ОТЗИВИ ЗА ПЕАТ СЕМИНАРИ
ахаха ти ми даваш страхотна идея - ще взема да се пробвам с баба ми, която е супер жизнена бабка и е на 86, да видим какво ще стане и дали се е обединила
след като ми мина началната еуфория и цяла седмица всичко ми се виждаше много "забавно", започвам да усешам промяна на физическо ниво - например почти през целия ми живот не обичах и не ядях риба, после последните 5-6 години малко насила се накарах да ям ("защото е полезна") и започна дори да ми харесва, през последните дни вече 2-3 пъти ми се случи да съм пред алтернативата да ям риба и просто не можах да си представя да я ям и се отказвах. започвам също да разбирам колко зле всъщност се грижа за тялото си, а доскоро си мислех че се грижа добре..
след като ми мина началната еуфория и цяла седмица всичко ми се виждаше много "забавно", започвам да усешам промяна на физическо ниво - например почти през целия ми живот не обичах и не ядях риба, после последните 5-6 години малко насила се накарах да ям ("защото е полезна") и започна дори да ми харесва, през последните дни вече 2-3 пъти ми се случи да съм пред алтернативата да ям риба и просто не можах да си представя да я ям и се отказвах. започвам също да разбирам колко зле всъщност се грижа за тялото си, а доскоро си мислех че се грижа добре..
Имам питане към за Малкия Магически Метод! На семинара с Иван го правих с помощта на ТЕС! Може да се прави с ПЕАТ или ДП4???
Още нещо след ДП 4 имаше ли контролни въпроси?
Още нещо след ДП 4 имаше ли контролни въпроси?
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Днес направих първия си ДП на друг човек! Мина супер Толкова ехубаво да помагаш на хората да се чувстват по-добре!
Ники, аз едва ли съм експерт..НО за ДП4 - поне на семинара не използвахме контролни въпроси, мисля че и в материалите не го пише..а за МММ - тук моята експертиза свършва , но ще пробвам с нещо дребно за да видя какво ще стане
Ники, аз едва ли съм експерт..НО за ДП4 - поне на семинара не използвахме контролни въпроси, мисля че и в материалите не го пише..а за МММ - тук моята експертиза свършва , но ще пробвам с нещо дребно за да видя какво ще стане
МММ може да се прави самостоятелно, както и да се комбинира с Базов Пеат, ДП или ТЕС.
След ДП-4 има контролни въпроси.
За какво раздавах материали на тези семинари? Къде са ви материалите, Ники, Сиска? защо не ги прегледате преди да питате тук?
След ДП-4 има контролни въпроси.
За какво раздавах материали на тези семинари? Къде са ви материалите, Ники, Сиска? защо не ги прегледате преди да питате тук?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Иване, докато писах поста си материалите бяха пред мен и видях че има контролни въпроси. Но честно казано от записките които съм водил не е видно дали съм задавал въпроси контролни въпроси към хората, с които съм работил на семинара. Спомням си че задавах такива в дълбокия пеат, но се усъмних, че и задавахме такива и при ДП4. Не бях сигурен и затова попитах, а каквто виждам има полза и за други . Вчера си парвих сам ДП4, н без контриолни въроси. Интересно беше за мен че след като си задам въпоса - сега има ли този проблем ..... ми се появяваха други противоположности, които ми пречат да изчистя първоначалния проблем и тогава правих ДП 4 за тях. Според мен и това върви, но ще корегирам с контролните въпроси.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Искам да споделя какво изживях днес, толкова беше прекрасно!
Направих си сама на себе си ДП за това, че си нямам доверие, което прерастна в това че смятам, че съм луда и не мога да си се доверя, което прерастна в нещо адски красиво - противоположностите бяха, че смятам че трябва всичко да има логично и разумно обяснение и го усетих все едно имам хартиен кашон на главата и едновременно осъзнавам, че логиката не е света и усещането беше, че съм в центъра на едно огромно бегранично езеро, което излиза от гърдите ми - и тук идва красивото, когато се обединиха изведнъж почувствах и помислих/почувствах, че това е най-щастливия миг в живота ми и че го чакам от 32 години (наколкото съм), беше невероятно! осъзнах колко надарени и талантливи сме (хората) и колко невероятно творение е човека. Подозирам, че това усещане трудно се предава с думи , но въпреки това искам да го споделя - никога досега не съм осъзнавала колко прекрасни са хората и никога всъщност думата талант не е била истински изпълнена със смисъл
Направих си сама на себе си ДП за това, че си нямам доверие, което прерастна в това че смятам, че съм луда и не мога да си се доверя, което прерастна в нещо адски красиво - противоположностите бяха, че смятам че трябва всичко да има логично и разумно обяснение и го усетих все едно имам хартиен кашон на главата и едновременно осъзнавам, че логиката не е света и усещането беше, че съм в центъра на едно огромно бегранично езеро, което излиза от гърдите ми - и тук идва красивото, когато се обединиха изведнъж почувствах и помислих/почувствах, че това е най-щастливия миг в живота ми и че го чакам от 32 години (наколкото съм), беше невероятно! осъзнах колко надарени и талантливи сме (хората) и колко невероятно творение е човека. Подозирам, че това усещане трудно се предава с думи , но въпреки това искам да го споделя - никога досега не съм осъзнавала колко прекрасни са хората и никога всъщност думата талант не е била истински изпълнена със смисъл
Размисъл
Между другото за всички които изкараха ПЕАТ семинарите и са прочели глава първа на "Болеста като път" им предлагам да нaправим включване в един отделен форум.Мисля, че ще се получи изключително приятна дискусия.Ако има прочели поста ми ПЕАТ'aджии моля за мнение .
Полярност и единство
Исус им каза:
Когато създадете от двете едно и когато уподобите вътрешната страна на външната и външната на вътрешната, а горната страна на долната, и когато съедините мъжа и жената в едно, за да не бъде мъжът повече мъж, а жената – жена, когато направите очи на мястото на едно око и ръка на мястото на ръката и крак на мястото на крака и образ на мястото на образа – тогава ще влезете в царството Божие.
Евангелие на Тома, 22
Полярност и единство
Исус им каза:
Когато създадете от двете едно и когато уподобите вътрешната страна на външната и външната на вътрешната, а горната страна на долната, и когато съедините мъжа и жената в едно, за да не бъде мъжът повече мъж, а жената – жена, когато направите очи на мястото на едно око и ръка на мястото на ръката и крак на мястото на крака и образ на мястото на образа – тогава ще влезете в царството Божие.
Евангелие на Тома, 22
По отношение поста на aqua Има чистене на "генерални пролеми", на малки, но това което пише monster за сега да си го прави с ТЕС, пък като отиде на ПЕАТ ще му светнат много повече неща от този проблем. ПЕАТ не заличава ТЕС! Ако Иван иска, да каже повече, че вече ми изри една дружеска информация
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ами четох това http://www.emozdrave.info/PEAT.html около 5 пъти и все пак не успявам да го разбера за какво става на въпрос, твърде непознато ми е някак
Най общо казано, без да влизам в подробности, не е съвсем така, защото е възможно с едно приложение на ПЕАТ да изчистиш генерално даден проблем, но не е гарантирано, че ще се случи само с едно приложение. ТЕС върви в посока от общото към частното, т.е. раздробяване на генералния проблем на парчета и работа с парчетата.
ПЕАТ върви в обратната посока - генерализиране на проблема и обединяване, като се преминава отвъд проблема. А отвъд проблема, няма проблем или по-скоро проблем и решение съществуват едновремено. Накратко - ПЕАТ е по-бързия път и по-всеобхватния подход, но е и по-труден за приложение от средния човек. Затова за повечето хора, не за всички, е добре да се почне с ТЕС, пък после да се прогресира до ПЕАТ.
ПЕАТ върви в обратната посока - генерализиране на проблема и обединяване, като се преминава отвъд проблема. А отвъд проблема, няма проблем или по-скоро проблем и решение съществуват едновремено. Накратко - ПЕАТ е по-бързия път и по-всеобхватния подход, но е и по-труден за приложение от средния човек. Затова за повечето хора, не за всички, е добре да се почне с ТЕС, пък после да се прогресира до ПЕАТ.
Последно промяна от ivangp на 10 Сеп 2011 11:37, променено общо 2 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост