аналогично на махането на ПО в ТЕС. Има аналогия на Прокси... За мен подходът и е още по-изчистен и съобразен с напредъка на развиващата се духовност на всеки човек.
Принципът е
1.свързване и сътрудничество на енергиите. Единият вариант е, да свържем енергията на духа си (своя Аз) с енергията на Източника (висшия ни Аз, над съзнавания). Друг вариант е да свържем енергията на духа си с енергията на тялото ни и така, да постигнем желан ефект за него(здраве, красота,+ или - материя), а от там и за цялата ни съвкупност Аз (триединството на тяло, интелект и душа). Трети вариант е да свържем енергията си с тази на друго същество ( човек, животно, растение, друг вид същество) и да влезем във взаимодействие (аналог на Проксито). Четвърти вариант е да се свържем енергията си с енергията на материалните неща ( къща, развалено РС, пари, автомобил, камък каквото ви хрумне), понеже те също имат своя енергия и да взаимодействаме с нея. На практика няма ограничения, ако има то е в нас самите т.н. от Инелия Бенц Стена (метална завеса) аналогично на ПО.
2.Покана за взаимодействие с другата енергия.
3.Вътрешен разговор, при всички ситуации, включително за преодоляване на евентуална съпротива.
4.Трансформация на енергията - приемане на сътрудничеството на другата енергия независимо положителна или отрицателна е тя според нас, към настоящия момент на разбирането ни ( примерно тази на парите, страха, болката) и освобождаване и изчистване на излишната енергия.
5.Заместване на изчистена енергия със светлина.
6. Благодарност, обич и приемане-непрекъснато- към собствената енергия, към поканената, за сътрудничество енергия, към отиващата си енергия, към светлината, към нас.
Общуването става гласово, за да ни "чуе" тялото ни, мисловно, за да навлезем по-дълбоко в същността ни, образно-виждане на енергиите или картината, която рисуват във въображението ни, сетивно- физически усещания, даващи информация(обратна връзка).
Добронамереност- никога не се насилват нещата, нито процеса, нито контакта с другата енергия ( особено при Прокси), нито времето, нито мястото.
Безпристрастност-чисто не насилствено сътрудничество(намерение) с другата енергия (прокси на жива и нежива същност); към резултата (прокси на жива и нежива същност) .
Доброволност-ако искате!
ДеБеДе!- :lol: :lol: :lol:

P.S.Ако съм пропуснала нещо ще допълвам :
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Поради молба на Иван, местя случката тук и в моята тема.
Ето прясна случка и от мен.
Излязохме с приятели на разходка с мотори и става време да се връщаме. На едно момче не му пали мотора, след половинчасова почивка и почва голямо суетене и уреждане на спасителен превоз. През това време аз пробвах КС и другото- по-работещото за мен- подходът на Инелия Бенц "влизане във връзка с енергията на...". Та влязох в такава енергийна връзка и покатних мотора, да си каже проблема. Появи ми се задната част на машината читава- картинка ,а предната я няма. Поисках доуточняване и тогава тъмно остана само зоната под дясната дръжка на мотора и мисълта "жичка". С намерение- "работещ мотор", и пращане на "сърдечност" към машината, скоро ми се показа в съзнанието една въртяща се част, което за мен означаваше - оправено и работещо. И така, казах да запалят отново мотора, ама не ще! Бре изложих се...ама мина време около 5-8 минути и изведнъж момчето какво се завъртя и пак даде контакт и...мотора запали! Остана крайно изненадан, защото, до колкото разбрах, мотор да не запали било страшна работа, голяма повреда... Very Happy
Сега очаквам като отворят машината, дали и какво ще установят?!
Very Happy
А и да не забравя, накрая благодарих на мотора, за стореното, благодарих и на себе си! Wink
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Гена, ти имал ли си успех с този метод за привличане на пари?Ако някой е имал, нека опише тук , моля, защото съм попадала на много подобни, но не познавам нито един забогатял временно или постоянно...
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Да, получава се. Ако искаш първо изчисти с ТЕС
Bastet
защото съм попадала на много подобни, но не познавам нито един забогатял временно или постоянно...
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

За колко пари се получи, ако не е тайна?
Спешно ми трябват 10 000лв. :)

И всъщност забогатя ли времено или постоянно, както пита Бастет?

Само да поясня, че не съм против техниката, но повечето хора си мсилят че само като направят техниката и проблемът им ще се реши. А това най-често не се получава. Трябват и действия на физическо ниво, а не само на ментално. Поне моят жизнен опит това показва.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

ivangp
Само да поясня, че не съм против техниката, но повечето хора си мсилят че само като направят техниката и проблемът им ще се реши.
Да, с това съм много съгласна! Трябва си цялостна промяна на отношението по всички аспекти. Всъщност, въпрос на точна и ясно поставена цел, демек с мисъл.
И всъщност забогатя ли времено или постоянно, както пита Бастет?
Първо временно, от всяка една техника с която съм опитвала, но когато си изясних какво всъщност искам, стигнах и до по- голям резултат, който още е в процес на развитие. Т.Е. отговорът ми клони към постоянно, но нали знаеш, всичко е относително! :lol: пък и продължавам, да подреждам аспекти.
Да повторя Инелия, че свързвайки се с енергията на парите, всеки път се натъкваме на спънки по пътя и ги отработваме, докато пътя ни остане чист и контактът стане свободен от условности и естествен. Това е аналогично на работата с ТЕС, аспект по аспект, до цялостна промяна., не мислиш ли?
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Да повторя Инелия, че свързвайки се с енергията на парите, всеки път се натъкваме на спънки по пътя и ги отработваме, докато пътя ни остане чист и контактът стане свободен от условности и естествен. Това е аналогично на работата с ТЕС, аспект по аспект, до цялостна промяна., не мислиш ли?

_________________
Разбира се, че е дълъг последователен процес на чистене на стари мисловни модели, просто се питам дали няой го извървя целия този процес и получи ли видения подобни на описаните от Инелия?
fif42
Опитен
Мнения: 418
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

:D Когато правя клипчето за парите,на другия ден почти на 99% намирам 20лв или някой ми връща някаква дължима сума до 100лв или просто баща ми дава 20лв и казва купи стек вода ,който е 4.20 рестото е за теб :D Да уточня,баща ми не е от тези дето раздават :D На няколко пъти ми е опрощавал 50лв-ви заеми. :D До сега не съм работила за крупни суми,не съм се сетила или ПО ми е ,че няма от къде да ми се метнат 10000лв примерно ,е това се получава при мен :D
Публикувай отговор