Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Информация за здравословен начин на живот.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнение от ivangp »

Най-бързият, ефективен, мощен, прост, природен и безлекарствен метод за прочистване на тялото и ума, и лечение на всякакви болести, който съм открил в над 30 годишната си практика с алтернативна медицина е пиенето на плодово-зеленчукови сокове в продължение на няколко седмици до няколко месеца.

При този метод на прочистване не се яде или пие нищо друго, дори и вода, по време на пречистването.
Приемат се 3-8 литра плодово-зеленчукови сокове на ден + една супена лъжица студено пресовано ленено масло (за мъже) или конопено масло (за жени) на ден.
За соковете могат да се използват всякави зеленчуци и плодове (без банани) и да се комбинират в каквито пожелаете комбинации.
Аз лично използвам основно - моркови с листата, цвекло с листата, целина, зеле, магданоз, копър, спанак, портокали, лимони и ябълки.

ВАЖНИ МОМЕНТИ:
- Важно е да се приемат ежедневно сокове от зелени листни зеленчуци + плодове.
- Важно е да се пие много сок - 3л (за неспортуващи жени) до 8л( за активно спортуващи мъже) на ден.
- Важно е основата на соковете да е от моркови и плодове за да се осигури достатъчен калориен прием, който от своя страна да осигури необходимата енергия за живот и ежедневни дейности и да предотврати загубата на мускулна маса.
- Важно е да се приема по една супена лъжица студено пресовано масло на ден за да се осигури работа и пречистване на жлъчката.
- Важно е да не се пие вода за да се пият повече сокове. Водата от плодовете и зеленчуците е многократно по-полезна от каквато и да е друга структурирана, изворна, дестилирана и т.н. вода.
- Важно е соковете да бъдат прясно изцедени и да бъдат консумирани веднага след изцеждането им. Препоръчват се сокоизстисквачки с ниски обороти, като Кувингс или Омега. Само те могат да изцедят сок от листни зеленчуци. Високоборотните не могат, а и при тях се намалява както количеството изцеден сок, така и качеството на сока.

ВНИМАНИЕ:
През първата седмица, особено през първите няколко дни, са възможни и много вероятни (макар и не задължителни или гарантирани) неприятни очистителни реакции като: главоболие, разстройство, запек, умора, безсъние, обриви, раздразнителност, болки в стомаха, червата и други части на тялото, силно желание за прием на готвена храна и т.н. Повтарям, че това са очистителни реакции, които отминават за няколко дни и трябва да бъдат изтърпени. Лечебният процес на унищожение на болни клетки в организма започва след 7-я ден.

БЛАГОПРИЯТНИ ЕФЕКТИ (настъпват обикновено след 7-я ден, при някои хора и по-рано)
- Огромно количество енергия
- Нужда от по-малко сън
- Изчистване и омекване на кожата
- По-здрава и лъскава коса
- Избелване на зъбите и очните ябълки
- Освежаване на дъха
- Чувство на лекота
- Загуба на излишно тегло
- Повишаване на гъвкавостта, силата и издръжливостта
- Нормализиране на кръвна захар, кръвно налягане и холестерол
- Облегчаване на дишането и повишаване на способността на клетките за усвояване на кислород
- Повишаване на либидото
- Подобряване на ерекцията при мъжете и лубрикацията при жените
- Нормализиране и липса на болка при месечния цикъл на жените
- Повишаване на оптимизма и самочувствието
- Подмладяване
- Намаляване или пълно изчезване на хронични болки
- Изчезване на депресивни и всякакви други нежелани психични състояния
- Лечение на "нелечими" от ортодоксалната медицина заболявания
и т.н.

Както се вижда от гореописаното, преодоляването на първоначалните трудности се отплаща хилядократно в следващите дни. Просто трябва да се стиснат зъби в началото за да се преодолее инерцията, навика и да се даде възможност на тялото да свърши трудната работа по пренастройка и елиминиране на боклуците трупани с години. За да се облегчи работата на черния дроб и дебелото черво в първата седмица се препоръчват ежедневни клизми с кафе (http://biopogled.com/най-голямата-тайна ... ния-лечит/). След първата седмица клизми с кафе се правят всеки ден в който няма поне едно изхождане. Запекът (липса на поне едно изхождане на ден) е недопустим при този метод на очистване. Въпреки, че се пият сокове и на пръв поглед няма какво да се изхвърля при този метод соковете разтварят и освобождават огромно количество натрупани в червата отпадъци, които са стагнирали там с години и които тровят организма ежедневно. Трябва да се изпита за да се увери човек, че това е истина. Смята се , че средният човек има межди 5 и 10 килограма стагнираща фекална маса в дебелото си черво. За да бъде напълно отстранена тя се препоръчват дълги периоди на соколечение ( 1-6 месеца) или по-лошия вариант са не по-малко от 10 клизми с вода под налягане.
Соколечението е по-бавен, но по-мек, приятен и природосъобразен метод на очистване.

Пробвайте и ще се убедите сами!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Промяната в храненето е най-голямото предизвикателство и най-трудният процес през който човек може да премине в живота си. Това е така по нялко причини:
1. Храната е средство за потискане на негативни емоции. При спиране приема на готвена храна на повърхностт избиват много силни и неподозирани емоции, които са били потискани с години. Това може да е плашещо, но всъчност трябва да ни радва. Тези емоции се изразяват и изчистват, по време на соколечението.

2. Храната е тясно свързана със социалните ни контакти. Промяната в храненето се отразява обикновено неблагоприятно върху връзката ни с приятели, колеги и семейство. Тук трябва човек да си прекрои ценностната система и да реши кое е по-важно за него здравето или подчиняването на социалния натиск. Компромиси винаги могат да бъдат направени от тези, които истински ни обичат и са загрижени за нас, стига да се прояви разбиране и толерантност към нуждите и желанията на другия.

3. Готвената храна съдържа упойващи вещества, също като наркотиците. И всеки един от нас е пристрастен към тях. Прекратяването на приема им води до симтоми на анстиненция, като при всеки наркоман. тези симптоми не са никак приятни и е трудно, но не и невъзможно да бъдат преодолени.
Най-силно е пристрастяването към млечни продукти(1). Следващо по сила е пристрастяването към сладко(2). След това е към зърнени храни(3). След това към пикантни храни и подправки (4). И на последно място е пристрастяването към ядене на месо(5).

Има хора, които са твърде болни и слаби и чиито органи не могат да издържат внезапното натоварване с токсини през първата седмица на прочистване със сокове.
За тези хора се препоръчва да елиминират пристрастяващите храни в дадения ред, като си дават между 3-5 дни за адаптация.
Т.е. елиминират се млечните произведения от диетата, след 3 дни се елиминира захарта, след 3 дни се елиминират зърнените храни, след 3 дни се елиминират силните подправки и след още 3 дни се спира месото. След още 3 дни в които се консумират само сурови и готвени плодове и зеленчуци, може да се започне соколечение. Т.е около 2-3 седмици трае този преходен период на постепенно облегчаване на храносмилателната и елиминационните системи на организма.

За хора с камъни в бъбреците, черния дроб или жлъчката се препоръчва 2-3 седмичен прием на билката чанка пиедра (http://biopogled.com/билката-чанка-пиед ... -черния-д/). Бъбреците и черния дроб са основен орган за елиминация на тосини и трябва да са в състояние да се справят с огромната работа, която им предстои при соколечението.

Както всяко нещо, което си заслужава да се направи в живота и това не е лесно.
Смелите души, които се решат да стъпят на този трънлив път трябва да се въоръжат с много търпение, воля и дисциплина.
Но само след като преминат през тръните и препятствията, ще могат да целунат спящата дълбоко в тях красавица и да получат за награда царството на здравето, самочуствието и успеха.

Героят и страхливеца се различават единствено по действията си.
И двамата изпитват болка и страх от неизвестното.
Но героят ги преодолява и први това, което страхливецът избягва.

Пожелавам на всеки от нас да намери героя в себе си.

Моля ви, ако някой реши да изпробва този метод на прочистване и лечение и иска да сподели опит, проблеми, прозрения и успехи да си отвори отделна тема.

В тази тема можете да задавате само въпроси и да получавате отговори.

Личният си опит моля споделяйте в отделни теми защото така ще е по-лесно да се проследява прогреса, проблемите и успехите на всеки отделен човек.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Slunce2018
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Ное 2017 17:04

Re: Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнение от Slunce2018 »

Здравейте,г-н Петърнишки.

Започнах пречистването със сокове,но съм с ниско кръвно налягане.Дали това ще е проблем?Искам и да разбера колко е максимумът/като време/ човек да бъде само на сокове?
Благодаря Ви .
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнение от ivangp »

Не би трябвало да е проблем за ниското кръвно налягане, но всеки човек реагира различно и в началото, при очистителна криза е възможно проблемът да изглежда, че се влошава преди да се подобри.

Колко дълго да се прави - минимум 3 дни, максимум 3 месеца. Ако изкараш повече от месец, има специална система за захранване. Захранването е изключително важно и може да провали целия ефект от прочистването, ако се проведе неправилно.

Пиши, ако усееш да удържиш толкова дълго!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
gingerina
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 07 Мар 2011 05:39

Re: Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнение от gingerina »

Има ли вариант да се заменят соковете със смутита?
Просто не мога да си представя каква част отпадъци ще се изхвърлят при правенето на сокове.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Най-мощният метод за прочистване на тялото и ума

Мнение от ivangp »

Може, но се забавя детоксикацията поради наличието на фибри.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор