Здравейте! Казвам се Симона и съм на 11 години.
До преди два дни изпитвах паника, ужас, страх, погнуса и тръпки в корема и дупето, когато видех змия. Фобията от змии се зароди, когато бях на 4 години.
Една вечер тате гледаше филм. Аз стоях до него, а той ми каза да не гледам. Да, но на всяко едно малко дете като му се каже да не гледа, то е любопитно да види, защо не трябва да гледа. Аз се обърнах, за да не гледам, но след малко пак погледнах и видях как измъчват един човек на зъболекарски стол и му слагат жива змия в гърлото. Той въртеше главата си, но те отваряха устата му насила и змияте се озова в гърлото му.
За да излекуваме с мама моята фобия, намерихме едно списание с една жена и върху нея има около 10 змии (питони ли са...какви са). Когато направихме първият ТЕС, определено нямаше резултат. Когато мама ми показваше снимката, аз пищях и бягах на поне 3 метра по-далеч от снимката. Мама ме караше да се приближа, а аз вървях към снимката с бавни и малки крачки.

Но с правене на ТЕС аз все повече намалявах резултата. От 15 на 8, пък на 10. От 10 на 8, от 8 на 6 и т.н. Мама ме караше да си представям как Клео от Н2о (това е актриса, която много харесвам. Тя играе русалка във филма Н2о) е на моето място и гледа филма със змията. Караше ме да си представям змия и да кажа какво усещам и къде в тялото.
Първо излекувахме страха от снимката със змията. Мога да пипам снимката, да я целувам и не ме е страх от нея. После наблегнахме много на движението, съскането, гърченето на змия, а най-вече на филма със змията. Трябваше да си представям сценката със змията и да оценявам колко ме е страх и дали намалява тръпката в корема. В дупето тя изчезна още при първите ТЕС. Когато свалих страха до 2-3, мама ми пусна едно клипче със змии и мен не ме беше страх, но все още изпитвах някакви тръпки в корема. На другия ден мама ми пускаше най-различни клипчета със змии и мен не ме беше страх, нито пък изпитвах тръпки в корема. Докато гледах първото клипче от Форд Бояр, как една жена обръщаше змий, за да прочете нещо от коремите им, мама ми тупаше "вълшебните точки" през това време.
С ПОМОЩТА НА ТЕС АЗ СЪМ ИЗЛЕКУВАНА ОТ ФОБИЯТА МИ ОТ
ЗМИИ!!! Също така благодаря и на МаМа, че се зае с мен!
PS: Мама каза да благодаря и на Иван и всички, които сте и помагали

Поздрав! Симона