Психосоматичнo декодиране

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Психосоматичнo декодиране

Мнение от вибрационални терапии »

Психосоматичнoтo декодиране е метод които се използува при случаи на хронични болести, автоимунни заболявания и с особено добри резултати при болни от рак и множествена склероза.
Този метод се базира на Новата медицина на Др. Хамер, Тотално биологично декодиране, Трансгенерационен метод, Невролингвистично програмиране и методи за хипноза по Ериксон.
Изучих тези дисциплини с френски и испански терапевти.
Очаквам до година да дам семинари в София.
Ако имате въпроси относно тези методи, на ваше разположение съм.
Професионалният ми mail e:
[email protected]

Даниела
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Ами на първо време опиши някои резултати, които си постигнала с пациенти, колко време работи с тях, какви трудности срещна, какъв се оказа корена на проблема, колко бързо го откри и колко бързо го премахна, колко бързо след това, човекът се излекува и т.н.

Принципно този сайт е за информация за самопомощ, а не за реклама на терапевти.
Така, че колкото повече информация дадеш, която да може да се използва от четящите тук, толкова по-добре и за тях и за теб.

Винаги ще се намерят хора, които да мислят, че не могат да се справят сами и че имат нужда от терапевт или които ги мързи, нямат време да се занимават сами. Тези хора ще те потърсят като терапевт. Но преди това те трябва да си отговорят на два въпроса:

1. Защо да използват твоят метод, а не някой друг?
2. Защо да идват при теб, а не при някой друг?

Колкото повече информация им предоставиш за метода и за себе си, толкова по-лесно те ще могат да си отговорят на тези въпроси и толкова повече клиенти ще имаш.

Ако погледнеш в другите теми за различни техники, в тях винаги се описва как се прави дадена техника и се дискутират трудности, варианти за приложение и т.н.

В твоята тема би било добре да се направи същото.
Това е win-win ситуация.
Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Мнение от вибрационални терапии »

Здравейте,
Благодаря за отговора.
За хората които нямат време да се занимават или ги мързи, едва ли някой може да им разреши проблемите. Думата терапевт идва от гръцки θεραπευτής и означава придружавам, обръщам внимание, помагам. Терапевтите съпровождат, учат и помагат на страдащият човек за да намери пътя към излечение. Път който те самите са вече извървели и по този начин съкращават страдания и време. И има болести при които няма време за лутане..
Тези които отстъпват силата и съдбата си на други не търсят разрешение, ами само облекчение. Те считат симптома за враг, нещо против което трябва да се борят или от което да се защитават и го третират като такъв, затова го горят, режат, замаскирват..
Методът който ви представям дава добри резултати, много добри, винаги когато боледуващият е решен да промени коренно живота си и да се изправи лице срещу лице с конфликтите си. Коренът на проблема не се премахва, само се променя виждането, държанието, чувствата, мислите, чувства се съгласуваност, изчезва стресът и непрекъснатата вътрешна напрегнатост, вече не е нужна толкова енергия са подтискане на несъзнателните конфликти и съответното изхабяване на организма. Просто старите неврални вериги вече не се използуват и са заменени от новите.
Помага при хронични болести, но най вече е ефикасен където други методи не предоставят никакво решение.
Хората са свободни да използуват методи и практики каквито искат.
Не влезнах в този форум за да убеждавам някого в нещо ами да предложа информация.
Терапевта не избира пациентите си, те го избират. Всичко е резонанс.

Методът не е само един. По точно са верига от методи които се допълват.
Базира се на „Нова немска медицина” на Др. Хамер. Всеки симптом ни дава ценна информация. Всеки орган има отговарящо реле на нивото на Централната нервна система.
Dirk Hamer Syndrome се открива в мозъка чрез скенер. Всеки орган има съответно реле в мозъка и отговаря на даден конфликт. И обратно, всеки емоционален о психичен конфликт поразява определено реле в мозъка и съответния орган.

Да се отрие причината са болестта не е трудно, но повечето болести имат повече от една причина.
Произхода на конфликта може да се отрие във времето преди възникване на болестта, във времето на бременността или да е наследен.
За точна диагностика на конфликта се базираме на симптома на засегнатия орган или група от органи, на ембрионалния пласт който е засегнат, на психологична диагностика по време на сеанс у още много други фактори. Няма нужда от апарати, но може да се използуват ако пациентът желае.
Това, за диагностиката и откриване на причините.
После следва разрешаване на проблемите. Използува се Биологично декодиране, Невро-лингвистично програмиране и хипноза,Трансгенерационен метод, лазер (по желание) и вибрационни терапии.

За да опиша всички тези методи точно ще е необходим обем като за няколко книги. Затова коментирах че планирам семинари за София.
Имам достатъчно разрешени случаи на рак, дори в напреднал стадий и с метастази. Също добри резултати с множествена склероза, излекуване о подобряване. Много зависи от клиента и докъде е разположен да напредва. От значение е заобикалящата среда - семейство, приятели, социално влияние.. Много пъти промените се приемат трудно от близките.
В случаите на метастази винаги са няколко конфликта и всеки се разглежда по отделно.
Пример:
Рак на лява гърда / канал/ десничар/жена/ конфликт- празно гнездо,/ IIконфликт на диагноза/следват метастази в бял дроб/ III конфликт лично обезценяване, следват метастази в костите..
Клиентката беше извървяла доста път сама. С разположение за промени, доста съзнателна. Когато разбира причините и механизми на действие не се замисля и дава решителна крачка за промени.
По диагноза оставаха месеци живот. От тогава минаха 4 години и няма тумори...
Пример“
Жена, 55 години, тумор на дясната буза, голям колкото 2 юмрука.
Проблем: Психика на жертва, носи този тумор като следа са нанесени от родителите психологични щети. Казах и че носи следи от "шамар ".
Разгледахме случая: големия и брат не си говори с родителите и ги е дал под съд са пари и имоти. Малък брат, наркоман.
Поровихме се в историята. Оказа се че тази жена е проектирана от родителите като "момиче-бастун " Това ше рече бастун за стари години. затова не се е оженила никога и няма деца, носи програма да гледа родителите си на стари години . Правим хипноза и разказва че от шест годишна възраст гледа братята си. Като голяма прави два бизнеса и всеки път семейството и помага са разтурването им и крадат парите.
Майка и живее с нея и непрекъснато я обвинява са държането на братята и за смъртта на баща и....
Пациентката мрази майка си, но дъщерния и дълг я принуждава да я гледа.
Ракът напредваше и нямаше много време. С помощ успя да постави лимити на майка си. После се освободи от чувството за вина. Не можахме да продължим повече.
Туморът вече не беше активен и не заплашваше живота.
Две години по късно продължахме с терапията. Не беше лесно,но успя да прости на майка си, когато разбра че майката също носи програма за жертва, защото по същия начин е била малтретирана от своите родители..
Просто програмата се повтаря от генерация на генерация...
Сега туморът е колкото орех.Аз самата бях със много сериозен проблем на щитовидна жлеза. Сега няма ни помен от патология.

Нямам проблеми за клиенти. В момента се намирам в Мадрид.
Целта беше да дам информация, за конкретни случаи са които не се е намерило друго разрешение и няма много време. Никога не е в повече съвет или информация.
В Испания давам информация на испански и немски по телефона, тъй като не разполагам с много време. После всеки решава какво да прави.
Съжалявам ако съм нарушила правилата на вашия форум. Не е било целта ми.
поздрави
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Няма проблем, не си нарушила правилата. Благодаря за информацията!
В този форум е писано много за ГНМ. Явно от скоро влизаш и не си чела повечето неща. И за твоя информация в България от 2-3 години идва една французойка която прави семинари по ТОТАЛНА БИОЛОГИЯ. Т. е. това не е нещо ново за страната, макар, че повечето хора не са чували за него.
Хубавото при теб е, че говориш български. Тя прави семинарите си с преводач, а преводача, поради факта, че не е запознат с материята, която превежда, прави грешки и често изопачава смисъла на казаното. Бил съм й на един семинар и освен, че ме заинтригува да си купя няколко книги, друго не постигна.

