Страница 1 от 1

ТЕС при ниско самочувствие

Публикувано на: 21 Яну 2021 21:57
от Georgi_973
Здравейте! Попаднах на книгата "Техника за емоционална свобода", а след това и на форума. Чувствам се доста обнадежден и имам голямо желание да пробвам ТЕС, тъй като нищо няма да загубя.
Възможно ли е да приложа ТЕС за ниско самочувствие? Перфекционист съм и откакто се помня съжалявам и омаловажам всичко, което постигам. Целият ми живот живея със самосъжалението, че нещата винаги са може ли да бъдат по-добри и не спирам да се връщам към миналото. Искам да вървя с високо вдигната глава, да имам самочувствие, да съм позитивно настроен към бъдещето..
От нещата, които прочетох, трябва да съставя Декларация ( Въпреки че проблем,аз напълно и безвъзвратно приемам себе си! ). Преди това трябва да оценя как се чувствам в настоящия момент. Проблемът тук е, че когато се запитам, аз изпитвам безразличие, т.е няма някакви негативни емоции, които ме тормозят до болка. Може би просто съм свикнал с това безразличие, а просто искам да погледна на всичко, което съм постигнал с усмивка, защото съм направил всичко по силите си.
Потупвам точката на ръката си, декларирайки фразата, а след това 2-3 по точките по тялото само с фразата. Това трябва да продължи докато не изчезнат негативните емоции, които при мен са безразличие.
Бъркам ли някъде? Трябва ли да променя нагласата си по някакъв начин?

Re: ТЕС при ниско самочувствие

Публикувано на: 27 Яну 2021 10:45
от ivangp
Добре дошъл във форума!
Радвам се, че си открил ТЕС.
Ниско самочувствие се оправя с доста работа. Няма да стане с една декларация.
Започвай да работиш по процедурата В МИР СЪС СЕБЕ СИ.
Т.е работи със случки от миналото.