ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ХРОНИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
Публикувай отговор
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ХРОНИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Мнение от ivangp »

ВСИЧКИ ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ДЪЛЖАТ НА ЕДНА ИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ СЛЕДНИТЕ ТРИ ПРИЧИНИ - ОТРАВЯНЕ НА ОРГАНИЗМА, НЕДОХРАНВАНЕ (липса на достатъчно хранителни вещества), ХРОНИЧЕН СТРЕС.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ СЪС СТРЕСА И ОТРАВЯНЕТО.
ПЪЛНОЦЕННОТО И БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ Е ЗАДАЧА НА ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ЗДРАВЕ.

Този подход е предназначен за хора с хронични проблеми,
КОИТО НЕ МОГАТ ДА СВЪРЖАТ ВЪЗНИКВАНЕТО НА ПРОБЛЕМА С КОНКРЕТНИ СЛУЧКИ.

Ако можеш да определиш конкретни случки, които са свързани с проблема или го пораждат, по-добрият за теб подход е този:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?f=4&t=1371 + 8 приема ПРЕЗ ЧАС на капка активиран ММС всеки ден.

--------------------------------------------------------------------------------------

Внимание: Предизвикателството е променено на вода с активиран ММС.
Това, според моя опит, работи в пъти по-добре отколкото вода + сол.


ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО:

В продължение на ЕДИН МЕСЕЦ всеки ден се изпиват по 8 чаши минерална вода с разтворен активиран ММС в тях (една капка активиран ММС на чаша вода). След изпиването на всяка чаша вода се прави по една пълна Основна рецепта ТЕС със следната Настройка:

"Въпреки че аз страдам от ......, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се изчиствам и освобождавам от ....... сега!"

Напомняща фраза:

"Изчиствам/освобождавам се от ........"

На мястото на многоточието се поставят симптомите на проблема (болка, стягане, свиване, пробождане, зачервяване, сухота, течение и т.н.), от които искате де се избавите. и ако можете да ги определите, негативните емоции, които наличието на проблема поражда у вас (страх, безсилие, тъга, вина, гняв, и т.н.).

Ако нямате емоции ще имате симптоми.
Ако нямате симптоми, ще имате емоции.

8-те чаши да не се пият наведнъж, а на всеки час. (виж ограниченията във връзка с храненето по-долу)
Най-добре е при всеки прием да се кативира капка ММС с капка 4% солна киселина. (ММС и Солна киселина могат да се закупят от тук: http://www.mmsbulgaria.com

Всяка капка ММС се активира така: Капва се 1 капка ММС и 1 капка Солна Киселина в чиста чаша. Изчаква се 30 сек. Долива се вода и се изпива веднага. Може да долеете само един пръст вода за да преглътнете по-бързо активирания ММС и после да долеете чашата догоре и да изпиете останалта вода за да изичистите вкуса на ММС от устата си.

Забележка - Жабурене с вода в която има активиран ММС заздравява венците, убива микробите, премахва плаката по зъбите и подобрява свежестта на дъха. След жабурене водата се преглъща.

Най-лесно, но не най-ефективно е да се активират сутринта 8 капки ММС и да се поставят в шише с 1.5 или 2 литра вода. След това просто се отпива от шишето през деня и се прави ТЕС, както е описано по-горе.

ВНИМАНИЕ: Поради това, че ММС има силен детоксикиращ ефект е възможно и много вероятно ако започнете директно с 8 капки ММС на ден да имате нежелани симптоми, като главоболие, замайване, силен спад на енергията, повръщане или разстройство. Затова препоръчвам да започнете с 1 капкa активиран ММС на ден, а не с 8 и да увеличавате с по капка на ден, докато организма ви свикне и се поизчисти от натрупаните отрови. Така след седмица ще стигнете до 8 капки на ден. Не увеличавайте на повече от 8 капки на ден. През останалите 3 седмици или до изчезване на всички нежелани симптоми продължавайте всеки ден да приемате 8 капки активиран ММС!

Най-добре е да се пие чаша вода с ММС 1ч. преди и 2ч. след хранене, както и преди лягане и след събуждане.
(много важен момент за страдащите от наднормено тегло - те често бъркат глада с жаждата. Пиенето на вода преди всяко хранене и между храненията елиминира преяждането и регулира апетита.)
Чаша водас ММС сутрин на гладно са едно от най добрите средства против запек.

През този месец трябва да се намали до минимум, а най-добре изобщо да се спре употребата на каквито и да е други течности (като сокове, газирани напитки, мляко и т.н.) а най-вече на кафе, чай, кола, какао (всичко съдържащо кофеин) и шоколад.(те действат диуретично, т.е. обезводняват организма) и неутрализират действието на ММСа.

Цитрусовите плодове, мляко, кофеин и витамин Ц неутрализират ММС. Затова ако се приемат цитрусови плодове, мляко, кофеин или витамин Ц, това трябва да става един час преди или 2ч след приема на ММС.

Ако се приемат лекарства е добре те също да се спрат по възможност.
Освен ако са живото-поддържащи.
За лекарствата най-добре се консултирайте с лекуващия ви лекар и се осведомете за вероятните последици от спирането на лекарствата за месец или поне седмица (в която да се уверите в ефекта на горе описания подход).

Всички диуретици трябва да се спрат задължително. Приемането им обезмисля приложението на метода.

Това е и целият метод - 30 дни - 8 чаши минерална вода + 8 капки активиран ММС + 8 Пълни рецепти ТЕС,- разделени на 8 приема на ден.

Няма да се разпростирам върху подробни обяснения защо и как този подход работи. Целта на тази публикация е да ви помогне да се избавите от проблема си, а не да ви прави специалисти или да ви образова.

Съвет - Гответе само с морска сол и то от най-нерафинирания вид (най- евтината)!
При разтапянето си в устата морската сол предизвиква обилно слюноотделяне което задейства имунната система. А също така предизвиква и желание за прием на вода. :)
Морската сол съдържа над 80 микроелемента които се съдържат и в човешката кръв. Да не забравяме, че животът се е зародил в океана. Обикновенната готварска сол не съдържа почти нищо ценно.

ММС е най-мощния и безопасен антибиотик и чистач на организма от всякакви отрови, шлаки, тежки метали, камъни в органите и т.н.
Подробности за ММС тук: http://emozdrave.info/forum/viewforum.php?f=13
Може да се закупи от тук: http://www.mmsbulgaria.com
Забележка: ММС активиран със солна киселина е по-добър от ЦДС. Използвайте само ММС + солна киселина за активатор.

* Водата е носител на информация.
Употребата на ТЕС след изпиването на водата всъщност я програмира и я превръща в най-доброто лекарство за дадения проблем.

* Ние сме над 70% вода.
* Водата участва в неизброим брой химически реакции в организма. * * Водата прочиства от токсини и шлаки.
* Водата е проводник на електричество и подобрява протичането на информация между невроните и работата на мозъка.
* Водата регулира всички обменни процеси в организма.


Поради съвременния начин на живот и хранене, най-вече употребата на неестествени хранителни вещества и напитки повечето от хората са хронично обезводнени, но не го знаят.
Огромна част от болестните симптоми са всъщност плач на тялото за вода.

Освен всичко гореописано препоръчвам да визуализирате по 15 минути вечер преди заспиване и сутрин след събуждане.
Ето как се прави това:

Със затворени очи си представяте, как бихте изглеждали, как бихте се чувствалии как бихте се държали, ако проблемът ви го нямаше. Т.е. представяте си, че проблема ви СЕГА вече го няма, вие сте абсолютно здрави, щастливи, изпълнени с енергия, органите ви и всички части на тялото изглеждат и функционират прекрасно, усмихвате се, пеете, тичате, скачате и крещите от радост, чувате как другите хора коментират и ви поздравяват за това колко добре изглеждате, дишате с пълни гърди, обичате, обичани сте и живота е прекрасен.
При визуализациите трябва да се виждате през собствените си очи, а не през очите на страничен наблюдател. Ако във визуализацията можете да видите лицето или гърба си (освен ако в самата картина на визуализация не се гледате в огледало), не я правите правилно, т.е. гледате се отстрани, през очите на страничен наблюдател. Много е важно да се виждате през собствените си очи ( очите на участник в сцената).
В началото вероятно ще ви е трудно да задържите визуализацията в съзнанието си повече от минута. Не се отчайвайте и не се обвинявайте!. Просто, осъзнаете ли, че мислите за нещо друго, върнете се пак в картината на желаната визуализация. Вие правите нещо ново и за да се усъвършенствате в него е нужно известно време. При упорита и ежедневна работа след месец ще сте майстор.
Аз твърдо вярвам, че Визуализациите плюс ТЕС могат да вършат чудеса.
Опитайте и се убедете сами!

Забележка:
Визуализация е име на процес.
Той с подобен успех би могъл да се нарече, Аудизация, Тейстизация, Одоризация, Сенсизация в зависимост от основното сетиво което се използва в него.
Тъй като над 80% от информацията за околния свят (при виждащи хора) постъпва чрез очите, се е наложил термина Визуализация.
Важното е не кое е основното сетиво в този процес, а използването на сетивата за добиване на усещания в колкото се може повече от тях при изпълнение на процеса.
Ако не можете да видите образи, вероятно можете да чуете звукове, да усетите миризми или докосване, вкусове и т.н.
Работете с това което имате като усещания. Важно е да ги изпитвате по време на процеса, в който всъщност преживявате събитието, което бихте желали да се случи, все едно вече се е случило.
Колкото повече сетива с позитивни/приятни усещания се включат в този процес, толкова по-добре.


ВНИМАНИЕ
Възможни странични ефекти от приложение на този метод:

- Намаляване на излишните килограми
- Спадане нивата на лошия холестерол
- Регулиране на кръвното налягане
- Намаляване или пълно изчезване на болките
- Подобряване на дишането
- Елиминиране на алергични симптоми
- Увеличаване на енергията. Поява на желание за движение (спортуване, танци, секс и т.н.)
- Подобряване на либидото
- Намаляване или пълно зчезване на желанието за алкохол, никотин и кофеин съдържащи храни и напитки.
- Подобряване на съня


Ако някой от изброените странични ефекти е нежелателен във вашия случай, прекратете приложението на метода!:roll:

Всички други, моля споделете резултати! в темата за РЕЗУЛТАТИ и МНЕНИЯ!


Определете ниво на проблема по два показателя - ЧЕСТОТА и СИЛА на проява на симптомите преди да започнете предизвикателството и след един месец. Не определяйте ниво на проблема докато не завърши месеца!

По-здрави!
Иван
Последно промяна от ivangp на 05 Май 2013 09:28, променено общо 10 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Здравейте!

От вчера започнах с предизвикателството. :D

Имам обаче въпрос към Иван. Избрах да предизвиквам наличието на едни 2 миоми, които ми бяха открити наскоро. Те са малки, но ми създават ядове. Лекарят ми предписа лекарството оргаметрил, което се взима по схема 2 седмици, и така в продължение на 3 месеца. В момента ги приемам втори месец. Въпросът ми е мога ли да си взимам хапченцата и да си правя предизвикателството?
Ето какво пише в листовката на лекарството: "Оргаметрил съдържа линестренол - вещество, подобно на естествения хормон прогестерон. Прогестероните често се предписват при нарушения в менструалния цикъл."
Ето още: "Терапевтични индикации:
-Полименорея;
-Менорагия и метрорагия;
-Някои случаи с първична и вторична аменорея или олигоменорея;
-Пременструален синдром;
-Ендометриоза;
-Определени случаи на ендометриален карцином;
-Доброкачествени заболявания на млечната жлеза;
-За подтискане на менструацията, овулацията и овулаторната болка при дисменорея.
-За отлагане на менструацията.
- Като допълнение към лечението с естрогени в пери- и постменопаузата за предотвратяване на хиперплазията на ендометриума."

По-подробна информация има тук.

Като гледам, моите оплаквания са следните: нарушения в менструалния цикъл, менорагия и метрорагия. Чела съм, че миомите се влияят от хормоните, ама дали това лекарство въздейства директно върху миомите, дали миомите са причина за моите неразположения или следствие, не знам. Знам обаче, че приемът на оргаметрил-а миналия месец определено имаше положителен ефект. Затова смятам, че е хубаво да си направя пълния цикъл от 3 месеца, както ми е предписано от лекаря.

Чудя се обаче дали предизвикателството и лекарството ще си пречат или напротив, ще си съдействат? Или изобщо няма да се "забелязват" едно друго?

Благодаря!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Ето още съпътстваща информация за предизвикателството:
mimiska написа:Чисто плодовият чай спада ли към забранените течности? А виното (макс. чаша на ден)?

Благодаря!
ivangp написа:Плодов чай може, но по-добре билков.
Вино - също може, чаша на ден.
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Според мен миомите са следствие на неразрешени емоционални проблеми.
..............2 миоми, които ми бяха открити наскоро. Те са малки, но ми създават ядове.

Според мен положението е следното всъщност - имаш някакви ядове които ти създават миоми на физическо ниво за да ти създадат ядове и да те подсетят, че е крайно време да се справиш с / да елиминираш ядовете, което от своя страна ще елиминира миомите, което от своя страна ще елиминира ядовете създадени от миомите. И накрая няма да има нито ядове нито миоми. :)

Пий си лекарствата, прави си Предизвикателството и ще видим след месец какво е положението.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Искрено вярвам, че си прав! :D Благодаря!

Днес по време на една от сериите го усетих същото това нещо, не точно така формулирано, разбира се. (Това се случи преди да прочета постинга ти.) Но смисълът беше същия - че аз всъщност третирам физическото проявление на нещо, което ми е проблем и е довело до възникването на миомите. И че, справяйки се и изчиствайки се от миомите, ще се справя и избавя и от тези мои неканени мисли, чувства, емоции. :)

Действам така:
"Въпреки че имам 2 миоми на задната стена на матката, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се изчиствам от миомите сега!"
с напомняща фраза: "Изчиствам се от миомите сега!" или "Избавям се от миомите сега!" - редувам ги по точките.

Ще докладвам след месец, но отсега мога да кажа, че усещам някакъв прилив на енергия и се чувствам много добре. Едно такова леко и хубаво ми е и в същото време усещам сила и вярвам, че мога да се справя с всичко! :)
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Предвид на написаното от теб аз бих работил с:
"Въпреки че имам неканени мисли, чувства, емоции които на физическо ниво се проявяват като 2 миоми на задната стена на матката ми, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се изчиствам от миомите и всички съпътстващи ги нежелани чувства и мисли сега!"

с напомняща фраза: "Изчиствам се от миомите и всички съпътстващи ги неканени и нежелани мисли и чувства сега!"
И не забравяй да визуализираш, сутрин и вечер по 15 минути, матката си прекрасна, здрава и щастлива.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Потресена съм! Не би ми хрумнала такава формулировка, нищо че това са все мои думи... Благодаря ти!!!

От утре започвам по този начин. А от тази вечер - с визуализациите. :)
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Здравейте!
Имам въпрос. Когато в процеса на предизвикателството ми изникват конкретни формулировки на тези мои "нежелани мисли, емоции и чувства", какво правя с тях? ТЕСам си ги самостоятелно както обикновено, слагам ги някак във формулировката на предизвикателството или нищо, само констатирам просветление? Конкретен пример: стигнах до извода, че една от съставните части е фактът, че съм си загубила толерантността и търпимостта, като съм ги заменила със злоба. Това неминуемо е повлияло на цялостното ми отношение към живота и моето себеусещане в него. Не че тази констатация е нещо ново за мен, това е факт от поне 5 години, но за първи път стигам до готовността да променя нещата, да се захвана с тази нежелана и дълбоко неприемана от мен промяна и да стана отново предишната позната и добра "аз".
Благодаря!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Просветленията ги ТЕСаш отделно. Една от идеите зад Предизивикателството е да стигнеш именно до такива прозрения.
Последно промяна от ivangp на 22 Мар 2009 09:57, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
alba
Участник
Мнения: 17
Регистриран на: 13 Мар 2009 18:47

Мнение от alba »

Скъпа mimiska,едва днес про4етох за твоите миоми и Orgametril-а, който ползваш по лекарско предписание.Ще си разреша да ти пиша нещо относно този хормонален препарат.Щом си ги запо4нала,трябва да изпълниш схемата докрай.Ти ще имаш положителна промяна в състоянието си,но това ще е временно.За ликвидиране на проблема, работи с формите на ТЕС.Там наистина се ликвидират при4ините за появата на проблемите ни.Дори когато ни се струва,4е не правим нещата правилно,ТЕС пак действа.Всъщност няма неправилна работа.Нещата се наместват с времето,важно е да се работи.Пък и форумът е на ражположение.Аз тесах много хаоти4но /по моя преценка/ многогодишна алергия и УСПЯХ ! Желая ти го и на тебе :D
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Благодаря ти, alba! Четох за победата ти и искрено се радвам за теб! И аз ти желая успех във всички начинания, били те свързани с ТЕС или не. :)

Аз нямам съмнения относно ТЕС. Пробвам го за всичко и съм приятно изненадана. :wink: Но за първи път се заех с нещо доста по-сериозно - предизвикателството.

Исках да споделя, че тази сутрин, правейки визуализациите за здрава матка недвусмислено усетих именно мястото, където са разположени миомите. Знам това място от прегледите на УЗ. Това беше много любопитно за мен самата, имайки предвид, че онази вечер, след напомнянето на Иван за визуализациите, аз прекарах поне 1/2 час в мрежата в четене на информация и гледане на снимки аджеба как изглежда "прекрасна, здрава и щастлива" матка и къде именно в тялото се намира. :oops: Много беше необичайно! Усещах лек, в никакъв случай не неприятен и не болезнен натиск върху тази част от матката. Именно върху матката, сигурна съм. Просто беше обособен този участък. Все едно че подлежеше на особено третиране в този момент и това се долавяше от сетивата ми. Усещането изчезна с края на визуализациите ми. Чела съм за подобно усещане в дневника на Мая. Невероятно е, но е приятен факт. И е още един признак, че нещо се случва и ние сме тези, които определят насоката. :)
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
alba
Участник
Мнения: 17
Регистриран на: 13 Мар 2009 18:47

Мнение от alba »

Браво ! Радвам се,когато някой работи така мтоди4но и с разбиране :D Те и резултатите идват тогава !
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Днес беше десетия ден на моето предизвикателство. Искам да споделя, че на практика е по-лесно, отколкото изглежда отстрани. Всяка сутрин си приготвям 10те кристалчета сол за деня и така имам текущ контрол. Отделно от това си записвам всяко ТЕСане в една табличка, така че имам двойно засичане и грешка няма как да се допусне. :) Вече не усещам онази приповдигнатост и активност от първите дни, но пък забелязвам, че съм станала по-спокойна и по-уравновесена в общуването. На една и съща ситуация сега реагирам различно от преди, и това ме радва и стимулира. Разбира се, има още какво да се желае.

Вече правя планове за следващо предизвикателство. Хареса ми! :D Има време дотогава, но искам да попитам има ли някакъв изискуем минимален период от време между 2 серии на предизвикателство, като идеята е да се третират съвършено различни оплаквания? Мисля да атакувам побелялата си коса, че много ме дразни, а не съм фен на химията... :roll:
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
Thai
Участник
Мнения: 35
Регистриран на: 23 Мар 2007 23:35
Обратна връзка:

Мнение от Thai »

Побелялата коса може да бъде нещо много красиво :) всичко зависи единствено и само от това какво излъчва човекът под нея :)
http://www.LiveToLift.com - Портал за Тяло, Ум и Дух

Нашата Философия
mimiska
Активен
Мнения: 154
Регистриран на: 08 Сеп 2008 20:51
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от mimiska »

Thai написа:Побелялата коса може да бъде нещо много красиво :) всичко зависи единствено и само от това какво излъчва човекът под нея :)
Хехе, по принцип съм съгласна! :) Демек да се насоча към нещо по-грозно и по-важно, правилно ли те разбирам? ;-)
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
Публикувай отговор