Размисли за Хипнозата, Сугестията и дуги такива

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

"Твоите желания са заповеди.
От този момент нататък, всичко, за което мислиш, всичко което искаш, всичко което казваш и чувстваш, става истина!"
Това си е чиста хипноза. Но добра ли е тази формулировка, когато умът е винаги дуален. :roll:
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Резултата от случилото се с тази жена ли е по важен или е нужно да се подлага на съмнение,кое е правилно и кое не е или колко повече знаем и ни е хубаво да започваме да търсим отговори на не толкова важни и съществени въпроси,от които май само искаме да се покажем кой колко повече знае? :roll: :roll: :roll:
Предчувствам,че се заражда един познат разговор и то в една доста сериозна тема от който накрая знаем какъв е изхода.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

MagicWoman написа:
"Твоите желания са заповеди.
От този момент нататък, всичко, за което мислиш, всичко което искаш, всичко което казваш и чувстваш, става истина!"
Това си е чиста хипноза. Но добра ли е тази формулировка, когато умът е винаги дуален. :roll:
Здравей Маджик, отдавна не си се включвала, а ето че го правиш по интересен за теб повод!
Ако ТИ си мислиш, че е хипноза, то най-вероятно, за теб е! :wink:
В един дуален свят се предполага че всичко е дуално, в това число и хипнозата (обратното би могло да се назове "адекватност", примерно). Мисля че ти (може и да е Ния) беше обяснявала, за различните нива на състоянията на които трепти мозъкът, като се почна от Алфа, та Бета, та Тета......Хипнозата е изпадане в тези нива на трептене и в такъв смисъл има различни нива на дълбочина на хипнотичното състояние. Хипнозата се разглежда и като дълбочина на проникване в подсъзнателното, като в зависимост от дълбочината и личното желание на хипнотизирания (самохипнотизирания) има активно или пасивно участие на съзнанието. Ти достатъчно много четеш и търсиш, за да можеш, да си отговориш и сама, за това ми е интересно, че изобщо задаваш подобен въпрос. Надявам се все пак с този отговор, да успея да те насоча в търсенията ти, ако нещо ти е убегнало от погледа, а тълкуването...то е друга песен.
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

MagicWoman:
Това си е чиста хипноза. Но добра ли е тази формулировка, когато умът е винаги дуален
Извинявай, ама не те разбрах...
Кое е чиста хипноза?!ааа, по-точно кое на този свят не е чиста хипноза, включително рака?!Или рака е не-чиста хипноза?!
И ако тази формулировка не е добра-според теб, коя-пак според теб- е по-добрата?!
И когато правиш КС и си в ЧО - умът ти пак ли е дуален?!щот моя/когато съм в такова състояние/ не е
Дуалността/дуалностите/ са преодолими.Става с ТЕС, ама иска яко ТЕС /мисля че няма да ти хареса!!! :wink: , може и за бъркам../ , С ПЕАТ е много по-лесно.Според мен и с КС става, явно според теб- не става.Та определено ти препоръчвам ПЕАТ.За справка виж това:
http://www.emozdrave.info/PEAT.html
И ако вземеш че ПЕАТнеш завист и възхищение/което е едно и също според мен/, след това вече можеш пожелание да избираш-дали да завиждаш, дали да се възхищаваш на нещо/някого, а не те да ти играят номера/Мая, благодаря!/...това вече е от опит :D :D :D
Ама според мен Гената е прав-е добре де, не на 100%, ама в общи линии..и го подкрепям!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Ако проследим информация която има и сме попадали на нея за хора справили се с нелечими болести едно е общото между тях,че всеки сам намира своя начин следвайки интуицията си как да излекува тялото си.След като болестта е ксерокопие на нашият характер,а ние сме различни,до къде ще ни доведат подобни въпроси и дискусии?
До истината,а за какво ни е тя?
Тя коя истина ще бъде и кой е стигнал до нея,тя/той който е срещу теб или ти,който искаш да следваш някакви строго определени норми и правила прочетени и написани от някой,който просто споделя едно по-различно виждане и тълкувание на живота?
До това по-добре да разбираме себе си и да се чувстваме добре ли?Защо се опитваме да разбираме живота,ако всичко е една илюзия,както и този разговор и търсене на това, кой е прав?Поставянето на някакви ограничения които явно се опитва някой да налага за това кое е правилно и кое не,не е ли все едно някой да ви каже какво е по-добре да правите според него,но не и според вас.Всеки има право на избор,а най-верният избор споделям мое мнение как виждам за себе си тези неща,е човек да следва преди всичко себе си и интуицията си,но в повечето случаи ние започваме да следваме авторитети,защо?Копия много,но оригинала си е само един!
Техният живот ли живеем ние и техният път ли сме извървели за да стигнем до това осъзнаване и виждане което те имат?

Ние вървим все след някой,накъде и защо?
Може би се съмняваме в себе си,в това че ще успеем сами да се справим и намерим правилният път?
Защото не е умеем да се вслушваме в себе си и търсим извън нас,а не вътре?
Всеки приема по различен начин това което е около него и за това проблемите и заболяванията ни са различни.Има неща които толкова много сме ги приели за истина,че едва ли е възможно да ги отхвърлим,като това,че водата е вода,не може да е нещо друго,както и кока-колата.За нас това са прости и ясни неща,които опитвайки се да търсим други имена няма как да променим вътрешните си разбирания и убеждения,и за това за нас си остават вода и кока-кола.
Ние сме различни,вижданията,убежденията и разбиранията са също различни,проблемите и болестите са ни различни и за това може би и решенията са също различни,а не еднакви за всички.
За това и една техника допада и помага на един,отколкото на друг и т.н.
Нека обърнем внимание на себе си и от какво имаме нужда,вместо да се впускаме в безмислени диалози и да хабим време и енергия.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Гена, всъщност ти не реагираш по- различно по същество, само по форма.:wink:

Понеже въпросът ми е интересен, ще го развия в следната насока : Всичко е хипноза.
Какво имам предвид с това.
Убеждение (мисъл)- установена позиция, залегнала за някакъв период от време (минута, 50 години) в съзнанието (предсъзнанието, подсъзнанието, свръхсъзнанието...), което ръководи проявите ни (реакциите ни). Как се е стигнало до дадено убеждение? В момент на хипноза или автохипноза, казвам аз.
Доколкото аз съм схванала същината на хипнотичния процес, това е състояние на съзнанието в което се извършва запечатване и/или освобождаване на информация от/на различни нива на съзнаваното. Процесът на това запечатване/освобождаване се осъществява посредством ярка емоция- състояние на емоционалност (радост, уплах...), състояние на пълен покой на съзнанието(ума) когато падат границите (сън, полу-сън, кома, загуба на съзнание при висока температура, удар, липса на въздух...), многократни повторения ((физически тренировки, повторение на мисловни модели(мантри, положителни твърдения), звук)). Ако сме се самохипнотизирали, че сме грозни, понеже едната ни мигла е по-дълга от другата, то ние живеем като грозни. Ако сме се само/хипнотизирали че от "рак" се умира, то от "рак" се умира, ако сме решили че нещо е "така", а не иначе, то то е "така". Прилагайки някаква форма на хипноза/автохипноза (КС, ТЕС, баене, разваляне на черна магия, Симорон...) то се случва отместване на фокуса на хипнотичност (внимание) от една точка и тенденциозно (ТЕС- техника на избора, ДП4, бяла магия...) или свободно и непредвидимо (медитация, КС, Reconnection, Симорон...) наместване на фокуса.

Когато Маджик пише това:
MagicWoman написа:
Цитат:
"Твоите желания са заповеди.
От този момент нататък, всичко, за което мислиш, всичко което искаш, всичко което казваш и чувстваш, става истина!"

Това си е чиста хипноза. Но добра ли е тази формулировка, когато умът е винаги дуален. Rolling Eyes
Аз виждам две неща...че и повече.
Първо, че тя приема хипнозата, като нещо "лошо" . Второ, тя не вижда, че това че "умът е дуален" не пречи реакциите ни да са едностранчиви, а пък и няма "винаги" тъкмо заради дуалността, а и няма "дуален ум", а ум на който ние лепваме едностранчива характеристика под напора на нашето отношение, което в дуалността се проявява дуално. Пък "добра ли е тази формулировка"...ми според мисленето на четящия е! Тя набляга на "всичко, което мислиш", защото нещо я човърка там, страх някакъв, но точно там е и разковничето. Ние живеем преди всичко в мислите си, за това е толкова трудно да ги "спрем" при КС, примерно. А сме излезли от мисленето, а сме се оправили по "чудодеен" начин! А сме изТЕСали мисълта "болен съм от ...(рак)",а сме "оздравели от ...(рак)"! Само дето тук сме проследили малко по- отчетливо стъпките на случване на "чудодейното" изцеление.:wink:

Най-важното, да го подчертая за тези, които не са схванали съществото, тази формулировка цели насочване на фокуса на внимание на даден човек, към осъзнаване на това че той случва нещата и в такъв смисъл, да осъзнае собственото си участие и отговорност (сила, талант, способност, можене..), за своя живот, здраве, проблеми, късмет...,че фокусирането върху негатива, поражда и размножава негативи, фокусирането върху позитива, поражда и размножава позитиви. В нашия случай, фокусирането върху осъзнаването, носи осъзнаване, фокусирането върху приемането, носи приемане...При някой "и/или".
Та такива ми-ти идеи!...
:D


P.S. Маг, Маджик е процесирана с ДП лично от Иван, но това знаеш лови противоположност, която е една от... :wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
fif42
Опитен
Мнения: 418
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

Леле мале,колкото повече Ви чета,талкава повече мисля,че колкото си по-прост и по-елементарен,толкова по-лесно се живее :D :D :D Сакън ,не се оплаквам.Много и от сърце и душа се радвам ,че Ви чета и даже някой от вас познавам лично.Надявам се и на нови срещи на живо :D От време на време ме е страх да не скъсам някой минискус от много мислене :wink: :wink: :wink: ,ама много,много,много се радвам че Ви има :D :D :D

ОБИЧАМ ВИ
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

ivangp
Алиса,
само да уточня, че според мен,
Цитат:
фокусирането върху негатива, поражда и размножава негативи, фокусирането върху позитива, поражда и размножава позитиви.
е вярно само в субективен аспект
Естествено, нали всичко с което се борим тук е субективното, личната ни леща от крива да си я направим права, пак по нашите мерки, ама най-добре никаква, ни крива ни права, ами обективна...но това обективното го осъзнаваме с работата с времето. Така могат да се разглежда и въпросът с глобалното субективно (едностранчивото- неосъзнатото дуално), не с глобалното обективно (дуалното-осъзнато).
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

fif42
Надявам се и на нови срещи на живо

Еми може, ей на пролет пукна-може вече по паркове и градинки, на по...и раздумки, да се събираме и виждаме.
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

Виждам, че тук отново се е разгоряла дискусия по повод мое изказване и всеки си е проектирал отново собствените си емоции върху него. :D

Това наистина е хипноза и е чиста констатация, а не въпрос. Къде видяхте, че смятам хипнозата за нещо лошо. Няма такова нещо. Хипнозата си е чудесна, когато е направена както трябва. С умът е дуален имам предвид, че мислите, подкрепени от емоциите стават неща. Но умът просто така е устроен, че сътворява както желани, така и нежелани неща. При КС той е изключен, така че избягваме този ефект. Практиката с КС води до центрирането ни и приемането на действителността такава, каквато е, което не подхранва емоционално, появяващи се от колективното съзнание негативни мисли и съответно претворяването им в реалността.
Забележката ми беше към "От този момент нататък, всичко, за което мислиш, всичко което искаш, всичко което казваш и чувстваш, става истина!" Не означава ли това, че всичко за което мислиш, а то може да е нежелано и всичко, което чувстваш, а то може да е страх и ужас СТАВА ИСТИНА.
Надявам се сега да става по-ясно. :)
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

MagicWoman:
Забележката ми беше към "От този момент нататък, всичко, за което мислиш, всичко което искаш, всичко което казваш и чувстваш, става истина!" Не означава ли това, че всичко за което мислиш, а то може да е нежелано и всичко, което чувстваш, а то може да е страх и ужас СТАВА ИСТИНА.
Надявам се сега да става по-ясно.
Не, аз не ти я разбрах забележката.И не ми стана ясно.Би ли пояснила.Какво по-точно питаш и какво по-точно целиш с този въпрос?!и кой според теб е отговора?!Или просто подаваш храна за размисъл..Сори, всякакъв"..-мисъл" съм го изключила в момента :D :D :D Та помагай!!!
И аз никъде в никой пост не прочетох някой да дава оценка на хипнозата "като нещо лошо".Ти това къде го прочете.Освен в твоя, където поясняваш че не е лоша,"стига да е направена както трябва"И кой и как ги прави "както трябва" хипнозите?!

И за да не спамим повече темата предлагам да продължим в някоя друга- по твой избор в коя :D :D :D Да речем в на Гената "осъзнаването" стига Гената да няма нищо против дее!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

А ако някой си мисли, че не живее под хипноза, препоръчвам ЖИВОТ ПОД ХИПНОЗА на Ричард Бах. Чудесна книга!
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
MAG2001
Майстор
Мнения: 740
Регистриран на: 07 Апр 2011 15:34

Мнение от MAG2001 »

:D :D :D E а добрутро!!!
Благодаря за насоката.И за книгата, но книгите, които са ни интересни обикновено ги споделяме тук:

viewtopic.php?t=880
има и още една тема:
viewtopic.php?t=880

Това го пиша, защото днес се наложи на два пъти да давам информация за една тема - и хората не можаха да го намерят това дето го търсеха в темата.Забъркаха се, така да се каже...Та ще те помоля, ако не ти е проблем и не те затруднявам много да преместиш препратката за тази хубава книга където и е мястото.Благодаря!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Темата за осъзнаването е най-подходяща.Имайки предвид до къде щя е докарате с вашите теории и мнения,а каква е ползата от всичко това накрая само вие си знаете.
Давайте да видим каква ще я забъркате,а дано понякое време се осъзнаете,че времето в подобни дискусии може да се използва за нещо по смислено. :lol: :lol: :lol: :wink:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Темата за осъзнаването е най-подходяща.Имайки предвид до къде щя е докарате с вашите теории и мнения,а каква е ползата от всичко това накрая само вие си знаете.
Давайте да видим каква ще я забъркате,а дано понякое време се осъзнаете,че времето в подобни дискусии може да се използва за нещо по смислено.
Гена, нямам нищо против това което казваш, но го казваш сега. Преди няколко месеца дали нямаше да имаш желание да се включиш и ти :idea:
Тези сега думи , които се изказват имат смисъл за много други хора, за които тази материя е сравнително нова. Не подценявай ситуация. Освен това още нещо. Според мен е правилно да се реагира спонтанно, дори с риск това привидно да не е по темата. Темата в този форум е точно една!
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Публикувай отговор