Наднормено тегло
Иван е написал много хубави постове, дал е добри съвети, че даже и по няколко пъти 
Да се надяваме, че тази тема се чете от повече хора, на които съветите ще им свършат работа
поздрави
П.П> и понеже четат и други хора, нека и аз напиша нещо:
- като не спортуваш интензивно и гладуваш (хранене на базата на плодове, чай мед и т.н. също равносилно на глад) тялото ще изяде мускулите си далече преди да прибегне до мазните
- когато губиш въпросните мускули - губиш потенциала си да гориш мазнини, понеже мускулите са "пещта", в която се изгарят мазнините
- когато сваляш килограми за сметка на активното си тегло (мускули) вместо за сметка на пасивното си тегло (мазнини) можеш да свалиш не малко килограми и въпреки това да не започнеш да изглеждаш по-добре и по-здрава, а точно обратното
други въпроси?
със здраве

Да се надяваме, че тази тема се чете от повече хора, на които съветите ще им свършат работа

поздрави

П.П> и понеже четат и други хора, нека и аз напиша нещо:
- като не спортуваш интензивно и гладуваш (хранене на базата на плодове, чай мед и т.н. също равносилно на глад) тялото ще изяде мускулите си далече преди да прибегне до мазните
- когато губиш въпросните мускули - губиш потенциала си да гориш мазнини, понеже мускулите са "пещта", в която се изгарят мазнините
- когато сваляш килограми за сметка на активното си тегло (мускули) вместо за сметка на пасивното си тегло (мазнини) можеш да свалиш не малко килограми и въпреки това да не започнеш да изглеждаш по-добре и по-здрава, а точно обратното
други въпроси?
със здраве

До колкото знам при глад организма започва да ''яде''първо от най-малко нужните тъкани и органи и чак след 40-я ден започва да яде от по-значимите.До 30-я ден яде само от мазнините,след това започва от мускулите,а след 40-ч ден ако не му се подава храна започва от далака,тъй като той е орган който не е жизнено -важен и може и без него,тоест до последно организма се надява че ще му се подаде храна и изчаква като разгражда възможно най-ненужните тъкани,поне това ни учеха на лекциите при Д-р Емилова.Абе това медицината е толкова сложна работа,че малко хора имат щастието и търпението да я познават.Постоянно се откриват нови и нови неща и вече ми писна от всякакви теории и диети!!Аман братче!''Простите неща са идеални''-ето на този принцип съм аз,което значи проста храна от един вид на едно ядене,както ядат будистките монаси-ако ядат хляб,ядат само хляб,ако ядат сирене-само сирене.Всяко усложняване на храната я отдалечава от природата,тук съм съгласна с Иван.
Много подробно процесът на разграждане на мазнините е описан в книгите на д-р Бари Сиърс за Зоната. Аз съм по-склонна да се съглася с Thai. Общоизвестно е, че при глад се губи първо мускулна маса. По-компетентно може да се включи в темата Диетолог. А на д-р Емилова аз лично нямам вяра.
Със здраве!
Със здраве!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
Bob Dylan
Бих искала да попитам Тай за следното,виждам,че има доста''обширен''да го наречем поглед върху човека и неговата природа,мисля че това което ще го попитам ще му се стори познато.Това е източна гледна точка за нещата,та въпросът ми е следния:Вярно ли е ,че центъра на всички емоции в човешкото тяло е коремът и че той е частта от тялото,която трябва да е в изряден вид,инак тялото(и душата)не могат да функционират правилно на 100%?Четох,че ако някой иска да отслабне трайно и завинаги първо трябва да започне от корема,да направи добра мускулатура там и тогава нещата тръгват от самосебси-останалите системи в организма започват да работят правилно,докато ако корема не е в ИДЕАЛЕН вид,колкото и човек да се опитва да отслабне,ефектът няма да е траен?
Знам, че питаш Thai, но все пак не мога да се сдържа.
да си кажа:
Глупости на търкалета.
Няма по-важни и най-важни части.
Скоро бях на един семинар в който се обясняваше колко важно е сърцето и т.н.
Да без сърце не може, ама не може и без анус, ако питаш мен.
Макар че ние отъждествяваме сърцето с чистота и любов, а ануса с мръсотия и срам.
Всичко е свързано и всичко е важно и нещата са наред само когато всичко е наред.

Глупости на търкалета.
Няма по-важни и най-важни части.
Скоро бях на един семинар в който се обясняваше колко важно е сърцето и т.н.
Да без сърце не може, ама не може и без анус, ако питаш мен.
Макар че ние отъждествяваме сърцето с чистота и любов, а ануса с мръсотия и срам.
Всичко е свързано и всичко е важно и нещата са наред само когато всичко е наред.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Да,обаче има една основна разлика във възприемането на центъра на емоциите от западния и от източния човек.Ние винаги свързваме с чувствата,болката,страха и любовта сърцето,докато в изтока всички тези неща преминават през корема.Айде сега кажи си честно-когато си развълнуван,не те ли бодва първо в корема а?винаги от там преминава тази,как да я нареча-срязване,свиване,топка или кой както иска да го нарече.Аз наистина мисля,че и тук както и в много други направления ние западните хора бъркаме:)
Това е физиология и е в същността си безусловен рефлекс - предполага се, че заплахата за живота минава през корема и затова при силна емоция, най-вече когато е свързана със страх, първо се появява неразположение в коремната област, може и гадене. Дълбоката идея е ако има нещо, което застрашава организма, то да бъде изхвърлено.Basted написа:...когато си развълнуван,не те ли бодва първо в корема а?
Доста време е минало, откак чух тази теория и може да има някои пропуски или неточности, но в основата й съм сигурна. Много добре си спомням, че аналогично се обясняваше защо човек усеща гадене, когато го е гнус от нещо.
Не знам до каква степен тези неща могат да се свържат с емоциите като цяло или да се дефинират като "център на емоциите". Всичко е строго индивидуално и най-малкото, от което зависи е, според мен, географската дължина.
Basted, според мен ти имаш строго субективно и крайно неестествено мнение и отношение към отслабването и слабите хора. Нима не си виждала хора слаби, но с изпъкнали кореми? Или хора недебели, но с несъразмерно голяма талия? Хората са различни, структурата им също. Смятам, че отслабването се е превърнало за теб във фикс-идея до степен, в която реалността е отстъпила място на измисления от теб свят. Иван ти даде много съвети и доста насоки за работа. Стискам ти палци да се съсредоточиш и да успееш!
"Ah, but I was so much older then,
Bob Dylan
Bob Dylan
Честно си казвам - НЕ. Не ме бодва в корема и теб не те бодва в корема, ама понеже е близо до корема си мислиш, че те е боднало в корема. Бодва те в СЛЪНЧЕВИЯ СПЛИТ. Който е малко над корема ти.Basted написа:Айде сега кажи си честно-когато си развълнуван,не те ли бодва първо в корема а?
И който при опасност издава команда за изтегляне на кръвта от храносмилателните органи(стомаха) и пренасочването й към мускулите за бягство или бой.
Но стига толкова с тези подробности. Каквото трябваше да се каже беше казано всичко друго са опити за отклонение от целта и извъртане на фактите.
А фактите са следните - щом не ти е изчезнал проблема, значи не си направила ВСИЧКО необходимо и трябва да промениш подхода. Ако не го промениш, проблемът ще си остане.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
Мили хора,никой не извърта фактите,просто темата е отворена и аз пиша каквото ми хрумне
Това за корема го четох в една книга,както и да е...Това ,че точно тези дни не съм ви се похвалила,не значи че нямам скорошни успехи,вече няколко см са свалени,апетита БЛАГОДАРЕНИЕ на ТЕС ми е намален,правя си упражненията и се радвам.Каквито и съвети да ми се дават,ако не беше ТЕС нямаше да успея да се справя с гадния апетит!!!Разбрах че при мен поне няколко кг отгоре са благодарение на вредните ми навици-ядене късно вечер и през нощта и някои други.Сега вече нямам такива изпълнения,защото ги теснах
А Мимиска това за измисления свят
е пресилено