Автоимунно заболяване-Синдром на Сьогрен

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Автоимунно заболяване-Синдром на Сьогрен

Мнение от alex_JI »

Здравейте! Открих вашето "местенце" в събота, а вчера си купих книгата. От както я имам се чувствам някак по-спокойна и сигурна. Като че ли нося една тайна, една надежда, едно чудо в себе си, за което само аз си знам! За съжаление много ме болят очите и не мога да я прочета "на един дъх", така както ми се иска!
Накратко: Имам автоимунно заболяване-Синдром на Сьогрен. За него пише, че е нелечимо, но някъде из форума си спомням, че Иван беше казал, че лекарите не винаги са прави и не знаят всичко, което и аз споделям. За сега е потвърдено само с кръвни изследвания от имунологична лаборатория, но резултатите са "много лоши", както каза жената, която ми даде листа с изследванията. А те са:
AHA detect 9,9 Index реф.стойности <1.0
Анти-SSa (Ro) >200 U/ml реф.стойности <15
Анти-SSb (La) >200 U/ml реф.стойности <15

При това заболяване не функционират слъзните и слюнчените жлези. Симптомите са сухота, болка, парене, "пясък" в очите, дразни ме светлината и вятърът. Също сухота в устата. Правиха ми и сцинтиграфия на слюнчени жлези, от където се установи нарушена фунция на щитовидната жлеза-Хашимото.
Днес съм при лекарката-ревматолог, която ще "чете" резултатите. Страхувам се от терапията, която ще ми предложи, защото аз твърдо съм решила да не приемам нищо, освен ТЕС!
Не съм прочела книгата и не искам да започвам, преди да съм напълно наясно. Аз съм схематичен човек. Искам да изпълня всичко точно и правилно! Не знам как да формулирам Предизвикателството и НФ.
Например "Въпреки, че антителата ми унищожават моите жлези...", добре ли е?
А напомнящата фраза за очите ли трябва да е?
Извинявам се за дългия пост, но исках да разакажа всичко! И ако не е за тук темата, кажете моля къде да пиша?
Последно промяна от alex_JI на 25 Ное 2009 23:08, променено общо 1 път.
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Бях на преглед днес и лекарката потвърди, че имам Първичен Синдром на Сьогрен. Каза, че ще ми направи някаква схема за прием на кортикостероиди, които трябва да пия "доживотно"! Смятах да и кажа, че искам да изчакаме, да пробвам алтернативна медицина, да и разкажа, че съм намерила ТЕС, но тя ме "вмъкна" между часовете на двама други пациенти, много бързаше и беше хладна и категорична, какво веднага трябва да се направи! Сега иска пълна кръвна картина и урина и другата сряда "почваме", бяха нейните думи. Ще успее пак да ме вмъкне между часовете и ще ми връчи схемата.
Изпитах страх, че смятам да не я послушам, и вина, че ще закъснея с лечението, защото положението не било "розово"! Излязох свита и подтисната от там, а отидох със съвсем друго намерение и настроение!
Какво да правя? Да отида ли в сряда при нея и тихомълком да си правя ТЕС-а, като смятам схемата с лекарствата да потъне някъде дълбоко в чантата ми? Или да потърся друг ревматолог, който би бил склонен поне да поговори с мен? Та нали лечението е свързано точно със самата мен! Как може лекарите да работят с пациентите си като с предмети, или като с листове хартия, които подреждат чинно в чекмеджетата и предават данните само за статистика!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

ТЕСай
alex_JI написа: страх, че смятам да не я послушам, и вина, че ще закъснея с лечението, защото положението не било "розово"! Излязох свита и подтисната от там.
както и
сухота, болка, парене, "пясък" в очите, дразни ме светлината и вятърът. Също сухота в устата.
Не ходи при нея. Търси друг/а.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Благодаря, Иване! Да, и аз смятам да не ходя при нея. А защо да търся друга? Смяташ ли, че някой лекар ще ме изслуша и как да отида на преглед, да "прецени" той схемата, която би ме излекувала, а аз да му кажа, че искам малко толеранс да си пробвам с алтернативна медицина, и да ме поизчака да не пия засега лекарства? Аз мисля, че никой доктор не би търпял подобно поведение!
Решила съм да започна ТЕС и след 3 мес. да направя отоново кръвните изследвания. Надявам се да се справя!
В тази връзка, моля някой да ми помогне да си съставя Декларацията. Кое е по-правилно:

Въпреки че антителата в кръвта ми унищожават моите слъзни и слюнчени жлези, аз напълно и безрезервно приемам себе си!
или:
Въпреки сухотата, дразненето, пясъка и болката в очите, аз напълно и безрезервно приемам себе си!

А Напомнящата фраза коя да бъде?
имам сухота в очите
имам бели секрети в очите, които ме дразнят
имам усещане за пясък в очите
имам антитела в кръвта

И последно, не мога да си уточня какво да визуализирам-как кръвта ми се освобождава от антителата ли?
Ох, много се извинявам за въпросите, но наистина не съм сигурна как да започна и много се надявам на вашата подкрепа! Аз вече казах, че съм схематичен човек и трябва да знам какво точно и как, за да мога да го направя спокойна! Иначе нон-стоп се тормозя, че нещо не е правя както трябва. Надявам се, че сте свикнали с повтарящите се въпроси на всички начинаещи. :oops:
Благодаря на всички предварително!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Търси друг/а за да ти потвърди че си добре когато се оправиш. Никой лекар няма и не може да ти даде схема по която да се излекуваш. Използвай лекарите за изследвания и потвърждение на подобряване на състоянието ти.

ТЕС е техника за освобождаване от нежелани емоции, а не от антитела или каквото и да е друго. В декалрациите ти трябва да има емоции, чувства и усещания.

За визуализациите виж в интернет снимки на перфектна кръв. Визуализирай че тази перфектна кръв тече във вените ти.
Ето тук една снимка на перфектна кръв: http://www.pathologystudent.com/?p=483
Кръвните телца са кръгли и отделени едно от друго. В кръвната плазма няма чужди тела, паразити или токсини.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Видях снимките на перфектната кръв. Благодаря ти, Иване! Аз едва ли щях скоро да ги открия, защото съм се "залепила" за форума и чета история след история, успех след успех. Сякаш се опитвам да "открадна" от тяхното разковниче, от думите, които са използвали за да си помогнат! Даже си "копвам" някои неща, които ми се струват важни и се надявм някога да ги използвам успешно! Искам да открия магическият начин, който да проработи и при мен! А знам, че ще кажете, че моят път си го знам само аз!
Видях си резултатите на хормоните за съмнението "Хашимото" преди малко по Интернет.
ТАТ=887, а МАТ >600. Сега трябва да тръгна при нови лекари, за новата ми болест-да поставят диагноза.
Нямам никакви симптоми и оплаквания, не усещам никакъв дискомфорт! Какви са тези високи нива просто се чудя! Или може би този Сьогрен е подтиснал всичките ми усещания, та и жлезата чак не си усещам, че не функционира.
Смятам въобще да не работя за жлезата, а и на ендокринолог за какво да ходя от сега. Ще започвам с Предизвикателството за очите ми,антителата и този Сьогрен. Ма то и името му е такова, че като го кажа на някой, никога не може да го запомни.
При мен една от характерните ми черти/както казва мъжът ми и се оказа прав/ е, че обичам да казвам за всяко нещо "после" или "от утре"!
Но така е - не се чувствам подготвена да започна с ТЕС. Имам чувството, че трябва да чета пове един месец, а не 5 дни, за да започна!

P.S. Много харесвам дневниците на Мая и на Ния, но те са хора на съвсем друго ниво! Аз не бих могла да се справя като тях, не познавам така дълбоко себе си!
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Здравейте! Започвах днес с Предизвикателството! Казвам следната Декларация: "Въпреки, че имам страшна сухота в очите, дразнят ме и ми се отделят бели секрети, аз ......... и се освобождавам от сухотата в очите ми сега!"
НФ е:
Освобождавам се от сухотата на очите ми
Изчиствам очите си
Изчиствам белите секрети от очите си
Освобождавам се от "пясъка" в очите ми.

Направих ОР 2 пъти и после страшно ми се доспа! Вслушах се в тялото си и легнах-спала съм 2 часа, абсолютно спокойно, сладко, като бебе! А се надявах да сънувам нещо, или да получа някакъв знак от подсъзнанието си! Явно доста искам да ми се случат някои от съдбите, на успелите тук хора! :roll:
След като се събудих, усетих, че изпитвам страх и ужас, че ТЕС при мен няма да проработи и няма да се справя! Веднага ТЕСах точно тази мисъл/както съм я написала в изречението/. Направих 3 серии, като си слагах оценки по СЕН и след третата се оцених с 0! Вече, не ме беше страх, че ТЕС няма да подейства при мен, аз бях спокойна и вярвам, че ще ми помогне!
Тогава изпитах онова чувство за вина, което ме съпътства от както се помня! То е при мен всеки ден! Но сега дойде без да има жив човек около мен! Помислих си, че сега ако не успея, как ще се обяснявам, оправдавам, извинявам на хората около мен, че не съм успяла, както правя за всяко нещо в живота ми! Айде пак се върна предното чувство, че ТЕС няма да проработи. А уж оцених по СЕН-0!
Винаги считам, че дължа обяснение на другите хора, било то близки или далечни... и то без да ми го искат! Най-силното ми чувство е само това-чувство за вина! Та аз дори хляб като купувам, се обяснявам на продавачката, че сега вземам този хляб, защото забравих на предното пазаруване, или, че децата сега ги няма, та ми е по-лесно, или скалъпвам някакво тъпо изречение! Това е защото имам чувството, че я притеснявам и и създавам някакъв дискомфорт, че съм виновна, че съм сега там и заради мен сега трябва да се затруднява да работи! Това е най-дребничкото ми, ежедневно обяснение, а представяте ли си какво чувство на вина изпитвам, когато става въпрос за отношенията ми с хората! :oops:
И защо, защо се набутвам с обяснения, без те да ми ги искат? Не мога да си отговоря! Мисля си, че не мога да се променя. Така съм живяла толкова години, а и знам, че те го очакват от мен-обяснението! Макар, че са ми близки! Чакат, не прощават! А аз не искам да ги разочаровам! Ако не заявя моето вечно обяснение, имам чувството, че се получава някаква неловка тишина и аз гледам да я запълня с . . . сякаш с чувството си на вина! Изсипвам го там-в тази пропаст! Тогава се чувствам гадно, но и ако не се обясня пак се чувствам гадно!
ТЕС променя ли черти от характера? Аз съм тежък случай! Как ще ме възприемат друга!?!Правих си ТЕС за вината. Започнах със СЕН=10
Настройката ми беше: "Въпреки, че изпитвам вина към всички хора наоколо и ми се свива стомаха, аз ....", а НФ
Изпитвам вина
Свива ми се стомаха
Страх ме е, че ще ги разочаровам
Оценявам, че падна малко нивото, но не съм сигурна. А дори да е паднало нивото, утре ... нали пак ще трябва да купя хляб, т.е. все ще се срещна с някой и ще трябва да съм виновна! Мисля, че трябва да направя Предизвикателство за вината ми! Но след месец-като свърша с очите!
А когато си правя моето Предизвикателство за очите, сякаш не чувствам нищо, спокойно ми е , все едно, че нямам проблем! Дали нещо не правя както трябва?
Ще съм благодарна някой да ми каже нещо. Дали не бъркам някъде?

И имам още един въпрос: Когато пия вода/аз пия по 3-4 л. принципно/ ми идва едно изречение в главата, че благодарение на леко нарушената ми структура на подслюнчените жлези/това излезе при изследването с изотопа, когато ме разглеждаха за Сьогрен/, аз давам на тялото си толкова много вода и им благодаря! От къде изскочи това просто не знам, но да не си объркам нещо ТЕСането?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Всичко, което става, е прекрасно.
ТЕСай всяка негативна мисъл, както и когато ти идва. С ТЕС няма как да сбъркаш или да си навредиш. Само ако не правиш ТЕС, ще сбъркаш. ТЕСай вината!
Свържи я с очите си в Предизивикателството и виж какво ще се получи.
Например:
Въпреки че тази очевадна вина изгаря очите ми, но аз досега не исках да й обърна внимание, аз напълно и безрезервно приемам себе си такава каквато съм, както и наличието на тази ненужна и безмислена вина и избирам да се освободя чрез ТЕС от нея сега. Аз съм уникална личност достойна за любов и уважение.
Последно промяна от ivangp на 02 Дек 2009 09:19, променено общо 2 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Ох, Иване, много ги благодаря! Олекна ми като прочетох думите ти! Не знаех дали не бъркам нещо и дали са правилни фразите ми, но сега вече ще атакувам спокойно!
Благодаря ти за предложението! Е за такова изречение, нямаше да се сетя! Подозирах аз, че тя /Вината ми/, ми е миновна за всичко! Така ме е завзела, че не знам дали ще мога да я отсека с ТЕСлата!
Освен това, днес докато препрочитах книгата ти, в края в Обобщението, в гл.ІV, 14 ПРЕПОРЪКИ ЗА УСПЕХ С ТЕС, разкрих ПО-тата, които ме атакуват от вчера и подробно съм описала във вчерашния ми пост! Аз ги ТЕСах вчера, без да мога да ги различа като ПО! Просто се чудя, как не съм обърнала внимание на тези Препоръки, които казват всичко, а уж я чета за 3ти път!?!
Между другото днес чаках 2 часа пред кабинета на очната лекарка, но никак не се ядосах от което, а се зардвах, че ще мога да чета книгата и го приех като подарено ми лично време! До преди само няколко дни, щях адски да се изнервя от ситуацията и да побеснея от яд! Отдавам го на ТЕС! А за яд от такъв сорт не съм работила!
Благодаря още веднъж!

