Списък с най-вредните храни в България

Информация за здравословен начин на живот.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Списък с най-вредните храни в България

Мнение от ivangp »

Хранителните продукти вече се превръщат в оръжие. Чиновниците, които разрешават продажбата им, отдавна са купени и вербувани. Затова ние трябва сами да се грижим за здравето си и да не купуваме гадостите в красиви опаковки. Днес продажбите на вредни храни се увеличиха драстично и стигнаха апогея си. От пръв поглед си личи, че около 60-80% от храните в магазините не отговарят на нормите за безопасност и качество. Вредни храни консумира най-вече градското население, което спазва обикновения тип хранене.

Ние се опитахме да включим в този списък повечето продукти, които не бива да се употребяват. Те не само са вредни, но и опасни за здравето!Не яжте продукти, които съдържат натриев глутамат, означен с Е-621!


Натриевитя глутамат е усилвател на вкуса. Днес производителите го добавят дори в най-неочакваните продукти.Бял шлифован ориз

Болестта бери-бери е широко разпространена в източните страни до началото на ХХ век и се смяташе за една от най-опасните. Тя поразява нервната система, което води до слабост, загубата на апетит, повишена възбудимост, парализа с голям риск за смърт. Често от бери-бери страдали японските моряци. През 1884 г. японският диетолог Т.Такаки забелязал, че заболяването може да се избегне, като се увеличат зеленчуците в менюто. През 90-те години на 19 век холандският лекар Х. Айкман открил, че болестта възниква при употребата на шлифован ориз; и че човек може да заболее от полиневрит, ако употребява пилешко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Полираният ориз се получава чрез отделяне на обвивката от зърната, която има лечебно действие. След продължителна работа учените успели да отделят от оризовите обвивки кристално вещество, което съдържало сяра. Това вещество е витамин В1, тиамин, който предпазва и лекува бери-бери; липсата му в полирания ориз водела до заболяването. Тиаминът бил изследван чрез химически методи и през 1937 г. бил синтезиран. Днес го добавят към полирания ориз и бялото брашно.Захарозаместители

Всички заместители на захарта имат силен жлъчегонен ефект.Ако имате болести на жлъчните пътища, заместителите на захарта могат ги да изострят. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова. Момчетата пият газирано с литри, а по-късно заболява простатата им…

Ацесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. в САЩ ацесулфамът бил признат за бавно действаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори.

Аспартам – Е951. Търговски имена – суитли, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. е открита химическата нестабилност на аспартама – при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид (канцероген от клас А), метанол и фенилаланин.

Цикламат – Е952. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и редица страни, заради подозрения, че провокира бъбречна недостатъчност. В страните от източния блок е много разпространен заради ниската си цена.

Захарин – Е954, псевдоними Sweet‘n‘Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Разрешен в много страни, но лекарите не го препоръчват, когато човек няма диабет. Има подозрения,че захаринът изостря жлъчнокаменната болест.

Ксилит – Е967, Сорбит – Е420. В големи дози – повече от 30 грама на прием, предизвиква разстройство на стомаха.Трансмазнините

Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получени по изкуствен път. Течните растителни масла при хидрогенизирането се превръщат в твърди растителни мазнини – маргарини, кулинарни мазнини. Хидрогенизираните мазнини имат деформирана молекулярна структура, нехарактерна за природните вещества. Вграждайки се в клетките на нашия организъм, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенизираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и водят до натрупване на токсини, което е една от причините за болестите.

Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизирано масло с лошо качество, разбито с водород.

Не употребявайте краве масло с масленост под 82,5%!.

В резултати от изследвания на негативните последици от употребата на трансмазнините са публикувани следните им свойства:


Влошаване качеството на млякото у кърмещите майки; с млякото трансмазнините се предават на детето.

Раждане на деца с патологично ниско тегло.

Увеличаване риска от диабет.

Нарушаване на работата на простагландините, което се отразява негативно върху ставите и съединителната тъкан.

Нарушение на функцията на фермента цитохром-оксидаза, който играе ключова роля в обезвреждането на химическите вещества и канцерогени.

Отслабване на имунитета.

Намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата.

Нарушаване на клетъчния метаболизъм и в резултат: атеросклероза, артериална хипертензия, исхемична болест на сърцето, рак, затлъстяване, влошаване на зрението.

Употребата на хидрогенизирани мазнини намалява способността на организма да се противопостави на стресовете, увеличава риска от депресии.Продукти, които съдържат трансмазнини:

Маргарин

Меките масла, миксовете от краве и растителни масла

Рафинирано растително масло

Майонезите

Кетчупите

Продукцията на бързото хранене (фаст-фуд), за приготвянето на която се използват трансмазнини

Сладкарски изделия – торти, пасти, бисквити

Снаксове, чипсове, пуканки

Замразени полуфабрикатиВ рибните консерви, които не са мариновани в мазнина, е добавен уротропин, който е признат в света за много опасна добавка и е забранен. В състава на уротропина влизат амоняк и формалдехид.

Хайверът може да се съхранява дълго само в замразен или силносолен вид. Ако се продава слабосолен хайвер, значи в него има или уротропин, или лимонена киселина.Продукти, които съдържат генномодифицирани организми:

Какао

Фъстъци, в тях вграждат гена на петунията. Получава се страшно отровно вещество; насекомите не нападат фъстъците.

Вносните картофи

Зеленият консервиран грах

Консервираната царевица

Царевичните пръчици

Зърнени закуски с ароматизатори и оцветители, които напомнят натуралните.Храни, пълни с химия:

Бонбони: в производството им се използва силна химическа есенция.

Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.

Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.

Хамбургерите и дори салатите в МакДоналдс, дюнерите.

Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета; всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.

Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. – те са произведени от генномодифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!

Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, не бива да се употребява. Асептичната им опаковка съдържа антибиотик.

Дините са обработени с такива отрови, че направо си подписвате смъртната присъда!

Не купувайте грозде, което не се разваля! Обикновено го обработват с хлороформ и други сериозни антиокислители.

Чушки, които не са характерни за сезона, те са генномодифициран продукт!

В последно време се говори за вредата от хляба, произведен с мая. Вместо хляб ние консумираме гъбички. Затова предпочитайте квасен ръжен хляб или хляб от лимец.
Рафинираното бяло брашно от висш сорт и други рафинирани продукти влизат в списъка с топ-вредните продукти.
Бялото брашно се обработва с белина.

Гъбите от магазина: те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е възможен и летален изход.

Сухи кайсии, сливи, стафиди – красивите сухи плодове показват, че са обработени с химикали.

Сладолед – днес почти няма сладолед, произведен от мляко. Плодовите сладоледи са голи есенции, в тях няма нищо натурално.

Опаковани кексове, бонбони, шоколад: 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.

Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да ги употребяват. Пилетата получават шест женски хормона, включително прогестерон. При мъжете, които консумират постоянно пилешко месо, спада тестостеронът под въздействието на женските полови хормони.

Разтворимите кафета водят до пълно израждане на надбъбречните жлези.

Чуждестранните ароматизирани чайове, които съдържат лимонена или портокалова киселина. Веднага възниква зависимост, а всички киселини трябва да се изведат от организма.

Майонези, кетчупи, сосове и подправки – съдържат много оцветители, заместители на вкуса, ГМО и консерванти, които нарушават микрофлората в червата, унищожават полезните микроби в организма.

Сладките газирани напитки, които са смес от захар, химия и газове. Кока-колата освен букета от химия съдържа и 4-5 чаени лъжички захар!

Соковете в пакети и кутии нямат нищо общо с натуралните съставки. Там няма никакви плодове!

През зимата ягодите са съвършено безполезен продукт, там няма никакви витамини!

Този списък съдържа продукти, от които трябва да се откажете напълно. Става дума не за вредни, а за смъртоносни храни!

Източник: http://rasper-bg.com/?p=565&fb_source=message
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Понеже темата за природното хранене е заключена, ще ползвам тази за едно наблюдение и размисъл.

Никого в нищо не убеждавам. Аз също в нищо не съм убедена. Но си мисля и премислям.
Това, което разглеждам сега, стъпва на идеята за кармата. Ако решим, че няма карма, то цялата теория отлита. Но сега възприемам, че има карма.

Ето един цитат от Крион (предполагам, че същото се среща и при други източници):
http://channeling.newage.bg/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%86%D0%B8 написа:До този момент нещата, които са били поемани в тялото ви, са били проучвани от кармичния ви отпечатък чрез основния ви генетичен код. Ако кармичният ви отпечатък е пасвал на цялостния резултат от веществото, то се е приемало или отхвърляло. Тази практика "одобрен или скъсан" се прилага за добрите и за лошите вещества, контролирайки в случай на заболяване доброто или лошото хранене, бързата или бавната обмяна на веществата (слабото или пълното тяло), приемането или отхвърлянето на лекарството, витамините и здравословните продукти.
Не разбирам това изречение
Ако кармичният ви отпечатък е пасвал на цялостния резултат от веществото
но общата идея е ясна - според кармата ти определяш кое за теб е добро и кое не е.
Или:
Имаш карма - има добри и лоши храни. Нямаш карма - няма добри и лоши храни.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Продължавам в тази тема да си разсъждавам върху храненето.

Бебетата се хранят с кърма. Кърмата е мазна и сладка. Обикновено бебетата получават изключителни грижи и внимание, комфортно им е, защитени са и т.н.
Тялото на възрастния човек не е подходящо за големи количества сладко и мазно. Но на човека му се яде пастичка.
Нуждата от сладко и мазно може да се разглежда като нужда от нещо (или всичко) от бебешкия живот.
lucky64

Re: Списък с най-вредните храни в България

Мнение от lucky64 »

марки минерална вода могат да ни отровят! Вижте кои са!
Те съдържат над 1.5 мг/л флуорид, който е силно токсичен за централната нервна система8 марки минерална вода могат да ни отровят! Вижте кои са!Дата12:16 | 28.10.2013Дата565054Коментари26Автор: ПИК
Share

Имаме навика да купуваме минерална вода, без да четем етикетите. А на някои от най-известните български марки минерална вода като „Девин“, „Михалково“, Хисар“, “Велинград“ и др., пише: „Съдържа флуорид (F) над 1.5 мг/л и не е подходяща за всекидневна употреба от деца под 7 години“.
Но има риск и за възрастните, които консумират много вода с високо съдържание на флуорид. Ако един човек пие по половин-един литър минерална вода с високо съдържание на флуорид на ден, вредни ефекти няма да има, но ако пие 1,5-2 литра, опасността се увеличава. Какво е опасното на флуорида?
Д-р Иво Атанасов, държавен експерт в дирекция „Обществено здраве“ на Министерството на здравеопазването (МЗ), казва пред "Е-вестник": „Повишеното приемане на флуор (при концентрации на флуор в питейната водата над 1,5 мг/л) при кърмачетата и децата до 7-годишна възраст води до повишаване на риска от развитие на зъбна флуороза, която се характеризира с поява на жълто-кафяво оцветяване на зъбите, нарушаване структурата на емайла и повишаване на трошливостта им. Приемането на още по-големи количества флуор (при концентрации в питейните води над 6-10 мг/л) създава повишен риск от развитие на костна флуороза при деца и възрастни, при която се нарушава структурата на костното вещество и костите също стават по-чупливи и ронливи“.
По данни на Министерството на здравеопазването (МЗ) 13 български марки натурални минерални води от търговската мрежа съдържат флуориди над 1,5 мг/л. Повечето от тях са в интервала от 3 до 5 мг/л.
Натуралните минерални води със съдържание на флуорид над 1,5 мг/л са около 1/3 от всички бутилирани български минерални води. По данни на Европейската комисия, по този показател страната ни се нарежда на едно от първите места в ЕС.
За ползата и вредата от флуора от години тече световен спор между зъболекари и хуманни лекари. Първите казват, че редовното приемане на флуорни съединения заздравява зъбите и намалява риска от кариеси. По тази причина почти всички пасти за зъби в търговската мрежа са с флуор. В някои държави като САЩ изкуствено се флуорира дори питейната вода. От Българския зъболекарски съюз също се опитаха да флуорират питейната вода в България, но Министерството на здравеопазването се възпротиви.
Според д-р Филис Муленикс, бивша директорка на “Форсайт дентъл сентър” в Бостън, САЩ, флуоридите са силно токсични за централната нервна система и могат да се отразят зле на мозъка дори в ниски дози. При бебета и деца се уврежда развитието на мозъка, засяга се моторната функция, намалява се способността за обучение.
Други изследвания показват, че флуоридите се отразяват неблагоприятно върху фертилното здраве.
Контролът върху производството и етикетирането на бутилираните натурални минерални води в България се извършва от Министерство на здравеопазването (МЗ) и неговите Регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ). Съдържанието на флуориди се проверява още на етап предоставяне на концесия за добив на минерална вода. От МЗ уверяват, че на пазара не може да бъде пусната бутилирана натурална минерална вода със съдържание на флуорид над 5 мг/л.
Съдържание на флуориди в някои минерални води (по данни от търговската мрежа и от Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца 0-18 г. 2009-2014 г.)
Търговско F на етикета
наименование на мг/л
минералната вода
Хисар 5,0
Девин 4,0
Ракитово 5,0
Велинград 4,5
Velingrad (BG) 4,5
Клептуза 4,5
Михалково 3,1
Рударци 1,5
Неврокоп 0,1
Преподобна Стойна 0,4
Горна баня 0,2
Банкя 0,5
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Списък с най-вредните храни в България

Мнение от ivangp »

Ето една интересна и информативна статия по въпроса:
http://www.namama.bg/article-fluorut-i- ... decata/264
Аз пия само Девин Изворна, чешмяна пречистена с филтър или трапезна пречистена с обратна осмоза.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Списък с най-вредните храни в България

Мнение от Alisa »

Аз пък пия "заредена" чешмяна вода! Веднъж "заредена" от надпис "обичам те, благодаря ти" поставен под каната ми с вода и втори път, когато почувствам нужда, зареждам с ръце- просто поставям водата между дланите си и стоя така докато усетя, че й е достатъчно. Обикновено това отнема към минутка. При двата начина водата е прекрасна за мен, вкусът чувствително се променя, понякога дори усещам, че буквално пия енергия, която се разлива в тялото ми.
Наздраве!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
lucky64

Re: Списък с най-вредните храни в България

Мнение от lucky64 »

Ето как аз подготвям водата си за пиене.
Сутрешната вода,(от филтър ) която пия веднага след събуждане - Затоплям я доста, до преди завиране,отсипвам си 1 чаша,след което я преливам от височина от чаша в чаша 7-11 или 21 пъти (не знам защо съм решила толкова пъти ??но броя зависи от това колко време имам ) и когато е готова за пиене (поносимо гореща ) я обхващам с пръстите на 2те ръце, които не се докосват (лявата с дясната ръка ) повдигам я на нивото на 3тото око и изказвам благодарност -Благодаря на тая вода, която носи толкова сила, мъдрост и блага. Тая вода, която е била снежна лавина в Хималаите, била е буйна река, но и кротко поточе, била е напоителен дъжд но и утринна роса.. И така изброявам състоянията, в които е била.. и от там е взела тая сила, мъдрост но и спокойствие и смирение.. и я моля да внесе тея качества в моя организъм. След което на глътки отпивам и с благодарност я отправям към всички органи един по един , към всяка клетка, орган, система и функция в тялото си (благодаря им ), визуализирам как ги прочиства и обновява и така до последната глътка.Отнема ми около 3-4 минути.
Това си е мой ритуал, който ме кара да се чувствам удовлетворена, че започвам деня си изпълнена с благодарност и добри намерения.
Отделно имам синя бутилка, на която съм залепила етикет с думите "Благодарност " и "Хармония". От време на време сменям думите с други-Здраве, Обич, Сигурност.. и т.н.От тая бутилка пия през деня.
Публикувай отговор