Въпроси&Отговори
-
- Напреднал
И аз, като започнах, очахвах голяма бъркотия, но странното е, че не е точно така. В смисъл - излизат неща, усещания и случки, които си ги очаквах. Едно единствено нещо ме изненада до тук - изскочи ми, че всъшност съм ползвала боледуванията ми като бягство, като "скатаване" от хора, ситуации и места, които съм искала да избегна. Бях потресена, когато го осъзнах.
Винаги уцелваш проблема в десятката-Alisa написа:Аз казвам така: щом имаш порив да ТЕСаш, ТЕсай! Значи усещаш правилния инструмент за помощ, на организма, а и на душата ти им харесва, но умът ти малко се опъва! ТЕСни съпротивата на разума!
как го правиш, идея си нямам,
но наистина рациото ме стяга яко в оковите си
Все някога ще се отприщя...
може би е време да отворя своя тема ...
Не отварям, защото не тесам ежедневно, ами...
Засега тесам единствено възпаленото си гърло,
което се "възпламени" откакто чета форума...
Тес помага, но за кратко....и знам защо е така...
ти го каза де ,но...както е казал народът:"ум робува, ум царува"....
До скоро!
Благодаря ви, че ви има!
-
- Напреднал
Е точно това много го мразя. Даже един път ТЕСах, това, че ме разсейват и имам чувството, че процедурата е била напразна. "Въпреки, че хората ме разсейват, избирам да не ги забелязвам" или нещо подобно... И май имаше ефект!paraboloid написа:Какво правите, когато ви се случи да тесате и някой, или нещо ви прекъсне процедурата? На мен много често ми се случва - или някой влиза, или звънва GSM-а, или чуя някъкъв силен звук и вниманието ми отскача.
А хубаво ли ти е да си живееш така на едно място в посредствеността,където умът те държи и заради този страх,не можеш да поемеш по този друг път изпълнен с много неизвестни.дани75 написа:И аз бих искала да се похваля с това,
но...все отлагам.
Тесам, но плахо...
страх ме е , че ако започна...
и никога няма да оправя бъркотията,
която ще се получи
Ще ти цитирам нещо което съм си записал в моя бележник с ценни мисли:
Не се страхувайте от неизвестността,защото там живее вашето величие.
Помнете,от другата страна на страховете си ще откриете своята съдба.
Куражът не е отсъствието на страх,а готовност да преминете през страховете си,стремейки се към важна за вас цел.
Вашите рани трябва да се превърнат във вашата мъдрост.
Точно тези неща,които внасят най-голяма болка,могат да направят живота ви по-хубав.
Не живей в мисли за миналото,човек не обича да живее в гробище,мисли за днешният ден,живей така,че днес е последният ти ден!
В живота има само един провал,провалът да не опитваш.
За да премахнеш омразата в света,първо трябва да премахнеш омразата в себе си.
За да имаш по-добър живот,трябва да избираме как да живеем!-Айнщайн
Видях мъката да пие от чашата на тъгата и се провикнах:Сладко е,нали?Хвана ме отговори мъката-и ми съсипа търговията.Сега как ще продавам тъга,щом знаеш,че е благословия?
Само онези които рискуват да отидат твърде далече,има възможност да открият колко далече могат да стигат.
Ние не сме човешки същества с духовно преживяване.Ние сме духовни същества с човешки преживяване.
Колкото и голяма къща да имаш и колкото и скъпа кола да караш,това което можеш да вземеш със себе си в края на живота си е съвестта ти.Вслушай се в нея,нека тя те води,тя знае кое е правилно.
Тя ще ти каже,че призванието ти в живота в крайна сметка е да служиш безкористно на другите по един или друг начин.
Провалът означава да нямаш смелост да опиташ нищо по-вече и нищо по- малко.Единствената пречка между повечето хора и мечтите им е страхът от провал.И все пак провала е от основно значение във всяко начинание.Провалът ни поставя на изпитание и ни позволява да растем.Той ни дава уроци и ни води по пътя към просветлението.
Никога не се страхувай от неуспех,той е твой приятел.
Цената на величието е да поемеш отговорност за всяка своя мисъл.
В превъзходството си над другите няма нищо благородно.Истинското благородство се състои в това да превъзхождаш предишният си АЗ!
Помни,няма да намериш истинска радост в съня,в почивката или това да прекараш времето си в безделие.
Тайната на успеха е с постоянството на целта.Щастието,което търсим,идва чрез размишление в/у достойните цели,на които си се просветил и чрез ежедневни действия към постигането им.
Здравето е короната на главата на всеки здрав човек,която само болният забелязва!
Надявам се,че тези мисли някой ще си запише в бележник като мен и чете често,а и сега не забравяйте за това,че имате една техника която също може да бъде ваш верен и добър спътник по пътя който всички се страхуваме да поемем,именно пътя към новото,промяната и това е ТЕС.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Анатол Франс
Да видим това дали няма да помогне на хора в подобно положение,като твоето:)дани75 написа:И аз бих искала да се похваля с това,
но...все отлагам.