Проблемът с тези техники и теоретични постановки е, че изискват много време за изучаване и прилагане и в крайна сметка повечето хора, които се насочват към тях, стигат до нуждата от терапевт.

Но е супер, че терапевтите бавно се множат.

Пиши тук, ако желаеш, смятам, че ще е полезно на много хора да разберат, че има алтернативи на ножа и лекарствата. А и също да знаят, че има подобни терапевти.

На мен лично ми е интересен отговорът на следните въпроси:
Процентно колко от хората, които ти се обаждат за консултация, започват терапия по тези методи и колко от започналите терапия я довеждат до успешен край?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Мнение от вибрационални терапии »

Не, не съм чела много по сайтове.
Хубаво е че има семинари са Тотална Биология. Те са на ниво потребител, за това не е станало много ясно още повече като прибавим езиковата бариера. Такъв тип семинар е само с информативна цел. Идват, дават информация и ако някой има катарзис или просветление му дават кратък сеанс във фоайето. За това пътуват винаги се голям екип.
Няма общо с образование на университетско ниво.
Между другото в доста страни вече е университетска дисциплина.
Не мога да говоря за проценти. Всеки които ми се обажда получава това което може да възприеме. Много пъти не се връщат след сеанс и не знаеш какво е станало. Виждаш ги след време и се оказва че е функционирало бавно, подсъзнателно и е имало резултати. Други ми пращат още хора и така научавам за тях. Има пациенти които работят
и постигат много, други направо ме изненадват и изненадват себе си с излекуване.
Други умират..с мир в сърцето.
Запознах се с Др.Хамер в Малага. Човек, невероятен в своите специалности. Изключителни познания. Бях с негов ученик 4 години, докато миналата година почина... от рак. Прилича на ирония на съдбата.
Има случаи в които не мога да направя нищо.
В България, син на близка жена с множествена склероза от 15 години, сега е на легло.. Летях един петък за София и се върнах в неделя сутрин... Майката обича много сина си, пази го като орлица с крилото си и се отървава от всеки които се доближи до сина и. Закриля го, иска го до себе си непрекъснато, винаги....докато е жив.
В такъв случаи преценявам и не се бъркам.
За това, когато говоря по телефона с пациенти често ги моля да бъдат сами.
Има голям процент лесни случаи, бездетни семейства, проблеми с отношенията в семейството, сексуални проблеми в семействата и т, н. Тези не знам дали се броят.
Други се обаждат по телефона за да разберат например защо винаги се омъжват са пияници и отгоре на всичко бащата е пияница.. Или защо вършат неща които не искат да вършат..

Много важно е първо самият терапевт да се декодира и съзнателно де упражнява тази професия. Тогава не се плаши от трудности, ами живее една голяма авантюра и задоволява желанието си да учи, да открива.. да се отърве от matrix, и да помогне на други да бъдат свободни..
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Семинарите по Тотална Биология са си обучителни и са добри, просто е много информацията и се поднася бавно и дълго. Според мен целият този процес може да бъде много опростен и съкратен. Мисля и работя в тази насока.

Най-вече ме интересува процеса на откриване на корена на проблема. Т.е. случката кояро е породила проблема и причините за недоизлекуване, т.е. хронифициране на проблема. Та ако може да дадеш инфо в тази посока ще съм ти благодарен, аз и всички четящи тук.

А този ученик на Хамер защо не се е декодирал и защо е позволил да го гътне рака с всичките тези познания, според теб?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Мнение от вибрационални терапии »

Вярно е че процесът е бавен и се изискват много и обширни знания и опит. От начало е повече теория и се следват протоколи но с времето терапевтът е все по интуитивен много пъти разрешава случая като в транс.
Как се отрива причината, за това има много формули. Наблюдаваш пациента още като отвори вратата : телесна структура, жестове, слушаш как се изразява, какви думи ползува и имаш представа за много неща,преди да е коментирал мотива са консултация..
И после зависи от оплакванията и дали вече има точна диагноза. От това веднага знаеш в кой биологичен етап се намира, кои са релетата, какъв е конфликтът...
И търсиш като детектив ..кога са почнали оплакванията... Нормално винаги има случка преди това която определя предразположение...
На това ниво и даже преди това много пъти направо се знае дали идва от предишни генерации... Има хиляди вариации и възможности и куп начини...
Не ми е възможно да разкажа в едно писмо учебен материал за 2,3,4 години интензивен труд.
На семинар се дава материалът и всичко останало са демонстрации на живо, с истински случаи.

