Болки в гърба и ТЕС

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
DKP
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 16 Сеп 2019 13:54

Болки в гърба и ТЕС

Мнение от DKP »

Здравейте!
Реших, че е време да открия своя тема и по-точно две – една, която засяга мен и една за дъщеря ми.
Всичко започна тази пролет, когато се озовах на почивка в обща компания с Иван и семейството му. Здравей, Иване! Не знаех, че се занимава с подобни практики и имах възможността да опозная семейство Петърнишки съвсем непредубедено. По време на разговорите ни споменах, че се борим с хроничен проблем при дъщеря ми – намален слух на едното ухо. Аз го наричам хроничен проблем, но всъщност за конвенционалната медицина филмът е приключил, но за това в другата тема. Иван само лекичко ме подпита дали сме пробвали с някакъв вид алтернативно лечение и не сме обсъждали повече въпроса. Когато си вземахме довиждане той набързо ми обясни за ММС-а и ме посъветва да потърся информация. Търсенията ми ме доведоха до форума. Заинтригувах се и си поръчах две книги – за мен и за един мой близък приятел. Той страда от физически проблем, който пред очите ми се породи и разви вследствие на емоционалното му състояние, но за него няма да пиша, защото нямам разрешението му. Може би някой ден и той ще узрее за идеята да си открие дневник. Моята скрита мисъл естествено беше да помогна на дъщеря ми и така започнах леко и неангажиращо да се запознавам с материята, докато един ден, както Иван казва ножът опря до кокала.
От студентските си години страдам от болки в гърба, останаха ми за спомен от една селскостопанска бригада в Англия. Когато седя известно време започва да ме боли в централната част на гръбнака, понякога до изтръпване. На работното си място съм се снабдила с три различни възглавници за сядане – коя от коя по-анатомични, една специална облегалка и няколко стола. Понякога получавам по-сериозни кризи, които ме тормозят за известно време, но после всичко се нормализира и минава в границите на поносимото. Така беше, докато в края на тази пролет изпаднах в такава криза, че не можех място да си намеря. Беше ми напълно невъзможно да седя, ужасно трудно да намеря поносима позиция, в която да спя, а в свободното си време ходех да вися с главата надолу на успоредка, за да получа някакво облекчение. Не съм привърженик на излишния прием на лекарства, но и до това прибягнах, само че те ми помогнаха дотолкова, че да успея да спя по-спокойно, но не и да нормализирам ежедневието си. Тези събития подбутнаха прехода ми от ТЕС теория към ТЕС практика. Случи се така, че бях на дълго дежурство, където нямаше какво да правя, освен да чакам, и се възползвах максимално от предоставилата се възможност. Отделих няколко часа на книгата и ТЕС, като ги редувах, според вдъхновението. Започнах да ТЕС-ам директно болката и много бързо усетих моментни вълни на облекчение. Реших да се върна при корена на проблема. Беше ми лесно, защото знаех кога точно започна всичко – студентската бригада. В крайна сметка като се поразрових в усещанията си и установих, че съм се чувствала като робиня на гадните англичани, които си имат всичко и си внасят роби да им вършат черната работа. Изчистих няколко конкретни случки, за които се сетих, като например как ни намалиха заплащането, а пък друг път намалиха броя хора, които вършат една определена работа. Тези случки по принцип си ги спомнях, без да предизвикват кой знае какви емоции у мен към момента, но явно тогава са били достатъчно силни, за да нанесат трайни физически поражения. От този ден нататък продължих да ТЕС-ам директно болката. Тя се променяше – остра, тъпа, пулсираща, вляво, вдясно – променях декларациите, а тя се стапяше все повече и повече, докато един ден си дадох сметка, че съм се отървала от 20-годишен проблем. Сега се чувствам добре, когато седя. Естествено, ако е твърде дълго може да почувствам дискомфорт, но той няма нищо общо с предишното положение. Целият процес ми отне около две седмици, като започнах с ударна доза и след това при нужда и възможност, т.е. няколко пъти на ден. За себе си открих, че техниката ми действа много по-добре, когато се задържам дълго върху всяка една точка, на някои повече от други. С повече потупвания усещанията ми стават по-наситени, а понякога пръстите ми като че ли не искат да се отделят и да продължат към следващата точка, затова не се насилвам, дори и в крайна сметка кръговете да станат по-малко.
От този момент ТЕС присъства в живота ми. Поразчистих стари случки, които най-много бодяха очите ми, потупвам се понякога при възникнали ежедневни ситуации, но засега не съм задълбавала повече, защото имам по-важна задача, която ще опиша в другата си тема.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Болки в гърба и ТЕС

Мнение от ivangp »

Здравей ДКП!
Благодаря, че сподели!
А също и че ми помогна да разбера коя си :)
Продължавай да пишеш! Писането само по себе си е лечебен акт.
И споделчй както успехи, така и трудности.
Четящите тук имат нужда и от двете.
Успехите за вдъхновение и упоритост.
Трудностите за насоки за преодоляването им.

И браво за подробните публикации!
Малко хора си правят труда да пишат ясно и подробно какво са правили, как са го правили, колко често са го правили, колко дълго са го правили и т.н.
А само така могат да им се дадат адекватни съвети.

Разковничето е в работата със случки.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор