Слънцеядство

Информация за здравословен начин на живот.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Слънцеядство

Мнение от ivangp »

Публикувам следния текст с уговорката, че аз не съм пробвал тази методиката, нито познавам някой който я е пробвал или я практикува. Това което ми хареса в нея и заради което реших да я публикувам е това, че няма някакво насилие над организма, а всичко (ако се случи) се случва по естествен, лек и безболезнен начин.
По принцип съм силно скептичен към подобен род твърдения и методики, но тази ми хареса най-вече с това, че е лесна и проста за изпълнение (като ТЕС), има крайни срокове, не задължава с нищо и дори да не доведе до обещаваните невероятни резултати (аз лично не съм съгласен с голяма част от заключенията за следствията от преминаване към такъв начин на живот), според мен, ще има положителен здравословен ефект (особено за тези които имат проблеми с очите).
Всеки сам да си решава дали да я пробва.
Дори да не минем към изключително слънцеядство, не е лошо да го включим в менюто си.
Ако някой реши да пробва описаната методика (Daromi, може би), след една година да сподели какви са резултатите.
:D


"Хира Ратан Манек - Методика

Слънцето е най-мощният и леснодостъпен източник и е използван от дълбока древност за получаване на енергия от светци, отшелници, йоги, тибетски лами, включително и основателя на съвременния джайнизъм Махавира и други.Как да станем слънцеяди

МетодикаКой може да използва този метод? Всеки. Няма никакво ограничение нито по възраст, нито по расови, религиозни или други признаци. Не трябва да се променя рязко начина на живот, не трябва да се правят изтощителни гладувания – всичко си идва само. Ако дойде. А този, който не се чувства добре след началото на занятията, трябва да ги изостави.

Има такива случаи. Но сега повече от 25000 човека по целия свят практикуват тази система – хората гледат слънцето. И много от тях вече разбраха какви преимущества дава това. Важно е само, всичко да се прави с ум. Да предположим, че първия ден сте гледали слънцето 10 секунди, втория – 20 секунди, третия – 30 и т.н. Или може би сте започнали с 5 секунди, след това 10, 15 и т.н. Главното е – в никакъв случай да не измъчвате очите си, защото може да повредите ретината. И много важна е вътрешната настройка. Мислено си представяйте как слънчевите лъчи влизат в очите ви, оттам – в мозъка и останалата част на тялото. Помолете светилото всичко това да е полезно за вас, да е за здравето ви. Тогава и няма да има вреда. Та нали това, в което искрено вярваш, става реалност.

В слънчевата светлина се съдържа целия спектър на дъгата, така че едновременно правите свето- и цвето- терапия – ако не достига някакъв цвят на организма, то липсата ще бъде попълнена. Много важно е да вярвате, че болестите си отиват, а космическата енергия ви „храни”, подхранва силите ви и цялото тяло.

Когато човек гледа Слънцето, стават следните промени: човек преодолява страха, въобще менталните нарушения изчезват, например стресовите състояния или депресията, изчезват умственото напрежение, както и много жизнени проблеми; физическите болести изчезват, постепенно намалява апетита; мозъкът започва да развива особената способност да съхранява слънчевата енергия и да я натрупва като запас; изчезва чувството за глад; разкриват се редица способности – способност за визуализация на образи или състояния, способност да се вижда аурата и нейните цветове и т.н.

По този начин може да се достигне пълна вътрешна свобода, освобождение от физически и психически болести. Психоматичните болести, възникващи заради стреса, ще станат забравен кошмар. Но най-важното е, че около вас се образува енергийна корона. С растежа и укрепването на този невидим пашкул всички болести отстъпват. Дори и най-заклетият ви враг ще бъде безсилен пред вас, той просто няма да може да ви навреди!

По думите на Манек, само в Индия той познава повече от 17 човека, които не приемат храна повече от 5 години. А няколко човека не ядат нищо вече 20 и повече години. В целия свят са повече от 200. И други хиляди вървят по този път.

У различните хора очите са различни. Ако имате (или възникнат) очни проблеми, Манек съветва да се премине на такъв режим: гледате слънцето примерно една секунда, след това затваряте очи и продължавате да гледате слънцето с „третото око”, т.е. мислено. Когато образа на слънцето изчезне, отваряте очите и отново го поглеждате за миг, запомняйки го. Затваряте очите и всичко това повтаряте за определеното време. Правете това упражнение докато образът на слънцето не се задържа пред вътрешния ви взор в продължение на 5-6 минути без прекъсване. През това време и медицинския проблем с очите ще изчезне. И после може постепенно да преминете към нормална практика.

За самия Манек дългосрочният пост има не само научно, но и религиозно значение: „Ние не използваме дори и 10% от възможностите на мозъка. А ако му осигурим енергийно подхранване, възможностите ни многократно ще се увеличат. По своята същност просветленото съзнание – в духовен смисъл – е именно 100% използване на мозъка”.

Докторът по медицина Маури Д. Пресман от Филаделфия пише, че в човечеството се е появила надежда да премине нови предели – да се научи да управлява менталните, магнитни, слънчеви енергии. Може, дори да стане нова, по-свършена раса – в духовно и физическо отношение. В такъв случай постепенно ще отпадне необходимостта от скалпел и химически медицински препарати.

Процес

Хира Ратан Манек е експериментирал с организма си в течение на три години и по пътя на пробите и грешките е изобретил този метод. Той може да бъде усъвършенстван от всеки човек от която и да е част на света, по което и да е време на годината. Хира Ратан Манек не е уникален човек, всеки може да направи това. Сега хиляди използват този метод и постигат резултати. В Бразилия, Австралия, Германия повече от 3000 човека се хранят със светлина. Това е възраждане на учение, което се е практикувало преди много векове. В древни времена това е била оригинална духовна практика, сега става научна практика, която може да следва всеки човек, както е описана по-долу. Ден след ден тази практика става все по-популярна, тя стана известна като феномена ХРМ.

Безопасно гледане на Слънцето

Практиката на гледане на Слънцето обикновено заема период от 9 месеца. Можете да разделите практиката на 3 фази от по 3 месеца: до третия месец, от третия до шестия месец и от шестия до деветия месец.

По време на целия период на практиката и през целия си останал живот е необходимо ежедневно да ходите боси по 45 минути.

Храната ни принуждава да причиняваме максимална болка на другите и да ги експлоатираме. Практиката на гледането на слънцето подразбира гледане на изгряващото или залязващо Слънце един път на ден само в безопасните часове. Те са до един час след изгряването на Слънцето и един час преди залеза му. През тези часове няма да има никаква вреда за очите ви.

Научно е доказано, че през това време ултравиолетовите и инфрачервените лъчи, които са вредни за очите, са на безопасния минимум. За да определите времето на изгрев и залез, трябва да погледнете местния вестник, в който обикновено се указва и ултравиолетовия индекс, който точно в този период е равен на нула. И двата периода са добри за практиката, кой ще изберете, зависи от вас.

Гледането на Слънцето има и допълнително преимущество – човек през тези безопасни периоди получава витамин А и витамин Д. Витамин А е необходим за здравето на очите и това е единственият витамин, необходим за тях.

Ако имате проблем със зрението, когато гледате Слънцето, въздействието му е такова, че зрението се подобрява и започвате да виждате по-добре без очила.

За тези, които в началото не могат да гледат Слънцето в безопасното време, приемането на слънчеви вани е ефективен метод за получаване на слънчева енергия, макар и с по-бавни темпове, докато не им се удаде време да пристъпят към гледането на Слънцето. Най-доброто време за приемането на такива вани е времето, когато ултравиолетовия индекс е равен на две или по-малко. Такъв е индексът обикновено до два часа след изгрева и два часа преди залеза на Слънцето.

Препоръчва се да се избягва приемането на слънчеви вани през целия ден в течение на цялата година, освен зимните месеци, когато ултравиолетовия индекс обикновено е равен на две. За по-голяма увереност проверете в местния вестник данните за ултравиолетовия индекс.

Когато практикувате този древен метод, не използвайте слънцезащитни средства. Тялото, нагрявайки се на Слънцето, се поти. Потта – това са отпадъци, ненужни на организма, шлаки, от които той се освобождава. Когато кожата е покрита с козметично мляко или крем, под въздействието на слънчевите лъчи те се преобразуват и химическите вещества влизат в неблагоприятна реакция с кожата ви. Ние грешно обвиняваме Слънцето за рака на кожата, виновно е нашето престъпно невежество и неправилното използване на слънчевите лъчи.

До три месеца

В първия ден гледайте Слънцето максимум 10 секунди в безопасното време. На втория ден гледайте Слънцето 20 секунди. Увеличавайте времето всеки ден с 10 секунди. Т.е. на края на 10 ден ще гледате Слънцето 100 секунди (1 мин. и 40 сек.)

Стойте боси на голата земя.

Може да мигате или да присвивате очи. Не се мъчете да държите очите си отворени, без движение, позволете им да се движат естествено.

Когато гледате слънцето, не слагайте очила.

Защо не гледате Слънцето вместо телевизора? Интензивността на излъчването на телевизора е по-високо отколкото на изгряващото или залязващо Слънце. Ако можете дълго да гледате телевизия, то вие ще можете и да гледате Слънцето в безопасните часове.

Повярвайте, че слънчевите лъчи или светлината влизат в очите ви, принасяйки полза и не причинявайки никаква вреда. Тази мисъл ще ви помогне да получите добри резултати достатъчно бързо. Дори ако не мислите така, пак ще има положителни резултати само за това че гледате Слънцето, но иначе ще стане по-бързо.

Не си струва да преустройвате нормалното си хранене – не е необходимо. Никакви ограничения няма в храненето. Вие може да се наслаждавате на храната през цялото време, докато практикувате гледането на Слънцето. С времето чувството на глад ще изчезне от само себе си.

Добре е да гледате Слънцето на едно и също място по едно и също време всеки ден. Това следване на определен ритъм има своето преимущество.

Ако се молите, четете по желание която и да е молитва по ваш избор. Няма никакви специфични действия, ритуали или особени изисквания по време на гледане на Слънцето.

От предпазливост проверете очите си при лекар. Добре е периодично да го правите.

На края на третия месец вие ще гледате Слънцето вече 15 минути. Ако можете да гледате телевизия три часа, изобщо няма да ви е проблем да гледате Слънцето.

Какво се случва, когато гледането на Слънцето достигне 15 минути? Слънчевата енергия или лъчите на Слънцето, преминавайки през очите, зареждат хипоталамусния тракт, който след ретината е пътя, водещ до мозъка ни. Когато мозъкът получава приток на енергия по този начин, нашият „мозгютер” се активира. Една от заложените в него програми започва да работи и ние пристъпваме към осъществяването на промените, които ни дават възможност да се освободим от всяко умствено напрежение или безпокойство.

Освен това придобиваме увереност смело да посрещаме житейските трудности; това става благодарение на развитието на позитивното мислене, вместо негативното. Още повече, когато изчезнат психозите заедно с другите психологични проблеми, ние ще станем безстрашни и мъжествени.

И така, това бе описанието на първата тримесечна фаза на метода.

Хората имат добри и лоши страни, както всяка монета има две страни. При отсъствие на слънчевите лъчи развиваме лошите си качества. Когато в мозъка влиза слънчева светлина, започват да се проявяват добрите качества, замествайки лошите.

С времето дори духовната неосведоменост отива надалеч. Понякога ви смущава това, което слушате или четете. Получавате противоречива информация, например „червеното вино е полезно” и „алкохолът е вреден”. Толкова жизнени проблеми ви нападат понякога, че вземането на решения буди отвращение у вас.

Но след трите месеца гледане на Слънце вие ще придобиете чувство на увереност и ще знаете за себе си отговорите на нивото на духа, духовно. Равновесието на разума се проявява в това, че вие сте в състояние да си давате правилните отговори за себе си. Развивате в себе си способностите, които поначало са заложени във вас от природата. Лошите качества изчезват; гневът, алчността, ревността ви напускат.

Вие ставате прекрасно божествено творение. Харесвате се на хората. Не правите нищо лошо. Ако мислите позитивно и не се страхувате, няма да причините вреда или болка на друг. Ще станете състрадателен човек. И тази промяна ще съдейства за мира на планетата.

Това положително действие ще отстрани проблемите и загубите в обществото. Ние няма да преживяваме загуби, защото ще изчезне самата възможност за възникване на загуба. След три и половина месеца всичко ще се измени.

Ще изчезне депресията. Психиатрите ще стигнат до извода, че тъгата и мъката се обуславят от липсата на слънчева светлина.

Ако гледате Слънцето, няма да имате депресия през целия си живот. Ще достигнете великолепно вътрешно равновесие. Ще изчезне страхът от смъртта. Ще достигнете до състояние, когато смъртта ще бъде възприемана от вас леко и радостно.

Няма да има никакво безпокойство. Всеки от вас има някакви психологически трудности, които може да се смятат за най-големия човешки проблем. И те могат да бъдат отстранени чрез правилното използване на слънчевата светлина.

От три до шест месеца

По-нататък ще започнат да се излекуват физическите недъзи. От 70 до 80% от енергията, получавана чрез храната, се използва от мозъка и се използва като гориво за напрежение и безпокойство. При намаляване на психическото напрежение вече няма да е необходимо такова количество енергия както по-рано. С течение на практиката на гледане на Слънцето, психологическото напрежение изчезва и потребността от поглъщане на храна изчезва.

Когато продължителността на гледане на Слънцето достигне 30 минути, полека лека ще започнете да се освобождавате от физическите си болести, благодарение на това, че всички цветове на слънчевата светлина ще проникват в мозъка през очите. Всички вътрешни органи ще получават достатъчно количество така необходимата им цветна прана.

Жизнено важните органи зависят от определена цветна слънчева прана. Бъбреците – от червена, сърцето – от жълта, черния дроб – от зелена и т.н. Цветовете проникват в органите, отстранявайки всякакви недостатъци. Така работи цветотерапията, Рейки и Праничното лечение.

Има много и достъпна литература по цветотерапия. Този процес на освобождаване от физически недъзи, продължава около шест месеца. След 3-4 месеца с помощта на самовнушение можете да се излекувате от физически недъзи; за това включете въображението си – когато гледате Слънцето, представяйте си излекуването си.

Солари (специално място за сл. бани), кристали, цветни бутилки, скъпоценни камъни – всички те използват слънчевата енергия, която се акумулира в тези природни материали. Можете да слагате цветни минерали в течностите, които пиете – това ще ускори процеса на излекуване.

В солариите има специална платформа, в която са поместени 7 стъклени кабинки, конструирани за всеки от седемте цвята. Тази платформа се върти по посока Слънцето през целия ден. Пациентът, след диагностициране на заболяването му, се помества за лечение в тази кабинка, чийто цвят съответства на причината на болестта.

По подобен начин работи и методът, когато разноцветни стъклени бутилки за напитки се държат 8 часа на слънце. Водата се подлага на въздействието на слънчевите лъчи и придобива лечебни свойства, използва се за лечение на различни болести.

Навярно разбираме процеса на фотосинтеза. За него изобщо не е необходим хлорофил. Той е необходим само за растителното царство. Човешкото тяло може да фотосинтезира по друг начин.

Фотосинтезата е трансформация на слънчевата енергия в привичен за организма енергиен формат. На този принцип работят фотогалваничните елементи и произвеждат електричество, в соларните печки се нагрява вода, подгрява се храна, соларните батерии движат автомобили.

Очите възприемат слънчевия спектър на слънчевата светлина, който чрез мозъка се разпределя по различните части на тялото според потребностите. В резултат се получава изцелението от всички болести. Когато практикувате гледане на Слънцето, част от енергията се използва за отстраняване на психични и физически проблеми, а останалата част се натрупва в организма; така по този начин запасът от енергия в организма ви се увеличава. В течение на шест месеца вие сте собствения си водач в този процес.

От шест до девет месеца

След 6 месеца ще стане достъпен за вас първичния, оригинален източник на микро хранене – нашето Слънце. Като добавка от организма ще започнат да се отделят токсини и шлаки, които сте натрупали, приемайки обикновена храна.

Седем месеца и половина и 35 минути гледане на Слънцето – това е времето, когато чувството на глад значително може да намалее. Потребността от приемане на храна ще намалее. На нито един човек не му трябва повече храна, отколкото изисква нивото на чувството му за глад. Гладът се появява за това, защото на организма му е нужна енергия, която му е необходима за съществуването.

Храната не е необходима за функционирането на организма, необходима е само енергия. Когато ядете обикновена храна, вие по косвен път получавате слънчева енергия, тъй като обикновената храна е вторичен продукт на енергията на Слънцето. Ако не беше слънчевата светлина, не би пораснало нищо, годно за храна. И така, вие започвате да употребявате първична, оригинална форма на храна, чувството за глад намалява и в края на краищата изчезва. След 8 месеца ще видите, че чувството за глад практически е изчезнало. За глупавите и слаби практикуващи или за невярващите това може да стане след 9 месеца, когато ще гледат Слънцето 44 минути. След изтичане на този срок чувството за глад изчезва напълно.

Всички механизми, свързани с глада – такива като реакция на миризма, силно желание, стържене под лъжичката – също ще изчезнат. Заедно с това енергийното ниво ще порасне. Това е признак, че мозъкът добре е активиран от слънчевата енергия. Добре изпекли се на слънчицето, вие самите сте се превърнали в соларна печка.

След девет месеца

След девет месеца и когато сте стигнали 44 минути гледане в Слънцето, вие можете да изоставите тази практика, тъй като с оглед безопасността на очите, методът не предвижда по-дълго гледане в него. Когато прекратите практиката тялото ще започне да се разрежда и ще му е необходимо алтернативно зареждане. Затова тогава трябва да започнете да ходите боси по голата земя по 45 минути всеки ден в продължение на 6 месеца. Просто да се разхождате спокойно.

Не е необходимо да ходите бързо, или да бягате. Всяко време е удобно, но за предпочитане е, когато земята е топла и слънчевата светлина огрява тялото ви. Когато ходите боси, се активизира важна жлеза в центъра на мозъка, наричана шишарковидна или трето око. Големият пръст на крака е свързан с тази жлеза. Преди 25 години тази жлеза се смяташе за неизползваема.

Сега, благодарение на изследванията на учените, тя се смята за много важна за обучението и до днес за нея са публикувани около 18000 научни разработки. Шишарковидната жлеза (епифизата) винаги е била известна като „място на душата”. Тази жлеза има оптични нервни окончания. Останалите 4 пръста представляват жлезите – хипофиза, хипоталамус, таламус и продълговат мозък – натрупване на сиво вещество, разположено в дълбочина на високата част на главния мозък.

За последните две години продълговатият мозък стана важен за медицинските изследвания. Тази жлеза е ядро на слънчевата и космическа енергия. Тази част от главния мозък играе важна роля във фотосинтеза посредством слънчевата светлина, която попада в мозъка през очите. Когато ходите боси, посредством теглото на вашето тяло през пръстите ще стимулират цитираните по-горе пет жлези.

Енергията на земята засилва благотворното въздействие върху жлезите и поради това, че в същото време слънчевата прана попада върху главата (върху коронната чакра). Чакрите не са разположени в гръбначния мозък, това е мнимото им, нереално местоположение; те се намират в главния мозък. Чакрите създават магнитно поле и тялото и мозъкът се презареждат с енергията на Слънцето, влизаща във вас. Просто се отпуснете.

Ходете боси по 45 минути всеки ден в продължение на година и обикновената храна ще бъде все така ненужна за вас. След година презареждане, ако сте удовлетворени от прогреса, можете да прекратите ходенето боси. От там нататък и за в бъдеще ще бъде достатъчно по няколко минути на 3-4 дни да бъдете на слънце.

Но ако искате да укрепите имунната си система, продължавайте да ходите боси. Колкото повече слънчева топлина попада в краката ви, толкова повече ще се активизира мозъка ви, в резултат на което ще се повиши активността на епифизата. Тя има определени психични и навигационни функции. Казвам „навигационни”, имайки предвид способността на летене на птиците.

Може да развиете психични способности като телепатия, ясновидство, способност да се намирате едновременно на няколко места. Науката признава психичните способности на човека, но сега се провеждат медицински изследвания за разкриване на тяхната природа. От момента, когато сте престанали да ядете, различни части на тялото ви са започнали и продължават да се чистят по правилата на детоксикацията. Различните вътрешни органи играят различни технически роли при осъществяване на космическото пътешествие и полета.

Нашите вътрешни органи имат друга полезна ценност, освен храносмилането. Всички жлези имат множество функции и могат да работят оптимално благодарение на слънчевата енергия. Ако можете оптимално да активирате мозъка си, несъмнено ще достигнете просветление. Ще можете да виждате миналото, настоящето и бъдещето. Освен това този метод може да се използва резултатно против затлъстяването. Почти всички проблеми на човека могат да бъдат решени.

В историята са известни много хора, които са съществували без обикновената храна. През 1022 г. кралският медицински колеж в Лондон издал декрет, в който било указано, че слънчевите лъчи са идеалната храна за хората. Но никой никъде не казвал каква е техниката на тези хора. Например, Йогананда в своята книга „Автобиография на един йогин” беседва с много светци и мистици, опитвайки се да разкрие тайната на тяхното съществуване без храна. Редовният отговор бил, че слънчевата светлина влиза през тайна врата и достига една част на главния мозък, който се нарича продълговат мозък. Тези хора не са разкрили тайната си. На времето си това знание е било загубено за много хора."
Последно промяна от ivangp на 29 Сеп 2009 10:08, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
daromi

Мнение от daromi »

Трябва ли да чета и немаркирания текст? :shock: :shock: :shock:
:wink: :lol: :lol: :lol:

За този метод като лечение на очите съм чувала отдавна. Малко съм го правила, но не съм имала проблеми с очите, за да съм достатъчно мотивирана. А и ми е малко трудно да следя изгрева и залеза в моя град. Най-подходящо е на морския бряг (допълнителна екстра е съчетанието на 4-те елемента - вода, въздух, земя и огън).
А за слънцехраненето - не разбирам какво общо има това с мене! 8) 8) 8) :wink:
За идеята, може да пробвам и след година ще се видим!!! :P
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

daromi написа:А за слънцехраненето - не разбирам какво общо има това с мене! 8) 8) 8) :wink:
Просто закачка, понеже публикуваш книгата на Джасмухин, а тя прокламира подобни идеи. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
daromi

Мнение от daromi »

Да, де - и аз закачка :lol: :lol: :lol:
Аватар
DIETOLOG
Участник
Мнения: 42
Регистриран на: 06 Май 2008 08:24
Местоположение: СОФИЯ

ИСТИНА Е :-)

Мнение от DIETOLOG »

Колкото и невероятно да звучи :shock: този метод работи. Лично за първи път преди 2 години го опитах когато бях за по дълго на морето. Много е просто :roll: Всяка сутрин се наслаждавах на изгрева 15 мин. и вечер преди да залезне отново по толкова време. Тогава не дразни окото и лесно се гледа. Малко само първите дни виждах бели петна :D защото бях го гледал повече от позволеното в първите дни. Всяка сутрин бягах по 2 км. по плажната ивица след което плувах 1 км. и в последните дни не вярвах на енергията която имах. Нямах апетит в продължение на 1 седмица след като се прибрах в София. Тази година го направих отново и знам, че работи. За Иван ще е добре да го опита, защото е на морето и лесно може да го прилага. Тук е описано доста добре как да се прави. Аз не го спазвах точно така. Този индиец-слънцеяд скоро беше в София и са го давали по телевизията.
" Намерението дава насока на чистото осъзнаване " Франк Кинслоу
daromi

Мнение от daromi »

А това е лекция на Хира Ратан Манек в София.
И малко инфо от официалния му сайт на BG.
valentingn
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 12 Окт 2009 19:20

Мнение от valentingn »

Кога да очакваме СПЕЦИАЛНИТЕ очила за слънцеядене патентовани от Хира Ратан Манек и произведени с холограмен знак за оригиналност. Цената може да стартира от 1000 долара. Това са някакви си 3 месеца разход за храна.

Статията е добра и зарибяваща. Полза от посещение на плажа при изгрев могат да имат всички участници и всички възрасти.
Аватар
DIETOLOG
Участник
Мнения: 42
Регистриран на: 06 Май 2008 08:24
Местоположение: СОФИЯ

Мнение от DIETOLOG »

Вече има филм на български език Homo Solaris (2009) http://kolibka.com/2.html
" Намерението дава насока на чистото осъзнаване " Франк Кинслоу
nironisun
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Мар 2012 11:19
Местоположение: Варна

Мнение от nironisun »

Правя този ритуал малко повече от година, естествено, само когато са слънчеви утрините, сега съм на 22.30 мин., отношението ми към храната се промени, макар че не съм вегетарианец, нормализирах нивото на кръвната захар, беше завишено малко, нося очила, там сякаш няма промяна, но и аз ги товаря много като работя с компютъра, поне няма влошаване, самото гладуване, ако реша да го правя, примерно 3 дни, минава почти без глад, в това се убедих, усещанията са уникални за всеки. Когато го гледам, благодаря на Божествената енергия, която минава през мен и ме прави едно със Слънцето и Земята, лекува, пречиства, и вдъхновява за живот всяка частица от мен ). Дали има тук някой, който върви по този път. Аз не го идеализирам, просто се опитвам да го вървя ( и летя ) осъзнато. Аз самият не смятам да стигам до пълен отказ от храна, макар че опраделено понякога се насилвам, за да ям. Телесната ми маса намаля неусетно - аз нямам проблеми с теглото си, даже искам да кача малко. Убеден съм, че този ритуал може да е много полезен за хора с наднормено тегло, стига да го правят осъзнато, това е единственото условие, всичко друго е free ))) А, нещо важно искам да споделя, ползвайте таймера на GSM-ма си - много помага, когато минутите нараснат, а иначе аз също си броя ( понякога се "засичаме" с GSM-ма, понякога- не ) Та така, ще се радвам, ако някой друг сподели нещо!
Не бързам за никъде
nikimm
Майстор
Мнения: 804
Регистриран на: 29 Мар 2009 15:24

Мнение от nikimm »

Правих го известно време , може би няколко месеца , не си спомянам вече точно колко. Хубаво нещо е, иска постоянство аз спрях. И при мен постоянството тук не стигна до край.
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Публикувай отговор