Разбира се че има и друг начин, много по бърз, но малко са които могат да го прилагат с пълна сила
В транс можеш да използваш знание и умения които не си придобил с учене или практика.
За това се изисква практика с шамани и не са малко терапевтите които са посветени в тези техники...
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Как точно разбираш дали проблема идва от предишни генерации? Ако го е имало в родители, баби, дядовци и т.н.? Или по друг начин?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Мнение от вибрационални терапии »

Когато се оценява пациентът важно е да си дадеш сметка какви програми носи. Тогава се знае дали патологията е негова или:
-от предишно поколение
-от момента на зачеването - идеята с която е заченат
-от програма на фамилията като цяло
-от мъртви, чиито живот трябва да живее вместо тях
-от секрети във фамилията - те се секретариат директно в тялото във форма на хормони например..
-oт програма за заместване на деца умрели преди него
-от исторически травми, напр. концентрационни лагери, война...
-от програма на безплодни бракове..
всички тези неща трябва да се знаят, са да може терапевтът да предположи много повече варианти, да бъде готов за каквито и да били "странни случаи "
Знаем какво може да означава всеки прешлен, всяка става, всеки мускул, всяко кокалче и даже така е необходимо много практикуване, тъй като не е толкова от значение какво точно е станало ами как го взима и как го интерпретира о го е интерпретирал пациентът в зависимост от периода в които се е случило ..

Много важно е след като се знае причината , да се приложи правилна терапия, и да се води коректно пациентът към излекуване.
И най важно да не се забравя че последната дума е на Клиента.
Аз лично мисля че около 80 процента от хората имат нужда от външна помош за разрешаване на заплетени проблеми..
Поздрав

Не отговорих на въпроса са ученика на Hamer.
Не всеки издържа на преследване, заплахи и други такива действия.
Аз знам какво е, живях в пет различни страни...
Предпочитам да не мисля за конфликтите на Fermín Moriano. Много прям човек, винаги казваше каквото мисли.. Пазя го в сърцето си като един от любимите ми учители.
Не че Hamer не е изживял много повече преследване, физическо и психическо малтретиране, неправди, съдилища ..,но той е неуловим и несломен, вълк единак, също както Jim Humble
Последно промяна от вибрационални терапии на 18 Май 2013 14:09, променено общо 1 път.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Е, сега вече всичко ми стана ясно като бял ден.
Само не ми стана ясно аз как мога да си помогна с тези терапии?
Май май не мога, а трябва да ходя на терапевт.

Продължавам да вярвам, че има и по-прост път, достъпен за средния човек, без да са нужни години обучение.

Между другото Хамер не е поклонник на идеята за проблеми идващи от преди зачатието. Според него всички проблеми се коренят в случки в настоящия живот.

Нищо не каза за ученика му дето умрял от рак. Все още се чудя - Как е възможно това.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Мнение от вибрационални терапии »

Ходенето на терапевт е по желание, както е по желание ходенето на лекар, на семинари и купуването на книги.
Само представих един метод, нищо повече. И може би за един парализиран човек, един болен от рак на които са му казали, че дните му са преброени или за хора които смятат че имат нужда от помощ информацията е полезна.
Много, от тук нататък ще търсят още информация, други ще посетят семинари и други могат да се обучат за терапевти.
Казах че метода се базира на труда на Hamer по отношение на диагностиката на контемпорални болести, но има развитие и разширение в много други насоки.
Поздрави
Sylvia
Участник
Мнения: 97
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Какъв би могъл да бъде конфликта , " причинил " тумор , който продължава прогресивно да расте ( туморът е на млечна жлеза , предполага се , но на котка ) ? Дали растежът на въпросния тумор означава , че конфликтът е активен или ?
Интересува ме дали провеждате терапии на животни ?
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Мнение от вибрационални терапии »