Искам да помоля, някой ако може да ми препоръча ендокринолог на лични, тъй като не знам къде да отида. Чакам отговор от Бастед засега, но ще се радвам и на някоя друга препоръка!
daromi

Мнение от daromi »

Здравей и от мен!
Не разбрах за какво ти е ендокринолог. Направила си изследвания. А и вече си тук. Започнала си много добре. Продължавай в същия дух.
Успех!
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Здравей daromi! Благодаря за подкрепата! Аз имам само едни изследвания с високи с/сти TAT и MAT и исках ендокринолог да ги види, за да знам Хашимото ли е, как е жлезата/тъй като не чувствам нищо/, има ли нарушена структура, възли. Така ще мога и по-добре да визуализирам. Сега няма как-защото тия хормони не знам какво да им визуализирам! :roll:
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Неправилно мислиш. За какво ти е диагноза и описание на заболяването. Нали искаш здраве. Визуализирай здраве!, а не оправяне на заболяване. Тялото ти знае как да го постигне. Не му се мешай. Просто му кажи каква ти е целта, чрез визуализации. А целта ти трябва да е здраве. Т.е. визуализирай напълно здраво тяло/жлези/органи и т.н.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Ное 2009 12:21

Мнение от alex_JI »

Да, всъщност за какво ми е? Казаха ми отиди на лекар и аз гледам да го изпълня, без да се замислям, че така или иначе няма да вземам лекарства. А кой лекар би предложил друго!?!
Аз все още правя плахи опити във визуализациите, като си представям разни сцени и събития, които не представляват точно перфектно здраве, в смисъл не мога да си представя добре жлеза, кръв и т.н., а някак усещам чувството, което ми носи това перфектно здраве, усещането което ми дава, визията отвън! Ох, оплетох се-не мога да го обясня!

Вчера си представих, че съм на брега на морето/или океана май беше :lol: /, седя на бял шезлонг, облечена съм в бяло с панталон и нещо дълго, което да ме прикрива /да вмъкна, че аз цял живот имам проблеми с килограмите, не се харесвам и не успявам да се харесам и това е! и винаги като се обличам се прикривам :oops: /. Та някаква бяла роба се вее около шезлонга, а аз гледам напред и надалеч в морето, в една точка, която се отдалечава. Гледам я блажено и щастливо, всичко е осветено в бяло от слънцето. То свети толкова силно, че белее, дори няма оттенък на типично златното за него! Докато гледам точката, аз повдигам слънчевите очила и тогава виждам отражението си във водата. И о чудо: аз съм гримирана /което никога не може да се получи в реалния свят, защото очите ми са все болни и текат/ в много нежно розов грим, имам и спирала и молив и всичките му там женски салтанати, които си мечтая да ползвам, а не мога. Тези атрибути ми изглеждат изключително женски, поглезващи и привличащи някак си, купувала съм многократно, но меракът ми бързо отминава, когато трябва да заменя гримовете с капки! Та цялата работа в тая визуализация са здравите ми, чисти и бели очи, които се появяват твърде за кратко време във визуализацията! Т.е. аз не мога да разбера има ли смисъл да правя такава визуализация, при условие, че такова нещо като "перфектно здраве", там няма, а е пълно с някакви мои си представи и мечти!
Аааааа, пропуснах да отбележа, че точката, която се отдалечава навътре в морето, всъщност е кораб на който съм натоварила всичките си 20 вида капки за очи, които съм ползвала, тампончета, памучета и рецептите на докторицата-ревматоложка, които така и така няма да изпълня. За пътешествието с кораба съм купила билети и съм натоварила да отплават надалеч този Сьогрен, заедно с неговия приятел Хашимото, далеч нейде към топлите морета. :lol:
Иване, нали не се сърдиш, това го плагиатствах от теб-ти някъде беше казал Хашимото да си върви в Япония! Е, аз го пратих другаде!
Трябва да проверя от къде е дошъл братовчед му-Сьогрен. Къде ли е роден?
Сега разбирам думите на Мая, която беше казала-дано много много да не четат тук наши познати! :oops:

За протокола да отбележа: чувствам се добре, след сутрешните 2 ОР отново спах 2 часа-тези сутрешните явно ме скапват.
И забелязвам, че днес и аз се прозявам по време на Предизвикателството, и то винаги когато съм на т.7 и т.8! Странна работа!

Благодаря на всички още веднъж.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Добри са ти визуализациите, В една визуализация много по важно от това което виждаш е какво чувстваш. Щом има позитивни чувства в нея всичко е наред.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
daromi

Мнение от daromi »

Следващия път качи на корабчето и излишните си килограми :lol:
Даде ми добра идея :D
Публикувай отговор