Тесам, но плахо...
страх ме е , че ако започна...
и никога няма да оправя бъркотията,
която ще се получи
http://www.spiralata.net/kratko/article ... bg&pg=1164
Книгата я препоръчвам,лично на мен ми допадна много,надявам се и на вас също!
Защо едно бебе когато се учи да проходи,се изправя,пада и така не спира да се отказва,не се страхува от провал,а ние големите се отказваме?
Малките действия пораждат малки успехи,а с натрупване на малки успехи,се натрупват във времето и големи!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Анатол Франс
Ако за пръв път потупваш точките е съвсем нормално първите дни да те болят и да имаш главоболие.paraboloid написа:Съвсем начинаеща съм. Прочетох книгата няколко пъти, чета активно и форума, тъй като от тук може да се почерпи доста опит. Тесвам от десетина дни и вече усещам резултатите. Имам обаче въпрос, който може би е дискутиран тук, но не го намерих с търсачката. Въпросът ми е: дали е нормално след почти всяко тесване да получавам главоболие? След като ме заболи главата, тесвам и тя минава, но все пак е много странно, пък е и досадно.
Аз обаче съм сигурна, че се дължи на застояли енергии, които при стимулиране на меридианите започват да се разместват, разпръсват, раздробяват и т.н.
За главоболието препоръчвам традиционните китайски точки против главоболие.
Не са включени в ТЕС, но помагат. Хващаш здраво всяка точка с ръка и изстискваш болката както изстискваш паста за зъби (с потупване и масажиране няма да мине).
Някой път болката минава по-бързо, друг път по-бавно, особено ако главоболието е упорито...
Веднъж се занимавах поне 3 часа с тези точки, но пък следващите дни нямах никакво главоболие.
Помогнете ми ! :)
Здравейте.Току що разбрах за ТЕС и реших да се регистрирам в сайта.Имам голямо желание да ТЕСам!Но ще помоля да ме насочите как да започна .Нямам книга .В много малък град съм и тук я няма.Бихте ли ме насочили и ориентирали как се ТЕСа?Накратко да споделя,че съм жена ,изпълнена с много тревожност и напрежение ,внушение че съм болна от нещо и то всеки ден от различни неща..С голяма буца на гърлото съм на моменти и имам усещането,че ако не се взема сериозно в ръце,ще му изпусна края!Наскоро /преди 2 месеца и половина/ родих и всичко около бременността и раждането ме травмира,незнайно защо...След раждането станах още по-тревожна от преди .Искам да наблегна чрез ТЕС в/у това мое състояние.Искам да върна душевното си спокойствие,позитивизъм и хармония !Какво ще ме посъветвате?Благодаря ви предварително и се извинявам,ако има отговор на моя въпрос тук във форума,но съм с малко бебче и нямам възможност да изчета всичко на този етап!
На видеото тук ще видиш как се прави ТЕС:
http://www.emozdrave.info/about.html
А в тази тема ще разбереш как да си сътавяш декларациите:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=413
Ако имаш време, можеш да прочетеш и тази тема:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=712
Ако имаш други въпроси, отвори си собствена тема в подфорум Помага ли ТЕС за.....!
http://www.emozdrave.info/about.html
А в тази тема ще разбереш как да си сътавяш декларациите:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=413
Ако имаш време, можеш да прочетеш и тази тема:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=712
Ако имаш други въпроси, отвори си собствена тема в подфорум Помага ли ТЕС за.....!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
са ключовете за успех във всяко начинание.
-
- Участник
Здравейте:) Аз съм новичка тук и в практикуването на ТЕС. Започнах преди месец, като от 2 седмици Тесам по 2-3 пъти на ден в продължение на 30 до 60 мин. ориентировъчно.
Аз уж четох много, но все пак искам да попитам след 1 пълна рецепта нужно ли е да правиш нова настройка за ПО, ако втората рецепта е със същата декларация?Аз досега правих една настройка и тесам проблема докато малко ми просветне.От 2-3 дни започнах да правя настройка за По след всяка пълна рецепта, но ми е малко дългичко и ако съм се поразревала примерно си секвам емоцията , за да мога да си кажа декларацията и малко се позагубвам:)
За мен правилно е да се прави на който както му мърка дето се вика, но ще се радвам да споделите и вашето мнение:)Хубав и усмихнат ден на всички!
Аз уж четох много, но все пак искам да попитам след 1 пълна рецепта нужно ли е да правиш нова настройка за ПО, ако втората рецепта е със същата декларация?Аз досега правих една настройка и тесам проблема докато малко ми просветне.От 2-3 дни започнах да правя настройка за По след всяка пълна рецепта, но ми е малко дългичко и ако съм се поразревала примерно си секвам емоцията , за да мога да си кажа декларацията и малко се позагубвам:)
За мен правилно е да се прави на който както му мърка дето се вика, но ще се радвам да споделите и вашето мнение:)Хубав и усмихнат ден на всички!