Разрешаване на множество проблеми

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
Koni
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Мар 2023 19:51

Разрешаване на множество проблеми

Мнение от Koni »

Здравейте! Не знам откъде да започна- при мен нещата започнаха да се сриват последните 4 години. Самотна майка съм и финансово само аз се грижех за дъщеря си. Когато започна да следва се запозна с едно момче и започнаха връзка. За да я издържам започнах работа в чужбина. До този момент поддържахме добри взаимоотношения. Аз имах от няколко години връзка с мъж и нещата вървяха добре до момента на едно телефонно обаждане от децатадокато бях на работа в чужбина. Казахи ми че плануват сватба, да се уточним колко хора, поговорихме още малко как са и т.н. и затворихме. След няколко дни пак ми звънят и вместо дъщеря ми и зет ми да говорят започна да говори сестрата на момчето, че те ще определят всичко, аз нямам право на глас и в този тон ред други неща при което за да не се изказвам нарезумно, пък и бях слабо казано бях изумена от държанието на това момиче че просто затворих. След няколко дни майка ми и приятелят ми ми се обадиха ми казаха,че са ходили при тях и са им заявили и то майката на момчето е говорила ,че ще се женят, че е решено. Майка ми им казала да изчакат докато се върна, но те казали, че са взели решение. Върнах се след няколко дни и тогава бе нейното дипломиране. Приятелят ми и брат ми отказаха да дойдат, ходихме само аз и майка ми. Изненадата ми бе, че цялата им рода също бе надипломирането на дъщеря ми без майката на момчето. Такива неща натвориха, че майка ми бе потресена, изапочнаха обиди и т н. И се наложи да се приберем сами. За сватбата аз бях накупила костюми, обувки, ризи и всичко
необходимо, майка ми брат ми и приятелят ми казаха, че ако отида да напусна дома. Междувременно баща ми преди да почине ми преписа 1 етаж от къщата в която живеем. След това всичко тръгна с главата на долу. Започнаха и проблемите с приятеля ми. Оказа се, че е купувал неща от мои близки и не ги е плащал. Поведението му започна да буди подозрение меко казано, докато един ден майката на приятеля ми ми каза в очите че да не си и помислям синът и да стане баща на чуждо дете. Започнах да си мисля дали той и майка му не са сътворили всичко това само и само той да не ме придружи на сватбата. Видях случайно, че има контакт и с друга жена и тотално се промени в негативна посока Изпаднах в паника и му казах да си тръгне. Няколко дена след това започнаха да се чупят неща по двора, да изчезват дърва и тн. Появиха се и неща за бързо реагиране по къщата - влага в основите,покрив и т.н.подобренията бяха тези които бях направила със свои средства).Приразговор с брат си той ми каза че той решава и нищо да не пипам. Майка ми си намери причина, понеже бяха разделени с баща ми, а аз и приятеля ми го гледахме докато бе жив да ми каже че съм предателка и не я интересувам повече( истината е да избяга от отговорност, защото преди години им казах да направим хубав ремонт а те не се съгласиха, сега ми говорят, че който му трябват ремонти да си плаща и да си ги прави). За капак фирмата, за която работех се оказа че не е плащала осигуровки и като ги попитах ми казаха да се махам. Оказа се, че помагах на много хора, а когато аз имам сега нужда от тях няма никой. Осъзнавайки положението си, пропуших отново. Ще ви бъда благодарна за съвет от къде да започна!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Разрешаване на множество проблеми

Мнение от ivangp »

Добре дошла във форума, Кони!
На правилното място си.
Доста неприятни неща са ти се струпали на главата, но помни, че всяко зло е за добро.
Сега поне знаеш, какви са хората в живота ти и имаш шанса да започнеш начисто.
Но за да се случи промяната във външния свят първо трябва да промениш вътрешния си свят.
Т.е. емоциите си, начина на мислене и начина си на живот.
Досега си гледала другите да са добре за сметка на собственото ти добруване.
Сега е време да се въоръжиш с хубава доза здравословен егоизъм и да поставиш себе си на първо място.
Това ще стане чрез много работа с ТЕС.

Започни с Процедурата - В мир със себе си.
Чисти поне по една случка на ден.
Още по-добре е ако можеш да чистиш 3 случки на ден.
Дай главен преоритет на работата сис с ТЕС.
Т.е. не гледай телевизия, не чети книги, не пиши съобщения в социалните мережи и не си губи времето за дълги телефонни разговори, а използвай всяка свободна минута за работа с ТЕС.
Колкото по-често и повече време правиш ТЕС, токова по-бързи и позитивни резултати ще имаш.
След година ще си благодарна, че всичко, което ти се е случило ти се е случило и че те е довело до този форум и тази техника.
Ще разбереш, че това, което сега визираш като нещастие, е всъюност благословия.
След година ЕЖЕДНЕВНА работа с ТЕС ще си нов човек.
Ще намериш нови и по-добри приятели, по-добра работа, а може би и нова любов.

Действай и пиши тук редовно какво се случва при теб.
Писането само по себе си е терапевтичен акт.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Koni
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Мар 2023 19:51

Re: Разрешаване на множество проблеми

Мнение от Koni »

Здравейте, имам няколко въпроса и ще съм ви благодарна за съдействие.При Тесането на дадена случка чувството изчезва и в много от случаите се появява нещо като вътрешен критик при което паниката се връща и с нея нуждата да пуша. В много от случаите се будя от кошмари и незнам как да излезна от този кръг. Непрекъснато мисля за хората, на които държа дали са добре, а как да направя така че да наблегна на себе си и своето състояние? Как да тесам правилно така че да погледна себе си по друг позитивен начин? И как да елиминирам този критик- изникват нови неща, които допълнително ме стресират осъзнавайки колко неща съм носила на други хора несъзнателно. Тесам интуитивно върху случката, която в момента ми се появява. Благодаря
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Разрешаване на множество проблеми

Мнение от ivangp »

Правилно е да работите със случки.
Постепенно всичко негативно ще отшуми, ако чистите случки всеки ден, както е описано в книгата ми.
Просто си дайте време.
Десетки години наред сте задълбочавала и утвърждавала проблемите си.
Сега ще са нужни няколко месеца, до година редовно, ежедневно ТЕС-ане за да премахнете хроничността на създадените вече проблеми и отношение към себе си.
Но не работете хаотично.
Вижте процедурата - В мир със себе си!
И работете както е описано в нея.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Koni
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Мар 2023 19:51

Re: Разрешаване на множество проблеми

Мнение от Koni »

Здравейте, какво е вашето мнение относно бих я нарекла странна ситуация. Близък човек ми пипа от нещата без да ме пита и влиза в къщи когато мен ме няма. Преди се ядосвах на момента и търсех начин да питам как така ми се пипат нещата, усещам че съм много по-спокойно, но отключва в мен желанието за цигара. Във същото време изискват от мен да съм винаги на разположение за тях. Какво да тесам и как да реагирам на тази ситуация? Домът в който живея е на мен и брат ми. Навсякъде има вещи на родителите ми и при въпроса да ги вземат и да направят нещо с тях те ми казват нищо да не се пипа. Самата ситуация буди в мен чувства, които не са много положителни и ме връщат в минали такива ситуации. Моля ви за вашето мнение и как да постъпя.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Разрешаване на множество проблеми

Мнение от ivangp »

Постъпете както желаете.
ТЕС-айте (изчистете) всички емоции, които ви спират да постъпите, както желаете.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор