Toчката под ключицата
Toчката под ключицата
"За намиране на точките се използва отсечка, наречена цун, величина, която е изключително индивидуална, тъй като се определя чрез разстоянието м/ду сгъвките на свития среден пръст - при мъжете на лявата ръка, а при жените на дясната. (като свиеш десния среден пръст и от свивките теглиш перпендикуляр - това е разстоянието/ Всички части на тялото се разделят условно на определен брой индивидуални отсечки. Обикновено точката се намира на границата им и често съвпада с вдлъбнатини, напипвани от пръстите. Направете си лента /подобна на шивашкия см/ с отмерени в/ху нея 10-12 ваши индивидуални цуна. С помощта на тази лента вие лесно ще намерите необходимите точки за масаж. "
( шу-фу) е симетрична, намира се на 2 цуна встрани от предната средна линия под ключицата. Предна сред. линия- разполовява надлъжно тялото на две/
Иване, моля за отговор, това ли е тази точка под ключицата?
И ако е възможно кажи как е китайското наименование на точката на главата и точката под мишницата?
Благодаря.
( шу-фу) е симетрична, намира се на 2 цуна встрани от предната средна линия под ключицата. Предна сред. линия- разполовява надлъжно тялото на две/
Иване, моля за отговор, това ли е тази точка под ключицата?
И ако е възможно кажи как е китайското наименование на точката на главата и точката под мишницата?
Благодаря.
Вяра, ако ти от обяснението което си дала по-горе успееш да разбереш как се определя един цун, ще те цуна.
Точката под ключицата се намира на ширината на показалеца и средния пръст събрани заедно, встрани от гръдната кост и на същото разстояние под ключицата. Точката на върха на главата мисля че се казва БАЙ приятел.
Тази под мишницата не знам как се казва на китайски.

Точката под ключицата се намира на ширината на показалеца и средния пръст събрани заедно, встрани от гръдната кост и на същото разстояние под ключицата. Точката на върха на главата мисля че се казва БАЙ приятел.
Тази под мишницата не знам как се казва на китайски.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
са ключовете за успех във всяко начинание.
Е, не съм го обяснила много ясно, сори. Словото е несъвършено средство, а и тук няма как да го нарисувам. С две думи при жените това е разстоянието м/ду сгъвките на свития среден пръст. Според мене всеки би се сетил за кое разстояние става въпрос.ivangp написа:Вяра, ако ти от обяснението което си дала по-горе успееш да разбереш как се определя един цун, ще те цуна.

Благодаря за точния отговор. Най-после разбрах. Еврика!!!:DТочката под ключицата се намира на ширината на показалеца и средния пръст събрани заедно, встрани от гръдната кост и на същото разстояние под ключицата.
Ами да, точно тази точка е. Казва се шу-фу. При мен точно ширината на показалеца и средния ми пръст се равнява на два мои цуна :*

Най-после и аз да разбера къде е тази точка под ключицата и близо до гръдната кост

Точката на върха на главата мисля че се казва БАЙ приятел.
Ах, как си и запомнил името, я кажи?

Eто един линк с картинки, на който попаднах, докато търсех точката ин'тан 
http://www.shakola.com/blog/2011/01/%D0 ... B0-%D0%BC/

Точката показана в книгата е на 1-2 пръста по-надолу от тази. От там идва и объркването ми. На някои картинки в нета е точно на това място като на този линк, но в книгата е по-надолу...Yandra написа:Eто един линк с картинки, на който попаднах, докато търсех точката ин'тан

Честно казано за мен няма толкова голямо значениеdejavu написа:Точката показана в книгата е на 1-2 пръста по-надолу от тази. От там идва и объркването ми. На някои картинки в нета е точно на това място като на този линк, но в книгата е по-надолу...

Yandra, и аз благодаря за схемата.От доста време се каня да питам
ама чак сега му дойде времето.На предаването с Камелия ми се стори ,че ЦЕ почуква точката " СЮАН`ДЗИ („бисерен нефрит”)Локализация: намира се в центъра на дръжката на гръдната кост, .." докато си декларира декларациите.
Не че не я изпробвах.
Даже мисля че ми помага, когато мисълта ми тече много бързо и заедно с нея емоциите сменят много набързо..
Ама все пак-ако Иван или някой друг знае нещо по въпросната точка-нека ми обясни какво всъщност правя и дали въобще нещо правя..или само така ми се е видяло и пак си въобразявам.

Не че не я изпробвах.

Ама все пак-ако Иван или някой друг знае нещо по въпросната точка-нека ми обясни какво всъщност правя и дали въобще нещо правя..или само така ми се е видяло и пак си въобразявам.
Eee..по-дорбе късно, отколкото още по-късно.Yandra, и аз благодаря за схемата.От доста време се каня да питам ама чак сега му дойде времето.На предаването с Камелия ми се стори ,че ЦЕ почуква точката " СЮАН`ДЗИ („бисерен нефрит”)Локализация: намира се в центъра на дръжката на гръдната кост, .." докато си декларира декларациите.
Не че не я изпробвах. Даже мисля че ми помага, когато мисълта ми тече много бързо и заедно с нея емоциите сменят много набързо..
Ама все пак-ако Иван или някой друг знае нещо по въпросната точка-нека ми обясни какво всъщност правя и дали въобще нещо правя..или само така ми се е видяло и пак си въобразявам

Та, въпросната точка :
Потупайте тимусната си жлеза
Потупването върху зоната на тимусната жлеза е проста техника, която:
• Събужда енергиите
•Усилва имунната система
• Увеличава жизнеността и силата
Тази техника помага, ако се чувствате атакувани от негативни енергии, при простуда, за борба с инфекция или в случай, че имунната система е провокирана по един или друг начин. Тимусната жлеза се намира на около 5 см под точките К — 27, в центъра на гръдната кост. Тази жлеза е надзирателят на имунната система. Ако претоварите интелигентността на тимуса, като пренебрегнете нуждите на тялото, неговият надзорен механизъм се обърква. Ако непрекъснато злоупотребявате, той става ленив и хаотичен. Потупването върху тимуса го събужда и пренарежда.
1. След като сте потупали върху К — 27, придвижете пръсти 5-6 см по-надолу, в центъра на гръдната кост
2. Дишайки дълбоко, леко потупайте тимусната точка с четирите пръста на едната ръка за около 20 секунди (фиг. 3).
Много хора автоматично потупват тимусната си точка, когато са в стрес. Обръщали ли сте внимание как хората се хващат за средата на гърдите си, когато са се сблъскали с емоционален шок; или как галят това място, ако чувстват, че ще припаднат? Така че постъпете като Тарзан и потупайте върху тимусната си жлеза, преди да се потопите в някоя предизвикателна ситуация.
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related