Изчистване на родословното дърво

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Изчистване на родословното дърво

Мнение от mayadob »

Скоро събрах 2 и 2 и ето каква четворка се получи.
Сглобих един много хубав подход, който стъпва на теорията от семейните констелации, ползва думички от Хоопонопоно, има много ТЕС и накрая прекъсване на връзка.
Първо ще опиша стъпките, които се правят, а след това ще ги коментирам.

ИЗЧИСТВАНЕ НА РОДОСЛОВНОТО ДЪРВО


Описвам как някой го прави за майка си. По същия начин се прави и за бащата, бабите, дядовците, лели, чичовци и т.н.
Представя си, че майка му стои пред него и:

1.) Потупва се и казва на майка си "Прощавам ти."
Вариант 1 - прошката идва спонтанно и с лекота. Тогава за проверка прави един пълен кръг по точките, като казва на майка си "Прощавам ти" и си представя всички възможни ситуации, в които би имало какво да прощава. Ако през целия кръг прощава с лекота, минава към стъпка 2.
Вариант 2 - прошката НЕ СЕ случва с лекота. Тогава казва "Не мога да простя на майка ми, защото..." и довършва изречението. С така полученото изречение прави ТЕС, докато тази пречка за прошката изчезне. Това се повтаря, докато имаме Вариант 1, в който прошката идва спонтанно и с лекота (+ проверка - един пълен кръг по точките).

2.) Потупва се и казва на майка си "Обичам те."
Вариант 1 - казва го искрено и с лекота. Тогава за проверка прави един пълен кръг по точките, като казва на майка си "Обичам те." Ако през целия кръг го казва с лекота, минава към стъпка 3.
Вариант 2 - НЕ МОЖЕ да каже искрено "Обичам те". Тогава казва "Не мога да кажа на майка ми "Обичам те", защото ..." и довършва изречението. С така полученото изречение прави ТЕС, докато тази пречка за протичането на любовта изчезне. Това се повтаря, докато имаме Вариант 1, в който искрено казва "Обичам те" (+ проверка - един пълен кръг по точките).

3.) Потупва се и казва на майка си "Благодаря ти."
Вариант 1 - благодари искрено и с лекота. Тогава за проверка прави един пълен кръг по точките, като казва на майка си "Благодаря ти" и си представя всички възможни ситуации, в които би имало за какво да благодари. (Да не забрави да благодари, че го е родила. За бащата - че му е дал живот. За бабите и дядовците - че са дали живот на родителите му.) Ако през целия кръг благодари с лекота, минава към стъпка 4.
Вариант 2 - НЕ МОЖЕ да каже искрено "Благодаря ти". Тогава казва "Не мога да кажа на майка ми "Благодаря ти", защото ..." и довършва изречението. С така полученото изречение прави ТЕС, докато тази пречка за благодарността изчезне. Това се повтаря, докато имаме Вариант 1, в който благодарността идва спонтанно и с лекота (+ проверка - един пълен кръг по точките).

4.) Потупва се и казва на майка си "Прости ми."
Вариант 1 - иска и получава прошка спонтанно и с лекота. Тогава за проверка прави един пълен кръг по точките, като казва на майка си "Прости ми" и си представя всички възможни ситуации, в които би имало за какво да иска прошка. Ако през целия кръг иска и получава прошка с лекота, минава към прекъсване на връзката.
Вариант 2 - НЕ МОЖЕ да поиска и да получи прошка с лекота. Тогава казва "Не мога да поискам прошка от майка ми, защото..." и довършва изречението. С така полученото изречение прави ТЕС, докато тази пречка за прошката изчезне. Това се повтаря, докато имаме Вариант 1, в който иска и получава прошката спонтанно и с лекота (+ проверка - един пълен кръг по точките).

Прекъсване на връзката (http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=1015)
Накрая прекъсва връзката с майка си така:
Представя си пред себе си майка си. Представя си връзката между тях като енергийна връв. После с ръка прави пресичащо движение и си представя как тази връв се пресича от това движение. Може да каже на глас или наум "Прекъсвам" или "Пресичам."
След това енергийната връв има два отворени края - един към него и един към майка му. Представя си, че лекува отворения към него край със златна светлина а края откъм майката го закача към някой храм (или в каквото вярва - бяла светлина, Бог, ангели, Висш разум...)
Последно промяна от mayadob на 23 Апр 2013 14:22, променено общо 1 път.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Коментари.

В светлината на семейните констелации

Според Лийбермайстер (автор на "Корените на любовта - ръководство за водене на семейни констелации" - http://www.familyconstellations.bg/kore ... bovta.html) всеки човек е в най-силна зависимост от тесен кръг от роднини. Това са майка, баща, двете баби, двамата дядовци, братя и сестри на родителите (лели и чичовци) и всички заченати деца в този кръг, тоест неродени и мъртвородени братя/сестри, лели и чичовци без братовчеди.
Този кръг е един и същи за всички хора.
Има и други хора и групи от хора, които могат да влияят силно и те се определят индивидуално. Това може да бъдат:
- роднини, за които умишлено не се говори, защото името им е опетнено (престъпници, жертви на престъпления...)
- нация. Ако, например, някой дядо се е бил срещу даден народ и в рода се е насадила омраза към този народ.
- професия. Ако, например, в рода има особен проблем с някоя професия
- човек извън семейството, който е силно свързан (например, убил е някой от семейството)
и всички производни от теми табу, срамни неща, опасни неща...

За всеки такъв човек или група от хора е добре да се направят стъпките от изчистването на живота.
Например, за почти всеки българин е подходящо (да не кажа належащо) да го направи за българите, турците, руснаците, македонците, сърбите, румънците, гърците, американците.

Ако човек е по-запознат с констелациите, може да добави и други думички. Те вече са по-специфични и не мога да ги опиша на кратко.

Извън светлината на семейните констелации
Тези стъпки могат да се правят и за случки.
Както и за физически проблеми. И изобщо за проблеми от всяко естество.
Последно промяна от mayadob на 15 Апр 2013 01:31, променено общо 1 път.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Една жена не можеше да направи първата стъпка за майка си. Също стигнахме и до "Не усещам майка ми да ме обича." Тогава зарязахме майка й и я накарах да направи стъпките за майката Земя. Успя да ги направи. След това с малки изтесвания успя направи стъпките и за майка си.
Същото може да се приложи и, ако човек не успява да прости на баща си. В този случай се отклонява първо да направи стъпките за бащата Слънце и след това се връща на баща си.

Аз имах следния случай с мой роднина. Първо си казах "Няма за какво да му прощавам, но дай да си мина стъпката." След малко бях на "Не мога да му простя това, че не ми е обръщал достатъчно внимание, защото тогава ще трябва да призная, че той е допуснал грешка. А той е идеален и не може да греши" След това го свалих от пиедестала и му простих :lol:
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Охо! Много сериозна работа! Идеята ми харесва!
Побира ли се в една сесия, че тежичко ми се вижда? Неподготвен човек хваща ли се на тагова голямо чистене? Идеята ми е, че някои идва да изчисти нещо по- малко и различно, а го подхващаш с такова генерално чистене или го подаваш на човек търсеш решаване на конфликт с някой от роднините и покрай това и останалите изчиствате?

Във връзка с констелациите, да добавя, идеята на автора е, да се стигне до признаване мястото на всеки един от семейната йерархия, базирано на времето на появяване на даден член, на бял свят. Т.е. на чело са дядото и бабата, после техните деца /наши баща или майка,техните братя и сестри/ от най- голям, към най- малкък, после братята и сестрите ни, включително и ние, подредени в йерархията пак от най- голям към най- малък.
В този смисъл и процедурата ИЗЧИСТВАНЕ НА ЖИВОТА, която даваш, може би върви по този йерархичен порядък или почваш с най- проблемното отношение?
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Alisa написа: Побира ли се в една сесия, че тежичко ми се вижда? Неподготвен човек хваща ли се на тагова голямо чистене? Идеята ми е, че някои идва да изчисти нещо по- малко и различно, а го подхващаш с такова генерално чистене или го подаваш на човек търсеш решаване на конфликт с някой от роднините и покрай това и останалите изчиствате?
Минавала съм в една сесия всички роднини, но тогава още не правех думите от Хоопонопоно, а тези от констелациите.
Със себе си не мога в една сесия, но и сесиите ми не са дълги. Даже още не съм си минала едните баба и дядо.
С една жена, която не иска да остане стара мома, започнахме с общо изтупване на темата и накрая го направихме само за майка й - това в една сесия от 2 часа. Останалите, ако може за домашно, ако не- следващия път.
Alisa написа:Във връзка с констелациите, да добавя, идеята на автора е, да се стигне до признаване мястото на всеки един от семейната йерархия, базирано на времето на появяване на даден член, на бял свят. Т.е. на чело са дядото и бабата, после техните деца /наши баща или майка,техните братя и сестри/ от най- голям, към най- малкък, после братята и сестрите ни, включително и ние, подредени в йерархията пак от най- голям към най- малък.
В този смисъл и процедурата ИЗЧИСТВАНЕ НА ЖИВОТА, която даваш, може би върви по този йерархичен порядък или почваш с най- проблемното отношение?
По този повод казах:
Ако човек е по-запознат с констелациите, може да добави и други думички. Те вече са по-специфични и не мога да ги опиша на кратко.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Alisa написа:...
В този смисъл и процедурата ИЗЧИСТВАНЕ НА ЖИВОТА, която даваш, може би върви по този йерархичен порядък или почваш с най- проблемното отношение?
Сега да ти отговоря, че по-рано не можех да пиша дълго.
Аз мисля, че е много индивидуално с какво ще започнеш. Точно както е една констелация. Една жена беше в много лоши отношения с баща си и започна с него. Една друга (споменах я в предния пост) започна с майка си, защото там е основният проблем. Може пък да се започне и от семейния партньор, защо не.
Ако пък човекът не чувства от къде да го подхване и е решил да го направи, може йерархично.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

ОК! Мерси и аз така подозирах, ама да си попитам... :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Идеята много ми харесва само че без прекъсване на връзката. Не разбирам защо е нужно да прекъсваш връзката при положение, че си я изчистил.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Не знам. Така ми идва.
Жената, която направи успешно 4-те стъпки за майка си, имаше трудност с прекъсването на връзката след това. В случая това за мен е една допълнителна проверка и показва, че пак трябва да минем през майката.

Аз лично усещам свързаността с човека преди да прекъсна връзката и усещам отдалечеността му след това.

Забравих да спомена още една идея - човек може да го прави за себе си. В този случай прекъсването няма смисъл.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Понякога Прекъсване на връзки ми е старт за разбиране, какво ме свързва с някого и да го чистя. Последния ми проблемен контакт работих така и много помага. После с някоя от техниките чистя и пак проверявам с Прекъсване на връзки .
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

И още нещо по темата.
Една позната екстрасенс наскоро е разработила почти същия подход, само че с енергийни техники. Тя минава по родословното дърво (предполагам, че прави проверки с нейния вариант на махало) и определя къде има роднина "за разичстване". И затваря енергийния канал, каквото и да означава това.
Тоест, не зная точно какво прави, но би трябвало да има същия ефект.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Re: Изчистване на живота със Сем.Конст.+Хооп+ТЕС

Мнение от vqra »

Много добро, благодаря.

Мая, да те попитам, ако минавайки по вариантите и потупвайки се стигаш до момент в който трябва да простиш на себе си (т.е. обикаляйки по точките, докато прощаваш на майка си, започваш да чувсваш вина, че не си бил осъзнат до момента и не си я разбирал).

Когато се налага да простиш на себе си, какво правиш по алгоритъма?

А прекъсване на връзка със себе си, има ли такова? :)
Per aspera ad astra!
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

mayadob написа:... всеки човек е в най-силна зависимост от тесен кръг от роднини. Това са майка, баща, двете баби, двамата дядовци, братя и сестри на родителите (лели и чичовци) и всички заченати деца в този кръг, тоест неродени и мъртвородени братя/сестри, лели и чичовци без братовчеди.
Този кръг е един и същи за всички хора.
Мая, замислих се как стои този въпрос с човек, който е осиновен. Не знае нищо за кръвния си род и роднини?!..
Per aspera ad astra!
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Re: Изчистване на живота със Сем.Конст.+Хооп+ТЕС

Мнение от mayadob »

vqra написа:Мая, да те попитам, ако минавайки по вариантите и потупвайки се стигаш до момент в който трябва да простиш на себе си (т.е. обикаляйки по точките, докато прощаваш на майка си, започваш да чувсваш вина, че не си бил осъзнат до момента и не си я разбирал).
Тогава правиш едно малко отклонение, в което й искаш прошка и, когато този аспект се изчисти, продължаваш с даването на прошката.
Аз редовно си правя такива отклонения.

По принцип, не само в този случай, гледай да следваш посоката, в която те води личната ти сесия. Използвай готови схеми и алгоритми до толкова до колкото ти дават някаква обща рамка, идея и насока. Ако сесията ти си върви по схемата, ОК. Ако обаче усетиш нужда да промениш нещо или да се отклониш, направи го.
vqra написа: Когато се налага да простиш на себе си, какво правиш по алгоритъма?
А прекъсване на връзка със себе си, има ли такова? :)
По-горе споменах, че може да направиш целия алгоритъм за себе си без прекъсването на връзката.
В допълнение - има разни варианти, в които може да прекъсваш връзки "със себе си". Може да прекъснеш с някоя своя същност, с черта от характера си, със спомен за себе си... Но да си представяш напълно идентично копие на себе си и да прекъсваш с него... аз не виждам смисъл в това.
Мая, замислих се как стои този въпрос с човек, който е осиновен. Не знае нищо за кръвния си род и роднини?!..
Това се разглежда подробно в ръководството за семейни констелации на Лийбермайстер.
Не мога да си спомня точно, но мисля, че в такъв случай си зависим както от осиновителите си, така и от кръвните си роднини. Ти съзнателно не знаеш нищо за последните, но "духът на семейството" пише всичко в тефтерчето си.

В Хоопонопоно има още една думичка - СЪЖАЛЯВАМ.
Ако човек усети нужда, е добре да си я включи. Тя е в комбинацията "Съжалявам. Прости ми."
blanka
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Мар 2013 10:46

Мнение от blanka »

Здравейте, аз искам да кажа, че и двата метода и ТЕС и Хо понопоно действат. Дори и да не се смесват методите. Като прочетете книгата на "Абсолютната неограниченост" ма д-р Хю Лен и Джо Витале и започнете да работите със себе си ще се уверите в Хопонопопо. Без дори да се почуквате по точките, но винаги първо трябва да простите на себе си и тогава на всички останали. Също може да се ползва и "Капчица роса".
Публикувай отговор