Здравейте Sylvia,
Последно промяна от вибрационални терапии на 29 Май 2013 23:29, променено общо 1 път.
вибрационални терапии
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 14 Май 2013 18:51
Местоположение: Испания

Мнение от вибрационални терапии »

Здравейте Sylvia,
В случаи на рак при домашни животни, най вече котка или куче, първият ми съвет е притежателката да си направи оглед или да посети доктор.
Почти във всички случаи туморът на гърдата расте когато конфликтът е активен. Това е обратно при друг тип конфликти , отговарящи на друг ембрионален пласт и друго съответно реле в мозъка.
Много по лесно е да се открие причината при жената, тъй като се знае какъв вид е тумора (инфилтративен, дуктален, лобулен, тубуларен... карцином ,например .., глактофорни канали или аденофиброма , и се определя биологичния етап и засегнатия ембрионален пласт ). Знае се също дали е левичар или не, дали е в репродуктивна възраст или не и т.н.
Често, много често, любимите животни поемат тежестта и последиците от конфликта върху себе си. И най- правилно, от моя гледна точка, е да бъдат третирани на физично ниво, за да се спести време , през което да се открие и разреши конфликта на жената която е емоционално свързана, в този случай с котката.
При положение, че няма писти се проверяват всички възможности, които при рак на гърдата имат общ знаменател.
В 80% от случаите се отнася за тумори от типа инфилтративен- дуктален.
Не мога да се спра на всички вероятности , няма смисъл да се говори без да има конкретен случай. Мога да коментирам само някои основни положения.
Лява или дясна гърда са свързани с различни конфликти отговарящи на различни архаични майчини функции / като майка на децата или като дъщеря на майка си/
Изхранване: детето / майката. Aдено карцином
-Защита на: детето; майката. Дуктален
-Отговорност в семейството:
-Обща закрила на децата. Aдено
-Добро управление на дома. Дуктален

В общ случай тумор на млечната жлеза говори за проблеми в "гнездото" с доминиращо чувство на обща загриженост в домашното огнище по отношение на синове/дъщери или съпруг.
Не бива да се забравя, че обитателите на "гнездото" могат да бъдат реални или символични.
Символичен син може да бъде бизнес, или сестра или майка, любовник, или собствен съпруг.
Често срещан пример: жена, която изпитва майчински чувства към съпруга си, но в същото време има подсъзнателна нужда да бъде защитена от мъж, за да отгледа в сигурност децата си...
Ако е десничарка може да развие рак на дясна гръд..

Да се обясни е по сложно отколкото да се разреши случаят...
Sylvia
Участник
Мнения: 97
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Дали правилно Ви разбрах , че трябва аз да посетя лекар и да търся рак у себе си ? !!!
Честно казано избягвам посещенията при лекар ( въпреки , че цялото ми семейство се състои от такива , а самата аз съм ветеринарен такъв ) поради причина , че откриването на каквито и а е " диагнози " , особено тежки , би допринесло сериозно за разклащането на психиката ми и вселяване на силен страх , с който не знам доколко ще се справя . Мисля си ( мое убеждение ) , че ровенето и търсенето на диагнози , както и посещенията при лекари доста сериозно спомагат за създаването на истински болести ( метастазите , доколкото съм разбрала ГНМ също са породени от страхове , стартирани от лекари ) . Аз лично още кърмя и не съм си правила прегледи на млечни жлези , но мислите ли , че ако туморът на котката е на млечна тъкан ( не е изследван , но в тази област вероятността да е такъв е голяма ) , то и аз бих имала тумор точно на млечна жлеза ? Аз не живея постоянно с това животно , то е при родителите ми , но все пак чувствата ми към него са силни .
По отношение на конфликтите ми - да , имам неизгладени отношения с мъжа си ( отговорността към семейството е повече на мен , докато неговите време и интереси са доста встрани от нас , освен всичко той прехвърля на майка си и сестра си доста от грижите за децата , които би трябвало самият той да полага , а мен това ме дразни !) , но знам ли , тези неща са отдавна и не ги усещам като страдание или конфликт изобщо .
Наистина много Ви благодаря за вниманието и насоките !
Публикувай отговор