Кариеси

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
Публикувай отговор
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Кариеси

Мнение от ivangp »

Ето един много интересен случай на излекувани с ТЕС кариеси.

От Джой Кокс

Аз съм сравнително нова в ТЕС и досега ми е било много приятно да я прилагам. Искам да ви разкажа за един мой успех.
7 годишния ми син е наследил проядените зъби на баща си. На 3 години той вече имаше 2 кариеса, които бяха пломбирани. Това бе ужасяващо преживяване за мен, неговата майка. От тогава всеки път когато ходим при зъболекаря за проверка (което е всеки 6 месеца) на него му откриват нови кариеси. Ние се храним много здравословно - много плодове и зеленчуци, никаква захар и изделия от бяло брашно. Търсих дълго зъболекар-натуропат но без успех.

( Бележка от Иван: Това са зъболекари, които използват алтернативни методи на лечение на зъбите, не вадят корени, не слагат амалгама или пластмасови пломби и т.н. Търсенето на подобни методи на лечение на зъбите нараства с огромни темпове в развитите страни. Така че ако има зъболекари които четат тази тема, добре е да се позамислят върху промяна на практиката си. Това е неразвита ниша на българския пазар.)

Когато синът ми навърши 5 години аз не можех повече да издържам агонията да гледам как му дупчат зъбите и реших, че нещо трябва да се направи и че е време да взема нещата в свои ръце.
Аз започнах да му мия зъбите и да ги чистя с конец по няколко пъти на ден. Контролирах внимателно какво яде. Абсолютно НИКАКВИ лакомства и сладки неща не му бяха позволени.
След няколко месеца той плачеше постоянно - един от кариесите му се бе развил дотолкова че трябваше да му извадят зъбчето. Сега той има празно място там където бе това зъбче. :cry:

През Април 2006-та отново отидохме на профилактичен преглед и отново му откриха 4 кариеса. Толкова ми бе мъчно за моето малко момче. Но през Април аз открих и ТЕС. Казваха, че работи за всичко, така че аз си помислих - Струва си да опитам.
Един месец ние прилагахме ТЕС за кариесите на сина ми всеки ден. След един месец аз вече не бях толкова стриктна и редовна с приложението на ТЕС всеки ден. Аз позволих на живота да ме повлече и да наруши установеният ни ритъм.

Бележка от Иван: Джойс не споменава какви точно фрази е използвала, но за 7 годишно дете аз бих предложил.

"Въпреки че зъбите ми не са толкова здрави колкото останалите части от тялото ми , аз съм страхотно хлапе."

"Въпреки че зъбите ми не са толкова готини колкото останалата част от тялото ми, аз очаквам те да станат по-добри в близко бъдеще."

"Въпреки че зъбите ме болят постоянно, аз имам много причини да съм щастлив."

"Въпреки че зъбите ми са надупчени от кариеси като швейцарско сирене, аз обичам зъбите си и съм едно много добро дете което всички харесват."


През Октомври ние отидохме отново на профилактичен преглед при зъболекаря. И за наша изненада, не само че нямаше никакви нови кариеси, ами и старите бяха изчезнали напълно!!!!!!!!!!
Зъболекарят не можеше да повярва на очите си. Той сравняваше отново и отново старите и новите рентгенови снимки и накрая заключи, че вероятно нещо не е било наред с рентгена през Април.

Е той може да си мисли каквото ще. Аз знам че всичко си бе наред с рентгена през Април и всичко това се дължи на ТЕС.

Огроооомно благодаря!
Джойс Кокс

Бележка от Иван: Ако искате да имате здрави зъби вижте този линк
http://www.fixyourteeth.org/
Аз също имах сериозни проблеми със зъбите, които никой зъболекар не можеше да оправи или дори да ми даде съвет как да оправя. От няколко години спрях да използвам паста за зъби (обратно на това което ни учат зъболекарите миенето на зъби с паста за зъби не е никак полезно) сега използвам само сапун за зъби и оплакванията ми изчезнаха. Е зъбите ми не са идеални, но не ме болят вече не се рушат и нямам плака и кървящи венци, и не ми се е налагало да ходя на зъболекар от 3 години.
На този линк можете да си закупите сапун за зъби и Моносодиев Фосфат.
Четкайте си зъбите 2 седмици със този сапун и вижте сами ефекта от него. А след това пробвайте пак да ги изчеткате с паста за зъби и ще осъзнаете какво сте си причинявали преди без да го осъзнавате.
Последно промяна от ivangp на 08 Авг 2011 23:05, променено общо 5 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Дени
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 05 Сеп 2006 08:35
Местоположение: София

Мнение от Дени »

Съгласна съм със следното:
-увреждания на зъбите в обратим стадий-начален кариес ,обратим пулпит,лек до умерен пародонтит-МОГАТ да се повлияят с ТЕС
-Високите нива на стрес ,които беэспорно поразяват здравето ,вкл.зъбите,прекрасно се повлияват с ТЕС
-храненето-особено детското, е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно за здравето на эъбите.Задължителен ежедневен прием на качествен белтък :!:
-сапунът за зъби е хубав,и измива ПЕРФЕКТНО :D
-ФЛУОРИДЪТ в най-добрия случай няма толкова голямо значение,в най-лошия-предозиране-е вреден

НЕ съм съгласна с:
-детски хранителен режим,базиран на "плодове и зеленчуци"-това предполага ПОнижена здравина на емайла,поради плодовите киселини,и недостига на белтъци
-"Спонтанната регенерация" на зъбна тъкан-самоизлекуване на налична кариесна кухина. :!: :?:
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Пояснение за тези които не знаят - Дени е стоматолог, т.е. професионалист. Аз не съм професионалист-стоматолог и съответно не разбирам от стоматология (поне тази която се преподава в университета за да ти дадат диплома) колкото нея и най-важното нямам нейния опит с пациенти с болни зъби.
Тя говори за Флуорид, тъй като той е една от основните съставки на пастите за зъби и е всъщност, ако не вреден (в големи дози) то не и полезен (макар че всяка реклама по телевизията със специалисти стоматолози твърди точно обратното). Това е само пояснение към отговора на Дени.

За възможностите на ТЕС - аз все още не мога да определя граници. Т.е. не мога да кажа - За това работи а за онова не. Постоянно излиза нова информация за хора които са се излекували с ТЕС от "неизлечими" за конвенционалната медицина болести. Преведох горният случай на излекувани кариеси така както е публикуван на официалния сайт на създателя на ТЕС. Мисля, че и там бе ясно подчертано, че стоматологът преглеждал детето също не е повярвал, че това е възможно, въпреки че снимките са го доказвали неоспоримо. Защо ли? Ами защото всичките му учебници твърдят, че не е възможно и защото той никога не е чувал за ТЕС, а и вероятно не би искал да чуе. Той е учен да пробива дупки и да ги запълва с пломби, това му изнася, носи му добри пари, защо да се тормози сега с няккакви си ала-бала, магии и тем подобни глупости към които той сигурно причислява ТЕС. Той не иска да си задава въпроси, не иска да подлага на съмнение това което е учил 5-6 години, не иска да върви срещу течението, не иска да да си разваля спокойствието,а и защо да го прави. На него така си му е добре. Защо да си нарушава зоната на комфорта.? И той не е единствен. Стремежът към оставане в зоната на комфорта е заложен у всеки от нас. Той е и една от основните пречки за успех във всяко ново начинание.

Относно диетата - това което г-жа Кокс има предвид говорейки за плодове и зеленчуци е, че синът й не е ял захар, а не че е ял основно плодове и зеленчуци, но това е друга тема. Яденето на захар, също се смята за върховен грях от ортодоксалната стоматология. А ето че Джерард Джъд, който е стоматолог и съветите на който са публикувани на линка даден по-горе, твърди, че не захарта разваля зъбите , а киселината в храната. (както твърди и Дени).
Т.е. имаме мнение на специалист което противоречи на общоприетите догми. Изобщо моят жизнен опит показва, че почти всички общоприети догми са фалшиви и аз лично отдавна съм спрял да им робувам. Предпочитам сам да си създавам собствено мнение за нещата.
Един от любимите ми съвети е:
"Ако искаш да успееш в живота , никога не следвай тълпата. Винаги върви в различна посока!"

Няма невъзможни неща. Неща които преди са били смятани за невъзможни, сега са ежедневие. Специалисти и светила в дадени сфери са правели изказвания които са били опровергавани няколко години по-късно. За справка виж стр. 20 -21 от книгата ми.
Човешко е да се греши. Всеки специалист също така е и човек. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Дени
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 05 Сеп 2006 08:35
Местоположение: София

Мнение от Дени »

мрън-мрън :lol:
аз съм най-малко човекът,когото можеш да наречеш тесногръд специалист.
нека не водим фиктивни спорове в-у неща,написани от трети лица-все едно да се караш с телевизора :P
днес направих ТЕС на девойка,която изпитваше панически страх от манипулации-успокои се достатъчно,за да си свърша работата.Това е важно за мен,и за него съм ти благодарна,Иване!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Дени, не го приемай лично. Нямах предвид теб а другия зъболекар. Ти си достатъчно широко скроена за да видиш ползата от ТЕС, а ако намериш и няколко по отворени за "магийки" :wink: пациенти, може да се наложи да си продадеш машините за манипулации и да лекуваш зъби с ТЕС по телефона от някой Хавайски плаж или от връх Тодорка например. :lol:
И давай тази статия за зъбите и храненето да я публикуваме. Всъщност направо си я публикувай тук.

Между другото, горещо препоръчвам Дени на всички форумци търсещи добър и отворен за нови неща стоматолог. Можете да посетите сайта й http://www.maniadenti.com/ за да научите повече за нея.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
DIETOLOG
Участник
Мнения: 42
Регистриран на: 06 Май 2008 08:24
Местоположение: СОФИЯ

Хигиена на зъбите

Мнение от DIETOLOG »

И аз много време не ползвам паста и четка дори. Много съм доволен от зъбен душ с микро-мехурчета. Това е нещо като малка водоструйка с високо налягане. http://www.zabolekar.info/new_site/inde ... &task=view Само вода с малко сол и почиства супер всички пространства. Трябва да направят нова паралелка в стоматологичния за ТЕС зъболекари. Комбинацията от ТЕС + зъбен душ е постигнатата ми мечта за моята хигиена.
" Намерението дава насока на чистото осъзнаване " Франк Кинслоу
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

А къде може да се купи такова нещо и колко струва?
Малко е неудобно за пренасяне ако пътува човек, но иначе изглежда като добра идея. Един съвет от мен - вместо каквито и да е антисептици и други разтвори да се използва най-обикновен 3% разтвор на перхидрол. Продава се във всяка аптека за стотинки. И да глътнете малко няма страшно, даже е полезно. Мори всякакви бактерии и освен това избелва зъбите. аз се жабуря с него редовно. Помага и за премахване на лош дъх и изчистване на езика. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Ето какво има за кариесите според ГНМ (Германската Нова Медицина) на български:
Аз преди време рових из сайта на пилхар и с един автоматичен преводач на английски се опитах да си преведа статията за проблемите със зъбите. Накратко това, което си псомням, е следното:

Невидимите отвън кариеси (може би се казват пулпити, не съм сигурна), т.е. тези, които не "избиват" отвън на зъба, се причиняват от същия конфликт, който причинява и остеопорозата - липса на себеуважение, ниска оценка на собствената стойност и пр. В директен смисъл конфликтът звучеше като "искам да ухапя някого, но немога, защото съм по-слаб". В животинския свят беше даден пример с куче, което е по-малко и е малтретирано от по-големите кучета - то развива такъв кариес вътре в зъбите. В активната фаза се наблюдава разпадане на костта отвътре, респективно на зъбите отвътре. При разрешен конфликт започва процес на изграждане на разрушената материя на костта/зъба, който е съпроводен със силна болка. Това съответно се диагностицира като рак на костите или пулпит(?) в двата случая. В края зъбите или костите стават по-здрави дори от преди. Само да издържиш болката . Отидеш ли на зъболекар, вече разстройваш процеса на естествено излекуване...

Имаше описание на истински такъв случай: Майка и дъщеря с години са малтретирани от бащата в семейството. Когато дъщерята става на 18 години, тя се осмелява да се противопостави явно на бащата, казва му какво мисли за него и напуска дома. След това започват силни болки в цялата й челюст. Тя не отива на лекар и след известно време болките изчезват и всичко е тип-топ. Т.е. разрешила си е конфликта и е преживяла и фазата на излекуването на зъбите.

Имаше описание и на познатите ни кариеси по повърхността на зъбите, но там май вече имах сериозни проблеми с автоматичния превод и нещата никак не ми се изясниха. Но идеята пак е същата - при разрешенконфликт, зъбите сами се възстановяват. Съответно кариесите сами се затварят. Което не го срещам за пръв път .
При това положение детето от описания случай е наследило психиката на баща си, а от там и физическите й отражения като болни зъби. Хубавото на ТЕС е, че лекува психиката без дори и пациентът да си дава сметка за това.

Докато правех отводните бани на Луи Куне зъбите и устата ми бяха супер чисти без да ги мия. Сега правя дихателни упражнения сутрин. Остава ми време за едно - или бани, или дихателни. Но така или иначе спрях да си мия редовно зъбите. А на детето никога не сме ги мили редовно. Само баща му от време на време се прави на загрижен родител и ги мият, но без паста - забранила съм.

Познавам деца, за чиито зъби се полагат изключителни грижи, но имат кариеси от двегодишни. Включително казват, че пиенето на мляко и сокове през нощта разваля зъбите. Но синът ми нощно време е пил много мляко като по-малък и студен чай след това. Да чукам да дърво, зъбите са му добре.
Полагам повече усилия да го пазя от стресове и насилие, отколкото да му слагм четка за зъби в устата.
Аватар
artexa
Участник
Мнения: 26
Регистриран на: 03 Авг 2008 21:14

Мнение от artexa »

Ето малко зъбни душове, намират се на края на страницата.

http://appliances.market.dir.bg/fscat3. ... 91&id=3273

Иване, можеш ли да разкажеш малко повече за този сапун за зъби.
Какъв е на вкус например?
Виждам в линка, че е 50 $ това с пощенските или без е като цена и за колко време стига едно шишенце?

Благодаря ти.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Сапунът е с различни вкусове. Цитрус, Мента, Грозде, Джоджен и няколко други. Направен е от чисти осапунени растителни мазнини. Приятен е на вкус. Едно бурканче струва $20 и стига за 3 месеца на двама души. Аз купувам този сапун който е на стърготини, а не течния. Използвам по една стърготина на миене. Обикновенно купувам по 2 бурканчета които с изпращането са около $60 и ни стигат за половин година. :)
От същата фирма купувам и Моносодиев Фосфат. Казват че помага за реминерализация на зъбите. Нямам още впечатления дали работи или не. Аз имам флуороза на зъбите (получава се от поемане на флуор чрез вода, мляко, напитки, пасти за зъби и т.н. Стоматолозите твърдят че Флуора е полезен, а всъщност е.... макайта на зъбите и то от външната страна и е токсичен химикал - просто малко странична информация) и се опитвам да я излекувам с тази добавка. Не е нещо сериозно и нямам болки, но все пак.....
А и не съм чул или чел някой да я е лекувал до сега.
Иначе на зъболекар не съм ходил от 3-4 години, като преди предното посещение, когато счупих пломба с черупка от орех, не бях ходил 3 години. Сапун ползвам от 6 години и съм мнооооого доволен.
:)
Последно промяна от ivangp на 15 Сеп 2008 07:41, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
artexa
Участник
Мнения: 26
Регистриран на: 03 Авг 2008 21:14

Мнение от artexa »

ivangp написа:Сапунът е с различни вкусове. Цитрус, Мента, Грозде, Джоджен и няколко други. Направен е от чисти осапунени растителни мазнини. Приятен е на вкус. Едно бурканче струва $20 и стига за 3 месеца на двама души. Аз купувам този сапун който е на стърготини, а не течния. Използвам по една стърготина на миене. Обикновенно купувам по 2 бурканчета които с изпращането са около $60 и ни стигат за половин година. :)
От същата фирма купувам и Моносодиев Фосфат. Казват че помага за реминерализация на зъбите. Нямам още впечатления дали работи или не. Аз имам флуороза на зъбите (получава се от поемане на флуор чрез вода, мляко, напитки, пасти за зъби и т.н. Стоматолозите твърдят че Флуора е полезен, а всъщност е.... макайта на зъбите и то от външната страна и е токсичен химикал - просто малко странична информация) и се опитвам да я излекувам с тази добавка. Не е нещо сериозно и нямам болки, но все пак.....
А и не съм чул или чел някой да я е лекувал до сега.
Иначе на зъболекар не съм ходил от 3-4 години, като преди предното посещение, когато счупих пломба с черупка от орех, не бях ходил 3 години. Сапун ползвам от 6 години и съм мнооооого доволен.
:)
Видях го този настъргания, дано само няма вкус на сапун :P
Ще взема да го пробвам :) Мерси
dessy3000
Участник
Мнения: 19
Регистриран на: 13 Юни 2008 11:41

Мнение от dessy3000 »

Здравейте,
Прочетах всичко дотук и не открих точно за моя случай.

На мен мъдрецът ми се клати.

От 2 години, поне веднъж годишно, ми се подува венеца след мъдреците. /При преглед на 16-годишна възраст ми установиха и 4-те мъдреци./ Ходих на зъболекар, предложи да ми изреже венеца, но аз не се съгласих. Проблемът е единствено, че не мога да говоря. После от само себе си се оправя. До тази година.
Сега, първите 2 седмици ми беше подут венеца. На втората седмица се сетих да правя ТЕС, и той спадна. Но ... миналата сряда си пипнах зъба и установих, че се клати. Вярвам, че ако ти се клати зъб, то той е за вадене, но реших, все пак да направя ТЕС за клатенето. Последните 2 дни съм ТЕС-вала проблема по 10 пъти на ден, но до този момент нямам никакъв ефект. ТЕС-вах и неверието си. Пак няма ефект. Правих визуализации, че съм щастлив и здрав зъб, пак нищо до този момент.
Не искам да го вадя. Не ме боли, не ми пречат мъдреците изобщо. Само се клати.

Някой да има някаква идея какво да правя?

Сега съм си записала час при зъболекар за днес, поне да ми кажи какво е положението.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

dessy3000 написа: При преглед на 16-годишна възраст ми установиха и 4-те мъдреци.
Правих визуализации, че съм щастлив и здрав зъб,
Тия двете неща не ги разбрах. Я поясни малко, какво значи установиха ми мъдреците и визуализирах че съм ..........???????
Моят съвет - като не ти пречи, нищо не го прави. Той ако е за вадене, сам ще си падне.
Последно промяна от ivangp на 09 Сеп 2008 21:35, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
dessy3000
Участник
Мнения: 19
Регистриран на: 13 Юни 2008 11:41

Мнение от dessy3000 »

До ходенето ми на зъболекар на 16 години, не си бях броила зъбите в устата. Когато отидах тогава, ми казаха, че ги имам и 4-те мъдреца. Може да са ми пораснали много преди това; но нямам спомен кога; не са ми правили проблем. И така вече 20 години.

За визуализацията:
Мисля си, че съм мъдрец, долу вдясно; че съм щастлив и радостен мъдрец; че се храня с радост; че тялото ме храни с радост; че тялото ме приветства, че съм решил да остана; че съм полезен на тялото - помагам да дъвча храната, която тялото преработва след това, и после ме храни с радост, и ми дава всичко, от което се нуждая; че се чувствам щастлив със съседите ми/колеги ми; че и те се чувстват щастливи с мен; че коренчетата ми проникват дълбоко в челюстта; че съм непоклатим като скала; и тн

Утвърждението ми беше: Избирам да разреша на тялото ми да излекува зъба ми. Избирам перфектно здраве за моя зъб.

Явно не повярвах, че мога да спра клатенето, и да излекувам зъба си.
Вярвах, че мога да спра болката и го правех.

Вчера го извадих.
Всичко мина чудесно.
Сложиха ми упойка, която ме хвана веднага, с едно движение ми го извадиха, не ме боля изобщо, бях спокойна, почти не ми тече кръв. 2 часа след това ми спадна оттока на бузата, и говорех нормално.
Е, вярно е, че имах упойка, и после пих Аулин, защото се уплаших, че ако ме пусне упойката може да ме заболи. И правих мудри за болка и хармонизиране на енергията. Правих и ТЕС за по-бързо зарастване и оздравяване. Проверих с подсъзнанието си дали съм изчистила конфликта, и всичко е ок. Направих и изчистване - хвърлих зъба в реката, и с него всички проблеми и негативни емоции, които са го предизвикали.

Сега се чуствам страхотно!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Ок разбрах. Радвам се че си си решила проблема.
Тази идея да визуализираш че си нещо си (в случая зъб) кой ти я даде или откъде я взе?
Не ми изглежда читава. :roll:
Ако визуализираш нещо което е невъзможно(според теб), то няма как да се материализира. Ти си визуализирала, че си зъб. Според теб възможно ли е да си зъб? Или би ли желала да си зъб?
Утвърждението ти също не е добро, ако не си правила ТЕС докато си го правила, а само си си повтаряла фразата.
Вероятно за това и не се е получил резултат.
Виж темата на Мая за Предизвикателството за повече инфо относно визуализации и утвърждения! :idea:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор