Микровълнови печки, хладилници и пластмаса

Информация за здравословен начин на живот.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Микровълнови печки, хладилници и пластмаса

Мнение от ivangp »

Всички пластмасови изделия съдържат канцерогенният химикал ДИОКСИН.
Когато пластмасови съдове или пластмасово фолио (целофан, което също се намира в много от опаковъчните хартии и пликове) бъдат изложени на много висока или много ниска температура те отделят ДИОКСИН в храната или водата в тях. След това ние го поглъщаме и така повишаваме неколкократно риска от заболяване от рак или други автоимунни заболявания.

Използвайте само термостъкло или керамика за загряване на храна в микровълнова печка ( Още по-добре изобщо не използвайте микровълнови печки, ако можете. Те променят структурата на храната и водата до форми с които организмът ви не е пригоден да се справя и така засатрашават вашето здраве.)
И не поставяйте вода в пластмасови бутилки във фризера.

По-здрави!
Иван
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 12:14

Мнение от Arethuse »

В духа на темата - не ползвайте тефлонови тигани за готвене, както и не печете ястията при по-висока температура от 150 градуса.

Микровълновата е голямо удобство, но я избягвам... даже от много време изобщо не я ползвам.
ivos81

gotvene para

Мнение от ivos81 »

ako 6te gotvite nai dobre na para, taka se zapazvat nai goliam prozent ot viteminite i mineralite,osven tova zelen4uzite ostavat po so4ni i zapazvat vkusa si.
daromi

Мнение от daromi »

Може би е малко хаотично...
Може би е доста научно...
Може би е вече излишно...
Може би дори не е вярно...
...И все пак:

***

Принципът на затопляне е съвсем различен при обикновената фурна и при микровълновата фурна. Чрез обикновената фурна се готви на принципа на излъчване на топлина. При микровълновите фурни затоплянето е чрез излъчването на микровълнови вълни. В микровълновата печка се използва магнетронен генератор за произвеждане на микровълни с честота около 2,45 GHz с цел готвене на храна. Микровълните готвят храната, като карат молекулите на водата в продуктите да вибрират. Вибрацията произвежда топлина, която затопля храната. Като вземем предвид че органичната материя е съставена главно от вода, храната се приготвя много лесно по този метод. Но дали е и здравословно? В повечето случаи молекулите вода вибрират толкова силно, че се саморазрушават.

Всяка вълна енергия променя полярността от положителна към негативна с всеки цикъл на вълната. При микровълните, тези промени в полярността се повтарят милиони пъти всяка секунда. Мулекулите в храната - особено тези във водата - имат положителен и негативен край, по същия начин, както северния и южния при компаса.

Микровълново приготвената храна съдържа мулекули и енергии, които не присъстват в приготвена по начините, по които се приготвя храна, откакто човечеството познава огъня. Микровълновата енергия от слънцето и другите звезди е на принципа на директния поток, докато изкуствено произведените микровълни, вкл. тези във фурните, произлизат от променящ се ток и предизвикват милиарди или повече пъти полярни обръщания в секунда във всяка хранителна мулекула, която обълчват. Производството на не-типични мулекули е неизбежно. Естествените аминокиселини са набюдавани да преминават през изометрични промени (промени във формата), както и през трансформации към токсични форми, в следствие въздействие в микровълнова фурна.

Едно кратксрочно изследване откри съществени обезпокоителни промени в кръвта на индивидите, консумирали мляко и зеленчуци, облъчвани в микровълнова фурна - на осем доброволци се предлага да се хранят с различни комбинацции от тези храни, приготвена по различни начини (сурово, микровълново, конвенционално готвена, размразена с микровълнова).

Всички храни, обработени в миковълнова фурна, причинява съществени промени в кръвта на доброволците в експеримента - спад на хемоглобина и покачване цялостното ниво на бели кръвни телца и нивата на холестерола, спад в нивото на лимфоцити.

Луминисцентните бактерии (излъчващи светлина) са използвани за откриване на промени в кръвта. Съществено увеличение бе открито в луминисценцията на тези бактерии, когато са изложени на кръвен серум, извлечен след консумация на микровълново приготвена храна.

Освен това, наблюдава се съществена връзка между количеството микровълнова енергия в тестваните храни и люминиращата енергия от луминисцентните бактерии, изложени на серума от кръвните проби на участвалите доброволци.
Др. Хертел заключава, че технически излечената енергия може наистина индуктивно да премине през човека, след хранене с микровълново приготвена храна.

Според др. Хертел,

"Левкоцитозата, която не може да бъде обяснена от нормални дневни отклонения, се взима много сериозно предвид от хемотолозите. Левкоцитите са често знак за патологични ефекти върху живия организъм, като например отравянето или клетъчно увреждане. Увеличението на левкоцити в микровълново приготвена храна са много по-ясно изразени от тези, в другите варианти храна. Очевидно, тези отбелязани завишения са причинени основно от приемане на микровълново обработени субстанции. Очевидната допълнителна енергия, излъчвана от луминисцентните бактерии, е просто още едно потвърждение.

Технически произведените микровълни са основани на принципа на променящия се ток (AC). Атомите, молекулите и клетките, изложени на тази тежка електромагнитна радиация, предизвикват обръщане на полярността от 1 до 100 милиарда пъти в секунда. Няма атоми, молекули или кретки на органични системи, които да са способни да издържат на подобна жестока, деструктивна сила за продължителен период от време, дори и при ниски енергийни нива на миливата. От всички естествени субстанции, които са полярни, кислородът на водата реагира най-чувствително. Така се предизвиква затоплянето в микровълновото третиране - фрикция, последваща от това зверско третиране молекулите на водата. Структурата на молекурите се разкъсва, молекулите са насилствено деформирани (клетъчен изомеризъм) и това води до влошаване качеството. Това е обратно на конвенционалния метод на загряване на храната, където топлината се предава отвън навътре. Готвене на микровълнова фурна започва на клетъчно ниво, където има вода и където енергията се трансформира във фрикционно загряване.

Увредените клетки стават лесна плячка за вируси, гъби и други микроорганизми. Естествените механизми за възстановяване се подтискат и клетките се предизвикват да се "адаптират" към състояние на енергийна спешност - те преминават от аеробична към анаеробична респирация. Вместо вода и въглероден двуокис, клетката произвежда отрови като водороден прекис и въглероден моноксид."

Същите зверски деформации, които се проявяват в нашите тела, когато сме директно изложени на радар или микровълни, се появяват в молекулите на храната, приготвена в микровълнова фурна. Такова облъчване води до деструктуриране и деформация на молекулите на храната. Освен това, създават се нови съединения, наречени падиолитични съединения, които са непознат синтез, неоткрит в храната. Радиолитичните съединения се създават при молекулярното дакомпозиране - разрушаването - като пряк резултат от радиацията.

Производителите на микровълнови фурни твърдят, че такива частици не се образуват в по-висока степен от тази, при готвенето по другите, конвенционални методи. Представеното дотук научно клинично доказателство показва обаче, че това просто е една лъжа. В Америка, нито университетите, нито федералното правителство са провели някакви проучвания за ефектите върху телата ни от яденето на микровълноно приготвена храна. Не е ли странно? Всъщност, те са много по-заети с проучвания относно какво става, когато не се отвори правилно вратата на микровълновата печка...

Прикриващи истината действия от страна на производителите

Скоро след оповестяване резултатите от изследването на др. Хертел и др. Бланк, властите реагират. Мощна търговска организация, Швейцарската асоциация на търговците на електроуреди за домакинството и производството, (FEA), светкавично отвръща на удара през 1992г. Те апелират Президентът на Съда на Сефтиген, кантона на Берн, да издаде т.нар. Заповед за "мълчание" срещу др. Хертел и др. Бланк (a "gag order"). През март 1993, др. Хертел е обвинен, че "пречи на търговията" и му е забранено да огласява резултатите от изследванията си. През следващите години, др. Хертел защитава позицията си пред Съда за човешки права в Страсбург и през 1998г., на 25 август, е издадено решение, че са били засегнати неговите човешки права, както и че издадената му забрана е в противоречие с общата конвенция за свобода на израза. Швейцария е задължена да изплати и конпенсация на др. Хертел.

Канцерогенност на храната, приготвена в микровълнова фурна

Др. Лита Лий, в своята книга Ефекти от готвене в микровълнова фурна върху здравето, както и в публикации през март и септември 1991 в сп. Earthletter, твърди, че всяка от микровълнова фурна изтича електро-магнитно лъчение, което уврежда храната и обръща сготвените субстанции в опасни органични токсини и канцерогенни продукти.

По-нататъшни изследвания разкриват дори още по-неочаквани вредни ефекти от готвенето в микровълнова фурна.
Следващият пример е обобщение на проучавия от Русия, публикувани в Атлантис Рейзинг Едюкешънъл Сентер в Портланд, Орегон, САЩ. Канцерогенни образувания се формират във всички тествани храни. Не са използвани тестове в микровълнова фурна, за по-дълъг период от време, отколкото е необходимо за приготвяне, размразяване, или затопляне на храната.


Микровълновото облъчване за приготвяне на месото предизвиква формиране на d-Nitrosodienthanolamines - добре известен канцироген.
Мляко, приготвени в микровълнова и зърнени закуски (ядки) - обръщат някои от своите аминокиселини в канцирогени.

Размразяване на замразени плодове - обръща глюкозата си и галактосидни съставки в канцерогенни съставки.
Изключително кратко излагане на сурови, сготвени или замразени зеленчуци обръщат растителните алкалоиди в канцерогени.
Канцерогенни свободни радикали се формират в растения, особено коренни растения, обработени в микровълнова урна.

Понижаване на питателната стойност на храната

Руските изследователи също докладват подчертано ускорение на структурната деградация, водеща до понижена питателна стойност от 60 до 90% във всички тествани храни. Измежду тях са:
Понижена наличност на витамин В-комплекс, витамин С, витамин Е, есенциални минерали и липотропични фактори във всички тествани храни.
Разнообразни видове увредени субстанции в много растения, например алкалоиди, глюкоза, глюкоктосиди и нитрилосиди.
Деградация на нуклео-протеините в месата.

Източник: http://www.mercola.c...ave/hazards.htm
http://www.beinsadouno.com/board/index. ... 1188&st=20
Публикувай отговор